За блога

az

Здравей и добре дошъл в блога!

Аз съм Вера и пиша тук, защото обичам таро и се опитвам да разбера по-добре уроците, които животът ни изпраща.

За мен таро не е толкова магия, колкото психология и философия на едно място. То е един вид безплатен психотерапевт, ако сме достатъчно мъдри, за да се издигнем над егото и личните си желания. Това не винаги се получава, но пък когато стане, усещането е невероятно. Сякаш някой е свалил превръзка от очите ти.

Като цяло не се увличам от окултното и не се смятам за някаква вещица :) Интересувам се най-вече от практичната, земна страна на таро и това как работата с картите може да ни помогне да разберем по-добре себе си, хората около нас и мотивите, които ни карат да действаме така, както го правим. Вярвам, че това е първата стъпка към живот, който е по-осъзнат и в който сме по-верни на себе си.

Занимавам се с таро карти от началото на 2008-ма година. Започнах от чисто любопитство, като първоначално гледах само на себе си. Когато с изненада открих, че картите действително „работят“, боязливо се прехвърлих и на близки и приятели и когато и те се отегчиха до смърт от мен, направих няколко опита да гледам онлайн чрез и-мейли, както на български, така и в някои американски форуми. Установих, че не е нужно човекът да е пред теб или да го познаваш, за да можеш да видиш историята му. Напротив, колкото по-малко знаеш за питащия, толкова по-обективни и верни са тълкуванията на картите. Затова направих този блог – с идеята да популяризирам таро като нещо полезно и забавно, а не страшно и греховно.

Надявам се да ти е приятно в блога ми и не се колебай да споделяш своя собствен опит с картите.

38 thoughts on “За блога

  1. Моля ви кажете ми в Артуровото таро , защо няма пентакли и жезали.. а има щитове и копия …и кое на кое отговаря

  2. Много колоди имат алтернативни названия на боите, но всички малко или много се сходни. Логично в Артуровото таро – копията са жезли, а пентаклите са щитове.

  3. Здравей Вера ! И аз съм Вера :) Бих искала да ти благодаря за блога, отскоро работя с Таро, а от няколко дена насам чета тук и научавам много ! Информацията е задълбочена и интересно поднесена, поздравления за страхотната работа и благодаря за споделянето и… !

  4. Здравейте Вера,
    Има много и различна информация за карти таро в интернет пространството и така както е модерно да се казва, сърфирайки се натъкнах на Вашият сайт. Допадна ми веднага, страхотен е. Името ми е Адела и се занимавам с Ведическа нумерологя, но от една година проявявям интерес и към карти Таро. Мнението ми е че , двете течения могат да си бъдат взаимно полезни. Описанието на личните години , според Вашите карти таро е много , много точно.
    Аз имам карти таро на „Златната зора“ / Чик Сисеро и Сандра Сисеро/ и бих искала Вашето мнение за тази колода . До сега не съм подреждала с обърнати карти, защото няма описание и препоръки в тази система, но идеята ми допада , но се затруднявам определено. Можете ли да ми помогнете с малко информация за тези карти?
    Приятна вечер от мен.
    Адела

  5. Roxelane Alexandra Larossa, благодаря за положителния ви коментар!

    Адела, не съм работила с тази колода и не съм запозната с нея. По това, което откривам за нея в интернет, ми се струва, че е нещо средно между тарото на Кроули и Марсилското таро. Също така има много препратки към Кабала и явно е създадена повече с идея да служи на хора, които се интересуват от церемониална магия. Това не значи, че на вас няма да ви върши работа, а просто, че е малко по-окултен тип колода, ако мога така да се изразя.

