Значения на таро картите

Това са долу-горе систематизирани значенията на картите таро според моя собствен опит и практика (или поне онова, което съм знаела, в момента на писането им). Вземете от тях, каквото резонира с вас самите, и имайте предвид, че обясненията не претендират за изчерпателност:

Големи аркани:

0. Глупакът
1. Магът
2. Върховната жрица
3. Императрицата
4. Императорът
5. Върховният жрец/Папата
6. Влюбените
7. Колесницата
8. Силата
9. Отшелникът
10. Колелото на съдбата
11. Справедливостта
12. Обесеният
13. Смъртта
14. Умереността
15. Дяволът
16. Кулата
17. Звездата
18. Луната
19. Слънцето
20. Страшният съд/Прераждането
21. Светът

Малки аркани:

Асата
Двойките
Тройките
Четворките
Петиците
Шестиците
Седмиците
Осмиците
Деветките
Десетките
Пажове
Рицари
Кралици
Крале

По-задълбочено тълкуване на Големите аркани (ще допълвам списъка във времето):

Императорът
Дяволът
Кулата
Страшният съд

Още значения на картите на български език в други блогове и сайтове:

 1. Илиана Смилянова – Едва ли има човек, който все още да не я е чувал. Когато започвах да се уча с картите, тя беше единствения по-достъпен източник на информация на български език.
 2. ShaAngreal или блогът на БилянаГолеми и Малки аркани – предимно ключови думи и фрази, които са доста обемни и изчерпателни.
 3. Картите на Ема – Значения на права и обърната карта плюс астрологичното им съответствие.
 4. Ани от блога 4сутринта – давам линк към цялата тема Основи на таро, защото всяка боя е дадена в отделен пост. Тя реално не използва обърнати карти, но дава сенчестата им страна, което реално е същото.

Ще допълвам, когато попадна на други блогове или страници със значенията на картите.

Реклама

35 thoughts on “Значения на таро картите

 1. Здравейте! Наскоро си купих от картите Таро, които се продаваха по вестникарниците. С книжка на д-р Сулига. С това се завърнах към тях. Но днес ми се падна карта без номер и без каквото и да е обяснение на нея. Просто представлява нарисувани цветя и някакъв надпис по средата adm drov. Не мога да намеря обяснение на това. Нито някъде да прочета каква е тази карта и какво значи. Аз си разтълкувах това по някакъв начин, но ще съм благодарна ако получа информация по въпроса. Благодаря за всичко, което чета тук и за огромния труд, който е в помощ на другите.

 2. Нямам конкретната колода и не мога да я открия онлайн, но по принцип в някои нови колоди има така наречените wild cards. По принцип те са прищявка на авторите и всъщност не са част от стандартното таро. Може да показват, че таро не иска да даде отговор на този въпрос или нещо подобно, не знам каква е идеята при точно тази колода. Може би в книгата към нея пише нещо?

 3. Благодаря за отговора. В книгата нищо не пише за това, но и моето обяснение беше същото. Аз я разбрах с това, че няма да ми се даде отговор на въпроса в този момент, защото още трябва да се работи до получаване на резултат. Или защото това все още е тайна на Вселената

 4. Поздравления за труда да се опишат тези сложни и многопластови карти!За мен лично този блог внесе много яснота :) Простичко и разбираемо / вероятен сходен Меркурий :)) /
  Аналитичния подход много ми хареса!

 5. Не знам, дали е сходен, в последния градус на Скорпион е, но има и малко от Стрелец в него заради стелиума, в който се намира :)

 6. Здравейте имам нужда от малко помощ.Ако може да получа мнение, ще съм ви много благодарна. Случаят е следния : предлагат ми нова по- висока позиция в работата, собствениците са нови, но нещо ме “яде“ от вътре. Картите почти сами ме извикаха, както си лежах станах и започнах да ги бъркам, въпрос не съм задавала, но през цялото време си мислех ситуацията в която се намирам.Наредих ги на подкова, не знам защо, никога не съм редила подкова до сега и като ги наредих се уплаших :магьосника об, императрицата, смъртта, колесницата об, влюбените,дявола , и на края паж чаши .
  Знам, че питам прекалено често, но ми е много трудно сама на себе си да гадая, пък в този случай ми е направо невъзможно.

 7. Защо чак такава реакция към тези карти? :) Чак пък за плашене не виждам причина. Да, интересно е, че са излезли предимно Големи аркани, но това най-вероятно е в резултат на сериозните вътрешни съмнения.

