Карти за седмицата 26 септември – 2 октомври

steampunk-weekly-facedown

Навън времето стана мрачно и картите, които избрах са леко в унисон с това. Колодата е Стиймпънк таро (Steampunk Tarot) и лично за мен е една от най-красивите.

Малко препратка към миналата седмица – възможно е тълкуванията ми да са били леко поусложнени в сравнение с това, което в действителност се е случило. Бях забравила колко буквална е колодата на Домакинското таро. Аз изтеглих 10 жезли обърната и наистина през изминалата седмица тотално зарязах всякакви домакински задължения, най-очевидното от които – чистенето на пода всекидневно. За тези, които са изтеглили Жреца или Йерофанта, е възможно през седмицата просто фокусът да е бил върху медиите, да са гледали много телевизия или пък да са били във взаимоотношения тип учител-ученик. А за 10 пентакли – понякога е просто показване и демонстриране на вещите ни, а друг път нова покупка.

И така, за да видите каква ще е енергията около настоящата седмица, си поемете дълбоко дъх, задръжте и после бавно изпуснете. Повторете това няколко пъти, докато усетите как умът ви се успокоява. След като усетите как спокойствието се разлива във вас, отворете очи и изберете една от трите карти на снимката по-горе.

Не поглеждайте надолу, преди да сте си избрали карта.

Готови ли сте?

Е, добре. Ето какво си изтеглихте:

Императорът - Слънцето (об.) - 3 пентакли (об.)
Императорът – Слънцето (об.) – 3 пентакли (об.)

Пак огън и земя. За последно вода съм теглила преди повече от месец. Струва ми се, че в момента фокусът като че ли е повече върху работа, постижения и самоусъвършенстване, отколкото върху нещо друго. Вие имате ли такива впечатления?

Императорът
През тези седем дни ще настъпи някакво отрезвяване във вас. Като че ли сте изморени от нещата, които не дават плод в живота ви, и сте готови да наложите нови правила. Иска ви се да поемете контрола във ваши ръци най-после, но тъй като това не е Колесницата, а Императорът, възможно е полето ви за действие да е чувствително ограничено. Затова, дори и да ви се иска да поставите началото на нов, по-успешен период в живота си, в момента единственият ви полезен ход май е да сложите точката след неуспешни дела от миналото. Като че ли ще сте по-склонни да мислите с главата, вместо със сърцето през тази седмица. Възможно е да са наложителни важни решения относно работа, собствен бизнес или пък връзка, които боксуват от известно време.

От друга страна, с Императорът има възможност за успехи в професионалната сфера тогава, когато те са свързани с постепенно израстване и чувство за стабиност. Възможо е повишение, издигане в службата или цялостно усещане за напредък. По отношение на любовта Императорът рядко е благоприятна карта и обуславя по-скоро желание за стабилност и закрила. Ще сте много по-малко склонни да се отваряте към другите и да ги допускате до себе си, така че не залагайте много на този фронт поне до края на седмицата. Възможно е да ви се наложи да затягате коланите чисто финансово. Ако през изминалите дни сте харчили импулсивно, може би сега няма да е зле да преизчислите бюджета и да си дадете ясна и трезва оценка за общото ви благосъстояние, за да няма неприятни изненади в бъдеще.

Камъкът над тази карта е хелиотроп, който носи защита от заплаха и агресивни намерения спрямо вас. Смята се, че подсилва куража, когато трябва да се защитаваме. Така че през тези дни бъдете по-внимателни с агресивни и открито нападателни хора в живота ви.

Слънцето (обърнато)
Онези от вас, които са изтеглили втората карта, може да се чувстват някак преуморени и апатични, дори да не са имали сериозно натоварване в ежедневието в последните дни. Отново – не се насилвайте, дайте си повече време за почивка и вършете само онова, което е най-необходимо. Възможно е да страдате от пост-празнична депресия, когато трябва да се върнете на работното място :) Но е възможно и просто да ви влияе смяната на сезоните. През тези седем дни може да нямате много желание да излизате, да общувате с другите и като цяло може да сте по-интровертно настроени, което да доведе до силна умора всеки път, когато се наложи да сте навън, сред хора. Или пък да сте някак по-силно чувствителни към енергиите на хората и затова общуването с тях да ви изморява.

