Паж мечове: Защо е думичка вълшебна ツ

— Бабо, защо ти са толкова големи ръцете?
— За да те прегръщам по-добре, внучето ми.
— Бабо, защо ти са толкова големи краката?
— За да тичам по-добре, детето ми.
— Бабо, защо ти са толкова големи ушите?
— За да чувам по-добре, детето ми.
— Бабо, защо ти са толкова големи очите?
— За да те виждам по-добре, детето ми.
— Бабо, защо ти са толкова големи зъбите?
— За да те изям!

Дълбоко съм убедена, че Червената шапчица е била Паж мечове :) Тя е смела – само момиченце из гората (майка ѝ е направо за социалните), среща непознати (вълци при това) и не се притеснява да говори с тях ей така, а после и побърква всички с това защо, та защо. Любопитството уби котката.

Ако детето ви се разхожда навсякъде с големи детски енциклопедии и не спира да ви пита защо небето е синьо, защо петелът се е качил върху кокошката, какво означава „дрога“ и как отива охлювът на ваканция, ако винаги е с къщата си, то значи си имате един Паж мечове вкъщи. Понякога, в по-стресовите дни ви идва да го удушите, за да спре с тези вечни въпроси, но през повечето време се гордеете с това колко умно, разсъдливо и бързо учещо се дете си имате.

Да се проведе интервю с Паж мечове е почти невъзможно, защото обикновено той задава въпросите. Но ето че все пак ще опитам:

PageSwords– Разкажи ми за себе си?
За мен ли? Не мога да си представя защо би искала да знаеш нещо за мен, когато около нас има толкова много интересни личности. И за какво точно каза, че ще е това интервю? Таро карти? Това звучи много любопитно. За какво служат? Предсказват ли бъдещето? Трябва ли да си медиум, за да можеш да гледаш на таро?

– Хей! Сега аз задавам въпросите!
Добре де, добре… Няма защо да се ядосваш, просто ми стана интересно.

– Разкажи накратко за себе си, моля те.
Хм, какво да разкажа… Аз съм вечният студент, искам да разбера всичко, което има да се разбере и научи на този свят. Обичам науката, Интернет, а най-голямата ми слабост са социалните мрежи. Обичам да научавам чужди езици, защото те ми дават възможност да общувам с нови хора, а аз обичам да срещам нови хора. Освен това всичко ми е интересно и всичко ми е любопитно.

– Да, това вече го усетихме… Коя е най-голямата ти слабост?
Слабост? Аз нямам слабости. Добре де, може би понякога ставам твърде любопитна и са ми казвали, че обичам да си вра носа там, където не ми е работа. Но не го правя с лошо, просто искам да знам, за да мога да помогна и за да съм подготвена.

– Какво значи да си подготвена?
Ами например, ако излизам на среща с някого, с когото тъкмо съм се запознала, може би ще го проверя в Интернет…

– Може би?
Добре де, със сигурност ще го проверя в Интернет. Защото искам да знам какво му е интересно, какъв тип човек е, на какви теми бихме могли да си говорим. Най-много от всичко мразя да съм с някого, с когото нямаме какво да си кажем, и неловкото мълчание, което се настанява между нас. За щастие, това рядко ми се случва. Полагам сериозни усилия това да не се случва.

– А ако няма достатъчно информация в Интернет?
Тогава ще потърся общи познати и приятели. Винаги мога да намеря информация за всекиго и всичко, това е една от силните ми страни. Да накарам някой да се почувства комфортно сам да я сподели с мен – е, това вече ми е далеч по-трудно… Но стига толкова за мен! Щом се занимаваш с таро карти, значи си чувала за теорията за синхроничността?

– Да, чувала съм. Това друга твоя силна страна ли е?
Какво? Не! Просто ми е интересно какво мислиш, дали според теб това е начинът, по който таро картите работят? Защото науката отрича това явление, но от гледна точка на квантовата физика частиците на субатомно ниво са свързани помежду си и промяната в една би оказала влияние на всички останали. Ако приемем, че съзнанието функционира на квантов принцип, паралелно с биологичните структури и химичните процеси, то в такъв случай хипотезата за синхроничността може да се окаже напълно валидна. Ти какво мислиш?

– Че ме заболя главата. Да не би да учиш квантова физика?
Не, разбира се. Просто го прочетох в Уикипедия.

– Добре, ако можеше да дадеш един съвет на четящите това интервю, какво би им казала?
Хм… Бих им казала, че знанието и информацията са незаменима сила, в която си струва да инвестираш всеки ден. Образованието е по-силно от всякакви оръжия. И… че роклята все пак е бяло-златиста,  а не синьо-черна. Ще те оставям, някой ме търси по телефона!

Реклама

2 thoughts on “Паж мечове: Защо е думичка вълшебна ツ

  1. Вера, Вера, чета този пост за трети път от както си го написала и се усмихвам непрекъснато и всеки път. Благодаря! :)

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s