Упражнение: Характеристика на личността

Преди малко ми хрумна едно упражнение/подреждане с дворцови карти, за което смятам, че може да е полезно за по-лесното им усвояване.

Подреждането се състои от 4 позиции в хоризонтална линия. За да го направим, трябва да отделим само дворцовите карти от колодата и да ги разделим на 4 купчинки – само крале, само кралици, само рицари и само пажове.

Първата позиция отговаря на въпроса как се държи човек с околните и как те го виждат – за нея изтегляте един от кралете.
Втората позиция е какво всъщност иска този човек, какъв е в действителност – тук теглите кралица.
Третата позиция е как действа въпросния човек, от какво се води в действията си – теглите рицар.
И четвъртата позиция е как комуникира, какво споделя човека с другите – теглите паж.

За да онагледя подредбата, ви предлагам да видите картите, които изтеглих за себе си:

003

Аз ги разположих на два реда в две колони, така че в горният ред се събира образът, който прожектираме, а в долния е онова, което ни движи отвътре. Но вие можете да ги разположите и последователно, както ви харесва повече. Ето го и моето тълкуване по тези карти:

 1. Как се държа с другите и как те ме възприемат – Крал мечове – Тук енергията е въздушна и в интерес на истината отговаря на асцедента ми, който е Везни. Хората по принцип винаги са забелязвали първо и основно в мен факта, че обичам да пиша и обичам езика и думите като цяло. Също така любовта към книгите. Обикновено ме търсят за някакъв съвет, най-често коя книга да четат или да си купят :) Но картата предполага и че аз самата се държа спрямо хората по начин, който е на медиатор, съветник, дистанциран съдник дори може би. Хубаво е да внимавам да не отида в крайности и да не изглеждам прекалено студена и дистанцирана. Но общо взето се радвам, че хората ме виждат в по-интелектуална светлина.
 2. Каква съм всъщност, какво искам – Кралица жезли – Въпреки че се държа по-дистанцирано и предимно философствам сред хората, в действителност съм си огнена личност, която жадува да е център на вниманието, бързо се отегчава и иска повече действие, приключения и забавления.
 3. Как действам – Рицар чаши – При обръщането на тази карта вече бях сигурна, че това гледане е точно в целта, защото тази карта нееднократно ми е излизала за всяко ново начинание, с което се захвана. Аз обикновенно действам от чисто емоционални, идеалистични и понякога твърде непрактични подбуди. С две думи – слушам сърцето си. Това е мантрата на всяко new age учение, но в действителност монетата си има две страни. Човек с Рицар чаши като начин, по който действа, ще е чистосърдечен и открит към околните, няма да пести усилия, ако вярва в идеята на начинанието си, но също така и бързо ще се обезсърчава и предава при първия случай, в който нещата се окажат не толкова розови, колкото са били първоначално в главата му. Типичен Дон Кихот.
 4. Как комуникирам с другите, какво споделям – Паж пентакли – Това е най-неразговорливия от пажовете, поне по мои наблюдения. Той обича да споделя опит или уроци, практични съвети и вероятно да върши углуги, но трудно допуска външни хора до себе си. В сенчестото си проявление е вероятно да се сещам за околните, само когато имам нужда от нещо. Което едва ли ще им е особено приятно.

Според мен, тази подредба би могла да е полезна както за вникването в личността на някой нов познат или изобщо някого, когото не можем да разберем добре, така и като практика за по-лесното усвояване на дворцовите карти.
Ще ми е интересно да споделите вашия опит, ако решите да изпробвате упражнението.