От друга страна, обърнатото Слънце може да е сигнал за това, че ще имате доста свободно време на разположение, но по някаква причина няма да можете да му се насладите спокойно. Може да се чувствате виновни, че не вършите това или онова, а може и просто да не сте способни да се отпуснете, защото нещата не са точно такива, каквите сте си ги представяли. Като цяло ще ви е трудно да оценявате щастието в малките неща и приятните моменти, измежду задълженията.

Над тази карта се паднаха турмалин и аметист. Черният турмалин защитава от негативни влияния и е един вид камък щит, а аметистът помага за връзка с духовния ни свят, с Висшия Аз и улеснява духовното развитие. Интересното е, че двата камъка се свързват съответно с първа и седма чакра. Лично на мен (това е по-скоро интуитивно, отколкото от картите) ми се струва, че като че ли изтеглилите втората карта е добре да се затворят малко към себе си, защото може да има хора около тях, които вземат твърде много от енергията им. Не, че хората изначално са лоши или общуването с тях е вредно (защото е много модерно напоследък да се говори за енергийни вампири). По-скоро изтеглилите картата като че ли имат склонност да се обвързват енергийно твърде силно с другите и това ги изсмуква. Това малко ще прозвучи налудничаво, но какво пък :)

3 пентакли (обърната)
Изтеглилите третата карта вероятно ще бъдат разочаровани от някакви отношения в колектив. Това може да е на работа, може да е в училище (ако някои от вас учат), а може да са просто приятелства, които напоследък куцат. Възможно е да се окажете в ситуация, в която всеки драпа за лидерския пост или всеки иска да командва, а никой не желае да слуша и да се учи от другите. С две думи – много вожд, малко индианец. Ако се намирате в такава среда и усещате, че вместо общуването с другите да ви помага, то всъщност пречи на развитието ви, е възможно да се отдръпнете емоционално и да обмисляте да продължите сами напред. Идеята в 3 пентакли е работа в колектив, но ако в този колектив вие вършите всичката работа, а другите се ослушват и преживяват на ваш гръб, значи е по-добре да разчитате само на себе си. От друга страна, може да демонстрирате умения пред някаква аудитория, но по някаква причина хората нямат интерес. Или не признават уменията ви, или не сте им интересни. Или пък само ви поучават, но реално нищо от споделеното не ви е полезно в действителността.

По отношение на връзки и любов, възможно е да отбягвате комуникация с партньор, защото повече ви натоварва, отколкото ви дава в замяна. Може да имате желание да се скриете от някого или пък да държите него/нея скрити от останалите си познати. А също така може да има намесен и трети човек, който малко подмолно да се опитва да разцепи двойката. Така или иначе усещането е сходно, както и със значението за работа и учене – нещо не върви в колектива и има желание за отцепление.

Камъните над тази карта са розов кварц и авантюрин, които са все свързани със сърдечната чакра, а това ме навежда на мисълта, че дилемата може да е свързана по-скоро с любов. Ако е така, отделете повече време на връзката със самите себе си и първо се постарайте сами да се заобичате. Ако не е любов, а просто околните не оценяват приноса ви, помислете за някой друг, който повече се нуждае от него.


Това е за тази седмица. И трите карти ми звучат сходно – обичайте себе си първо, не се хабете за онези, които не могат да ви оценят. И не раздавайте енергията си напразно, защото тя е най-ценното, с което разполагате. Това съвсем не е съвет да се затваряте към целия външен свят и да се превръщате в чичо Скрудж, а по-скоро да преценявате по-добре кой заслужава времето и вниманието ви и кой не.

Реклама

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s