Кралица пентакли: Погрижете се за себе си

335dc1fc4c8d963f704a06ea84fe-660x371

Кралица пентакли е CEO (главен изпълнителен директор) в неприлично популярна марка за дрехи. Няма да казвам коя е, само ще спомена, че Дяволът носи „Прада“ :P

Тя е толкова заета, при това с толкова различни дейности, че едва успява да ме вмъкне в своя претъпкан график за деня. Обядваме заедно в луксозен ресторант, от онзи тип, в който винаги се чувстваш недостатъчно добре облечен. Сервитьорите са в изрядни черно-бели униформи, усмивката им струва, колкото седмичната заплата на обикновен човек, а чашите, които носят на позлатени подноси са пълни с най-скъпото шампанско.

Намирам Кралица пентакли в добро настроение, тъй като току-що е успяла да намери точния човек за важна позиция в компанията и го е откраднала изпод носа на няколко големи конкуренти на модния пазар. Тя допива с усмивка шампанското си и ме поглежда с предразполагащо изражение, когато сядам срещу нея, въпреки че между нейния копринен тоалет, безупречно оформена прическа, и скромно, но впечатляващо колие от перли, и моя съвсем скромен вид почти няма никакви прилики. Няма да ви лъжа, доста съм нервна, затова решавам да започна с добре познатите предварително подготвени въпроси.

– Бихте ли ми разказали малко повече за себе си?

От кое списание казахте, че сте?

– Не съм от списание. Пиша таро блог. Читателите биха искали да научат малко повече за вас като личност.

Таро блог ли? Хм, що за необичайно хрумване. Едва ли се изкарва много от това. Добре, ей сега ще ви разкажа малко повече за мен, но първо си поръчайте нещо за обяд. Не обичам да се храня сама. Освен това тук приготвят божествено задушена сьомга по бразилски. Макар че аз я правя по-добре, и тази не е за изпускане.

Поръчвам си обяд, чиято цена ме удря право в петите, но Кралица пентакли настоява, че си заслужава. След което докато двете похапваме – тя с повече задоволство и апетит, отколкото бихте очаквали от някой, който работи в модния бизнес, Кралица пентакли ми разказва за живота си.

DruidCraftTarot-QueenofPentaclesИзрастнала е в семейство с три деца, като тя е най-голямата. Имала по-малка сестра и най-малък брат. Тъй като баща ѝ не се интересувал много от изкарването на пари, повече го вълнували интелектуалните стимули, майка ѝ работела на две места. Рядко готвела, а често давала и нощни смени, затова на Кралица пентакли отрано ѝ се наложило да се научи да готви за брат си и сестра си (а понякога и за баща си), да пере и зашива дрехите им, да им помага с уроците и при това да не изостава в училище. Още на 12 осъзнала, че ѝ харесва да шие. Постепенно започнала сама да си прави различни тоалети за специални поводи и срещи с момчета, и оттогава досега не е спирала да го прави. Все още може да шие безупречно на ръка. Започнала първата си работа на 16 и благодарение на това, че навсякъде се оказвала незаменим асистент и мениджър, още на 26 работела в голяма модна компания като дясната ръка на собственика. Омъжена, има две деца и заек. Уредила сестра си и брат си на работа в нейната компания, но понякога ѝ се налага да ги покрива и да върши тяхната работа, когато не успяват да се справят.

– А вие самата как успявате да се справите с толкова много неща в денонощието?

О, аз така съм свикнала. Ако нямам работа, ще ми бъде скучно. Освен това два пъти в годината си вземам две седмици почивка и отивам със семейството си някъде далеч, за да си почина. Понякога имам нужда да мързелувам цял ден, да чета книга в леглото и просто да не мисля за нищо. Е, служебният ми телефон не спира да звъни, разбира се, понякога дори се налага да се върна на работа, но това е цената да бъдеш незаменим.

– А семейният ви живот не страда ли?

Старая се винаги да съм насреща за децата и семейството си. Вечер помагам с домашните, винаги има топла вечеря на масата, а за празниците каня цялото семейство у нас. Ако нямам време да се приготвя, наемам готвачи, но семейството е много важно. Ето дори сега, след този обяд, отивам да прибера дъщеря си от солфеж и след това да закарам заека на ветеринар, че напоследък не се храни много. Разбира се, изпускала съм някои важни дни от време на време, но после винаги съм намирала начин да се реванширам.

– А как е с романтичната страна на семейния ви живот, ако не е тайна?

О, не ставай глупава! Аз не съм съм романтичка. Какво? Да не съм още в гимназията, я? Имам до себе си честен, стабилен и отговорен мъж, на когото мога да разчитам. Това е най-важното за мен. Обича децата ни и се грижи за тях всеотдайно, това е всичко, от което имам нужда. Заедно сме постигнали толкова много. Е, понякога пътуваме сами до някой остров, за да наваксаме с интимните отношения, защото това е от изключителна важност в една връзка. Но не търся някой да ми прави серенади и да ме носи на ръце. Аз съм здраво стъпила на земята жена.

– Кое, според вас, е най-голямата ви слабост?

Хм – тя отпива от чашата си и бутва настрани вече празната чиния. Виждам, че знае какво да ми отговори, но сякаш не ѝ е приятно да отваря темата. Накрая все пак започва – Емоциите и демонстрацията на чувства и привързаност не са ми силата. Когато държа на някого, аз показвам любовта си с дела, не с думи. Трудно ми е да съм лигава и разнежена. Но, уви, явно хората това възприемат за любов и понякога ме обвиняват, че съм студена или пък прекален материалист в отношенията. Но това е единствения начин, по който умея да покажа, че обичам.

Става ми малко тъжно за нея и тъй като съм убедена, че тя не би понесла да разбере това, бързам да задам следващия, последен въпрос.

– Имате ли някакъв съвет, който бихте искали да отправите към читателите?

Тя видимо се оживява и отговаря с усмивка:

Да, разбира се, аз много обичам да давам съвети и напътствия! Но ако трябва да се огранича само до един-единствен съвет… бих им казала: не забравяйте да се погрижите за себе си, защото ако пропуснете това, всичко останало рухва. Колкото повече енергия давате на другите, толкова повече трябва да заделяте и за себе си. Защото ако вие самите нямате, как бихте могли да давате още? Отделяйте време да се грижите за себе си.

Разделяме се в добро настроение, защото тя благосклонно е предложила да ми плати обяда в замяна на таро гледане. Не се и съмнявам, че ще се появи за уговорката ни.


Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s