Лична година 8 – Силата

Силата в Стиймпънк таро
Силата в Стиймпънк таро

Какво да очакваме:

 • възможност да наложим идеите си и да убедим околните в онова, в което вярваме;
 • борба за надмощие в група или общност;
 • нужда от работата със сянката и преборване на вътрешните демони;
 • утвърждаване на публичен образ, заявяване на себе си и отстояване на личното ни пространство и нужди;

Силата до някаква степен има същата посока като Колесницата – също толкова амбициозна и устремена напред, също толкова силно желаеща да се наложи, но по съвсем различен начин. Именно поради това една лична година под номер 8 може да изглежда далеч по-несъбитийна или по-пасивна на фона на предишната, белязана от Колесницата, но това е само на повърхността.

Тъй като при Колесницата, за да сбъднем желанията си, е необходимо просто да не се страхуваме да действаме, тя създава илюзията за далеч по-динамична година. Докато при Силата имаме нужда от търпение, упоритост и най-вече време, за да спечелим околните за нашата кауза, така че понякога може да ни се струва, че дори не се движим. При тази лична година на преден план излизат взаимоотношенията ни с околните, без значение близки или просто познати, какво и най-вече защо ни дразни в тях, кога е нужно да вържем здраво животното вътре в себе си и кога е време да го нахраним.

Положителните страни на тази лична година са възможностите за лично израстване, която тя ни предоставя. Тъй като общуването и социалните контакти под една или друга форма са засилени, те ни предоставят огледало, в което добре да се огледаме и да забележим вътрешните ни демони, които се нуждаят от опитомяване. Всичко онова, което ни вбесява в околните, е повод да се вгледаме навътре в себе си и да открием защо е така. Позволяваме ли си да изпитаме онова, което осъждаме в другите? Не реагираме ли с агресия, защото те правят нещо, което ние самите силно желаем, но смятаме, че е грешно, неморално или неетично? Или пък в другата крайност – не съдим ли околните твърде строго, без да си даваме сметка, че в тях несъзнателно виждаме собствените си грешки и така един вид се наказваме, прехвърляйки гнева си върху друг?

Съвсем очаквано, отношенията ви с околните ще са обтегнати до голяма степен през тази лична година. Но разрешението на това напрежение зависи от вас самите и до колко сте готови да видите собствената си роля в тази ситуация. Това не означава, че трябва да поемате вината, ако някой ви е излъгал. Но можете да се запитате защо сте били готови да му повярвате. Или пък, ако някой непрекъснато ви пренебрегва, запитайте се, дали вашата готовност да търпите такова поведение не е следствие на личната ви ниска самооценка? Когато разпознаете собствените си слабости и сенчести страни, реакциите ви започват да стават все по-осъзнати. И така, на практика, гневните изблици намаляват драстично.

Работата в екип, общността или взаимоотношенията с околните ще са по-важни за вас от обичайното през тази година. Може да става дума за връзка, в която  е трудно да се получи хармония, а може да представлява и приятелски взаимоотношения, които представят пред вас много предизвикателства. На романтичния фронт нещата може да са много разпалени и в положителния, и в отрицателния план на нещата.

Силата в Таро на феите
Силата в Таро на феите

Най-подходящият начин за действие през тази година е „мек контрол“, което ще рече – не съдете и не се конфронтирайте с другите директно, а правете онова, което ви се иска те да правеха. Лека-полека примерът ви ще има положително въздействие. Освен това, търсете баланс между връзването на звяра вътре във вас и храненето му. Защото именно второто е онова, което ви дава енергия и изпълва живота ви с цвят. Напълно е възможно в началото на тази лична година да се почувствате притиснати в капан от изискванията на околните и това да ви накара да побеснеете. В течение на следващите месеци ще имате възможност да разберете защо се чувствате така, как сами сте допринесли да се вкарате в тази ситуация и като следствие – как можете да излезете от нея. И това не означава да избягате или тотално да отписвате хората, с които имате проблем. А да разберете как вашето собствено поведение им позволява да се отнасят с вас по начина, който ви дразни. И съответно да промените собствените си действия.