Реклама

25 thoughts on “Упражнение: Характеристика на личността

 1. Супер упражнение . Едно че ме развесели , друго такъв точен анализ ми направиха картите , та останах приятно изненадана .
  Как се държа ? Крал Жезли – Държа се уверено , действа категорично и не позволявам да ми противоречат . Динамична и ентусиазирана , не искам да правя компромиси .
  Какво искам и какво съм в действителност ? Кралица Пентакли – Задоволена жена , която съвместява работата със семейните ангажименти . Искам да имам контрол в къщи и на работа / как се допълват тук нещата с Краля Жезли само / и искам да съм навсякъде . Искам всичко да е на ниво и в работата , и в къщи с чистене , готвене и в отношенията с околните . Не обичам промените , и се плаша от самотата . Ако не се рижа за някого съм нещастна .
  Как действам ? Рицар Пентакли – Този рицар е много бавен , а аз не обичам да чакам и тук се затруднявам , защото аз обикновено действам като Рицар мечове , без да мисля се хвърлям в битки , но явно съм се променила без да знам , . Ще помоля тук Вера да ми помогнеш , нещо ме обърква този рицар .
  Как комуникирам с другите ? Паж чаши – Е тук се усмихвам – Паж чаши е доста емоционален , за мен направо си е недорасло дете , едно такова хем наивно хем пък толкова чистосърдечно , че да ти домилее . Нося енергия , въодушевление и възторг . Не мисля много много какво говоря и как може да се възприеме от човека отсреща . Абе направо детинско поведение и много емоционално .

  Вера , браво за този тест , беше ми много полезен , и ще е интересно сигурно след време да си го направя пак , за да видя как са се променили нещата .

 2. Много се радвам, че ти е харесало упражнението и си решила да споделиш резултатите тук :)

  Крал жезли + Кралица пентакли е дооста добра комбинация поне откъм резултати. Сигурно си амбициозен и действен човек, който не чака някой друг да върши нещата вместо него. Две карти от боя пентакли за каква си в действителност и как действаш си мисля, че дават стабилно разбиране за теб самата, ти си наясно със себе си. Крал жезли и Паж чаши като позициите на външното проявление може би дават по-скоро смесени сигнали на околните. Говориш емоционално, но действаш амбициозно.
  Рицар пентакли не е задължително да е само бавен. Може би при теб акцентът е върху това, че държиш да проучваш и планираш нещата, преди да ги започнеш. Държиш на здравословния и правилния начин, по който всичко трябва да се случва? Не знам…

  Интересно е, че няма мечове. Астрологично погледнато, имаш ли планети във въздушни знаци?

 3. Аз съм зодия Телец , но асцедента ми е Везни . Затова сигурно Пентаклите са водещи при мен , заземяването е заради Телеца . Да наистина обичам да планирам всичко и чак тогава да действам . Толкова добър анализ дава тази подредба . Всъщност ти си комбинирала 1 ви и 2 ри въпрос 1 ви и 4 ти ? Или по друг начин ? Много хубаво ,стегнато и точно ти е тълкуването като цяло , това аз не можах да направя . Поздравления !

 4. Благодаря за готиното упражнение, направих го, излязоха следните карти:

  1. Как се държа с хората, как ме виждат – обърнат крал пентакли – Явно като сноб, което е вярно, защото съм по природа темерут. Пак има съвпадение на стихия, понеже гледам, че си коментирала за асцендента – аз съм асцендент Дева, земен знак и си излиза земния крал. Явно хората ме виждат като някой, който гледа твърде от високо (краля ми в колодата е на един балкон и гледа през него). Може би ме виждат като твърде консервативна и непреклонна в някои неща. Като цяло наистина съм, но явно малко се уливам в защита на принципите си :D
  2. Каква съм всъщност, какво искам – Кралица Пентакли – Всъщност съм доста по-уравновесена и готова за помощ към хората, отколкото имам вид, че съм. Често хора, които вече наистина ме познават добре, казват че им нося сигурност и спокойствие, това си е явно по кралицата. Търся стабилност, обичам да се оповавам на вече утвърдените модели.
  3. Как действам – Обърнат рицар мечове – Явно се бързам за някъде (то и така се чувствам, де) и съм склонна да действам твърде крайно и едностранчиво, субективно.
  4.Как комуникирам с другите, какво споделям – Паж Жезли – тук вече научих наистина нещо ново за себе си – явно действам вдъхновяващо на хората и ги мотивирам да правят нещо, да вършат нещо, да са по-смели. И аз самата обичам да говоря за този тип отстояване на себе си.

 5. Не знам защо забравих да използвам обърнати карти! Така се получава още по-интересно, с повече варианти.

  Рицар мечове обърнат не бих казала, че е субективен, точно обратното даже. Мисля си, субективните би трябвало да са жезли и чаши, а пентакли и мечове са си доста обективни бои. Може би аз бих го тълкувала като склонност да се действа припряно, нетърпеливо, в състояние на афект.
  А Паж жезли е супер карта за комуникация – непосредствена, забавна, заразяваща с ентусиазъм. Най-вероятно обичаш да споделяш радостта или страстта си по нещо с околните. Което е много шантава комбинация заедно с обърнатия Крал пентакли :)

 6. Най-накрая и аз успях да я направя :)

  Как се държа с околните и как те ме виждат – крал жезли
  Какво всъщност искам, каква съм в действителност – кралица чаши.
  Как действам, от какво се водя в действията си – рицар жезли.
  Как комуникирам, какво споделям с другите – паж чаши.

