Лична година 10 – Колелото на съдбата

Това е втора, подобрена версия на статията за Лична година 10. Предишната от юли 2011-та ще изтрия, защото тази покрива по-пълно темата.

Wheel
Колелото на Съдбата в Gaian Tarot

Какво да очакваме:

  • загуба на контрол над посоката, нещо по-голямо от нас застава зад руля;
  • повтаряне на стари уроци, докато не ги научим;
  • емоционални възходи и падения, които се редуват често;
  • възможности, които не отговарят на очакванията ни, но все пак са налични;

За да може да се каже, че се намирате в лична година на Колелото на съдбата, трябва при сбора на дата + месец + година на последния рожден ден да се получава 10 или по-голямо число, което се е редуцира до 10, например 37, 46, 82 и т.н. Ако се получава 19, не се редуцира, защото 19 в таро е картата на Слънцето, а там уроците са съвсем други.

Ако ви предстои да навлезете в лична година на Колелото на съдбата, трябва да знаете, че навлизате в нещо като период на приключване с цял един цикъл от живота ви. За нещастие, краят на един цикъл не е все още началото на нов. Това ще рече, че отново ще се сблъскате с всички онези проблеми, или както предпочитам да ги наричам – „уроци“, докато не издържите изпитите с отличен. Всичко, което досега сте научили, ще трябва да го приложите напрактика. Тоест ще бъдете изправени отново пред все същите проблеми, за да може вече не просто да разбирате къде бъркате, а да започнете да коригирате поведението си. От една страна, това може да изглежда като застой, все едно Вселената ви праща все едни и същи неща и то точно тези, които не искате. Но може да го видите и като възможност да приключите със старото и веднъж завинаги да си извадите поука какво можете и какво не можете да очаквате от дадени хора или ситуации. Това е възможност да се освободите от отношения или занимания, които така и не са проработили досега. Време е да спрете да давате повече шансове. Някои врати ще се затворят, други вие сами ще затворите и дори тези хората да останат по някакъв начин в живота ви, ще бъдат по-скоро статисти във филма, дори няма да имат и поддържаща роля.

Не съм съгласна, че Колелото на съдбата е нещо като джакпот от лотарията или невероятно благоденствие, пратено ви от Вселената. Не знам защо хората виждат това в картата, може би заради астрологичното съответствие с Юпитер (за когото също прекаляват със суперлативите, когато той често се оказва по-скоро разширение и нищо повече). Според мен, Колелото на съдбата е именно карта на съдбата (онова, което е писано да се случи) и това може да е бъде едновременно и хубаво, и лошо. Най-добре го обяснява онази притча за цар Соломон, който искал да му намерят вълшебен пръстен. Такъв, който да направи от веселия човек тъжен и обратното. Да накара бедняка да се усмихне, а богатия да се намръщи. И накрая получил пръстен, на който било гравирано: „И това ще мине“. Но тук фокусът не е само върху преходността на всичко в този живот, а също така и върху илюзията за контрол, с която често сме възпитани да живеем.

Темата за контрола е причината да пиша за тази лична година втори път. Защото  е нещо, което досега не бях забелязала, а смятам, че щеше да ми бъде много полезно, ако го знаех в началото на периода. Затова се надявам поне за тези, които ще прочетат поста в навечерието на своята лична година 10, текстът ми да им помогне и да ги насочи. Тази година ще провери отношението ви към контрола и желанието вие да определяте посоката. Ако сте като мен и имате силно развито чувство за контрол, ще ви бъде трудно и ще имате усещането, че се проваляте, макар че давате всичко от себе си, за да постигнете целите си. Че полагате много усилия да помогнете на околните и не само, че никой не го оценява, ами дори се обръщат срещу вас. Че се борите със зъби и нокти и накрая нещо по-голямо от вас просто ви отказва резултатите, на които сте се надявали. Звучи несправедливо, но причината за тези събития се крие в мотивацията ви. Всичко, което правите, го правите с идеята да контролирате съдбата, да подредите живота така, че нищо да не може да ви изненада. Правите го, за да накарате хората да се държат така, както вие искате. Правите го от страх и несигурност и най-вече заради желанието да подредите така живота си, че да няма повече неизвестни, проблеми и трудности, което напрактика е невъзможно.

Ако сте като мен, със силен Сатурн или Козирог в картата, Колелото на съдбата ще е предизвикателство за вас. Не защото нещо ви има, а защото сте израснали в среда или при обстоятелства, които са ви научили да работите здраво за всичко в този живот. Научили са ви, че безплатен обяд няма, че най-добре е да си свършиш работата сам, вместо да разчиташ на други хора, че е добре да вземеш предвид какво може да се обърка и да имаш резервен план, добре е да заделиш някой лев настрана за трудни дни и т.н. Това не са лоши качества, но има един момент, в който може да ги доведете до крайност и тогава те се превръщат в спирачка пред всякакво развитие и лишават живота от сладостта му.