По отношение на здравето, поне по мои лични наблюдения, през тази година може да се обадят различни психосоматични заболявания. Примерно странни обриви, които идват и си отиват, без някаква конкретна външна причина. Постоянно главоболие или други симптоми на претоварване. Ако изпитвате такива проблеми, това е знак, че нещо не е наред с подхода ви, фокусирате се в грешната посока или просто не си давате почивка. С две думи – нахранете животното. Но като цяло мисля, че в здравословен план това е година, която е далеч по-добра от тази на Колесницата и ако се вслушваме в уроците ѝ, здравословните проблеми, възникнали в предишната година особено, постепенно затихват.

Ключова дума за тази година – търпение. Понякога най-вероятно ще ви се струва, че вървите към осъществяване на целите си толкова бавно, че сякаш изобщо не помръдвате. Не се изкушавайте да търсите начини за ускоряване на този процес – няма да стане. Дайте време на себе си и на околните да узреете за онова, за което копнеете. Също така е важно да проявявате силно търпение към околните. Не се опитвайте да ги промените – не можете. Вместо това регулирайте вашето собствено поведение, спрямо информацията, която получавате от взаимодействието си с тях. Примерно, ако някой е неблагодарен към вас, не се опитвайте да му обясните защо трябва да ви е благодарен. Просто му давайте по-малко или пък нищо – на кого раздавате енергията си е ваш личен избор и никой не може да ви го вземе. Ако някой ви пренебрегва или пък се опитва да ви командва, ясно му покажете, че това не ви устройва и не сте длъжни да го търпите.

Освен миналата лична година имам още една под знака на Силата. Първата мина в много ядове, гневни изблици, здравословни проблеми и изтощение. Приемах се като жертва и всички други ми бяха виновни. А тази започна по същия начин, но усетих как в момента, в който казвам „не“ тогава, когато границите ми се пристъпени, отсрещната страна започва да се съобразява и да променя поведението си. С две думи, ако олицетворявате младата жена на картата и винаги потискате собственото си его, желания и нужди, вместо да забелязват саможертвата, хората ще приемат това за даденост, а животното у вас ще реве разярено и ще яде отвътре само вас, защото не му давате да стигне околните. Когато обаче позволявате на животното да се прояви от време на време, като това не означава да сте агресивни и да се биете, а да задоволявате нуждите си, чрез здравословен егоизъм, тогава първо вие сте доволни, и второ околните спират да се държат с вас като с изтривалка. И дори намирате някакъв начин да се срещнете по средата и да работите или живеете заедно, без едната страна да е вечно ощетена.

Това са моите впечатления от тази година. Ще се радвам, ако и вие споделите личен опит.

Реклама

3 thoughts on “Лична година 8 – Силата

 1. Родена съм в края на годината. Когато изчислявам личната си година, се питам кое е по- правилно: да сумирам датата си с текущата година, която почти е изтекла или с 2019, за която търся прогноза. Зная, че в нумерологията се прилагат и двата метода. Склонна съм да приема, че е по- достоверно да сумирам с цифрите на 2019. Бихте ли коментирали за конкретния случай.

 2. Вече ви отговорих на предишния пост, под който писахте – Лична година 10. Взема се годината на последния рожден ден. Тоест няма как да е 2019.

 3. Здравейте!
  2019-та година ми беше под енергията на Силата и всичко което описвате като тълкувание се отнася на 100%. Най-голямото предизвикателство за мен през годините беше да се науча да казвам не и да поставям граници. И точно като една жертва на обстоятелствата аз се опитвах за подтискам звяра вътре в себе си, докато накрая той не надделя и на моменти показваше доста голяма агресия към близки и околни. Чувството беше един невъзможен контрол над поведението ми за известно време, с което въпреки по неприятен начин, аз започнах ясно да изявявам до къде могат да прекаляват с моята добрина. Нещата преминаха малко в крайност, която не бих искала – ежедневни изблици на негодувание и гневности, които всъщност изтощаваха мен самата. Борбата ми беше с този звяр – който дълги години негодуваше спрямо незачитането, неоценяването на хората от които очакваше да го получи. Силният ми стремеж да го подтискам, заради моралните ми разбирания, че трябва да помагаш на другите, без да очакваш в замяна, да не се оплакваш, да се жертваш в името на другите, извади накрая една същност, която дотогава не познавах.
  Сега съм в годината на Отшелника и получих известно спокойствие и време за себе си, от което имах огромна нужда, за да мога да преосмисля някои неща. Усилено работя и с карти Таро. :)
  Благодаря за всичко, което споделяте за картите, от огромна полза е за нас.
  Бъдете обичани и благословени! 💖💖💖🍀🍀🍀⚘⚘⚘

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s