  Смятам, че доста правилно изтеглих картите, защото за околните хора съм човек, който обича да командва, да контролира и да налага мнението си. Повечето ми приятели мислят, че съм доста амбициозна и че преследвам целите си без да се спирам пред пречките. Смятат (особено майка ми), че съм тотален индивидуалист-не обичам да деля славата и обичам всичко да изпипвам до съвършенство. Огнена личност(много странно моят асцендент е овен, дали има връзка?) :)
  В действителност съм доста лесно ранима, особено ако става въпрос за емоционални въпроси. Лесно се разплаквам, защото всъщност много неща ме натъжават – чуждата мъка и страдание, мята си мъка и страдание, разните несправедливости по света. Един пример от скоро е, че се разплаках (и то на работа), защото една позната беше споделила на стената си разказа от Ангел Каралийчев – „Майчина сълза“. Стана ми едно тъжнооо ;( Ужас, наистина съм голяма ревла и все изживявам чуждата мъка, с две думи поемам чуждите емоции и ги отразявам. Много обичам деца – ужасно много ми се иска да си имам свои, но за това на човек му трябва и подходящ партньор. Страшно любвеобилна съм. Любовта си я показвам и изразявам освен с думи, но и с физически действия – прегръдки, целувки, мачкане и т.н.
  Доста съм нетърпелива – чист рицар жезли. Понякога действията ми са прибързани. Не ги дообмислям нещата, а направо хуквам. Иска ми се да съм на 100 места едновременно, да свърша ако може всичко на веднъж, да покрия всички ангажименти, ако може още днес. Не мога да отказвам партита и особено щурата част. Имам си една приятелка (зодия телец, с асцендент дева), не знам как се напаснахме, но с нея сме първи в щуротиите, а ум трябва вече да сме поулегнали и да сме се наживели, ама НЕ. Кога тя, кога аз, све сме инициатори на някакви нови простотии – я ще вземем ловния джип на баща й и ще си правим off road, ще закъсаме и ще измъкнем джипа от калпа (нищо, че сме кални до ушите), я ще се прибираме от дискотека пеша (конкретната дискотека е на 2 -3 км. от града) в 2 и половина през нощта, което си беше и опасно де. Та с две думи – действия на типичен рицар жезли.
  И последно, споделям с другите абсолутно всичко. Изключително искрена и откровена съм не само с приятелите си, а и с всички останали. Всеки път казвам какво чувствам. Малко е по детски, но си е самата истина. Винаги ми личи когато се сърдя и когато съм щастлива. Много съм емоционална – емоциите направо преливат в мен. Истина е, че много лесно казвам „Обичам те“, защото и не е особено трудно да ме накарат да заобичам нещо или някого. Приемам всичко много навътре, много лично.
  Супер упражнение! Напълно ме описа! Който ме познава лично ще потвърди, че съм точно такава :)

 7. Много се радвам, че упражнението дава такива добри резултати :)

  pelle, аз си знаех, че ще излезеш Кралица чаши. Доколкото помня от форума, беше зодия Лъв, но има нещо водно в теб. Не мога да го определя, може би Луната ти е във воден знак или Слънцето във воден дом, не знам…
  Огън и вода са при теб нещата, сигурно често изненадваш околните, все едно имаш две страни. Много добър анализ си си направила по картите, нищо нямам да добавя.

 8. Верче, Луната ми е в Лъв, както и Марс, Меркурий и разбира се Слънцето и всичко това в 5 дом. Уран ми е в Стрелец. Но пък Венера е в Рак :) Да му се не види и Венерата :P Юпитер ми е във Водолей, а Сатурн и Плутон в Скорпион. Та с две думи, планетите ми са генерално в огнени знаци и във водни. Единствено Нептун е в Козирог ;) Сигурно и за това огъня е примесен с водата. Много странна комбинация :)

 9. Опс, водолей е въздушен знак, ама аз все към водните си го водя :D нали човека разлива вода на изображението и аз такава асоциация все правя :P

 10. Така най- сетне и аз с време и желание да направя това упражнение, което е страхотно и забавно.