А Юпитер и Колелото на съдбата са точно това – лекотата на живота, ако се пуснеш по течението, ако не настояваш, че твоят начин е най-добрия, че твоята посока е най-вярната, ако се довериш на съдбата и поне веднъж провериш, дали светът ти ще се разпадне на съставните си части, ако нещата не се случат така, както си ги планирал. Ако хората около теб продължат да си блъскат главата в стената, без да им даваш съвет (кой знае, може пък най-после сами да видят къде е проблема). С две думи, струва ми се, че най-важното за тази лична година е да се отпуснете и да се доверите, че каквото и да става, не е фатално, ще мине относително бързо и няма нужда да влагате цялата си енергия в непрекъснато коригиране на посоката. Това обаче ще проработи само, ако приемете, че посоката няма да е тази, която вие искате. Но нека бъдем откровени, това, за което настоявате, дори не е истинското ви желание, а просто онова, което смятате, че ще ви даде сигурност и стабилност. А понякога се оказва, че точно то стои като пречка пред постигане на истинската ви удовлетвореност.

Да, тази лична година определено носи възможности, които идват от нищото. Може да са пари, които не сте очаквали, непланирани пътувания, малки удоволствия. Но не е нещо, което ще промени живота ви из основи, и може да се наложи да преглътнете две или три неща, които няма да са ви по вкуса. Забележете, не казвам, че на всяка цена трябва да се възползвате от тези възможности, личният избор си остава във ваше владение. Ако ги откажете, може да ви се струва, че годината е малко по-монотонна и празна, но ако ги приемете, усещането също няма да е като изживяване на някаква мечта.

Много често през тази лична година има някакво усещане за цикличност, например, някой възрастен човек от семейството ви си отива от този свят или пък се ражда ново човече. Или се случват и двете. Един край и едно ново начало. Може един ден да се вгледате в хората около вас и съвсем изненадващо за себе си да откриете следите на времето по лицата им, да осъзнаете, че и вашето време тук не е неограничено. Всичко тече, всичко се променя и дори външно да не можете да видите разлики в живота си, ако се вгледате навътре, някъде към края на тази лична година, ще откриете, че сте се променили безкрайно много.

Ключов урок, който трябва да научите: усещането за контрол над живота е илюзия. Но съдбата има начини да ни помогне тогава, когато най-много се нуждаем, ако просто се доверим, че понякога няма нищо лошо в това да получим безплатен обяд. Опитайте да бъдете по-гъвкави и отворени за нови начини, по които да правите старите неща. За нови посоки, които могат да ви отведат на неочаквани места. Не всичко трябва да върви гладко, за да върви лесно. Околните могат да се грижат и сами за себе си, не сте отговорни за тях. Понякога е най-добре да се следва линията на най-малко съпротивление.


15 thoughts on “Лична година 10 – Колелото на съдбата

  1. Хей, Вера! Много се радвам, че отново пишеш! :) Бях се притеснила, какво става с теб :)

    Статията е чудесна и звучиш доста по-зряло.

    Желая ти Всичко добро!

  2. Благодаря! :) Бях се отдръпнала малко от „таро средата“ по време на отшелнически/Сатурн в 3-ти дом период.

  3. Здравей Вера! Страхотен блог. От скоро го чета и супер много ми помага да разбирам картите таро. Радвам се, че отново пишеш.

  4. Вера, радвам се, че отново пишеш! Успешна следваща рождена година!

  5. Радвам се,че ви „срещнах“днес благодарение на Лада Марина!Личи си.че сте човек с житейски опит и мъдри мисли!Ще ви следвам и чета Вашите постове.защото са много полезни.дълбоки и практески!Бъдете блаословена,здрава и ви желая Светли Коледни празници!Моят Сатурн също е силен в първи дом на стрелец и ме очаква 10-колелото на съсбата..всичко написано се покрива с това.което искам и чувствам.Още вуднъж ви благодаря.че ви има и споделяте опита си!

  6. Здравейте и честита нова година! Бих ви помолола за коментар относно следното: родена съм на 29.12 и при изчисляване на личната година( която е под знака на 7), аз намирам много голямо сходство с вашия коментар за Колесницата и преживяното вече от мен през 2018. Не е ли по- правилно да приема, че моята лична година за 2019 е 8, Силата?

  7. Личната година се изчислява от рожден ден до рожден ден, затова е лична и няма общо с календарната. Във вашия случай за актуалната лична година трябва да сметнете: 29+12+2018 = 2059 = 2+5+9 = 16. Това е Кулата, а не Колесницата, редуцира се само, ако числото е по-голямо от 21, тоест няма Голям аркан с този номер. Макар че Кулата ще има сходства с Колесницата като година, не е точно същото.
    Аз също съм родена през декември, но това не влияе по никакъв начин на момента, в който започва да тече личната година. Започва от декември и завършва следващия декември. Освен това темите на личните години рядко стават ясни още от самото начало на периода, обикновено отнема два, три месеца поне, за да се усети в каква посока е влиянието.

