Лична година 14 – Умереността

  • Лечение, откриване на правилната доза, съотношение;
  • Работа в екип, търсене на хармония с околните, добродушие, дипломатичност;
  • Балансиране на крайностите;
Умереността в (от горе надолу, ляво надясно) Steampunk Tarot, TeaTime Stories, Housewives Tarot

Умереността често се тълкува основно в положителната си страна, така че човек може да се изкуши да мисли за тази лична година като лека и приятна, което не беше така поне в моя случай. Тоест годината може да е и лека, може да е и трудна, а понякога и двете едновременно.  

Най-буквалното значение на картата, поне за мен, е свързано с фармация и лечение като цяло. Така че през тази лична година може да сте изправени пред решаването на здравословен проблем, за който ще се налага да вземате лекарства, които да възстановят нарушен баланс в организма. Ключовото тук е напипването на най-подходящата доза, защото Умереността не е просто вземане на две половини, от които съставяме едно цяло. Тя е по-скоро изкуството на съчетаване на различни дози от различни неща, за да се получи баланс. Или добавяне на онова, което липсва или е в малко количество, за да се върне състоянието към равновесие или здраве. Правят се опити и грешки, нагаждане, докато се достигне до един крехък баланс. Може да се търси правилния специалист, който да може да помогне, подходящо лечение или работеща доза. 

Разбира се, не е задължително да става дума за здравето на човек, може уроците на картата да са свързани с работа или личен проект. Тогава отново ще имаме много опити и грешки, докато установим на практика какво работи и какво – не. Отново ще има лавиране и съчетаване на различни елементи, докато се стигне до здрава и работеща версия. А може да става въпрос и за ново партньорство като брак, например, или пък бизнес партньорство. Без значение коя точно сфера от живота засяга, тази лична година ще изисква от вас да намерите правилното съотношение.

Умереността е тясно свързана с взаимоотношенията с хората около вас. Така че през тази лична година ще ви се налага да работите в екип, да сте около повече хора от обикновено и да търсите начини нещата да протичат хармонично. Без значение, дали сте вълк единак или отшелник, през лична година 14 се налага да се търси сътрудничество с околните. Да сте дипломатични, кротки и да не си изпускате нервите, дори когато това изглежда невъзможно. Много търпение, доброжелателност и контрол над емоциите се изискват с тази карта. Често на мен тя ми излиза в ситуации, в които се сблъсквам с хора, с които сме на противоположни мнения или с които просто нямаме никакви допирни точки, а се налага да сме заедно по някаква причина. Затова е важно да знаете защо го правите, защото компромисите няма да са малко. От положителна гледна точка, това е период, през който може да изградите хармонични, работещи отношения сравнително лесно, защото нагласата ви ще е да се дистанцирате от конфликти. От друга страна, този тип отношения, поне от моя опит, никога не стават като отношенията във Влюбените, например, или пък в 2 чаши. Вечно се търси някаква „златна среда“, която е свързана с компромиси, нагаждане и усилия. 

Положителното на Умереността е че тя балансира крайностите. Ако преди настъпването на тази лична година сте изпаднали в някаква крайност, като например при мен това беше изолацията, животът изведнъж ще ви сблъска с другия полюс. Необходимо е не да се отива в другата крайност, а да се намери работещото средно положение. Крайностите обикновено водят до ограничения и изкривявания, а намирането на работещ вариант между тях – до много по-пълноценни преживявания, повече възможности и усещане за цялостност. Отрицателното на това уравновесяване е, че първоначално може да бъде изпитано като проблем, като натрапено или да бъде преживяно като болест. 

Тази лична година може би най-много от всички останали се усеща като процес, който е в развитие. Трябва да се нагаждаме, адаптираме към нови ситуации, да търсим допирни точки с неща или хора, с които ни е трудно да ги открием. Затова и давам ключовата дума „лечение“, а не здраве. Лечението е път, който трябва да се извърви, то е цял процес по възстановяване на баланса. 

Поне аз така преживях личната си година на Умереността. Ще се радвам и вие да споделите свой опит с картата.

Реклама

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s