Карти за седмицата 6-12 февруари

weekly-facedown-6-12

Това може да е последния такъв (или всякакъв) пост за известно време, така че ако искате да си изберете седмична карта при мен, сега му е времето :)

Колодата е добрата стара Райдър-Уейт-Смит в нейната мини версия на български език, просто защото това е единствения неин вариант, който притежавам. Не обичам малки карти, но пък иначе са страшно удобни, когато трябва да вземеш поне една колода на път.

И така, настанете се удобно някъде, изгонете всички ежедневни мисли от главата си, вдишайте дълбоко, с целите дробове, задръжте така за секунда, а после бавно изпуснете въздуха. Повторете няколко пъти. Как се чувствате? Усетихте ли блажено спокойствие да се разлива по цялото ви тяло? Ако отговорът е да – тогава погледнете горната снимка и си изберете карта.

Готови ли сте?

Не преминавайте по-надолу, ако не сте си избрали карта.

И така, ето какво си изтеглихте:

9 жезли (об.) - 9 чаши (об.) - Луната
9 жезли (об.) – 9 чаши (об.) – Луната

Много деветки, много нещо. Даже и Луната (1+8=9). За мен лично, деветките в таро говорят за вътрешната сила като творец на външния свят. Както и за завършеност тогава, когато осъзнаеш, че онова, което търсиш навън, всъщност е в изобилие вътре в теб и не трябва да чакаш да ти падне от небето, а да го откриеш в себе си и да го проявиш. Но тъй като картите са обърнати, а вместо Отшелника имаме Луната, съм склонна да мисля, че през тази седмица ще ни е трудно да осъзнаем вътрешната си сила и ще търсим пречките и съответно решението навън. Ще ни се струва, че всичко ни се случва, като ще оставаме слепи за това как ние самите си го случваме, един вид.

9 жезли (обърната)
Ако сте си избрали първата карта, то тази седмица може да се почувствате изморени и изтощени чисто физически или пък от насъбрал се стрес през последните седмици. Може да имате известно време за почивка и отпускане, но по-скоро като временна пауза, което вие реално да не използвате по предназначение, защото очаквате проблем или неприятел да изникне иззад ъгъла. Хубаво е да поработите върху отпускането и най-вече върху свалянето на гарда тогава, когато проблем все още не е изникнал. Иначе рискувате да подчините цялото си ежедневие на една непрестанна битка, която обаче е непрестанна само в главата ви. Просто отдавате повече значение на лошите моменти, отколкото на спокойните такива. Потърсете практики или хобита, които ще ви повдигнат тонуса, без да ви изтощават. Или просто отидете някъде, където можете да се отпуснете напълно и да не се тревожите.

От друга страна, обърнатата 9 жезли може да предупреждава, че сте се изолирали прекалено много от хората около вас, защото им нямате доверие. Възможно е да сте издигнали непробиваеми стени между вас и останалия свят и макар това първоначално да е било с основание, вече сте достигнали крайни фази на недоверие. Възможно е също така да се оказвате все сами или без среда и приятели, защото не вярвате в доброто у хората или когато и да започвате нови отношения, да подхождате с подозрението, че всичко ще се обърка като предишния път. Не саботирайте сами себе си и целия си живот, отворете сърцето си за околните и погледнете на нещата от друга страна – тези, които са ви наранили и разочаровали досега, просто са ви насочвали в другата, по-правилна за вас посока.

Камъкът над картата е мъхов ахат (или поне аз така си мисля), който е известен с това, че подсилва тялото по време на стрес и физически изпитания. Той заземява тялото, помага за възстановяване след боледуване и усилва издръжливостта.

9 чаши (обърната)
Ако сте си избрали втората карта, нещо ще ви липсва отвътре. Това нещо най-вероятно ще е обич или признателност, положителни отзиви или радост, насочени към вас. Сякаш търсите да получите щастие от взаимодействие с другите, а вместо това те само вземат от вас и оставате още по-празни. Инстинктивната ви реакция през тази седмица ще е да се обърнете към околните, за да запълнят тази празнина. Може да е към конкретни хора, които искате да ви обичат или да ви харесват, за да се чувствате и вие по-добре (май наближаването на Св. Валентин действа именно по този начин). Но може да е и опити да си доставите радост и щастие по грешния начин – прекаляване с угаждането. Не че е нещо фатално да прекалите с алкохола, вкусното хапване или секса от време на време, но просто това няма да запълни празнината, а постепенно, с натрупването, може дори да разшири бездната.

