Карти за седмицата 7-13 ноември

img_1311

Тази седмица съм ви подготвила по две карти – една от Друидите и уика и една от оракула Земна магия (Earth Magic Oracle).

Отделете си минутка или две да се концентрирате върху картите от горната снимка. Успокойте дишането си и се опитайте да прогоните мислите, които идват в главата ви. Просто гледайте, без да мислите, без да се фокусирате върху нещо конкретно, без да се опитвате да изберете или да прецените коя е най-правилната или вярната карта. След това вижте коя двойка привлича вниманието ви инстинктивно или ви се струва, че по нещо коренно се различава от останалите.

Открихте ли я? Значи това е вашата двойка карти.

Продължете надолу, само ако сте си избрали карти.

Готови?

Ето какво си изтеглихте:

Рицар чаши (об.)/Време за мечти - 6 мечове/Кит - Светът (об.)/Любов
Рицар чаши (об.)/Време за мечти – 6 мечове/Кит – Светът (об.)/Любов

Рицар чаши (об.)/Време за мечти (Сътворение)
Тенденцията с обърнатите чаши продължава този път с Рицар чаши в своята свалена на земята версия. Трябва да ви кажа, че това никак не е хубава негова страна – когато мечтите му се спукат като балон и всички негови идеали или надежди за любов и романтика се изгубят в небитието, той става доста циничен, склонен към чести промени в настроението и най-общо казано сърдит на целия свят. Възможно е през тази седмица да имате усещането, че някой е издърпал килимчето под краката ви, може би ще се сблъскате със ситуация, в която действителността рязко ще напомни за себе си и това ще ви остави огорчени и изпълнени с недоволство. Възможно е това да е развитие във взаимоотношения – тоест някой, на когото държите, да ви покаже, че не се интересува от вас. Или просто да отреже, че това между вас няма как да се случи. Възможно е някакъв важен за вас проект, начинание, творческа инициатива да се сблъска с отказ и да претърпите крах. А не е изключено и да имате усещането, че сте се посветили на кауза в името на другите, която никой не оценява. При обърнатите чаши често имаме чувство на непреодолим конфликт между нас самите и заобикалящия ни свят. Така че най-вероятно ще имате усещането, че сте неразбрани, отритнати или дори използвани.

Съветът е в другата карта, а именно – Време за мечти (Сътворение). Каквото и да правите, за каквито и чувства или идеали да се борите, не го правете за другите, а единствено и само от необходимост да изразите себе си. Ако не ви провърви в любовта, опитайте с творчество. Правете онова, което ви кара да влагате душата и сърцето си, но не се опитвайте и не се надявайте да спечелите чуждото благоволение. Ако хората ви дразнят с липсата си на реакция, зарежете спасяването на света, носенето на изкуство на масите и т.н., просто бъдете канал за Висшия Аз, който се опитва да се прояви чрез вас. Слушайте повече вдъхновението си и не мислете за това как вашите действия или постижения се приемат от другите. Това само ще ви повлияе негативно. И най-вече – забавлявайте се, включете повече игра и експерименти в обичайната си дейност. Угодете на детето вътре във вас и оставете останалият свят да се погрижи сам за себе си.

6 мечове/Кит (Скъсване)
За кой ли път вече я тегля тази 6 мечове… Тук посланието и на двете карти е в унисон, за мен означават едно и също, така че е възможно да повторя онова, което вече съм писала за тази карта. Имате нужда от почивка и то истинска такава – не просто да излезете на кафе с приятели за един час. А истински да се отделите от заобикалящата ви среда. Най-добрият вариант за това е пътуване. Не е задължително да е някъде далеч, достатъчно е да ви отдалечи от средата ви в момента. Особено ако сте потънали в рутина или пък сегашната ви ситуация ви стресира и изморява. Ако взаимоотношенията ви с хората като цяло са обтегнати и не можете да се разберете с никого, зарежете ги за известно време, отдалечете се от тях и конфликтите, които се вихрят помежду ви. Дайте си време да се откъснете физически от мястото, на което сте, за да може и мисловно да се отдалечите от него. Така че ако ви се отвори шанс за такова пътуване, цялостна промяна в ситуацията или пък просто вариант да оставите дадени взаимоотношения на пауза, няма да е зле да се възползвате.

Възможно е тази седмица да се зададе и временно примирие на хоризонта. Може би просто по някаква причина работата ви ще намалее или някой друг фактор ще окаже влияние за това да можете да си починете за малко. А е възможно и по-важно събитие, което цялостно да ви откъсне от средата, с която сте свикнали. По отношение на романтични връзки – ако са по-трайни такива е възможно просто да пътувате на някъде, което да тушира конфликти и неразбирателства помежду ви и дори да спомогне да се разберете по-лесно впоследствие. Ако са по-нестабилни връзки, напълно възможно е и да обърнете гръб на този човек в търсене на нови, по-светли хоризонти.

Светът (об.)/Любов (Състрадание)
Изтеглилите третата карта ще търсят някаква щастлива развръзка, която закъснява или упорито успява да им убегне вече доста време. Тъй като оракулската карта е Любов, възможно е стара връзка да се възобнови, но не бързайте да се радвате, защото като че ли със Светът, особено обърнат, такива взаимоотношения отново излизат на бял свят, само колкото окончателно да приключат. Неразрешено минало с някого може да изплува съвсем случайно, само колкото да можете да си направите равносметката и да преодолеете този човек веднъж завинаги. Може би ще имате усещането, че не сте на мястото си или пък че усилията и любовта ви остават незабелязани и още повече – непризнати. Имайте предвид, че с обърнатата карта е твърде възможно да сте готови да дадете още един шанс на нещата. Не е задължително да става дума за връзки обаче, напълно е възможно картите да говорят за работен проект, който по един или друг начин не представлява само работа за вас, а означава много повече. Ако сте вложили сърцето и душата си в нещо, а то все не достига успешна кулминация, може би просто отказвате да интегрирате някакъв опит, който не отговаря на очакванията и надеждите ви. Вероятно сте твърде силно обвързани с резултата, който искате да постигнете, и докато не успявате да се примирите, че онова, което искате, няма да се случи, всъщност пропускате истинския успех. Всичко, което правим и в което влагаме енергията си, ни учи на нещо. Но просто през тази седмица ще ви е по-трудно от обичайното да забележите полезните уроци. По-скоро ще се разстройвате от неизпълнените си очаквания. Не измъчвайте себе си и сърцето си с нереалистични очаквания – вложете повече енергия в това да обичате и да приемате себе си такива, каквито сте.

Интересното тук е, че и трите камъка, които изтеглих за картите, са свързани с енергията на четвъртата, сърдечна чакра. Затова си мисля, че за всички нас ще е далеч по-добре през тази седмица да действаме, водени от сърцето, вместо от желание да наложим волята си. Може би ще ни липсва съчувствие и истинска обич – не само от и към другите, но и за нас самите. Ако имате розов кварц, може да го носите със себе си. Или пък някой от другите два камъка – авантюрин и хелиотроп, ако сте изтеглили някоя от картите под тях. Просто розовият кварц е универсален за сърдечната чакра. Можете също така да си направите медитация за балансиране на четвъртата чакра, в YouTubeи има доста варианти.


Това е за тази седмица. Надявам се посланията да резонират с вас и да намерите най-точния начин да използвате въпросните енергии в живота си.

Реклама

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s