Карти за седмицата 9-15 януари

Jan-weekly-housewives-facedown

Вчера изтеглих картите за новата седмица от колодата Таро на домакините (Housewives Tarot), така че ако искате да разберете накъде ще духа вятърът през тази седмица, изберете си една от трите карти на снимката по-горе.

Междувременно исках да попитам онези, които се занимават с таро сами, дали наблюдавате често появата на завършващи карти в гледанията си напоследък? Например, десетки, Колелото на съдбата и Светът. Защото ми прави впечатление, че десетките от Малките аркани и Светът от Големите се появяват доста често при мен и се чудя, дали това е нещо изолирано или се намираме в някакъв завършващ цикъл. Ясно е, че 2017-та е година под номер 10 и това ще е характерно за нея през цялото време и все пак ми е любопитно, дали и някой друг го наблюдава. Ще се радвам да споделите тук в коментарите или във Фейсбук страницата на блога.

И така, избрахте ли си карта?

Не преминавайте по-надолу, ако не сте готови.

Избрахте си? Добре.

Ето какво изтеглихте:

10 мечове (об.) - Луната - 4 пентакли (об.)
10 мечове (об.) – Луната – 4 пентакли (об.)

Нали ви казах за десетките? :)

10 мечове (обърната)
Ако сте си избрали първата карта за настоящата седмица, то е възможно да дадете втори или по-точно последен шанс на нещо. Най-вероятно взаимоотношения, заради мечовете. Човек или група от хора, а може би и нещо, което се опитвате да постигнете от доста време, непрекъснато ви разочароват и просто не ви се получава, затова сте решили да ги оставите зад гърба си. Но ето, че нарушавате обещанието си и се опитвате да възкресите цялата одисея. Може би ако този път бъдете малко по-търпеливи или подходите по различен начин, нещата няма да се сгромолясат като предишните пъти. Затова е вероятно да дадете още един шанс на нещо, за което доскоро сте се кълнели, че не искате да чуете или видите повече.

В положителен смисъл, през тази седмица е възможно да изтупате от праха някаква стара идея или инициатива, която предишния път е стигнала до под кривата круша. Може би ще се захванете отново, ще се ентусиазирате отново, за да възобновите действията си в тази посока. Предупреждението на обърнатата карта е, че ако искате този път да успеете, добре е да си дадете сметка, дали не правите нещата по абсолютно същия начин, по който сте ги правили и предишния път, когато всичко се е провалило. Осъзнайте какви модели на поведение или неосъзнати реакции ви изкарват все на едно и също място и се опитайте този път да започнете начисто. Ако не сте интегрирали опита си от предишния път, вероятно отново ще се разочаровате. Затова се постарайте да избягвате илюзиите и да погледнете на нещата по-трезво и с ясна представа, че няма да е лесно, защото ситуацията няма да се промени, докато вие не промените мисленето си за нея.

Луната
Ако сте си избрали втората карта, тогава тази седмица може да ви мине малко като в мъгла или насън. Не защото ще е песен или супер лека, а защото вие самите ще сте в някакво по-особено настроение. Най-вероятно Пълнолунието в Рак през тази седмица ще ви повлияе повече, отколкото на другите. Обръщайте внимание не само на сънищата си, но и на интуицията. Ако имате някакво предчувствие или по-скоро някаква идея или действие ви теглят към себе си, не е лошо да им обърнете внимание. Не ги отминавайте с лека ръка, само защото звучат налудничаво или неправдоподобно. Ако въображението ви е по-засилено, оползотворете го за някаква творческа или езотерична дейност, за да не ви измъчва с паранои и да ви се привиждат опасности във всичко.

Но като цяло мисля, че влиянието на Луната над вас през тази седмица ще е положително. Може би ще ви се иска повече да си почивате и да се отдадете на фантазии, филм или книга, а защо не и таро. Така че е вероятно да оставите стресът около работата и грижите за дома леко на заден план. А може и насън да ви се присъни разрешението на някакъв проблем, който ви преследва в ежедневието. Вероятно е да сте с повишена чувствителност през тази седмица, така че не бъдете твърде сурови със себе си. Ако има как, дайте си лека почивка от грубата действителност. Също така е възможно да запазите в тайна нещо, което правите лично за вас самите, за да се почувствате по-добре.

4 пентакли (обърната)
А за онези от вас, които са избрали последната карта, седмицата ще предложи възможности за отваряне навън, към другите, разкриване на някаква част от себе си, макар и все още твърде предпазливо. Вероятно вие самите ще имате потребност да се отворите към другите или поне за малко да захвърлите ограниченията, които сами си налагате. Това може да се прояви като по-засилено харчене, по-отворено споделяне на вещите или знанията с другите около вас, временна пауза в диета или в спестяването, или дори малко по-предизвикателно облекло или поведение.

Като цяло обърнатата 4 пентакли може да показва и постепенно отваряне към поемане на повече рискове. Може би през тази седмица у вас ще нарасне някакво убеждение, че няма да се „счупите“, ако опитате нещо различно или ако рискувате за разнообразие. Затова е вероятно да напуснете зоната си на сигурност поне за малко. От друга страна, може да започнете да отдавате по-малко значение на притежанието, ценните вещи и материалната сигурност и да се отворите повече за богатството на отделните преживявания и контакта с хората.
В буквален смисъл, защото съм я виждала и в такъв контекст – внимавайте със заледяванията и придвижването по тях.


Това е от мен за тази седмица. Надявам се, че посланията на картите ще са ви от полза поне малко, за да се справите успешно с предизвикателствата пред вас.

Реклама

5 thoughts on “Карти за седмицата 9-15 януари

 1. За много години Вера! Отговарям на въпроса ти за картите , които ми излизат от 01 Януари до днес. Светът, Страшния съд, Колелото на съдбата. Помислих, че е само при мен, защото обмислям да сменя работата си и ми стана много интересно като прочетох твоя пост. Даже вчера си редих Келтски кръст, не го разбирам още толкова добре , но на 10 та позиция беше, Колелото на съдбата. Ще стопира ли, ще задвижи ли? Попитах и ми излязоха Колесницата и Крал меча. Два пъти ми излиза Страшния съд на трета. Усещането ми е, че ми предстои промяна и то значителна. Това е при мен. Поздрави.

 2. Супер, благодаря ти за коментара!
  Да, и моите впечатления от тези карти биха били за промяна. И то такава, за която ти вече си осъзнала необходимостта, щом и Страшният съд присъства. Колесницата и Крал мечове дават надежда, че все пак ще контролираш или поне ще инициираш промените.

  Надявам се, че и други хора ще се включат, за да разберем, дали това е по-широка тенденция. При мен излиза повече Светът, отколкото Колелото, но не мога да усетя все още за какво точно говори, защото всичко си е по старому при мен. Може би намеква, че сегашният ми живот започва да ми утеснява. Освен това в началото на декември влязох в лична година 9, което пак е затваряне на един цикъл.
  Успешна нова година на теб и късмет с работата!

 3. Направо уцели в десетката (мечове) :д
  Иначе откакто е почнала годината постоянно ми излизат Колесницата и Колелото на съдбата, примесени с 10 меча, но винаги обградени от обнадеждаващи карти..

 4. Да, и то не едно. Сякаш трябва да се репрограмирам в различни аспекти от живота, да си променя нагласата към хора и събития, за да може нещата да потръгнат. Усещам, че отвъд това ме очаква нещо много по-изпълващо, като че се приближавам към мисията си тук. Трябва по-често да оставаме насаме със себе си, за да чуем и разговаряме с оня глас, който ни напътства, защото предложенията му винаги се оказват в наше съдействие.

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s