  8. Така 😁 аз съм родена на 28.12 и влязох в личната година на Дявола, нооо първо и аз редуцирах до-6 Влюбените 🤔. Нямам търпение да напишеш и нещо за тази лична година, по-скоро съветите на таро за нея. Многооо се радвам, че отново пишеш в блога 🤗 много е полезен и изчерпателен.

  9. Здравей Вера и аз съм много щастлива,че попаднах на блога ти съвсем случайно.В труден период съм в момента и направо ми дойде ,като Благодат,че те открих обясних си много неща.Наистина много искам да си поговоря с теб ,ако е удобно разбира се.Аз в коя лична година съм30.09.1980г?Хубав ден Вера!

  10. Бел, за личните години пиша, след като мина през тях, а в близко бъдеще не се очертава да съм в лична година на Дявола. Но предполагам, че уроците няма да са много по-различни от значението на самата карта: ограничения, които сами си налагаме в желанието да притежаваме/постигнем нещо. Може би отношения, които са по-обсебващи, отколкото е здравословно, също така трябва да внимаваш да не се фиксираш прекалено много върху едно-единствено нещо и да се опитваш да го постигнеш на всяка цена. Дяволът е да искаш неща, които са много лъскави и изкушаващи отвън, но отвътре всъщност само ти вредят, пречат и те ограничават. Също така има опасност да се носиш по линията на най-малко съпротивление, за което трябва да се следиш.

    Полина, твоята година е 30 + 9 + 2018 = 2057 = 14, тоест Умереността. Нищо чудно, че се намираш в труден период, след като си била в лична година на Смъртта. Тя е доста потискаща, мудна и лишена от новости. Обикновено това е годината, след която нещата се преобръщат, защото човек вече е усетил какво в живота му е напълно изчерпано и му е време да си ходи, след което променя посоката. При мен досега от 13 винаги се минаваше на 5, т.е. Жреца, затова се връщах към учене или предаване на опит, семейство и т.н. При теб в годината на Умереността най-вероятно ще има повече работа в екип, повече компромиси (но и от двете страни), за да вървят дадени взаимоотношения и може би стремеж към усъвършенстване тук-таме с нотки на перфекционизъм. Като цяло, би трябвало отношенията с хората да ти вървят по-гладко и лесно, но внимавай да не прекалиш с компромисите в името на това да си в хармония с останалите. Всъщност, Бел може би може да ти разкаже нещо от нейната последна лична година и това да ти помогне, защото тя би трябвало да е била в годината на Умереността досега :)

  11. 🤔 Личната ми година в Умереността! През целия период, в който бях под нейно влияние трябваше да се науча да работя така да се нарече в екип с моята половинка. Нещо, което се оказа изключително трудно и за двама ни, тъй като и двамата сме с голямо его и сме изявени лидери. 😁 Най-хубаво от всичко е, че достигнахме до извода, че когато работим в екип наистина постигаме желания пезултат. Трябваше да намирам така наречената златна среда във всичко, трудно е, защото трябваше да овладявам емоционалното си състояние 😂 , (а аз съм много емоционален човек). Давам пример с приготвянето на храната. Обичам да готвя, винаги всички в семейството, близки и приятели си облизват пръстите, когато ги гощавм, но през изминалата година, често храната ми ставаше или пресолена или безвкусна. Забелязах, че това се случва в моментите, в които съм изключително напрегната или обратното свръх развълнувана. Даже съпругът ми се учудваше, че това се случва 😂. Надявам се да съм успяла да ти обясня, какво всъщност ще ти е основното влияние в тази лична година. Правилните пропорции са задължителни, умерено и с любов. Брагодаря, Вера, да така е, търся една финасова стабилност, искам да направя няколко важни неща през тази година. Освен това Дяволът е и под влиянието на моята зодия- Козирог, иначе рожденната ми карта е Магьосникът. 🤗

  12. Вера и Бел много ви Благодаря !Сега вече си обясних ,защо се чувствам така.Ще се старая да бъда Умерена във всичко ,което правя.Много ценни съвети-ми дадохте момичета❤❤❤.

  13. Здравей Вера! :-) Искрено се радвам на твоите статии и благодаря, че споделяш това ценно знание с нас. :-) След около месец влизам в лична година 19 Слънцето /родена съм на 14.11.1981/ и ми се искаше да знам какво да очаквам през нея?

  14. Нямате представа колко много от написаното отговаря на моята лична година 10
    Благодаря!

Напишете коментар