Примерна подредба на келтски кръст

Келтският кръст е една от най-известните подредби в таро. Аз лично не я използвам много често, но понякога тя се оказва много полезна, когато искаме да разгледаме една ситуация от много и различни гледни точки. Дори и тогава обаче е по-добре да зададем конкретен въпрос на картите, отколкото да питаме нещо общо. Ето какво представлява самата подредба:

Celtic-cross

Значенията на позициите, както аз ги използвам, са следните:

1. Същината на въпроса, основната ситуация на питащия в момента;
2. Какво помага или се противопоставя на първата карта като енергия;
3. Подсъзнателни влияния в питащия;
4. Близко минало, затихващи влияния и нагласи, от които питащият трябва да се освободи;
5. Съзнателната нагласа на питащият по въпроса, как той мисли за проблема;
6. Близко бъдеще, събития, които предстоят в следващите 3-4 дни;
7. Как питащият ще възприема себе си в ситуацията, след проявяването на карта номер 6;
8. Как околните ще влияят на питащия и какво ще бъде неговото поведение след тези събития;
9. Страхове и надежди, понякога тази карта се проявява и като съвет към питащият;
10. Тенденция за бъдещо развитие на проблема или отговор като цяло;

С това подреждане понякога се използва сигнификатор – най-често дворцова карта, с която питащият се отъждествява, и върху нея се поставя първата карта от гледането. Аз лично не използвам сигнификатор, но си е до въпрос на предпочитание.

Интересното при тази подредба е, че когато няма зададен срок във въпроса, събитията, които са показани в гледането, обикновено се простират в рамките на следващите 7 до 10 дни. Ако питате за едно и също нещо през различни интервали и ситуацията се развива без съществени обрати, буквално можете да видите как карти, които в началото са излизали на позиции 10 или 6, се преместват постепенно към 1-ва позиция и накрая към 4-та, която е на миналото, докато влиянието им съвсем не отшуми.

Предизвикателството на келтския кръст е, че трябва да се вземат предвид много неща едновременно. На първо място имаме значението на самата карта, второ имаме значението на позицията, на която тя се е паднала. Накрая трябва да съобразим и комбинираме тези две неща и с третото – въпроса, който е зададен. Понякога това не е лесно, затова и келтският кръст не е подредба, която се препоръчва съвсем в началото на таро практиката.

За да стане по-ясно как точно изглежда една такава подредба, давам пример с гледане, което направих за себе си днес. Въпросът ми беше: „По какъв начих бих могла да си възвърна част от контрола в живота?“. Въпросът е породен от това, че решения, които взех с цел коренно да променя живота си, ме поставиха в зависимост от доста хора около мен. Така че в момента се провалям в опитите си да намеря баланс между изслушване на мнението на околните и момента, в който вече прекалено много ми се месят и се опитват да ме контролират… Сега, докато пиша това, осъзнавам, че може би трябваше да задам въпроса „Как бих могла учтиво да изслушвам мнението на другите, без да им позволявам да ми се месят прекалено?“, ама какво да се прави, за друг път остава :) Ето защо е полезно първо въпросите да се записват и хубаво да се обмислят :)

Ето какво изтеглих (съжалявам за лошото качество, но снимката е правена с телефона):

келтски кръстИзползваната колода е Друиди и Уика с прави и обърнати карти.

1. 4 жезли – Въпросът ми е свързан с контрол, така че няма нищо чудно в това, че в гледането се появяват две четворки, които го олицетворяват. По отношение на ситуацията, в която се намирам, 4 жезли много точно описва ситуацията ми – имам творческата свобода да опитвам нови неща в напълно защитена среда, поради факта, че имам много свободно време (повечето, от което прекарвам вкъщи, също едно от значенията на картата) и от мен не се изисква с тези неща да си изкарвам хляба.