  Ако тълкувам картите по следните позиции:
  1.Минало – Магьосникът (об.) – Може би нямаш опит в позицията, която ти предлагат или сама не си вярваш, че ще се справиш.
  2.Настояще – Императрицата – В момента имаш възможност да растеш, да се развиваш, да вървиш нагоре, но това няма да дойде даром и ще трябва да се потрудиш за целта.
  3.Близко бъдеще – Смъртта – Ще трябва да скъсаш рязко с това, с което досега си свикнала на работното си място, може би. Не знам, дали тази нова позиция е свързана с много по-различен ритъм на работа, мяста, ако е така, това е едно възможно обяснение. Възможно е обаче и новата работа да се окаже много краткотрайна и възможността да изчезне много изненадващо.
  4.Съвет към питащия – Колесницата (об.) – Съветът според мен тук е да не бързаш с решението си и да изчакаш, ако има такава възможност. В обърната позиция тази карта звучи малко като човек не знае какво печели, когато губи.
  5.Влияние на другите (свързани по някакъв начин с въпроса) върху ситуацията – Влюбените – Тук просто се посочва избора, който трябва да направиш.
  6.Евентуални проблеми и трудности, които може да срещне питащият – Дяволът – Възможно ли е единствената причина, поради която да обмисляш тази нова позиция, да са повечето пари? Ако е така, замисли се, дали това е достатъчно да компенсира всичко останало. Понякога си мислим, че имаме нужда на всяка цена от повече пари, иначе няма да се справим, но в действителност по-често се заблуждаваме, защото сме изкушени. Според мен картите тук те приканват да избереш това, което ти харесва на теб, което обичаш, а не това, което блести и другите смятат за „златна възможност“.
  7.Далечно бъдеще – Паж чаши – Има ли някой, който да ти ходатайства за тази позиция, която си получила? Някой вътрешен човек? Ако няма, тази карта може да указва такъв човек в по-далечното бъдеще. Като цяло иначе тази карта не ми харесва особено в питания за работа. Показвала ми е положителен отговор за наемане на работа, но самата работа така и не ми хареса.

  Не знам, дали тези позиции си използвала ти…
  Иначе, според мен, по-полезно би било задаването на въпрос от типа „Какво е добре да знам за бъдещите си работодатели/новата позиция?“, за да разбереш, ако има нещо скрито-покрито.

 8. Благодаря, изплаших се защото големите аркани са ми някак много категорични.Това , което ме притеснява са парите иначе те искат да ме ангажират за доста дълъг период от време, не знам има и нещо друго, което ме плаши, ама не мога да се саморазбера.
  Между другото имам една идея, ако ти допада можем да опитаме.Например включваме се 5 човека и си избираме някоя световно известна историческа личност, например Жана Дарк, или някой император или който и да е.Избираме си общ въпрос например по влиянието на какво е преминал живота му всеки си тегли карта и ги тълкуваме ( такива като мен,колкото могът :D ).Интересно ми е дали ще теглим сходни карти или за всеки ще е различно.Пък и ще е полезно, ако ти се струва интересно….

 9. Форумите са по-лесни медии за такъв тип игри. Включвала съм се веднъж и резултатите наистина са интересни – всеки вижда различна част от личността. Все едно различни хора виждат ябълка за пръв път и всеки я описва чрез това, което му прави впечатление. За един тя е кръгла, за друг зелена, за трети вкусна… И с тарото се получава долу-горе така :)

 10. Имам следното питане – ако гледаш на себе си, как се получава т.нар. обърната карта? Въобще технологично – как се теглят карти? Само отгоре, или си ровиш в тестето? Има ли значение как ги обръщаш?

 11. Как се получават обърнати карти съм се опитала да обясня в този пост – https://78stories.wordpress.com/2014/05/29/sas-ili-bez-obarnati-karti/

  Как се теглят карти – по принцип, най-често се бъркат, след това се събират, цепят и карти се теглят от горе. Но има и други варианти, може да се разпръснат като ветрило и да се изберат необхидимите карти на случаен принцип, зависи от предпочитанията на гледащия. Няма значение, поне според мен, как се обръщат, стига всеки път да ги обръщаш по един и същи начин.

 12. Той има ли романтични чувства към мен?
  Слънцето-Кралица чаши-3 пентакли
  Моля за коментар

 13. Mnogo Dobre sa inerpretirani znaceniqta na kartite

 14. Zdraveite
  Moite karti sa Arturovo taro.Zabelqzvam ,che pri men ima shtitove ,kopiq, mechove i chashi …pri vas -jezli i pentakli …Vyprosa mi e koe na koe otgovarq i imat li razlika?
  Kakvo mislite za tezikarti syshto .

