Карти за седмицата 23-29 януари

greenwitch-weekly-facedown

Ето ги и картите за тази седмица, от колодата на Зелената вещица (Green Witch Tarot). Изберете си онази, която ви привлича най-силно. Няма да обяснявам пак процедурата с успокояването на дишането, вече сигурно я знаете наизуст, пък и на мен леко взе да ми втръсва :)

Как бяха посланията за миналата седмица? Защото аз си избрах Магьосника, но всъщност седмицата ми беше по-скоро Рицар мечове. Въпреки че навсякъде другаде ме преследваше Магьосникът…

И така, избрахте ли си?

Не преминавайте по-надолу, докато не сте готови.

Ето какво си изтеглихте:

5 мечове (об.) - Обесеният - 2 чаши (об.)
5 мечове (об.) – Обесеният – 2 чаши (об.)

Ха! Най-смешното при тези карти лично за мен е, че дори някой да се е изхитрил да избере средната карта, защото е единствената права, дори тя се оказва с главата надолу :)

Надявам се, че не съм повлияла на картите с личната си ситуация, защото поне за мен и трите отговарят като послания за онова, което очаквам. Взаимоотношенията с другите и по-скоро обмена на енергия с околните може да е нарушен и в зависимост от това как го приемаме, да преживеем доста нерви и ядове или пък да потърсим спасение в малко време насаме със себе си.

5 мечове (обърната)
Страх от и нежелание за конфронтация вероятно ще е основната тема за хората, избрали първата карта. Ние така или иначе сме в декадата на 5 мечове в момента, така че не знам до колко умна ще е стратегията „по-умният отстъпва“. Вероятно е да се чувствате така, сякаш хората са взели от вас повече, отколкото им се е полагало. Или пък са се възползвали несправедливо от добрината ви. А защо не и да са взели нещо, което ви е принадлежало. Но ще сте по-склонни да махнете с ръка и да си затворите очите пред такъв жест. Ако това не е честа ваша практика, чудесно, има и такива моменти в живота. От друга страна, ако чувствате, че подобна ситуация не е нито първата, нито ще е последната в живота ви, може би е време да покажете зъби. Не заради самия спор или заради демонстрирането на сила и его, а в името на справедливостта и взаимното уважение. Ако някой системно се отнася към вас с неуважение, дори и да отблъснете подобен човек, защитавайки позицията си, дали това ще е чак такава загуба?

Разбира се, не водете спорове просто заради самия спор. Петиците са битките, които водим със заобикалящата ни среда, така че подбирайте само онези конфликти, които засягат някакъв важен за вас принцип. И без това през тази седмица няма да сте в особено войнствено настроение и може би по-скоро ще предпочетете да се отдалечите от хората, вместо да се конфронтирате с тях. В крайна сметка, и това е някакво решение. Но не и ако подобна позиция на губещ често се повтаря в живота ви. В този смисъл е твърде вероятно да срещнете по-напористи и агресивни хора през тази седмица. Или просто околните да се държат с вас така, сякаш сте им длъжни за нещо. От друга страна обърнатата 5 мечове може да е сигнал за това, че ви предстои да простите лошо отношение към вас от миналото. Но това, че сте простили, не означава, че сте забравили. И е възможно сърдечността в тези взаимоотношения никога повече да не се появи.

Камъкът над картата е хелиотроп, който редуцира раздразнението и агресивността, както и премахва токсините. В един по-метафоричен план, той помага на кръвта да се пречисти от всичката агресия, която натрупваме в себе си под формата на възпаления и гной, за да не се превърне тя в автоагресия. Затова, ако някои хора непрекъснато ви дразнят и ви тровят нервите, просто сменете компанията или най-добре през тази седмица просто си дайте повече време насаме със себе си.

Обесеният
Този Голям аркан предполага пасивност, изчакване, зависване между духовния и физическия план. Възможно е да ви се наложи да почакате за нещо, което силно искате. Сега няма да е подходящ момент да действате, напротив, приемането на ситуацията такава, каквато е, ще е единственият ви полезен ход засега. Някаква трансформация назрява във вас, но за да стигнете до нея, ще трябва първо да се предадете и да осъзнаете, че не можете да промените нищо за момента. Едва когато се пуснете по течението и позволите на събитията и емоциите да преминават през вас, без да храните към тях някакви очаквания или без да се опитвате да задавате курса, едва тогава посоката най-вероятно ще се покаже на хоризонта.

В по-ежедневен смисъл, някои от вас може да са леко болни и картата да им напомня, че имат нужда от почивка. Обръщайте повече внимание на болежките си, те ще са като естествен компас за онова, което правите грешно и което трябва да ограничите. Ако пък се опитвате да се впишете в нова среда или да завържете нови контакти, тази карта е знак, че засега е по-добре за вас да се спотайвате тихо в ъгъла. Просто обстановката няма да е благоприятна за осъществяване на каквито и да било намерения. А само за приемане и вътрешна трасформация. Затова ако имате някакви намерения за лансиране на идея, стартиране на ново начинание или изглаждане на взаимоотношения – ако не сте склонни да сте гъвкави и да приемате, че рядко нещата ще се получават така, както вие ги искате, по-добре отложете за друга седмица.

В по-положителна светлина, като имам предвид и аметиста, седмицата е подходяща за свързване с по-духовни и висши измерения, за сверяване на житейската посока – дали онова, което преследваме в ежедневието, е действително добро за душата ни. И по-точно наистина ли материалния и социален успех е по-важен от това да сме благи и добри с хората, с които животът ни сблъсква. Ако изберете да не се налагате и да се опитате да погледнете от чуждата гледна точка, възможно е изведнъж да ви стане далеч по-леко и пред вас да се отворят нови хоризонти.

2 чаши (обърната)
За избралите третата карта взаимоотношенията с околните, приятели или дори романтичен партньор може леко да охладнеят през тази седмица. Не в смисъл на окончателна раздяла или нещо по-драматично, но може да се чувствате неразбрани или дори неприети от хората, които иначе имате за близки. Това е неприятно чувство, което може би ще се подхранва най-вече от различия в онова, което е важно за вас и за другите в момента. Вероятно ще има разминавания и тази дисхармония може да се отрази на емоционалния ви свят. Не го приемайте като липса на любов или незаинтересованост към вашата личност, а просто като временна пауза, в която различни неща ви вълнуват и всеки го тегли в различна посока.

За известно време може да липсва сърдечност в общуването с хората около вас. Може вие да не ги разбирате, те да не разбират докрай вас, а може би просто взаимно няма да сте готови да се поставите в позицията на другия, защото смятате, че вашите драми и чувства са по-важни за момента. Ако сте достатъчно силни и зрели, можете да преодолеете тази временна дисхармония с много любов, като приемете човека такъв, каквото си е, независимо от това, че гледате на важни теми от живота по коренно различен начин. Камъкът над картата е цимофан, а той насърчава безусловната любов. Ако пък сте като мен и не сте достигнали чак такова развито духовно израстване все още, просто временно се концентрирайте над нещо различно, което вас ви вълнува силно и ви радва, стремете се да дадете любов първо на себе си. Оставете търсенето на споделеност и емоционалното общуване за друга седмица.

Реклама

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s