Кралица жезли: Бъди себе си, всички други вече са заети

Тя има над милион последователи в Инстаграм и YouTube, свикнала е да споделя всеки ден от живота си с публика, която я обожава и се вдъхновява от нея. Не се страхува да следва мечтите си и да застава в центъра на вниманието. Обича да организира различни социални групи и да е обградена от хора. За разлика от Крал жезли, обаче, тя не се старае да налага своето мнение, а повече ѝ харесва да инициира дискусии и да споделя идеите си. По природа е дейна, щедра и обича да се раздава за околните. Рядко ще я видите сама, а ако все пак е сама, най-вероятно записва видео, подкаст, или си пише с някого по интернет.

Тъй като е доста търсена личност, едва успявам да си уговоря интервю с нея. Убеждавам я с това, че имам малък блог за таро карти, който е продукт на много страст и упорит труд години наред. Разбира се, тя иска да ми помогне да успея. А и се радва на всяка възможност да застане пред публика.

– Разкажете ми за себе си? – започвам аз, макар всички да знаят коя е.

Казвам се Кралица жезли, аз съм инфлуенсър и публична личност. Обичам да използвам интернет платформите си, за да споделям страстите си и всичко, което ме вдъхновява. От модата, през фотографията, бавния живот обратно на село, та чак до защита правата на животните. За мен няма малки и големи цели, само неща, които са ми важни, и такива, които не ме вълнуват. Страстта, вдъхновението, това е солта на живота. Без тях съществуването би било жалко, монотонно и изморително. Когато се захвана с нещо, което е истински важно за мен, не го усещам като работа, напротив, то ме зарежда и ми дава още повече енергия. Дава ми смисъл да продължавам напред. Обичам каузите и когато наистина вярвам в тях, винаги се включвам да помогна, с каквото мога.

– Интернет е голяма част от живота ви?

Интернет е просто средство за постигането на целите ми. Дава ми възможност да се докосна до живота на много хора наведнъж, при това бързо и лесно. Но има и други начини, по които човек може да го направи, макар и не в такъв голям мащаб. Чрез всякакви обществени групи – читалища, театрални трупи, клубове по четене, възможностите са неизчерпаеми.

– Коя е най-голямата ви сила?

Готовността да бъда себе си и да споделя с околния свят онова, което е скъпо на сърцето ми. Знаейки перфектно, че не всеки ще бъде добронамерен и ще има хора, които няма да ме харесат.

– А кое определяте като най-голямата си слабост?

Тя прави дълга пауза и ме поглежда изпод вежди. Личи си, че не ѝ се иска да говори за недостатъците си. Накрая решава да бъде честна и признава: 

Обичам да имам публика. Понякога, когато съм в най-лошата си форма, съм склонна да правя не това, което искам и смятам за полезно, а онова, което ще ми спечели най-много внимание. Суетата не ми е чужда. Макар да не се стремя съзнателно към одобрение на всяка цена, това как хората ме възприемат ми влияе. Но се случва предимно тогава, когато съм изгубила вярата в самата себе си и съм тръгнала по погрешния път да търся потвърждение за талантите или идеите си навън. 

– Какво ви мотивира?

Мотивацията ми извира отвътре и идва най-вече от едно място, което е свързано с вдъхновението. Ако почувствам импулс отвътре, че дадена идея е добра или полезна, вече съм достатъчно мотивирана, за да започна с осъществяването ѝ. Когато вярвам в себе си и търся да споделя въодушевлението си от нещо, обикновено съм на прав път, хората около мен го усещат и искат да ме подкрепят или да участват. Разбира се, мотивира ме и това да видя, че започнатото от мен е полезно и вдъхновяващо и за други. Обичам да усещам, че онова, което е интересно и вълнуващо за мен, е също толкова интересно и вълнуващо и за околните. Затова често създавам групи и увличам хора със себе си – защото това ми дава усещане за смисъл и ме мотивира дори още повече.

– Какъв съвет бихте дали на читателите?

Да не спират да се забавляват, да не се страхуват да застанат в светлината на прожекторите, защото онова, което имат да покажат на света, е уникално и живее само в тях. Както е казал Оскар Уайлд – „Бъди себе си, всички други вече са заети“.

Реклама

2 thoughts on “Кралица жезли: Бъди себе си, всички други вече са заети

  1. От сърце ти благодаря, Вера

    Много интересно и полезно четиво от теб. Както винаги. Признателна съм за труда ти от Деси от София

    ––– Оригинално писмо –––

  2. Благодаря, Десислава, радвам се, че постът ти харесва :)

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s