  6. Вера, много бих искала да те поканя да се присъединиш към нас :
    http://monavendor.com
    Мисля, знаеш чий е сайта, аз съм модератор, ще се радваме да участваш в дискусиите ни и да обменяме мисли и опит. :)

  7. Благодаря за поканата, Roxelane, но едва ли ще го направя. Но си добре дошла да коментираш тук, когато поискаш.
    И между другото, много добра прогноза за мача Франция – Румъния, поздравления :) А видя ли че, 2 мечове – 10 жезли дори показват резултата – 2:1 :)

  8. Вера,бъдете благословена !Рядко се срещат хора от вашите среди,които да не свеждат всичко до пари. Възхита и почит !

  9. Вера, аз съм Таня Илиева и много ми харесва твоя блог. Аз съм нова в таро и много ми харесват твоите тълкувания. Ще чета блога с интерес. Благодаря ти! :)

  10. Радвам се, че блогът е полезен. Започнах го с идеята да предоставя достъпна информация за таро на български, така че винаги се радвам, когато нови и нови хора проявяват интерес към картите :)

  11. Не можах да намеря информация за каква кауза се събират даренията.

  12. Здравейте! Имам Артурово таро, но книгата я нямам. Исках да попитам за значението на една карта, която няма надпис. Нова съм в това. Картата е на златен дракон, който държи в ръката си меч. Ако може да ми помогнете ще Ви бъда много благодарна.

  13. Ако можете да дадете някакъв линк към изображение на картата, качена някъде в нета, ще ми е по-лесно.

  14. zadadoh luboven vapros na kartite i az isteglih tri karti parvata e 9 pentakli vtorata e obarnata 10 4ashi tretata e 10 pentakli kakvo 6te re4e ni6to ne moga da razbera

  15. Здравейте! Зададох въпрос на тарото на Уейт, дали един въпросен човек ме харесва, изтеглих Дявола. Как да чета като отговор?

  16. Дяволът, освен всичко останало, е доста сексуална карта, така че за симпатии не знам, но най-вероятно му допадате на чисто физическо ниво. Отделен въпрос е до колко таро наистина може да покаже какво мисли друг човек и дали това просто не е отражение на вашите мисли за него.

  17. Здравейте, Вера, много ми харесва блогът Ви, тъй като най-вече е достъпен за начинаещи като мен. От друга страна поддържате жива връзката с почитателите :) Ще се радвам на всяка нова информация по темата, тъй като искам да се потопя в дълбините на това изкуство! Поздравления!

  18. Здравейте Вера! Наскоро попаднах на този блог и съм много приятно впечатлена от него! Благодаря за чудесно написаните материали и за прекрасните тълкувания на картите Таро! Аз започнах моето запознанство с картите Таро преди десет години. След като още от дете картите от всякакъв вид са ме привличали, най – вече с възможността да надникна в душата на някой човек ( и най- често в моята собствена) и да уловя емоциите, страховете и надеждите на притежателя и, после да разкажа една история, която след време да видя и реализирана. Всичко това още от ученическите години и първите опити за гледане в бъдещето с картите за игра, последвало от няколко опита и с картите на Ленорман ( определено не са моите, много много далеч от мен..) , най – накрая ме заведе в една книжарница, с наредени пред мен няколко колоди карти Таро. Стоях, разглеждах ги избрах две, между които се колебаех Таро на Друидите и Уика и Артуровото Таро. Тръгнах си с Артуровото Таро – то беше моята колода и мисля, че винаги ще си остане такова за мен. Там виждам не само карти и значения – виждам цяла история, която оживява пред очите ми,то ми е близко и разбираемо ( предполагам заради смътни спомени от предишни прераждания), то ми е мост между два свята. Беше много приятна изненада да намеря в този блог още някой , който мисли, усеща и вижда картите по начин много близък до моя. Изключително ме впечатлиха и интервютата с дворцовите карти. Винаги съм мислила, че съм по – скоро Кралица чаши, но тук се познах в Кралицата мечове. С нетърпение очаквам следващите интервюта и продължението на пътуването из приказната страна на Таро, което ми поднасяте по такъв уникален начин Вие!