 15. Здравейте!

  Искам да попитам, понеже си направих гледане за интервю, което ми предстои след близо 2 седмици става въпрос за стипендия, която се отпуска за обучение в чужбина. Попитах Таро, как ще мине интервюто изтеглих 3 карти: Магьосникът, Висшата Жрица и Кралицата на Жезлите. Какви са вашите тълкувания?

 16. Здрасти Верче… първо поздрави за уникалния блог който си направила! Много полезна иформация и често казано не използвм книжката от таро катрите отварям винаги твойто значение на каръите Таро. Бих искал да попитам при гледане на 3 карти колко често може да задавме един и същи въпрос? Когато гледам на кари най-често въпросите ми са едн и същи.. Занимавам се с карти Таро от 3седмици не съм много запозната с почти нищо… но твоят сайт ми е много полезвн. Поздрави.

 17. А защо задаваш един и същи въпрос? :) В смисъл, първият път не е ли дал отговор?

 18. МНОГО ХУБАВ БЛОГ,како Вера ти си чудесна! Найстина мн ми помагаш.Намирам решения чрез картите знам какво да правя и какво не благодарение на значенията на картите. Благодаря отново! :)

 19. Здрасти,искам да попитам,от колко време се занимаваш с таро карти и до каква степен си запозната,защото леко ми биеш на самоука и не достататчно веща за да даващ каквито и да е напътствания! Та,чакам отговор….

 20. Няма нужда да чакате, от самото начало съм написала на съвсем видно място от колко време се занимавам с таро карти.

 21. Ясно мерси,както виждам дори не си подредила правилно големите аркани,както казах не би трябвало да даваш каквито и да е съвети защото и ти самата не разбираш и лъжеш дамите тук които наистина търсят отговор ….. Няма какво да коментирам повече,явно доста си си повярвала : D

 22. Вера, аз лично се радвам, че сте си повярвала. По този начин сте направила страхотен блог, който винаги ми е бил полезен. Гледната ви точка по отношение на картите е специална и нетипична, различна. Благодаря Ви. :) От тук съм взела толкова знания, колкото от никъдв другаде. Безвъзмедно при това. :)

 23. Благодаря ви за окуражителните думи :) Радвам се, че блогът е бил полезен по някакъв начин и че сте отделили време да ми го напишете. Дано не съм ви излъгала :)

 24. Много интересен блог!Много се радвам,че го открих,понеже като ми подариха таро карти,в книгата не пишеше такива неща,и се чудех как да се науча да си тълкувам картите.Но след като намерих блога ти,много неща ми станаха ясни,и желанието ми да продължа да уча се повиши.Много ти благодаря!

 25. Много благодаря за този чудесен блог!

 26. Вера, искам да изкажа благодарност на за блога ти! Мноооого е интересен, чета го с удоволствие. Значението на картите е представено толкова образно и подробно, така че мога по-лесно да ги науча. Мисля, че трябва да издадеш книга, защото имаш талант да пишеш. Аз си купих „Енциклопедия таро – стъпка по стъпка“ и не ми хареса изобщо. Радвам се, че намерих блога ти и отново БЛАГОДАРЯ!

 27. Много съм объркана и картите много ме объркаха. Зададох им въпрос, който е много важен за мен, паднаха ми се :
  Четворка пентакли
  Осмица жезли
  Петица пентакли
  В моя случай виждам нещата в обратен ред и не знам как да ги разбера..

 28. Здравейте на скоро си купих карти таро , но едно нещо не ми е ясно кои са старши и кои са младши аркани? Благодаря Ви предварително‼😊

 29. Здравейте, паднаха ми се три карти таро, като за едната не можах да си я обясня, защото не винаги излиза в стандартното таро. Наименованието й е Жена в огледалото в комбинация с Отшелникът и Императрицата. Изтълкувах си го като кръстопът между две крайни възможности. Но има още нещо, което ми убягва. Дали можете да ми отговорите?

 30. Здравейте, изтеглих си две карти на въпросът, ще се събера ли с бившият ми приятел. Излезнаха ми първо-10 диска и след това крал мечове. Ще може ли да ми помогнете в тълкуването и по скоро в отговора? Благодаря😇

 31. Здравейте, попитах дали ще се сприятеля с един човек и картите ми, които се паднаха са: Глупакът, колелото на съдбата, справедливост, петица мечове и асо мечове (това им е и подредбата). Какво означава това? Аз смятам, че е да..

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s