Карти за седмицата 19-25 септември

housewives-weekly-facedown

Картите, които избрах за тази седмица, са от Таро на домакините (Housewives Tarot). Номерирала съм ги за улеснение и заради известна доза желние за „труд и творчество“ с кръглия пънч, който не знам за какво друго да ползвам.

Забавен факт: За фон на картите използвам парче, изрязано от кухненския плот за мястото на мивката. Каква по-добра колода за подобна сцена от домакинско таро :)

И така, стига съм ви занимавала с глупости. Да се концентрираме над картите.

Поемете си дълбоко дъх, задръжте го така за две, три секунди и после бавно издишайте. Издишайте дълго и пълно. Не претупвайте издишането. Открила съм, че когато в мен се натрупа напрежение и пулсът ми подгони Еверест, най-много помага дългото и пълно издишане. Когато сме под напрежение, някак несъзнателно поемаме въздух и го задържаме в горната част на дробовете си, понеже се готвим за битка и ни трябва всичкият кислород, който можем да си набавим. Затова, за да изгоним стреса и безпокойството, ни е необходимо да се концентрираме над издишането, над свалянето на гарда, над моментите, в които си позволяваме да се отпуснем.

И така, след като сте успокоили диишането и ума си, погледнете горната снимка и вижте коя карта привлича вниманието ви.

Готови ли сте?

Избрахте ли си?

Ето какво си изтеглихте за тази седмица:

Жрецът - 10 жезли (обърната) - 10 пентакли
Жрецът – 10 жезли (обърната) – 10 пентакли

С две десетки и по другите седмични карти, които хората теглят, тази седмица се очертава да е на приключване. Нещо дебне иззад хоризонта, но все още не му е дошло времето да се появи. Не знам, дали съм повлияна основно от моя хороскоп, но си мисля, че този септември е по-скоро месец за приключване със старото и почивка. Което донякъде може да се припознае и в ретроградната фаза на Меркурий. Сякаш се задава нещо ново, но е твърде рано все още да се опитваме да обърнем новата страница.

Жрецът
Онези от вас, които са изтеглили първата карта, ще имат стабилна седмица, която ще ги срещне с авторитети или ще иска от тях да се докажат като такива. Първо, не е време за иновации и нестандартни решения, напротив, енергията около вас ще изисква по-скоро следване на традициите, волята на семейството и съобразяване с нормите на поведение, които са около вас. Ако се опитвате да се впишете в нова среда или пък да си спечелите уважението на околните, това е пътят пред вас за тази седмица. Не се опитвайте да блеснете с нещо уникално или нетрадиционно, по-скоро разчитайте на стари, добре изпитани методи.

Както вече писах по-горе, възможно е семейството ви да оказва сериозно влияние през тази седмица. Но също така е възможно и да получите шанс да се изявите пред група от хора. Вероятно е да имате случай да говорите пред хора, дори да им предавате опита си под някаква форма. А не е изключено и да попаднете на някаква общност, с която споделяте общи виждания и да искате да се включите. Или дори самата група да ви предложи да я оглавите. За някои от вас картата може да символизира училище или важна роля на учител в живота ви. За други може да показва записването на някакъв курс или самите вие да го водите.

Камъкът над тази карта е авантюрин, който напоследък май нон-стоп излиза. По принцип се свързва с късмет при рискови начинания, привлича нови възможности към вас и носи просперитет. Освен това има силен заземяващ ефект.

2. 10 жезли (обърната)
Изтеглилите втората карта ще е добре да потърсят помощ в задачите, с които са натоварени. Няма да е зле да помислите за делегиране на отговорности и също така дори изцяло временно прехвърляне на задълженията, които имате, върху някой друг, за да си починете. Възможно е тази помощ или почивка да дойде сама и ако е така – възползвайте се напълно от нея. Но е възможно също така да се наложи вие да си я поискате. Обърната тази карта обикновено е сигнал за сериозно претоварване и необходимост от осъзнаване, че егото ни е на път да ни съсипе. От желание да се докажем, че вършим всичко най-добре, или пък просто от някаква несъзнавана потребност да сме незаменими, сме си изградили такова убийствено ежедневие, че в един момент ни идва твърде тежко дори само да станем от леглото.