Вместо това, по-добре използвайте тази седмица да се освободите от безполезни привързаности, които ви изкушават най-силно именно тогава, когато сте депресирани или самотни. Вместо да посягате към обичайното „лекарство“ в такива моменти, опитайте да направите нещо различно. Ако това ви е твърде трудно, защото се чувствате неудовлетворени или апатични, опитайте да се фокусирате върху всички онези неща, за които сте благодарни. Избройте си ги наум. Това автоматично повдига духа, ако задържите мисълта си концентрирана над него за повече от 4-5 минути. Или пък направете, както правят американците – идете на вечеря сами със себе си. Ако живеете сами – пригответе нещо специално, което е любимото ви ядене, облечете се добре, погрижете се за външния си вид и седнете да вечеряте сами със себе си. „Попитайте“ се как е бил денят ви, какво ви е направило впечатление и какво ви е зарадвало или натъжило. С две думи, прекарайте повече време със себе си, за да си припомните кое е онова, което ви прави щастливи.

Камъкът над тази карта е карнеол, за който се твърди, че отблъсква завистта и чувството за притежание на партньора във връзките. Освен това помага при проблеми със секса и при хранителни разстройства.

Луната
За избралите третата карта, седмицата може да е вълшебна или объркваща, в зависимост от нагласата. Картата може да ви насочва и към енергиите на предстоящото Пълнолуние в Лъв този уикенд. Обръщайте внимание на интуицията и онова, което ви тегли неудържимо. Също така на сънищата си и всякакви неочаквани идеи и хрумвания. От друга страна, внимавайте да не загубите съвсем всякаква връзка с действителността :) При Луната се активира доста психична енергия, която можете да използвате творчески в живота си, като оставите случайните хрумвания и идеи да ви водят по пътя напред тогава, когато разумът не може да предложи нищо плодотворно. Също така можете да отидете на кино, театър, опера или да се отдадете изцяло на Netflix :D Позволете си да помечтаете, дайте енергия на мечтите си и после те също ще ви заредят с енергия, която досега може да ви е липсвала.

От друга страна, може да се чувствате леко несигурни в обстоятелствата около вас, може да ви липсва стабилност и предвидимост на събитията през тази седмица. Ще трябва да се примирите, че засега няма как картинката да ви се изясни, и да оставите вътрешното чувство да ви води напред, дори когато имате усещането, че се движите без посока. Просто се наслаждавайте на сюрреалистичния или романтичен пейзаж и си позволете да мислите по-малко, а да чувствате повече. Дори и това леко да ви плаши.

Камъкът над тази карта е разновидност на тигровото около – соколово око. Той е успокояващ кристал, освобождаващ от стреса, свръхтревожността и фобиите. Подпомага интуицията и повишава психическите способности.


5 thoughts on “Карти за седмицата 6-12 февруари

  1. Благодаря! Първо това, а после искам за ти пожелая през това време, в което няча да се виждаме тук-много щастие!
    Огромно благодаря за всичко, което правиш тук! Наистина е страхотно!

  2. Мдам…Избрах 9 чаши обърната. Но при мен са изненадващи събития, вместо да стоя и да чакам поех инициатива и се освободих от предишния ми стаж, който не ме водеше към исканата цел. Следващата седмица ще е интересна и веднага щом публикуваш картите ще избера и ще дам ОБ как е минала.

  3. И аз си избрах 9 чаши (об.). Засега се проявява по няколко начина, един от които е настървението да си купя някоя нова колода, защото ми е скучно и като цяло нещо ми липсва. Удържам фронта засега, да видим докога.
    Следващата седмица няма да има карти, както пише в поста. Вземам си малко творческа отпуска, че вече половин година се занимавам с това и трябва по някакъв начин да презаредя батериите.

  4. ок, изпуснала съм го това :) приятен отпуск :)

  5. Невероятно!! 5+ години по-късно това е силно актуално за мен! Избрах си #2, и карта и камък – все ми съответстват! Чудна работа 🤔😋

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s