Карти за седмицата до 25 декември

earth-magic-oracle-weekly-cards

 

Стана чак сряда, но по-добре късно, отколкото никога, надявам се. Реших да използвам оракул вместо таро за тази седмица, защото в последните ѝ дни посрещаме Коледа, и не ми се искаше да ви разочаровам пак с обърнати или някакви не особено приятни карти.

Имах намерение да направя някакъв по-коледен фон, но понеже животът ми е поп-фолк, естествено точно когато имам нужда от най-много време, тогава нямам никакво. И винаги декември, че и Коледа, от напълно интровертен месец и празник, който би трябвало да предполага прекарване на повече време насаме със себе си и с мислите си, се превръща в тотален социален хаос, в който нямаш пет спокойни минути за себе си.

И така, спирам с мрънкането и ви предлагам да си изберете някоя от трите карти по-горе от колодата на Earth Magic Oracle, за да видите какъв съвет ви носи тя за седмицата преди и по време на празника.

Не преминавайте надолу, преди да сте си избрали карта.

Готови ли сте?

Е, добре, ето какво си изтеглихте:

Водно конче - Вятър - Детство
Водно конче – Вятър – Детство

Интересно е, че и трите карти говорят за ново начало, изоставяне на старото в полза на новото, както и за доза наивност и вяра в бъдещето. Което ми напомня за Глупакът в таро. Дано, наистина, някакво ново начало ни чака иззад ъгъла.

Водно конче (Внезапно изплуване)/Dragonfly (Emergence)
Ако сте си избрали първата карта, съветът към вас е да обръщате внимание на осъзнавания, които възникват у вас от нищото, сякаш изплуват от някъде надълбоко. Това би трябвало да са малки, но важни насоки, относно това кои сте вие самите и накъде отивате. Бъдете готови за промени и не се страхувайте от тях, напротив, приемайте ги по-скоро като шанс за израстване, за излизане от статичността. Водното конче освен символ на метаморфозата, е също и мост между два напълно различни свята – тези на водата и небето. Така че може би идва момент, в който, за да преминете към следващия етап от пътуването си, ще се наложи да смените тотално средата или начина си на живот. За да влезете в новата си роля, която ви зове, е необходимо да оставите зад себе си всичко онова, което вече ви е отесняло. За да се роди новото начало, трябва да пуснете старото да си ходи. Ако изгледате видео как водното конче се ражда от вече отеснялото му тяло на nymph (не знам как е термина на български), изглежда точно така, както си представяме, че душата напуска вече ограничаващото я мъртво тяло, за да политне. Така че се замислете кое е това нещо, което тежи на краката ви в момента като оловни вериги. Какво ви свързва с него все още? Няма ли да бъде животът ви по-добър, ако се разделите, макар и болезнено, с тази си остаряла и вече нефункционална форма?

Потърсете начини да сте близо до вода през тази седмица и това ще ви зареди положително. В по-метафоричен план, обръщайте внимание на емоциите си, защото те ви сочат правилния за вас път. И най-вече, не се плашете от новото, защото сте родени за онова, което ви предстои.

Вятър (Активиране)/Wind (Activation)
За онези от вас, изтеглили средната карта, съветът е да инициират раздвижване в сферата, в която чувстват, че стагнират. Седмицата ще е подходяща за общуване и поставяне на ново начало в социален план. Хората ще откликват положително на онова, което имате да кажете или да им предложите, затова не пропускайте този период. Вероятно ще се натъкнете на много шансове да се запознавате с нови хора  и да разширявате социалния си кръг до края на празниците. Дори и това да не ви донесе някакви конкретни ползи, за вас пак ще е добре да се откъснете малко от застоя и да приветствате нови емоции, защото именно те ви зареждат с енергия и запалват искрата у вас, от която впоследствие възникват действието и промяната.

Ако се намирате в период, в който сте си блъскали главата дълго върху някакъв неразрешим проблем или просто сте достигнали до задънена улица, използвайте тази седмица, за да си проветрите мислите, да общувате с по-различни хора от обичайното, да разнообразите атмосферата. И още нещо важно – ако досега сте били изпаднали в летаргия и изпитвате отегчение, най-вероятно това е резултат от липса на действие. През тази седмица действате смело, не губете повече време в анализиране на правилно и грешно, а просто направете онова, което ви се върти в главата. Това е единственият начин да разберете дали е правилното, или грешното. Каквото и да излезе, все ще ви придвижи една стъпка напред по пътя ви. Иначе рискувате да останете за дълго време в застой.

Детство (Невинност)/Childhood (Innocence)
Ако сте изтеглили третата карта, тоест тази от дясно, съветът за вас е да потърсите детето в себе си и след като го намерите, да го извадите навън, за да си поиграете заедно. Коледа е идеалното време за това. Спомнете си игрите от детството, какво правихте в ранните си години по празниците, изкарайте шейната от прашната маза или пък идете с детето на ледена пързалка и се вживейте в ролята на негов приятел, а не родител. Опитайте се поне през тази седмица да гледате на света през очите на малко дете, което вижда във всяко едно нещо чудото, а не тривиалния факт и проблемите. Повярвайте, че най-доброто тепърва предстои и отпуснете хватката на контрола поне малко.

Също така спрете да се опитвате да организирате всички и всичко, отпуснете се и повярвайте, че ако не се погрижите вие, все ще се намери кой да свърши задачите. Захвърлете отговорността през тези дни или поне си припомнете, че сте просто човек и грешките, както и всичко останало човешко, не са ви чужди. Не се обвинявайте толкова, а намерете начин да си простите. Простете и на околните, като за целта просто ги разглеждайте като деца. В смисъл, че щом са ви близки, те се опитват да направят нещо хубаво, но не винаги от добрите намерения излизат добри резултати. Ако са сгрешили спрямо вас, помислете, дали не е възможно да е поради незнание или неумение, вместо от лошотия. Простете, както бихте простили на дете – не са знаели, не са могли по-добре. И да, понякога е дразнещо, точно защото са възрастни хора, а не деца, и от тях се очаква да знаят и да могат по-добре. Но може би точно по празниците е добре да не се сърдим един на друг, а поне малко да се опитаме и ние да се държим като деца, за да компенсираме натоварването и да си починем.


Желая ви весели празници и щастливо посрещане на новата година, тъй като най-вероятно това ще е последният пост в блога за 2016-та. Благодаря ви, че ме четете и че сте ми гласували доверие. Надявам се през 2017-та да съм още по-активна и да мога да ви зарадвам с нови и по-интересни теми. А дотогава – запазете спокойствие и си гледайте на таро :D

Реклама

3 thoughts on “Карти за седмицата до 25 декември

  1. ВЕСЕЛА КОЛЕДА И ЩАСТЛИВА НОВА ГОДИНА! Здраве и късмет, на Вас и на всички които обичате!

  2. Благодаря Ви, Вера! Сияйни празнични дни!

  3. Благодаря! За всичко, което правиш. Пижелавам ти вълшебни празници и мудно посрещане на новата година! Нека ти донесе всички най-хубави неща, които тази не ти е донесла.

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s