Хубавата новина е, че се задава временна пауза на тази лудост някъде на хоризонта през тази седмица. Добре е да използвате времето, за да направите крачка назад и да обмислите как да промените тази ситуация към нещо, с което по-лесно ще се справяте. Бъдете реалистични в преценката си и не се залъгвайте, че можете да носите още и още. Дори и да е така, подобен режим само ще ви лишава от удоволствията в живота, а освен тях остава само едно безкрайно бреме. Освен това 10 жезли е много сатурнова карта според мен, така че през тази седмица може да стигнете до осъзнаването, че не всичко трябва да става по най-трудния възможен начин, за да носи удовлетворение. Също така не сте длъжни. Ако нещо е неприятно за вас, сега е моментът да откажете да го направите. Дългът е концепция, с която много умело се манипулират хора. Тъй като картата тук е обърната, ако напоследък все се чувствате длъжни на някого за нещо, моментът е подходящ да се запитате, дали действително сте длъжни. И какъв е дългът ви към самите вас и собственото ви щастие.

Камъкът тук е бял ахат, който е един от универсалните камъни за защита и баланс на енергията. Използва се за привличане на сила, срещу кошмари, както и предпазва от стрес и изтощение. Белият ахат също така помага на онези, които тепърва навлизат в дебрите на медитацията и подпомага премахването на всякакви блокажи в енергийните центрове на тялото.

3. 10 пентакли
Още една семейна карта, която също така резонира с дома, материалните постижения и натрупаните неща в хода на живота. Това може да са вещи, пари или просто опит. Ако сте изтеглили 10 пентакли, тази седмица вероятно ще е успешна за вас. Възможно е да получите признание за усилия, които сте полагали в дълъг период от време. Възможно е да си видите изписано името някъде, където да го видят всички, и това да ви донесе чувство за сериозно постижение. Също така е вероятно картата да се отнася до дома или сделки с недвижими имоти. Не е изключено да завършите някакъв ремонт и да поканите хора, за да се похвалите. А може и просто да прекарате известно време с цялото си семейство на едно място. Без значение кое точно конкретно проявление ще се реализира във вашия живот, усещането ще е на успех и завършеност.

Може би някаква отдавнашна инвестииция ще се изплати или пък взаимоотношения, на които сте възлагали много, най-после ще се докажат като стабилни и ще бъдат представени в общите ви кръгове. Възможно е също така да попаднете на среда, в която да се чувствате оценени и признати и хората да са готови да празнуват успехите ви. С две думи, радвайте се на това, което сте постигнали, защото сте го заслужили с много труд и усилия. Сега заслужавате всички тези поздравления и внимание.

Камъкът тук е (отново) лабрадорит. Абе какво става тук? :) Някой, който втора седмица поред тегли третата карта, да иска да се включи с личен опит и да ни светне защо излиза този камък? Сега чета, че освен всичко друго, лабрадоритът е чудесен камък за работното място, защото изкарва най-доброто от хората на показ. Затова е полезен при работа с клиенти, когато искаме да покажем услужливост и пълна заинтересованост от нуждите им.


Това е за тази седмица от мен. Желая ви позитивни емоции и хубави почивни дни!

Реклама

11 thoughts on “Карти за седмицата 19-25 септември

 1. Отново започнах упражнебията с дворцовите карти. За мен те са най-лесни, а и най-ясни като тълкуване.
  Вера, не знам дали ти си имала подобна ситуация, но при мен се случва така, че понякога не искам изобщо да се занимавам с картите. Това беше за около два несеца. Сега отново започнах да задавам въпроси. На моменти се чувствам много силно свързана с картите. А друг път-дори не искам да са близо край мен. Това нещо нормално ли е?

 2. Вера, имам конкретен въпрос към теб, относно едно мое гледане. Не знам дали е уместно да искам съвет от теб… Ако не е, кажи ми! Та, въпросът ми към картите (след определено събитие, което за мен не беше особено приятно), е следният: „имам ли бъдеще с въпросния човек?“
  На първо място ми се падна 6 жезли, на второ 2 жезли, а на трето Рицар чаши.
  Благодаря!

