Карти за седмицата 2-8 януари

weekly-fey-tarot

Честита ни нова година! Нека да ни донесе много здраве, радост и да удовлетвори очакванията ни. И нека ни изненада с поне едно приятно нещо, защото какъв живот е това без съвсем никакви изненади, нали? :)

За първата седмица от 2017-та избрах Таро на феите не заради друго, а защото не си спомням да съм го ползвала от доста време.

Вече знаете процедурата сигурно наизуст, но да я спомена отново. Успокойте дишането си като си поемете въздух пълно, с целия капацитет на дробовете си. Задръжте дъха си така за няколко секунди, после бавно го изпуснете, но докрай. Издишвайте, докато почувствате как коремът ви се смачква и прибира навътре. Повторете няколко пъти, ако предпочитате – със затворени очи. След това върнете погледа си на снимката на картите по-горе и вижте коя ви привлича най-силно.

Не преминавайте по-надолу на страницата, ако не сте готови.

И така, избрахте ли си?

Добре, ето какво си изтеглихте:

Паж чаши (об.) - 7 чаши (об.) - 10 чаши (об.)
Паж чаши (об.) – 7 чаши (об.) – 10 чаши (об.)

Честно да си призная, надявах се на по-положителни карти, защото последните две седмици на миналата година бяха изпитания на нервите, та си мислех, че сме на път да влезем в по-лесна седмица. Но явно междуличностните отношения и емоциите ни, свързани с тях, ще продължават да са в центъра на събитията и да ни държат нащрек.

Паж чаши (обърнат)
Ако сте си избрали тази карта, лайт-мотивът на тази седмица за вас ще е как изразявате чувствата си и как споделяте емоционалния си свят с околните. Тъй като картата е обърната, най-вероятно общуването в тези сфери ще е затруднено. Възможно е да чувствате отчуждение от хората около вас, заради това, че те не отвръщат на чувствата ви или комуникацията помежду ви е твърде хладна и дистанцирана на фона на емоционалното ви състояние. Може би ще имате усещането, че никой не ви разбира и усилията ви да достигнете околните остават напразни.

От друга страна, възможно е да срещнете, някой, който ви залива с внимание и възхвала, за да спечели благоволението ви, но по някакъв начин се държи детински или инфантилно и реално тези взаимоотношения не само, че няма да ви радват, но дори може да са във ваша вреда. Обърнатият Паж чаши може да бъде показател и за проблемно общуване с дете, което е твърде чувствително и е склонно на емоционални изблици, които, както на вас ви се струва, идват от нищото. Накрая е възможно да получите някакъв жест на внимание или взаимен интерес, който или да не е съвсем искрен, или просто да е прибързано деклариран, без да има наистина някаква по-дълбока връзка помежду ви. С две думи, седмицата не е добра за търсене на съчувствие и разбиране в околните. По-добре би било да потърсите начин да изразите емоционалните си преживявания под формата на някакъв вид творчество.

7 чаши (обърната)
За вас тази седмица ще предложи известно отрезвяване, което може и да е в съвсем буквален смисъл, предвид отминаващите празници :) За съжаление, може да има и някакво усещане, че надеждите за промяна, които сте възложили на новата година, не биват оправдани и като че ли всичко си остава все същото, а необятните възможности и обръщането на новата страница – само плод на предпразнично въодушевление, от което може и да не остане следа през новата седмица. Опитайте да не изпадате в меланхолични настроения въпреки този суров реализъм, който се задава, а вместо това го използвайте за нещо градивно. Ако усещате, че мечтите и надеждите ви за постигане на някаква цел ви изглеждат все по-детински и наивни, вместо да се изпълвате с горчивина, просто временно насочете усилията си в някаква по-прагматична сфера. Дайте си малко почивка от преследването на целите и за момента вършете само онова, което е най-необходимо.

Също така седмицата ще е подходяща да изпитате вашата собствена вътрешна убеденост в идеите, които подхранвате в околните. Имате ли си сами достатъчно вяра? И ако нещо във външния свят изгуби от чара и магията си, не е ли това отражение на вашата собствена рационалност, която тържествува над детския навик да виждаме чудо във всичко около нас?  В малко по-прозаичен план, може да се окажете разочаровани от подаръци, които дори да се опитате да върнете през тази седмица.

10 чаши (обърната)
Ако сте си избрали тази карта, то през първата седмица от новата година вероятно поводите за събирания и празненства ще продължават, но някак вие самите няма да сте в настроение за тях. Възможно е да се почувствате притиснати да присъствате на някакъв празник, когато в действителност ще копнеете да останете насаме със себе си. Хората около вас вероятно ще преливат от положителни емоции и ще искат да се включите в празненството, но на вас вероятно съвсем няма да ви е до това. Възможно е да сте загрижени по някакви материални причини или да ви тревожи липсата на стабилност, но каквото и да е, като цяло ще ви се иска да имате малко повече време да отделите на самите себе си.

От друга страна, не е изключено да се чувствате неудовлетворени вътрешно, макар да няма външна причина да е така. На пръв поглед всичко ще ви е наред, хората дори може да ви завиждат, защото през техните очи ще изглеждате супер успели и щастливи, но само вие ще си знаете какво се крие зад фасадата. Имайте предвид, че тази ви вътрешна неудовлетвореност може да се корени именно във вашата заблуда, че за да сте истински щастливи, трябва всичко около вас да е в перфектен ред и да цари стабилност. Опитайте да не рисувате схеми и планове на перфектния момент, перфектния дом, връзка или приятелство, а да се наслаждавате на онова, което усещате като перфектно вътре във вас. През тази седмица ще е добре да си припомните, че обикновено най-щастливите ни моменти са точно тогава, когато нищо около нас не е ясно или пък уредено, но имаме любовта на хората, които са ни най-важни и за които знаем, че ще са до нас именно в най-трудните моменти.


Желая ви успешна и оптимистична първа седмица на новата година!

Реклама

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s