2. Принцеса пентакли (обърната) – Голямото „НО“ тук се проявява във втората карта, която показва, че аз не успявам да се отпусна и да се насладя на тази възможност за творческа свобода, защото от нея все още не излиза нищо продуктивно, а и няма изгледи да излезе нещо такова, което мен ме кара да се чувствам зле и ме подтиска. Голяма част от проблема в моята ситуация, подсказан от факта, че половината от картите са от боя пентакли, е, че аз свързвам контрола над живота си с материална обезпеченост. А както се вижда от последната карта в това гледане – няма изгледи да постигна такава в скоро време.

3. Луната – Важно е да обръщате внимание на това къде са големите аркани в подреждането (ако ги има), защото те подсказват важността на въпроса или периода, през който преминавате. Например, големи аркани на позиции 1, 6 или 10 подсказват за значими събития в живота ви. Ако са на позиция 4, то тогава усещанията ви са в следствие на значима ситуация, която обаче вече отшумява. В моя случай големите аркани са на позиции 3 и 9, тоест подсъзнание, страхове и надежди, тоест единствените по-сериозни уроци, които в момента ми се случват, са по-скоро вътрешни, индиректни и на подсъзнателно ниво. Тоест само моето усещане е за нещо голямо, което се случва, когато в действителност няма значими събития, които да играят роля.
Луната тук според мен говори за това, че усещането ми за липса на контрол, е по-скоро нереална преценка на случващото се, породена от това, че не знам какво следва, какво ми предстои и накъде вървя. Пътят ми оттук нататък не е ясно очертан и съм се концентрирала само над опасностите и притесненията, без да осъзнавам, че все пак има някакво силно интуитивно чувство, което вътрешно ми повтаря, че не съм взела грешното решение, макар и от сегашната позиция това съвсем да не изглежда така.

4. Крал пентакли – Тази карта показва не толкова близкото ми минало, колкото отшумяващи явления и нагласи. Аз очевидно съм свикнала да възприемам контрола над живота като финансова осигуреност и възможност да се грижа материално сама за себе си и за близките си. Разбирането, че когато имаш вещи и пари, имаш контрол над живота си, обаче, явно е нещо, което си отива, нагласа, която е отживелица за мен в момента и трябва да я загърбя, за да мога да видя по-ясно какво би ми дало чувство на комфорт и сигурност в момента.

5. 2 чаши – Интересна карта като осъзнаване на проблема и начина, по който мисля за него :) Тук определено гледащият лесно може да се препъне в тълкуването си, поради трудности да се свърже картата с въпроса. Иначе, според мен, 2 чаши тук говори за моята съзнателна необходимост да имам човек или хора до себе си, които да споделят вижданията ми и да одобряват изборите ми. Това ми дава някакво чувство на контрол и усещането, че губя почва под краката си не е така силно, когато имам някой до себе си, който ме подкрепя. Също така тази карта ми навява мисълта, че съм тип характер, който има нужда от партньор и разбиране, за да инициира нещо в живота си – било то екскурзия или частен бизнес.

6. 3 пентакли – В близко бъдеще е възможно да получа шанс да демонстрирам умения или някакъв талант, да се покажа пред хората един вид с добре свършена работа. Като цяло това е карта, която има положително значение и може би ще ми е от полза, за да си върна увереността в собствените сили, а оттам и чувството за контрол. Друг възможен вариант за тълкуване се крие в изображението – фигурата на преден план дълбае нещо в камък, а другите я наблюдават, което на мен поне ми говори, че човек сам кове съдбата си и само той може да решава как да постъпва в един или друг момент. А отстрани е лесно да се критикува. Което до голяма степен резонира с моята ситуация, в която всяко мое действие или решение е обсъждано от хората около мен и обикновено среща критика, както и предписания какво би трябвало да правя.

7. 10 мечове – Тази карта показва как аз се възприемам в тази ситуация, но както писах и по-горе, тя идва след събитията от карта номер 6, така че най-вероятно все още не съм почувствала влиянието й напълно. На пръв поглед лесно мога да тълкувам картата като усещане за победеност, което е факт от доста отдавна. Имам чувството, че всичко, което съм опитала, се е провалило и вероятно тази карта е ключ към разбирането защо позволявам на околните толкова много да ми се месят и съответно да чувствам, че губя контрол. Когато претърпиш крах, е лесно да повярваш, че другите разбират по-добре от теб какво да се направи. Но десетките носят и край, а в случая този край би бил приятен, защото оставям неприятни неща зад гърба си. Трябва да се отърся от този провал и да започна отново, със свежи сили, просто в нова посока.