  Как се държа с околните и как ме виждат те? – Крал жезли

  Какво всъщност искам и каква съм ? – Дама чаши

  Как действам? Рицар Мечове

  Как комуникирам? Паж чаши

  По първата карта, винаги са ме виждали така, като лидер. Понякога ми е идело да се скрия в някой ъгъл и просто да наблюдавам, как парада си върви покрай мен, ама не. Вечно нещо ми гори от вътре, често за каузи, които са обществени. Аз съм вечният доброволец и ентусиаст. Много идеи, не се плаша от работа по тях стига да съм убедена, че си струва. Разбира се обирам и негативи, но на кой му пука, важното е да се е запалил поне един човек. Предполагам, че краля жезли излезе заради големия акцент в овен в картата ми. Имам приятелка, която е овен и тя доста често ми казва : “ Ти си овен, като мен. „, а аз казвам “ Какво говориш, аз съм двоен телец.“
  А тя : “ Е как така? Реагираш досущ като овен.“ Така че с това овнешкото в мен не мога да си водя спокойния живот по тучните полянки, да си преживям спокойно и да си вървя след стадото.

  Втората карта, о да. Pelle, ставаме две ревлите. Факт е, мога да се разрева по всяко време за всяко нещо, особено когато съм безсилна в дадена ситуация, искам да кажа, когато не зависи от мен. Изградила съм си една такава защитна маска, която много често дори самата аз бъркам с характеристиката на Дама Мечове, но истината е, че аз не съм толкова силна, не толкова студена и имам нужда да бъда ухажвана и обичана от противоположния пол. Чувствам се добре в компанията на мъже и се разтапям от мили жестове…. естествено те не виждат това. Например на рождения ми ден моята компания, само момчета (странно защо ли?) ме изненадаха с голям букет цветя, който аз не очаквах. Те не са много досетливи за такива неща. Все пак са момчета, а аз не съм гадже, аз съм момичето, с което говорят за футбол. Ох, само дето не се разциврих, особено като ме гушнаха. Толкова, че ще закапят сълзи.

  Как действам – Рицар Мечове… Ако той е този, който мисли преди да действа, аз съм човека. Планове не правя, но обмислям всеки ход. Мисля че рицар пентакли е от типа „два пъти мери, един път режи“, но рицар мечове просто мисли и действа бързо, макар аз да не съм от най-бързо действащите, освен в инфарктни ситуации, тогава винаги правя най-доброто, като все пак не изключвам мисловния процес. Никога не съм си представяла, че ще излезе РМ, мислех по-скоро за рицар пентакли, но явно в моето тесте, този е мислещия. Поне аз така ги виждам нещата.

  Как комуникирам – Паж чаши – Предразполагам хората, добър слушател съм и пазя тайни много добре. Опитвам да подбирам думите си и да не засягам хората край мен. Езикът на тялото ми е свободен. Аз за разлика от pelle, не разкривам всичко, не пред всеки. Много хора ме мислят за потайна, и мистериозна, за надута понякога… Но после комуникирайки с мен казват “ О, но ти си много мила всъщност“, “ Толкова е хубаво, когато се смееш“

  Ех, приятно е да влезеш вътре в себе си… с това упражнение. Гложди ме само едно. Защо няма пентакли? Защо?

 11. DeTe_Ha_Xaoca, хах, и аз се чудя същото, понеже помня от форума, че си земна зодия. Но също така помня, че ако не пишеше, че си такава, никога нямаше да позная. Под двоен Телец имаш предвид Слънце и Луна в Телец или Слънце и Асцедент?

  Кралица чаши аз не я виждам само като емоционална и чувствителна, макар че точно така съм я описала май в значенията си (колкото повече време минава, толкова повече пропуски си откривам в тези значения). За мен Кралица чаши има нужда от споделеност, от това да е заедно с някого и да го прави щастлив. Тя е малко като ангел-хранител за хората, които чувства близки. За разлика от Рицар чаши, който може да чувства цялото човечество близко, тя си избира на кого да се посвети, но като избере веднъж, се грижи за него с цялото си същество.

