Лична година и как да направим изчисленията

Таро и нумерологията винаги са били в тясна връзка помежду си, основно заради числовата стойност на първите. Аз лично гледам на нумерологията като на още един начин да извлека нова, полезна информация от картите.

В тази връзка, съществува метод за изчисляване на картата, която отговаря на целия ви житейски път, а също така и на тази, която определя личната ви година, и от практиката си съм установила, че последната е много полезна. Тя обхваща периода от настоящия ви рожден ден до следващия и обяснява какво имате да научите през текущите 12 месеца. Но да караме всичко подред.

Как да изчислим на коя таро карта отговаря житейският ни път?
Ако сте родени например на 17.09.1978 г., събираме рождената дата с годината по следния начин:
1+7+9+1+9+7+8=42 и тъй като картите стигат само до 21, редуцираме още веднъж: 4+2=6
Тоест личната карта на човека е под номер 6 – Влюбените. Говорим за човек, чийто път в живота ще е осеян с много трудни избори и дилеми, и за когото вероятно поддържането на една трайна и устойчива връзка ще е изпитание. Твърде вероятно е също така това да е човек, който е влюбен в самото влюбване.

Изчисляването на таро карта за лична година става по абсолютно същия начин, но вместо годината на раждане, се използва тази, в която сте празнували последния си рожден ден. Да вземем за пример същата дата, последния рожден ден на човека с тази дата е бил на 17.09.2010 г. И ето как става:
1+7+9+2+1=20
Тук картата е Страшният съд или може да се редуцира до 2, за да се получи Върховната жрица. Аз лично не бих я редуцирала и бих тълкувала Страшния съд, което е една нелека лична година с много трудни и крайни решения, но пък предвещаваща цялостна трансформация и промяна на индивида.

Защо ни е нужно да знаем личната си карта или в коя лична година се намираме?
Не е необходимо, но е полезно. Така човек си създава нещо като компас и във всеки един момент може да се увери, дали се движи по правилния път. Освен това картите за лична година са особено полезни за разбиране защо ни се случват конкретни неща, а други ни отбягват. Ако един човек е в личната си година на Отшелника (за която ще стане дума в следващия пост) и е наясно с това, той ще знае, че колкото и да се опитва да се приобщи към другите и да води активен и динамичен живот навън, нещата няма да му се получават, защото уроците му за тази година са други. Това е все едно да сте си зазубрили урока по история и да се сърдите, че в часа по математика ви пишат двойка, въпреки че сте разказали отлично за испанската гражданска война, например. Човекът, който е наясно, че се намира в личната си година на Отшелника, много по-лесно ще приеме невъзможността за водене на по-социален живот през тези 12 месеца, защото ще е знае, че и това ще мине. И вместо да се ядосва и бори с това, че никой не го търси за излизане или че си е счупил крака и не може да мръдне от вкъщи, просто ще ориентира всички тези свои усилия към областта, в която му е отредено да се развива през настоящата година. Така уроците на живота стават по-леки и не се чувстваме, сякаш ситуацията контролира нас, вместо ние нея.

В следващите три или четири поста ще ви разкажа какво натрупах аз като разбиране за последните си лични години, като се надявам това да ви е от полза.

Накрая слагам пълен списък с личните години, които досега съм описала. Не са всичките, но имайте търпение, защото ги описвам, след като мина през тях. Така че периодично ще допълвам:

Лична година 5 – Върховният жрец
Лична година 6 – Влюбените
Лична година 7 – Колесницата
Лична година 8 – Силата
Лична година 9 – Отшелникът
Лична година 10 – Колелото на съдбата
Лична година 11 – Справедливостта
Лична година 12 – Обесеният
Лична година 13 – Смъртта
Лична година 14 – Умереността

Реклама

2 thoughts on “Лична година и как да направим изчисленията

  1. Здравей, имам въпрос – ясно е написано как да изчислим личната година и житейския си път. Но работим с големите аркани от 0 до 21. Мисля, че никога сбора от цифрите няма да даде 0. Редно ли е „Глупакът“ да броим за №1 и т.н. Тогава нещата стават по- различни. От примера, който си дала обаче, не се прави така. Но пък защо да се лишаваме от Глупака?

  2. Глупакът остава извън това изчисление. Смята се, че той е олицетворение на душата, която решава да се роди на земята, за да се учи. Дори на много места хората обясняват значенията на Големите аркани с пътуването на Глупака през уроците на останалите карти. Тоест ние във всеки един момент сме Глупак, който се учи :)

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s