Кралица мечове: И сам воинът е воин

Кралица мечове в Gaian Tarot

Мисля си, Кралица мечове е идеален избор заради скорошното пълнолуние във Водолей. Тя не е от най-разговорливите, противно на очакванията. През цялото време изглежда концентрирана над нещо друго, по-важно, а въпросите ми като че ли я отегчават. Или дори дразнят.

– Разкажете ми за себе си?
И сам воинът е воин.

– Какво ще рече това? – питам аз объркана, а тя въздъхва с лека нотка на нетърпение.
Означава точно това, което казах. Думите ми са повече от ясни. Аз съм воин – животът ме е принудил да се справям сама с всичко. И в добро, и в лошо. По-често в лошото. Сама съм, отчасти защото така съм избрала, отчасти защото нямам за цел да очаровам хората. Индивидуалността ми е по-важна от това да не остарея сама, затова и не се примирявам с отношения, които не ми дават достатъчно.

– А не сте ли самотна понякога?
(Тя ме поглежда открито и за миг като че ли виждам нотка на тъга в очите ѝ, която обаче изчезва толкова бързо, че не съм сигурна, дали не съм си я въобразила.)
Разбира се. Но сред хора съм дори още по-самотна.

– Как е възможно това?
Повечето хора не ме разбират. Трябва непрекъснато да се обяснявам и да се преструвам на нещо, което не съм. Единственият начин да запазя емпатията си към човешкия род е да стоя настрани от него. Хората с техните безкрайни емоции, драми и театри ме изморяват. Прекарам ли един час с някого, ми трябват поне още два, за да възстановя енергията си и да си прочистя главата от безкрайните тривиални разговори за деца, готвене, неверни съпрузи и намаления в супермаркетите. Затова предпочитам компанията на хубава книга пред шумна тълпа и барове.

– Кое, според вас, е най-голямата ви слабост?
Това, че не обичам да показвам слабост. Не съм от хората, които лесно разкриват чувствата си и рядко оставям точно емоциите да вземат връх. Когато съм тъжна или самотна, никога не го показвам. Съответно не съм от най-добрите събеседници, когато някой е решил просто да се оплаква и да мрънка колко е несправедлив животът. Не съм човека, на чието рамо да поплачете и да се жалвате.

Кралица мечове в Tarot Illuminati
Кралица мечове в Tarot Illuminati

– А кой човек сте тогава?
Човек, който да потърсите, когато имате нужда от информация, от насока, съвет или идея. Книгите, научните трудове, човешката опитност – това са моите силни страни. Обичам да анализирам ситуацията и да правя точни прогнози на базата на опита ми, натрупан до този момент. Обичам дебатите, особено ако са аргументирани. Обичам да пиша, за мен това е начин да разбера по-добре самата себе си. Обичам да анализирам хората и да си обяснявам какво ги мотивира да действат по начина, по който го правят.

– Обичате да анализирате хората?! Останах с впечатлението, че не харесвате хората особено?
Не харесвам хората по единично, но обичам човечеството като цяло. В него има толкова много неосъществен потенциал и невъобразими противоположности, които омагьосват съзнанието. От брилянтни научни умове до лесни за манипулиране марионетки, които са готови да вярват на всичко. От достойни хора на идеалите до абсолютни продажници, които не биха разпознали съвест, дори да ги удари по главата. От абсолютни иноватори, които сякаш живеят в бъдещето, до консервативни роби на догмата. Очарова ме и ме изумява такова наличие на абсолютни крайности. Историите им ми се струват като безкраен материал за изследване.

– А каква е Кралица мечове във връзките?
(Поглежда ме изпод вежди и изсумтява) Не е твоя работа.

– И все пак? – настоявам аз – Читателите искат да знаят с чисто изследователска цел.
Е, добре тогава. Романтичните дрънканици за Луната и звездите не ме впечатляват. Външният вид също е без значение. Аз търся партньор, който да ме стимулира интелектуално. Някой, с когото разговорите да са смислени и безкрайни. Някой, с когото да обсъждам идеите, които ме вълнуват, книгите, които чета, работата, над която се трудя. Искам някой, с когото да сме рамо до рамо в живота и да сме приятели. Аз не съм типичната домакиня и ако някой смята, че може да ме остави да готвя вкъщи с децата, бързо ще ме изгуби. Знам си цената и не правя компромиси със себе си.

– Ако можехте да дадете един съвет на читателите, какъв би бил той?
Развивайте своята емоционална интелигентност. И не се страхувайте да останете сами, защото най-важната връзка, която човек изгражда през живота, е тази със самия себе си.

Реклама

4 thoughts on “Кралица мечове: И сам воинът е воин

  1. Уникално! От кога чакам да започнеш кралиците :) От известно време преминавам през периода ми на кралица меч и го усещам именно така! Браво Вера! Поклон!

  2. Вера,описала си мен сякаш!Впечатляващо!
    Как правиш тези интервюта с картите,като медитация ли?

  3. Не, аз съм ужасна в медитацията :) По-скоро ги пиша, както пиша разкази. Знам какво представляват като енергия конкретните карти и си ги представям като герои. Оттам нататък извеждам въпросите и просто решавам как конкретният герой би отговорил на този въпрос.
    Много се радвам, че тази серия с дворцовите карти ви харесва!

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s