  А за Рицар мечове, може би просто действаш неемоционално? Успяваш някакси да изолираш Кралица чаши и действаш само на базата на фактите пред себе си? Държиш емоциите под ключ и ги пускаш само при определени моменти, иначе през повечето време си делова, аналитична и искаш да знаеш фактите, преди да се впуснеш в нещо? Рицар мечове може и да е малко непостоянен, често си променя мнението.

  За Паж чаши бих добавила емпатийност и също така силна интуиция по отношение на хората, с които общуваш. Някак може би ги усещаш, преди да ги чуеш. Аз много го харесвам този паж, мислех, че ще изтегля него, а пък Паж пентакли тотално ме хвърли в тъча.

 12. Говорим за Слънце и Луна в телец в близки градуси. Асцендента е Везни. А за паж чаши, това което си написала го използвам доста в работата си… просто се налага. Но е така да залагам най-вече на интуиция и емпатия, защото не можеш за 15 мин да прецениш всички качества и ръбчета на личността пред теб, а на интервю за работа се налага. За рицар мечове също си права непостоянна съм, опитвам да облагородя тази своя страна, но е много трудно, наистина трудно…

 13. Ето и моят портрет:
  1. Крал чаши – Странно е. Аз не съм от хората, които се втурват във всяка кауза да помагат на някого и никога не играя ролята на спасител. За мен помощта трябва да е заслужена. От друга страна съм „семеен“ човек и за хората от семейството съм способна на всичко. И често поставям децата преди себе си. Спрямо други хора се държа изключително дистанцирано и рядко предлагам първата крачка към сближаване.
  2. Кралица Пентакли – Опитвам се да съчетавам и дома, и работата. Не си падам по новости и експерименти и се отнасям много критично към всички нововъведения. „Ако нещо работи,не го променяй“. Харесва ми обаче да живея комфортно и да не се притеснявам за дреболии.
  3. Рицар Пентакли – Тук съм много съгласна, защото не обичам конфликтите, искам споровете да се разрешават със съгласието на страните, а не да се стига до шумни препирни. Често го играя посредник и разигравам ходовете в главата си. „какво ако.. “ ми е любимо :) Понякога доста протаквам нещата.
  4. Паж меча – Пак е странно. Комуникацията с другите се свежда само до необходимия минимум. Не съм „бърборкото“, а страничния Наблюдател.

 14. Крал чаши може да е и някой, който просто е добър слушател и хората се разкриват пред него по-лесно и по-спокойно, защото усещат разбиране и подкрепа. Може да бъде и естет, някой, който колекционира предмети на изкуството, например. Или изобщо е ценител на красивото и изкуството във всякакви негови форми.

  А иначе Паж мечове може да бъде точно и „страничния наблюдател“ понякога, не случайно му се носи славата на шпионин в таро. При него набавянето на информация от другите е на първо място, за разлика от Паж чаши, който търси интимност и сближаване, или пък от Паж жезли, който си търси забавление и развлечения.

 15. Вера, вчера правих това упражнение с група хора. Повечето вече в зряла възраст. Знаеш ли, кое ми направи впечатление. Когато те теглиха, Кралете и Кралиците им бяха от една боя. Чудя се значи ли това, че тези хора са ОК с това, кои са всъщност (Кралиците) и за това и обществото да ги вижда такива (Кралете). Мисълта ми е, дали в един момент от живота ни маските не падат и оставаме само по боя…. ако ме разбираш…

 16. Разбирам те идеално и това е много интересно наблюдение. Може би наистина е така, все пак в по-зряла възраст човек става някак по-уверен да бъде себе си, без да се притеснява за реакциите на околните. Един вид the peer pressure намалява и не се чувстваш чак толкова притиснат от околните и приятели например да бъдеш това, което не си. Може би има нещо общо и с натрупването на опит и усещане за стойност, което примерно на един гимназист ще му липсва… Сред колко човека се наблюдавше това?

 17. Общо бяха 5-ма три жени и двама мъже. При двете жени и единия мъж, които бяха над 50 със сигурност боята се покри.