  19. Здравей! Искам само да ти благодаря за прекрасния блог и че споделяш опита и знанията си! Изключително полезно е за начинаещ като мен!

  20. О Боже :) Вера, чак сега ти прочитам коментара… отпреди две години :Д хаха, беше добра прогноза да, помня как си гризах ноктите от ужас, и пак бях убедена, че ще вкарат за победа ! Връщам се пак към Таро след дълга пауза… и понеже от твоя блог се учи прекрасно, пак си го чета :) Поздрави ! Вера

  21. Здравейте Вера !
    Възхитена съм от бълога Ви !
    Невероятно е , че соделяте Вашия опит и знания и то без да търсите финансови облаги за това !
    Благодаря и поклон !

  22. Здравейте Вера!Много се радвам,че открих блога ви в труден за мен момент.Как мога да се свържа с вас?

  23. Чрез и-мейла в самия край на поста, но трябва да ви предупредя, че не предлагам лични таро консултации, ако това ви интересува.

  24. Безкрайно съм благодарна, че си създала това местенце, Вера! Така обичам да го посещавам, да се гмуркам в историите ти за картите.

  25. Здравей Вера! По случайност (!) попаднах на твоя блог и ако в началото бях скептично настроена, то в последствие информацията в него много ми допадна.
    Аз се занимавах с Таро в средата на 90-тте години, но по някаква причина, интересът ми към Тарото беше изтласкан от един много силен Оракул, който в последствие разнищих до дупка и който продължавам да използвам.
    След толкова години и доста забравяне, Тарото пак ме привика към себе си, но този път информацията за него е много по-богата (на времето почти никъде нямаше интернет). Твоят блог е много хубав и изпълнен с много ценна информация. Определено ще ми служи за вдъхновение. Благодаря ти и успех :)

  26. Вера здравей, на кой имейл адрес мога да ти пиша? :) Благодаря ти за хубавия блог, който си решила да споделиш с нас! :)

  27. Здравейте! Поздравления за труда ви и прекрасните обяснения тук! Много се заинтригувах от Карта на личната година, но за съжаление не откривам всички. Пада ми се да съм 19 – карта на Слънцето. Не открих и карта на седмицата. Много ще се радвам, ако ги прочета.

  28. Прекрасен сайт Вера, поздравявам ви за точните и мъдри тълкувания. Удоволствие е за мен да се потопя, чрез вас в света на Таро. Благодаря ви. Въдете здрава!

  29. Сложих новия адрес, сега вече линкът трябва да работи.

  30. Здравей,Вера!Воечатлена съм от блога ти!Благодаря за споделения опит!Бих искала да ти пиша на имейл,може ли да ми го дадеш!Благодаря!

  31. Здравейте, Вера!
    От няколко месеца се занимавам с Таро и съм още доста *босичка*… Вашият блог, обаче, искрено ме вдъхновява! Рядко се случва някой да списва блог с толкова интелект и даже да обръща внимание на граматиката! Прекрасен стил и много удачни аналогии от личния Ви опит. Често правя справки тук, за да схвана *кодовете* на картите, доста полезна работа сте свършили, поздравявам Ви и Ви свалям шапка!
    Бъдете здрава и не се променяйте🙃!

  32. Много приятна страничка.
    Лъха чистота.
    Благодаря!

  33. Удоволствие е да чета блога ти, Вера! Благодаря ти от сърце за споделените знания! От около година се занимавам с Таро и мъдростта му ме удивлява, а помощта ти при разчитане на посланията за мен е много ценна! Беди здрава и вдъхновена!

