Карти за седмицата 30 януари – 5 февруари

teatime-facedown

Този път измъкнах Таро на Чаени истории, за да разнообразя малко. Имайте предвид, че то се състои само от Големите аркани, така че събитията през тази седмица няма да са чак толкова грандиозни, колкото по принцип един Голям аркан предполага.

Как беше миналата седмица за вас? Изтеглените карти имаха ли отношение към събитията или настроенията ви през изминалите седем дни? Ще се радвам да коментирате. При мен обърнатата 5 мечове беше не просто нежелание за спорове, защото са напълно излишни, когато отсрещната страна изобщо не те чува, но се прояви и като една камара усещания за загуби. Някои от тях спортни, други не чак толкова :)

И така, съсредоточете се за минута, две над гърба на трите карти по-горе. Вгледайте се добре в тях, без да бързате, и се опитайте да усетите коя от картите ви „привиква“.

Избрахте ли си?

Добре, ето какво изтеглихте:

Кулата - Колесницата - Влюбените
Кулата – Колесницата – Влюбените

Първо, да уточня, че забравих да размеся колодата, за да се получат и обърнати карти, затова всички са прави. Затова от гледна точка на елементите, Кулата и Колесницата ще ги разглеждам като обърнати, тъй като първата е от елемента Огън, а другата  – Вода. Няма да правя големи обобщения, само ще отбележа, че от тези три карти заедно добивам усещането, че ще сме доста чувствителни към средата си и ще се водим от външните влияния повече, отколкото от собствените си намерения.
Пасажите в курсив са от книжката към самата колода.

Кулата
„Дори зад необятните защитни стени, които обграждат сърцето ти, не можеш да се скриеш от внезапен гръм.
Той може и да разруши лъжливите основи, изградени само от празни надежди, но неизменно ще освети онова, което остава.

Светкавичните промени винаги носят заряд от надежда. Защото гръмотевиците не само могат да ни уплашат, но и да ни събудят.“

Ако сте си избрали първата карта, през тази седмица може да усетите, че обичайните ви обстоятелства или среда някак ви стискат и като че ли не са ви по мярка. Може да сте по-раздразнителни от обикновено и лесно да се гневите. Комуникацията с другите лесно да ви изкарва извън нерви, но вие упорито да се опитвате да се натикате обратно в кожата си. Възможно е това усещане да е породено от желание да се поберете в калъп или чужда представа, които изобщо не са ви по мярка. Възможно е и да ви е тясно около врата, защото се опитвате да запазите някаква стабилност или предвидимост в отношенията си с хората или в ежедневието. А е възможно да се чувствате така, защото най-после у вас се е пробудило някакво съмнение, че сте тръгнали по грешен път. Че това, към което се стремите, не е онова, което наистина искате. Гневът и избухването ви ще се задържат само от страх да не загубите почва под краката си и да не разрушите с един замах онова, което дълго време сте градили.

От друга страна, няма да е лошо да се огледате около себе си за знаци, че ви е необходима промяна в подхода или посоката. Ако се чувствате като в капан, от който няма излизане, отвътре ви ври и кипи, а навън нищо не се променя, запитайте се какво ви спира вие да го промените. Не се страхувайте да направите крачка встрани или да помечтаете за алтернативи на онова, което в момента не отговаря на очакванията ви. Но тъй като през тази седмица ще сте една идея по-предпазливи и едва ли ще сте готови за действия и коренна промяна, то поне си позволете да помечтаете за нея и да си я представите. Ако сега трябваше да започнете начисто и отначало, как бихте подходили?

Колесницата
„Не е важно дали пътят е дълъг и труден. Важно е какво има в края му. За да постигнеш целта си, не отдавай значение на пътя, а на начина да стигнеш докрай. Какво те кара да продължиш? Воля, решителност, контрол. Няма значение. Целта е да накараш всички неща да вървят в една посока. Право от сърцето.“

Ако вашата карта за тази седмица е средната, то у вас гори неудържим плам да се втурнете да търсите осъществяване, но не на всяка цена. Имате желание да постигнете развръзка най-после, да постигнете целите си, да поемете контрола на събитията в свои ръце, но вероятно не сте готови все още за идеята, че може да се окажете сами по този път. Възможно е да ви спира нуждата от одобрение в околните, може би не си представяте как бихте могли да се справите без помощта на приятели или близки. Може да имате желание да се концентрирате върху нещо свое през тази седмица, но да ви обезкуражи липсата на подкрепа. А може и да сте готови да се откажете при появата на първите трудности. Възможни са проблеми и закъснения при пътуване. Или пък невъзможност да постигнете, каквото сте си набелязали, заради съобразяване с околните и най-вече с приятели и партньори.

В по-положителна светлина, може би ще сте малко по-меки и сговорчиви през тази седмица. Ако доскоро сте прекарвали доста време в преследване на кариерни цели или в желание да се докажете навън, да наложите гледната си точка, то през тези дни ще сте по-склонни да не диктувате посоката толкова често и да се опитате да се впишете отново в средата си. Затова и изострени наскоро взаимоотношения с околните може временно да се подобрят. Може да дадете втори шанс на нещо, което до съвсем скоро сте смятали да загърбите, защото не ви е удовлетворявало емоционално. С две думи, може да поомекнете и твърдите ви доскоро позиции да се смекчат малко от желанието да постигнете някаква хармония и разбирателство с околните.

Влюбените
„Някои избират да запълнят сърцата си с нещо, предмети, работа, хора. И все пак най-добрият избор си остава да изпълниш сърцето си. Да го сплотиш.
Да чуеш сладкото щракване на перфектната комбинация. Тогава няма да ти се налага да избираш. Защото ще знаеш, че е предопределено. Но не забравяй – дори предопределените неща могат да изгубят определението си. Изборът да го запазиш е само твой.“

По принцип, Влюбените в таро показват среща на умовете и сърцата, така че е възможно през тази седмица да откриете хора, които споделят доста от вашите собствени възгледи и цели. Ако откриете такива хора, някак и вие самите ще чувствате направените си избори до този момент като верни и правилни. Тоест средата и хората около вас ще са важни, за да се чувствате в хармония със себе си и изборите си. Бих казала, че тази седмица ще ви е подходяща за създаване на нови контакти и общуване с хора, които имат сходни с вашите идеи. Възможно е да получите подкрепа или покана за партньорство. За необвързаните не е изключено през тази седмица да срещнат някой, който да докосне истински и сърцето, и ума им. Или може вече да са го срещнали, но едва сега да осъзнаят колко сходни и подходящи са един за друг.

Освен това през тази седмица може да ви се наложи да направите избор по кой път да поемете оттук нататък. Може да се намирате пред голяма житейска дилема или обикновен избор от типа „да дам ли сега пари за това, което наистина много, много искам, или да съм разумен/разумна и да не харча за себе си“. Избирайте със сърцето си и не правете компромиси със себе си в името на по-сигурното или по-правилното или дори на по-популярния избор. Не търсете чуждите съвети, само вие знаете кой път е правилен за вас, защото в момента го пишете.

Реклама

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s