Подреждане за Хелоуин

Тази сутрин изпробвах едно интересно подреждане с таро, посветено на Хелоуин. Ако се чудите как да разнообразите скучната понеделнишка вечер, може да запалите няколко свещи, да си пуснете подходяща музика и с картите в ръка да гледате за себе си или гостите си по следния начин.

Използват се 5 позиции, които са оформени така, че да приличат на „лицето“ на тиквените фенери, които са толкова характерни за Хелоуин.

В случая е използвано тематично таро, но ако нямате такова, всяко на разположение ще ви свърши работа. Колкото по-приказно и причудливо, толкова по-добре.
Горните две карти или т.нар. очи на тиквения фенер са позиции 1 и 2 от ляво надясно. Разположените отстрани две карти са съответно 3 и 4, а последната, хоризонтална карта е позиция номер 5. Ето значенията им, които са свързани с trick-or-treat обичая (номер или лакомство) в Америка:

1. Как заблуждавам/мамя другите?
2. Как заблуждавам/мамя себе си?
3. Как да се отнасям по-добре с другите?
4. Как да се отнасям по-добре със себе си?
5. Как мога да блесна? (последната позиция представлява мястото в устата на тиквения фенер, където свещите горят най-ярко и силно, оттам и значението на позицията)

При мен се получиха доста интересни неща, надявам се и някой друг да го изпробва, за да сподели мнение :)


Напишете коментар