  34. Здравей Вера!
    Адмирации!
    Има ли как да се свържа с теб? Не става въпрос за примерно да ми гледаш, ами за нещо друго.
    Поздрави,
    Анна

  35. Здравейте Вера, от скоро се уча на четене на Таро.Много е дълбок и проникновен анализа на картите.Колкото на по- високо духовно ниво е човек, толкова по- интересно е всичко…Има за психологически анализ на дадена ситуация, енергиите, в които се намира човек, ситуация в психологическия му портрет.Например, правят се три подредби, и се започва- да речем мъжът в какви енергии, жената в какви се намира, пентаклите са силна заземеност, материалност.Пажовете са романтици, момче, което просто е влюбено.А воден паж е момче на чувствата.Да речем мечовите енергии са на въздушен принцип, мислещ, отбраняващ се човек.И огнените са много харизматични, страстни, ярко забележителни, като водачи.Императорите са мъдреци в дадена стихия, те поемат на плещите си решенията за група, общност.Те имат своя империя.И принцовете са вече на по- високо, зрелостно ниво.Обезпечени, финансово стабилни в дадена стихия.Вече Крал е като след зрялата възраст на мъжа, дядо,чичо, просто не е задължително на възраст, а на опитност в живота, като натрупани знания.Кралете купи са много общителни, обичат женското внимание, обичат да говорят красиви неща на жените, но до там, в действия са слаби, ходят по лявата линия и нищо в една връзка, подаръчни, букети, бонбони, в стабилни действия нула.Принцесите са дамите, които са съответна стихия, водна кралица обичаща, чувствена жена, емоционална.Огнената е ярка, харизматична, навсякъде, където мине е забележима, с маниер, поведение, стил на обличане, общуване, страстна…А мечоватата принцеса е хладна, изключителен интелект, отбраняваща се, разсъдлива, интелигентна…Пентаклиевата-печелеща, заработваща сама, обезпечаваща се ..Стигнала зрял стадии в живота, независима от мъж, майка, с деца вероятно, подсказва се от други допълнителни карти.И магическите въздействия на съзнанието са в ст. аркан луна, слънцето показва даващ човек в ситуация, който поддържа връзка на плещите си повече.И много такива подробности.Малките аркани в ситуация конкретно много ме затрудняваха.Например седмица купи, илюзии в дадена ситуация, петица, като да излезеш от заблудите, да претърпиш еволюция във възгледите си, не е стабилност това, което имаш, просто гнила стабилност са четворките, в стихиите, петицата е вътрешен подем, енергия, развитие.Шестицата е вътрешна хармония и баланс, седмица илюзии.Осмицата е дявол, двойственост, скрита цел, помисли.Деветките са силна карта.почти до максимума на огненост, на въздух, интелект, разум, вода емоции, пари, финансова стабилност.После, десетките са самия апогей на емоции, на разум, на пари, на огън, запалващ обкръжението.Зависи за какво се чете тарото, но разкрива и магически въздействия.Тройките са разбиване на нещо, връзка …Двойките са вътрешна борба.Тузовете са майстори …За дадена ситуация е важно старшия аркан да даде подсказване за кардинална промяна, за срив на стабилност, за пропукване на енергиите. Отшелникът показва човек, който е на прага на смъртта, нулева еволюция.Луната е интуиция, притегателна енергия за жена, лечителски пси енергии, ясновидство, поетичност, рисуване, музика, пета чакра е с много красива енергия, мелодичност, благозвучна, въздейства върху съзнанието на хора, творческа енергия.Светът на тарото е богатство

  36. Здравей Вера,
    чета блога ти от 2017 година и искам много да ти благодаря за прекрасния блог.Всички значения на картите изтълкувани от теб са верни, винаги когато си гледам излиза точно така както си го написала. Отдавна не беше публикувала. Много се зарадвах да видя новия ти пост от Януари 2023, радвам се че пишеш отново. С нетърпение чакам продължение на Картите за личната година. наистина ми помагат. Благодаря ти отново. Бъди благословена! ❤️❤️❤️

  37. Много благодаря за този мил коментар.
    Планирам да продължа серията с личните години, но все още не съм сигурна, дали не е по-добре да обединя картите в двойки, например Императора/Смъртта, Папата/Умереността, Влюбените/Дявола и т.н., вместо да са поединично, както сега.

Напишете коментар