Карти за седмицата 16-22 януари

weekly-steampunk-facedown

Тези седмица изборът на карти е от колодата на Барбара Мур – Стиймпънк таро (Steampunk Tarot). Ако и на вас ви е омръзнало да гледате все едни и същи колоди, стискайте палци да се опарича скоро, за да мога да си купя някакви нови карти, та да има разнообразие :D

И така, поемете си дълбоко дъх, задръжте го за три, четири секунди, после го изпуснете бавно и дълбоко. Повторете няколко пъти, докато не усетите забавяне на пулса и отпускане. Сложете краката си здраво стъпили на земята или по-точно на пода, за да се усетите по-свързани със земята и по-сигурни.
А сега погледнете снимката горе и си изберете една от трите карти.

Готови ли сте? Не поглеждайте надолу, ако не сте.

И така, ето какво си изтеглихте:

Магьосникът - Рицар мечове - 9 жезли
Магьосникът – Рицар мечове – 9 жезли

Да ви кажа, тези карти ми се струват като някакво сериозно раздвижване, защото за последно съм теглила Магьосникът през март миналата година. От доста отдавна не се беше появявал никъде в гледанията ми. Освен това Рицар мечове носи много решителност и целенасочени действия, които се случват бързо. Деветката жезли допълва „мъжката“ енергия на другите две, макар да не носи чак толкова много събитийност, но пак е свързана с пътя по осъществяване на целите. Като добавим това, че и трите са прави, тоест няма обърнати, много действени ми се струват тези карти.

Магьосникът
Ако сте си избрали първата карта за тази седмица, пред вас се очертава положителен период за реализиране на нови идеи. Ще ви бъде значително по-лесно да осъществите намерения, които храните от известно време. Но най-важна е инициативата и готовността да действате, нищо че не сте напълно наясно как точно ще се случат нещата, ще си ги изяснявате в действие. Важното е да предприемете действие по осъществяването на идеята. Магьосникът е моста между небето и земята, така че не пренебрегвайте хрумванията и случайните импулси, които ви осеняват през тази седмица, може изобщо да не са случайни. Аз обичам да казвам за Магьосника – ако няма път, ти бъди пътя. Тоест като единица, понякога тази карта изисква амбиция да се проправи път за нещо ново, което досега не е съществувало. И ако имате такова намерение, много ясно, че няма от кого да черпите съвети как точно да го постигнете, трябва вие самите да откриете начина. Или другата популярна фраза за Магьосника – където има воля, има и начин.

Така че през тази седмица може да ви се удаде да започнете работа по нещо, което отдавна ви се иска да осъществите, но което досега сте отлагали, защото не сте знаели как точно да подходите. Най-вероятно сега ще ви дойде смелост и вдъхновение да действате въпреки това. Още повече, че моментът ще е подходящ, защото ще имате всички необходими инструменти на разположение. Друг възможен сценарий е да имате доста работа, свързана с Интернет, компютри и всякакви електронни джаджи. И при това тази работа ще ви спори. Общуването с околните ще е по-лесно от обичайното и ще сте по-уверени в онова, което имате да кажете. Седмицата ще е ползотворна за тези от вас, които се занимават с общуване, писане, както и всичко, което е онлайн или свързано с компютри.

Рицар мечове
Ако сте си изтеглили средната карта, може да сте по-напористи от обичайно през тези седем дни. Имате желание да стигнете до същината на ситуацията, горите от нетърпение да ви се отвори възможност за действие или пък пътуване. Възможно е да сте по-нетърпеливи от обичайното и да имате желание всичко да се случва тук и сега. Може, също така, да се впуснете в нещо, свързано с общуване, медии или споделяне на знание, без много да му мислите. Сега е моментът да действате, ако искате да постигнете повече яснота или просто да се отдалечите от оплетена ситуация. Възможни са обаче и конфликти с околните, особено ако са такива хора, които спират развитието ви или пречат на осъществяването на идея, която имате. Като цяло, през тази седмица можете да режете като кисели краставички всички, които ви се противопоставят или се опитват да ви покажат защо онова, което искате, не може да се случи.

Естествено, сенчестата страна на тази карта, е да залитнете прекалено много към директността и да огорчите хората около себе си. Но ми се струва, че картата ще се прояви по-скоро положително. Особено, ако досега сте били оплетени в сантименталностти и зависимост от чувствата на другите под формата на различни карти от боя чаши или от елемента Вода. Също както и при първата карта – Магьосникът, Рицар мечове показва възможност за засилено общуване, само че при Рицаря то е по-скоро от типа „или си с мен, или си против мен“. Но може да се прояви и като засилено желание бързо да се предоставят някакви факти, които досега не са били известни. Също така скоростта е доста важна при този Рицар, така че може да имате усещането, че дните прелитат през вас или по-скоро вие през тях тази седмица. Понеже е дворцова карта, възможно е да се сблъскате с такъв тип човек, който е напорист, нетърпелив и може да възникнат спорове с него или нея.

9 жезли
За тези от вас, които са си избрали третата карта, седмицата може да донесе известна тревожност или дистанцираност. Като че ли сте вдигнали преграда между себе си и околния свят, към който гледате с недоверие и очаквате следващата неприятност, която ще ви поднесе. Изпълнени сте с подозрения към околните и бъдещето и като цяло може да имате проблеми с доверието или с това просто да се отпуснете и да се наслаждавате на живота. За съжаление, не е изключено опасенията ви да са основателни, например, ако се намирате в ситуация, в която трябва да сключите сделка с хора, на които нямате доверие. Или пък ви предстоят някакви медицински изследвания. Може би през тази седмица за вас ще е най-добре да разчитате предимно на себе си.

Но ако нямате чак толкова неприятни неща, запланувани за тази седмица, то 9 жезли може да показва просто умора, но и необходимост да продължите напред с последни сили. Също така не е зле да вземете някакви мерки, за да възстановите на тялото си част от енергията, която е изгубило досега, ако сте боледували доскоро или пък около вас върлува грип. По-добра и здравословна храна и поне една чаша чай от джинджифил на ден може да ви се отразят добре. Но най-вече е важно да се опитате да успокоите нервите си и да направите, каквото можете, за да се освободите от постоянния стрес, доколкото е възможно. В положителната си светлина, 9 жезли показва, че сте на финалния етап от осъществяването на нещо. Ако успеете да издържите още малко, нещата ще се подредят добре за вас. И накрая, седмицата ще е плодотворна за преодоляване на лични страхове и за надскачане на себе си.


Това е за тази седмица от мен. Желая ви спорни и успешни седем дни (:

Реклама

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s