8. Кралица пентакли – Като цяло тази карта най-често рисува начина на поведение на питащия спрямо околните, тоест как той реагира на външните стимули. В случая тази карта ми показва, че ако възприема един по-делничен, по-заземен подход към ситуацията, ако се концентрирам над изпълнението на материални, прагматични задачи като домакинска работа, плащане на сметки и т.н. и ги върша с увереност, това може да ми възвърне усещането за контрол и това, че се справям с живота по един или друг начин и не е дошъл краят на света. Също тази кралица може да е призив да се придържам към по-прагматично общуване с околните на по-ежедневни теми, обратно на откритото ми споделяне в момента, за да не им позволявам да навлизат в личното ми пространство и да ми се месят.

9. Слънцето – Надеждата ми за това, че през този период най-после ще открия себе си и онова, което наистина би ме правило щастлива. Слънцето е яснота, пълен контрапункт на Луната, която цари в главата ми в момента. Трябва ми повече светлина и яснота над това какво искам да правя оттук нататък, какво ми се удава и ме радва да го върша, а защо не и като подтик за по-творческо ежедневие. Като съвет тази карта би могла да се тълкува и като възможност да открия себе си. Макар да няма изгледи да постигна материалния контрол, на който се надявам, мога да използвам това време, за да постигна някаква цялостност и осъзнатост, която до този момент ми е липсвала.

10. 4 пентакли (об.) – Като тенденция за бъдещето тази карта вече я коментирах – липса на стабилност и контрол. Като конкретен отговор бих я разглеждала като припомняне, че аз веднъж вече имах контрол и стабилност, които ми се струваха непоносимо скучни. Тоест имах това, за което сега питам, и не бях щастлива. Сега ще трябва да се примиря с липсата на стабилност, в името на това да се отворя към нови хоризонти. Защото в крайна сметка как да изживееш нещо ново и непознато, като същевременно се придържаш към старото и познатото? Просто не може да стане.

Друго интересно в това подреждане е фактът, че присъстват всички дворцови карти от боя пентакли с изключение на Рицаря. Това само по себе си също е интересно. Рицарят означава планирано развитие, изпълняване на някакъв план точка по точка, но и придвижване напред, макар и по-бавно. Тук няма придвижване. Ако мъжките дворцови карти – Рицарят и Кралят, изразяват характеристиките на пентаклите навън, към околния свят, то женските – Принцесата и Кралицата, ги развиват вътре в себе си. И макар Крал пентакли да присъства в това подреждане, той е на позиция в миналото, което отстъпва. Тоест предстои ми да развивам прагматичния и по-земен подход и начин на мислене първо вътре в себе си и като своя собствена нагласа, преди да мога да се радвам на някакви конкретни материални постижения във външния свят.

Надявам се това тълкуване да е било не просто дълго и отегчително, но и полезно за някои от вас :) Вие какво мислите по тези карти?

Реклама

17 thoughts on “Примерна подредба на келтски кръст

 1. хей, здравей! за контрола – съгласна съм, и аз съм така – много 4 меча, 4 пентакли и Императори и Колесници! Само като ти видях въпроса, разбрах, че картите ти ще са описателни и няма да показват бъдещето, а просто теб сега. Най-силната ти карта е 10 меча и според мен значи, че досега си понасяла трудни моменти, но си готова и още да се бориш. Статичен КК според мен.

 2. Да, но идеята ми беше не толкова да гледам в бъдещето и какви събития предстоят, а по-скоро да добия по-добра представа за нещата сега, в момента. Може би затова ти се струва статичен.