 18. Как се държа с околните и как те ме виждат – крал монети,
  Какво всъщност искам, каква съм в действителност – кралица монети,
  Как действам, от какво се водя в действията си – рицар чаши,
  Как комуникирам, какво споделям с другите – паж мечове.
  Вероятно ми се е паднал Крал монети, защото в наталната карта посоката ми за развитие е в дома на Козирог. Кралица монети отговаря напълно на двойният ми Овен (Слънце и Луна). Рицар чаши – прекалено емоционална, открита и отзивчива. Няма как да не се падне и паж мечове (асцендент Водолей) – бързо и лесно намирам общ език с всеки, обичам да си „навирам нослето“ навсякъде.
  Благодаря за интересната и полезна подредба. Както е написано в първия коментар ще е интересно да си я направим след време, за да видим как сме се променили.

 19. Страхотен блог! Начинаеща съм с тарото и ми е много полезна информацията. Случи ми се обаче нещо много куриозно – пълна боя пентакли!? Трудно за вярване. Интересното е, че аз съм везни с асцендент близнаци и луна във водолей – 3 въздушни знака, а ми се падат 4 земни карти. Някакви предположения?

 20. Хм, наистина странно. А смяташ ли, че може да са верни за теб? Може би имаш някакъв стелиум в земен знак или дом (2,6,10)? Ако не са верни, да не би картите да са показали по-скоро какво би трябвало да усвоиш като качества? Един вид като съвет. Накрая последното предположение – беше ли концентрирана, докато месеше, или мислеше за някой/нещо друго? :)

 21. И аз се позабавлявах.
  Крал чаши
  Кралица жезли
  Рицар пентакли
  Паж на чашите
  Като се има предвид, че съм Рак с асцедент Дева… си излизат нещата. Но не съм бавна – протестирам ;)

 22. Уаууу… Всичко боя чаши! Какво трябва да означава това ? Въздушна зодия съм с асцендент Скорпион. Възможно ли е да съм изтеглила само чаши, защото съм хипер емоционална последната половин година, до степен и аз самата да не мога да се позная :)

 23. И аз направих моята подредба..е, с няколко години закъснение, но когато, тогава! :)
  Та,
  1. Крал чаши
  2. Кралица мечове
  3. Рицар Пентакли
  4. Паж Пентакли /на моето таро е млада жена до обсипано с цветове бледо розови и наситено виолетови, вероятно дървото е Магнолия и до дървото пасе снежно бяла сърна/. Красота!
  ***
  Би ми било интересно вашето тълкуване на тази комбинация. Зодия Дева с ацендент Водолей!
  Вода, въздух, земя и пак земя..
  Моля, дами..нека съм разгадана!
  Благодаря ви предварително!

 24. Здравей, Вера! От два месеца се занимавам с Таро и честно казано мисля че работата с тестето ми се отразява добре. Дойде в момент, в който бях напълно изгубена в разни екзистенциални въпроси, които ме човъркаха от известно време (малко като Паж мечове исках да знам отговорите за всичко!). Сега дойде ред и на тази подредба. Ето какво изтеглих и аз:
  1. Крал Жезли – Тук леко се изненадвам, защото напоследък съм забавила ход и съм станала по-предпазлива, затворена и мълчалива, но явно щом земята се пропука,огънят си проправя път нагоре. Хората са привлечени към мен,защото съм свободолюбив особняк, страстен, пълен с идеи, готов да вдъхновява околните. Смятат че съм прибързана, гвенлива и импулсивна. И съответно хората ме изоставят когато ме видят неуверена, че нямам достатъчно опит и съм неспособна да ги водя, поради съмненията си.
  2. Кралица Пентакли – Практична и земна съм и бих искала да се концентрирам върху създаването на спокойна и хармонична среда. Семейството е важно за мен и смятам, че ако човек има късмета да расте в среда където е спокоен, обичан, подкрепян и насърчаван, би могъл да постигне и най-смелите си мечти. Тъй като и самото ми име, Димитрина, значи плодородие – с други думи стремя се към домашен уют, щедрост, насърчаване, окуражаване, любов към природата… (нищо чудно че карти като Десет пентакли и Императрицата ми допадат).
  3. Рицар Мечове – Мога да бъда непредсказуема. Склонна съм да действам безразсъдно, отбранирелно и нападателно. В интервюто ти с Крал жезли забелязах нещо сходно с РМ – двамата не обичат да ги баламосват и манипулират. И двамата са директни и смели.
  4. Паж Жезли – мисля че ако съм предразположена да говоря, няма да се спра! :D Ще говоря с такъв плам, вълнение и ентусиазъм, с надеждата да запаля искрата у събеседниците си.

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s