Карти за седмицата 14-20 ноември

weekly-fey-tarot-facedown

Тази седмица избрах картите от колодата Таро на феите (Fey Tarot).

Фокусирайте се върху снимката горе, като просто наблюдавате картите и камъните над тях. Прекарайте така около минута, като се стараете да не мислите за нищо – нито свързано с външни фактори, нито със самите карти.

Има ли една карта или камък, който привлича вниманието ви и все към себе си дърпа? Това е вашата карта.

Готови ли сте с избора?

Ако не сте, не преминавайте по-надолу, за да не видите обърнатите карти.

Готови? Добре, ето то какво си изтеглихте:

Императрицата (об.) - 9 чаши (об.) - Слънцето
Императрицата (об.) – 9 чаши (об.) – Слънцето

Тази седмица картите са малко бохемски и декадентски :) Внимавайте със самоугаждането и по-специално – храната и алкохола. Като че ли ще са активирани повечето ниски чакри, от първа до трета, които са свързани с жизнената и творческа енергия, както и с налагане на волята. Може би именно заради това камъните над картите отговарят на по-високите чакри – пета, шеста и седма, за да донесат баланс между материалното и духовното.

Императрицата (обърната)
Избралите първата карта ще се изкушени от материален комфорт и ще са в търсене на сигурност през тази седмица. Това не е непременно нещо лошо – може би просто имате нужда да презаредите тялото и емоционалната си стабилност. Диетите ще изхвърчат през прозореца, енергията ще е заспала, затова са вероятни повече вечери на дивана пред телевизора с шоколад под ръка. Ще търсите, както казват хората „на хляба мекото и на работата лекото“. Даже е възможно да го намерите. Не губете мярката, обаче, ако не искате после да се мразите.

Суетността може да ви дойде малко в повече през тези дни или пък точно обратното – липсата ви на самочувствие да ви подтикне да търсите хорското одобрение. Може би ще сте по-склонни да вземате предвид обратната връзка на публиката. Ако се сблъскате с творчески блокаж през тези седем дни, възможно е именно това да стои в основната му. Вероятно е да смятате, че нямате повече енергия да правите онова, което е плод на любовта и желанието ви да сте творец, защото не се приема така, както сте се надявали. Ако се почувствате така, огледайте се на какви хора дарявате труда, енергията и времето си – благодарни ли са те или напротив, вечно недоволстват и изискват повече, без да ви дават нищо насреща. Концентрирайте се над първата група и забравете за втората.

Тази седмица може да си дадете малка почивка, като се отдадете на мързел, насладите се на физическата страна на живота или пък се порадвате на скъпи вещи. Заслужавате го. Просто не прекалявайте. Не бъдете кифла. А мъжете да не гонят само кифли, а после да се оплакват, че те само парите търсели.

Камъкът, който е над тази карта – син халцедон, не се търкулна сам над нея. Всъщност никой от камъните не искаше да застане до тази карта, но заради баланса в снимката изтеглих един на случаен принцип. Така че не знам до колко посланието му ще е свързано с картата. Смята се, че халцедонът помага за превръщането на меланхолията в радост, което според мен се връзва с посланието за вас тази седмица. Също така намалява липсата на увереност в себе си, което е характерно за обърнатото проявление на Императрицата.

9 чаши (обърната)
Това е истинска карта за затъване в самоугаждане и прекаляване с удоволствията, особено с яденето и пиенето. И за изтеглилите втората карта диетите или килограмите ще са проблем през тази седмица :) Нищо чудно с това Пълнолуние в Телец. Не е лошо да внимавате с алкохола, защото може да имате поводи да пийнете повечко от обичайното или просто да ви хване по-бързо, отколкото сте очаквали. Също така е възможно да получите онова, което винаги сте искали, и просто да прекалите с насладата от него. Нали знаете, твърде много от нещо хубаво, не е хубаво.

Емоциите също са силни и опияняващи. Фокусът ви ще е върху емоционалната ви удовлетвореност и доколко тя е споделена с околните. Възможно е да се хванете като удавник за сламка за някого, просто защото някога сте се чувствали добре с него, макар това вече да не е факт. През тази седмица също така е възможно да не сте способни да оцените онова, което околните ви дават, или пък да получите нещо, което силно сте искали, само за да установите, че то не ви радва по начина, по който сте очаквали, че ще го направи. От друга страна, през тази седмица е възможно нещо отдавна потиснато да изплува и да ви позволи да се освободите от привързаности, които не са били полезни за вас.

Камъкът над тази карта, е аметист, за който се вярва, че предпазва от интоксикация. Древните гърци дори са правили съдове за пиене от него, вярвайки, че това ще ги предпази от препиване. В по-духовен план, ако се усетите „препили“ с емоции или пък просто самотни, опитайте се да се свържете с коронната чакра или духовния си водач. Така ще усетите, че дори когато се чувствате сами най-много, винаги има „някой“ до вас, който ви пази гърба.

Слънцето
За вас през тази седмица на фокус ще е опростяване на живота, радост от малките неща, изясняване на вътрешната истина и свобода. Също така ще може да се насладите на един силен и изявен Аз. Не е изключено попадане в светлината на прожекторите, но тъй като Големите аркани по-често показват вътрешното състояние на питащия, си мисля, че светлината идва по-скоро от осъзнаване на вътрешната истина. Използвайте това време да си дадете сметка за онова, което ви прави истински щастливи. Бъдете най-истинската версия на себе си и това ще се отплати рано или късно. Слънцето в таро символизира съзнаваното така, както Луната показва несъзнаваното. Затова е възможно през тази седмица да „изплувате“ от дълбоките води на отшумяващото вече Новолуние в Скорпион и да се свържете отново с живота по един здрав и носещ удоволствие начин. Може също така да прегърнете автентично си Аз с разбирането, че онова, което вече сте, е напълно достатъчно.

Слънцето може да е повод за празнуване и радост – не отказвайте такива предложения. Споделете радостта на другите и я направете своя. Намерете поводи да потанцувате и да се забавлявате. Ако нямате такива – намерете си. Възможно е през тази седмица да имате повече свободно време. Няма да ви се отрази никак зле да го използвате, за да се наслаждавате на хобита или дейности, които ви забавляват. Но също така има опасност от прекалено силна изява на Егото и сблъсъци с околните по тази линия. Не се превръщайте в самодостатъчни нарцистични личности. Вашата лична истина не винаги ще е валидна за всички около вас.

Камъкът над тази карта е содалит. Тъй като е подходящ за разрешаване на конфликти и несъгласия с околните, може да е компенсация на силната и донякъде егоистична енергия на Слънцето. Смята се, че содалитът спомага за установяването на хармония между разума и духовността. Също така носи мир и успокоява темпераментите.


Това е за тази седмица. Надявам се картите да са ви полезни и ще се радвам да споделите впечатления. Успешна нова седмица!

Реклама

4 thoughts on “Карти за седмицата 14-20 ноември

  1. Изтеглих карта Слънцето, да се надявам че всичко ще бъде на ред, тази седмица за семейството ми е много важна. Благодаря за труда Ви! Успешна седмица и на Вас!

  2. И аз съм със Слънцето тази седмица. Много сме, силни сме :D

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s