  За най-силната карта зависи какво имаш предвид под това. Ако става дума за потенциал, аз виждам повече в 3 пентакли, която предлага развитие, защото 10-те показват край на нещо и някакъв временен застой.

 3. аз много харесвам 10 меча като карта за ново начало и освобождаване. краят показва и ново начало. Най-силна ми се вижда като енергия, като послание, не знам, така я усещам просто. 3 пентакли добре, но ако се премести на 10та позиция, знам ли … Искам да те питам във вр. Крал пентакли – доволна ли беше от заплащането на предишната ти работа, имаше ли чувството, че изкарваш пари, които си ги прибира шефа, а за теб остават жълти стотинки? Друго – защо Кралицата е на 8-ма позиция, а не на 7-ма – ти не си вярваш май, че си тази кралица, а другите те виждат като нея. Слънцето и Луната ги причислявам като картите на мечтите и желанията и страховете и заради тях /както и 4-ките и пентаклите/ мисля, че няма събития в КК, а само състояние. Според мен за да се задвижат нещата ти трябват повече мечове, точно като 10 меча, но е самичка тази карта, и жезли, тогава вече ще имаш събития и промени. :)

 4. Хм, за 10 мечове не мога да се съглася. Новото начало идва едва при Асата. Да, 10 мечове разчиства пътя за Асото, но все още това Асо го няма. При мен 10 мечове се появява в момента, в който нещата тотално се сгромолясат и осъзная, че повече няма накъде, трябва да зарежа този път. Излишно е да казвам, че усещането никак не е приятно :)

  За Крал пентакли – не мога да кажа, че съм била кой знае колко доволна от заплащането, но пък и не е било чак толкова малко, средна работа. Нямах един шеф, който да си прибира парите, защото работих в по-голяма компания, тоест никога не съм се срещала със собственика на фирмата. По-скоро имах чувството, че ще фалират скоро, поради лошо управление на ресурсите.

  За Кралицата със сигурност мога да кажа, че не ме виждат като нея. Иначе, да, трудно е да си уверен в себе си, когато си безработен.

 5. Здравейте, аз пък съм любопитна как се тълкува подредба от три карти, т.е как се разглеждат позициите.Много са притиворечиви падащите ми се в тази подредба, та се чудех как да ги тълкувам, например: 1 – двойка чаши(права), 2-ра- шестица жезли(права) и трета -императрицата (обърната). Въпросът ми е свързан с рискова бременност. Става ясно, че последната е доста плашеща в тази ситуация, но другите две ме объркват! Ако някой се включи, ще бъда благодарна. Поздрави!

 6. Здравей, можеш ли да споделиш какъв точно е бил въпросът? Случайно да не става дума за близнаци?

  Иначе подредбата от три карти има всякакви разновидности, но най-често използваната е 1. минало 2. настояще 3. бъдеще. Интересното тук идва от възможността взаимодействието на всяка една карта с тази до нея по двойки, в твоя случай 2 чаши с 6 жезли, а после 6 жезли с обърнатата Императрица, да бъде изтълкувано като изречение. Ако примерно твоята подредба беше за любовен въпрос, щеше да стане: Х. почувствал момент на близост и взаимна хармония с У (2 чаши) и решил да блесне пред У, за да я впечатли (6 жезли). За Х обаче това е само начин да засити егото и суетата си и в действителност не вижда бъдеще с У (обърнатата Императрица).

 7. Здравей, благодаря за отговора. Най много се страхувах точно от това: 1.минало,2настояще, 3. бъдеще.:( Става въпрос за това, че има съмнения за аномалия на бебето, но се препоръчва период на изчакване от около две седмици и товагава да се реши дали бремеността да бъде прекъсната. Това е нещо, което направо убива. Чувствам се уплашена и обезверена.Всъщност това, което виждат е нещо като киста на пъпната връв, което се оказва предиктор за опасни аномали, като тризомия например, че и други невъобразими гадости. Лошото е че това изчакване ме люшка в крайности от надежда, че може да се оправи нещо, до лудост от всичко изброено. Съжелявам, че съм емоционална, но се чувствам доста зле. Как виждаш картите според описаната ситуация?Ще бъда благодарна на пределна честност! Поздрави!