 3. Хубаво е да пробваш да тълкуваш картите първо ти. Най-малкото, докато пишеш какво значат за теб, може да ти хрумне нещо, което досега ти е убягвало. После и аз ще добавя моето мнение.

 4. 6 жезли
  Преди време бях изтеглила тази карта на последно място и след това имах доста вълнуваща среща с този човек. Изобщо за мен тази карта носи само положителни емоции. Но преди да стигнем до момента набтази среща, през какви ли не вътрешни сътресения преминах аз.
  Може би отново ще се случи нещо такова, не знам.

  2 жезли
  Тази карта я свързвам единствено с разпалването на искри. В моя случай почти винаги са скарване или дразнене. Смея да предположа, че и сега ще има нещо подобно.

  Рицар чаши
  Не мога да кажа нищо за него от личен опит. Може би това съм аз самата в дадената ситуация. Или пък чисто емоцииналната ми нагласа към ситуацията.

 5. Но къде отговори на въпроса си? :)

  За моя начин на тълкуване е важно дали използваш обърнати карти, или не.
  Приемам, че не го правиш, затова ще ги тълкувам спрямо качества на елементите. 2 жезли и Рицар чаши взаимно си пречат като огън и вода, затова ги тълкувам като обърнати. 6 жезли е типична карта в началото на връзка, свърана с обожанието на другия, самочувствието, което придобиваме, флиртове, а-у, обаче и силна доза его и оттам изисквания към другия и желание да се налагаме. Обърната 2 жезли поне при мен показва сблъсъци при два по-силни характера, когато никой не иска да отстъпи и всеки смята себе си за прав, опитвайки да се наложи. Обикновено тогава започват и съмненията дали изобщо нещо ще излезе от връзката, може би защото сме на прага на ново преживяване и то ни плаши. А обърнат Рицар чаши е леко циничен и разочарован влюбен човек, който е сърдит на целия свят, че не отговаря на високите му духовни очаквания. Това може да си ти или той, но залагам по-скоро на теб в бъдеще.

  С две думи – няма карти за край, така че отговорът според мен е „да“, имате бъдеще. Но това не означава, че в някакъв бъдещ момент нещата ще се случат от само себе си. По-скоро, че в бъдеще ще трябва да работите над помиряване на егото, ако искаш да сте заедно.

 6. Благодаря за поредния изчерпателен отговор! Много ми помогна. Досега не се бях сещала да гледам по този начин, както ти с картите, които си „пречат“. Мога линда използвам това, принципно за всяко гледане, когато имам такива елементи? И да го ползвам като правило, когато имам обърнати жезли или чаши, а следващата карта (жезли или чаши) е в права позиция?
  Много плагодаря отново! Винаги отговаряш бързо и максимално адекватно на въпросите!
  Пожелавам ти успешна седмица. И много ползотворен и радостен понеделник!

 7. Мисля си, че този метод е удачен, само когато гледаме единствено с прави карти. Ако има и обърнати, според мен поне, става ненужно утежняване на посланията. Аз го използвам именно вместо обърнати карти, защото честно казано не мога да гледам само с прави :)

 8. Бях си избрала 10-те Пентакъла и се беше спокойна седмица.
  Заради празниците, децата си бяха у дома, така че наистина, както казваш – прекарахме си цялото семейство на едно място :)
  Интересното е, че имахме рожденник и цял ден парти тайм :) Но само по семейному, без приятели.
  Картата ясно показа семейните връзки :)

 9. Да, 10 пентакли е много семейна карта, нали? Хората я свързват с имоти, но аз си мисля, че това идва по-скоро като един вид натрупани вещи по родова линия. Затова понякога и наследство. Иначе аз като бях в процес на купуване на жилище, излизаше повече 4 жезли като дом. Излизаше и 10 пентакли от време на време, разбира се, но само когато семейството беше намесено, примерно при почерпката накрая и т.н.

 10. Да, интересно :)
  Всъщност аз чак сега я виждам в такава светлина.
  Благодаря, за споделеното!

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s