 8. Аз затова питах как точно е зададен въпросът. Без него не мога да тълкувам картите. Горното тълкуване е просто хипотетично за съвсем друг въпрос.

 9. Привет и от мен. Не съм писала от доста време, но това съвсем не означава, че съм се отказа от картите си. Като начинаеща избягвам да редя Келтски кръст, понеже все още не съм придобила самоувереност в себе си и наученото до момента, но понякога любопитсвото ми надделява и се впускам в предизвикателството. Днес е един от тези дни. Искам мнението на по-опитните от вас, понеже ми направи впечатление струпването на голям брой големи аркани в подредбата, както и присъствието на 6-те. Въпросът ми е: как ще се развият отношенията ми с бившия ми приятел след последния разговор, който имахме преди два дни, а ето и самата подредба:

  1. Висшата жрица
  2. Влюбените
  3. 7 пентакли-обърната
  4. Паж пентакли
  5. Страшният съд-обърната
  6. Справедливостта
  7. 6 жезли
  8. 6 чаши
  9. Смъртта
  10. Асо мечове

  Като че ли не срещам проблем с тълкуването на първите 5 карти.
  В ситуация на Висшата жрица сме, може би защото, аз изложих пред него своята гледна точка по отошение на връзката ни – онова, което аз искам и очаквам, един вид го изправих пред избор и сега е моментът в, който той трябва да помисли и да вземе решение.
  Логично е тук да се появяват и Влюбените на втора позиция. Изборът не е лесен. Налична е житейската пречка.
  Обърната 7 пентакли я тълкувам като моята собствена нагласа (не мисля, че е подсъзнателна обаче, а напълно осъзната), че ако ситуацията не се промени и я караме, както до сега (по-скро до момента на разделята ни преди 3 месеца) нещата нямат никакъв смисъл.
  В Паж пентакли виждам самият ни разговор. Актът на действие от негова страна да ме потърси с идеята евентуално да се съберем отново.
  Обърнатият Страшен съд са може би моите чувства, моето нежелание да се отърся от този човек и да продължа напред, понеже все още чувствата ми към него са живи и силни, че всичко което преживявам ми влияе на доста дълбоко ниво.
  И тук става трудно. Идва Справедливостта, Може би, защото в конкретната сиатуация двамата имаме доста различно виждане по отношение на тази думичка. Ще има някаква справедливост въпросът е под каква форма ще се прояви.
  След тази карта 6 жезли ме кара да се усмихвам – ката на победата на триумфа. Нещо, което желая от дълго време ще се случи. Още повече и позицията на картата в гледането, оказва моята реакция спрямо събитията.
  6 чаши- ако под действия на околните разбирам неговите действия, имаме връщане назад в миналото след период на загуба и тъга, безспорно тежък период и за двама ни, защото и двамата преживяваме тази раздяла доста сериозно, ако не беше така едва ли щяхме и да правим опити да се съберем… Възобновяване на контакт с някого от миналото…Така де, може би той ще направи компромис и качка към подновяване на отношенията ни
  И…Бам!… Смъртта…. Това тук сега, как да го тълкувам? Моят страх, че въпреки опитите ни и разговорите ни нещата няма да се променят и, че е дошъл краят? Моя надежда, че лошото ще остане зад гърба ни и онова, което до сега ни е възпрепядставло ще „умре“ и повече няма да влияе на отношенията ни и сме на прага на happy end… Хм?
  И за финал Асо мечове. Харесвам изображението на тази карта, но първите асоциации, изникващи в главата ми при вида й, май нямат много общо с тълкуванието й по принцип. Добре…Нещо ще се случи, на базата на което ще имаме нов поглед върху самата ситуация, промяна в действията ни….

  Голяма ми е каша. Надявам се, някой да провери „домашното ми“ и да изрази компетентно мнение, за да видя аз „на къде съм“…
  Май се, овлякох доста. Извинявам се, ако съм прекалила :)

 10. Много добре си се справила с тълкуването или поне на мен така ми се струва, защото явно си се водила от значенията, които аз съм описвала тук :D. Може би накрая само те объркват картите, защото чакаш някакъв категоричен отговор. И то явно ще има някакъв категоричен отговор и разясняване, щом Асо мечове е накрая, просто е трудно да се види, дали ще е това, за което се надяваш, или не. За нещастие, на мен ми се струва по-скоро негативен отговорът, но може би греша. Ето моето виждане с уговорката, че не знам до колко то е правилно:

  1. Висшата жрица – в time-out сте, нещата в момента се обмислят и се анализират, действието ще почака.
  2. Влюбените – избора, който трябва да направите, да бъдеш или да не бъдеш.
  3. 7 пентакли-обърната – подсъзнателното тук е, че ти като чу ли много бързаш да се откажеш. Не се е получило толкова лесно, колкото си очаквала, и си готова да теглиш чертата. Мисля си, че 7 пентакли обърната сякаш казва: „Това, че не си успял досега, не значи, че няма да успееш изобщо.“
  4. Паж пентакли – фокусът ти е бил върху това какво ще получиш от тези отношения, нещата са поставени съвсем прагматично на масата, трябва да се знае, дали има потенциал за развитие или не. Но това е картата за минало и сега започваш да се отдалечаваш от тази си настройка.
  5. Страшният съд-обърната – има желание за трансформация и продължаване на връзката на ново ниво, но този процес се забавя от това, че изникват все стари и уж забравени конфликти, малко се въртите в кръг. Не можете да заровите томахавката или поне ти така смяташ – че винаги едни и същи неща ще застават между вас и не можете да ги преудолеете.
  6. Справедливостта – това трябва да е неговия отговор, предполагам. Или поне неговата реакция, от която ти ще си направиш изводите и ще си вземеш решение сама за себе си. Не знам, но Справедливостта плюс Асо мечове ми звучат повече като порязване, отколкото като щастлива развръзка :/
  7. 6 жезли – чувстваш се в центъра на събитията, ти си тази, към която е насочено вниманието и това те кара да се чувстваш добре.
  8. 6 чаши – може би той ще направи някакъв мил жест или изобщо нещо в поведението му ще те накара да си припомниш добрите стари дни, в които ви е било хубаво заедно.
  9. Смъртта – на тази позиция рядко ѝ приписвам кой знае какво значение. Това са страхове и надежди, тоест това, което се случва в твоята глава. Според мен ти имаш желание нещата такива, каквито са, да приключат. Или да се тръгне в изцяло нова посока и връзката ви да се трансформира напълно, или да приключи. И хем го искаш, хем те е страх от това.
  10. Асо мечове – в крайна сметка ще има яснота, категорично решение, ще се стигне до извод и решение. При това едва ли ще е много далеч в бъдещето.

 11. Права си, за в момента блогът остава моят основен Таро-наръчник. Допада ми, някак friendly е. Информацията е систематизирана, поднесена на разбираем език, без високопарни изказвания и претенция за „научност“, а пък и на този етап предпочитам да не се „затормозявам“ с информация от различни източници, понеже ми направи впечатление, че на места картите се тълкуват по съвършено различен начин и това внася допълнителен смут.
  Благодаря ти за бързия и изчерпателен отговор. Да си призная и мен присъствието на Справедливостта и Асо мечове ме притесни, макар че откровено казано не ми мина през ума да ги тълкувам една спрямо друга, може би заради двете шестици като реакция на събитията произтичащи от проявлението на тази Справедливост. Още не съм се отърсила или по-скоро не съм придобила умението да гледам безпистрастно, още повече във въпроси касаещи самата мен, все пазя капчица надежда, че нещо хубаво може в крайна сметка да се случи. А пък и мечът при това Асо (Райдър-Уейт), вярно е, че реже, че е хванат с твърда ръка, но е окичен не просто с корона, но и с..(това маслинова клонка ли е?), което не знам защо, но в моето съзнание води до по-позитивни асоциации и може би заради клонката тайничко се данявам че няма да има посечени глави или поне няма да е моята :)
  При обърнатата 7 пентакли внасяш един нов прочит на картата, поне за мен и по-точно „това, че не се е получило, не означава, че няма да се получи“. Това вече наистина може да е подсъзнателна нагласа.
  За Паж пентакли, ако не беше го разгледала от тзи ъгъл, дори нямаше да ми мине през главата, че е възможно да отразява моите искания в случая.
  Колкото до картата на Смъртта, казала си го много точно, обяснение точно в десетката, макар и ролята й в подредбата да не е от такова значение.
  Отново ти благодаря :)

 12. По принцип трябва да се придържаш към интуицията си и това, което тя ти казва. Ако Асо мечове ти се струва като положителна карта, значи тя е такава. Обикновено тарото е наполовина чисто теоретично знание, в смисъл значенията на картите, наполовина интуиция и вътрешен глас. Едното не може без другото. Само с теория ще знаеш, че накрая ще има изясняване на ситуацията и ново начало (Асо мечове). Но дали това ще е край на отношенията, или пък напротив – тяхното възраждане, само интуицията може да каже. Пиши какво е станало в крайна сметка, ще е полезно като обратна връзка.

  Иначе най-трудното нещо е да запазиш обективност, когато гледаш за себе си. Не вярвам да има човек, който да го е овладял това напълно. Все пак сме само хора :)

 13. Интересно проявление на картите. Дали защото не съм си задала коректно въпроса или не съм задала времеви период, но не е това, което очаквах. Права си, че аз търся генерален отговор, а те описват просто един „епизод“ и май ще трябва да продължим да си говорим на темата. Това, което се случи – в петък заминах при приятели, с които не съм се виждала от доста време. Не се мина и час, след като бях пристигнала и получих следното съобщение (с малко оточнение след последния разговор, който имахме и след който правих подредбата, не се бяхме чували изобщо);“ Добре от Х ли трябва да научавам, че си в отпуск и че ще си в Дери… И аз искам да те видя…“. Това трябва да е картата на Справидливостта, нали? Е, няма как да не се почувствам под светлините на прожекторите, предвид тона с който е написано съобщението и това, че ми търсят сметка. Изяви желание на следващия ден да дойде, но среща нямаше, понеже прецених, че не е времето и мястото. Снощи по никое време получих поредния мил смс…. Дали Асото няма предвид просто това?

 14. За мил смс бих очаквала Асо или Паж чаши. Когато нямаш срок във въпроса, изчакай поне 10 дни от подредбата, за да си сигурна, че всички карти са се проявили.

 15. Мисълта ми беше – новини, факти събития (Асо мечове) – раздвижване на ситуацията. От Жрицата и пълно мълчание в прдължение на 5 дни, то си е цяло „събитие“, че имаме някаква комуникация макар и не face to face. Но да, ще изчакам…то при нас всяко решение/действие винаги е предпоследно.

 16. Мисля, че е добре да повторите подредбата /прегледате/, като за сигнификатор използвате четворката пентакли – за да видите характеристиката на новата си работа /тя може би вече ви е предложена или обмисляте/ – низко платена, може би държавна, консервативна работа, която обаче ще ви даде възмможност да стъпите на земята. тази земя, която често е кална от нашите сълзи.

 17. Благодаря за включването, Веселин! Подредбата е правена преди доста време – от лятото на 2014-та е. Нямаше държавна или консервативна работа, имаше едно, две предложения за позиции с ниско заплащане, които отказах.

  Мисля, че най-точната част от тълкуването ми е тази: „Тоест предстои ми да развивам прагматичния и по-земен подход и начин на мислене първо вътре в себе си и като своя собствена нагласа, преди да мога да се радвам на някакви конкретни материални постижения във външния свят.“ Описва период от поне две години, в който вместо да си търся работа като служител на някого (Крал пентакли), бях фрийлансър и работех предимно за себе си (Кралица пентакли).

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s