Карти за седмицата 12-18 декември

weekly-steampunk-facedown

Как премина миналата седмица за вас? Ще се радвам да ми споделяте в коментарите, ако ви е интересно.

Аз изтеглих обърнатото Асо жезли и наистина дразнех се по-лесно от обичайното. Имаше и доста стаен гняв, който от време на време заплашваше да излезе наяве, но за щастие (или пък не?), успях да го изразя само вербално :D Също имаше и доста умора през миналата седмица, но съдейки и по други таро практикуващи и техните седмични карти, май това беше глобална тенденция.

За тази седмица картите са изтеглени от колодата Стиймпънк таро (Steampunk Tarot) на Барбара Мур и Али Фел.

Разгледайте ги добре и изберете онази, която привлича вниманието ви.

Не преминавайте надолу, ако все не сте си избрали карта, за да не ги видите предварително.

И така…

Ето какво си изтеглихте:

Слънцето (об.) - Паж жезли (об.) - 7 жезли (об.)
Слънцето (об.) – Паж жезли (об.) – 7 жезли (об.)

Много огън, много нещо за тази седмица. Но понеже всичките са обърнати, възможно е да се проявява негативно и по-скоро като агресия, вместо като вдъхновение и енергия за действие. Причината? Не си позволяваме да зарадваме себе си и се съобразяваме твърде много с обстоятелствата.

Слънцето (обърнато)
Ако сте си избрали първата карта, тоест тази вляво, то през тази седмица ще имате стремеж към постигане на свобода и пълнота, хармония в живота си тук и сега, но поради липса на яснота за това какво предстои, може да не сте в състояние да се зарадвате истински. Седмицата няма да е лоша, може дори да бъде по-лежерна и спокойна от предишните, но някой друг около вас ще ви измества от центъра на внимание или пък просто ще се съобразявате с чужди потребности, а вашите ще оставяте да почакат. А е възможно и просто да имате някакво предстоящо събитие, примерно фирмено коледно парти, което да очаквате със смесени чувства, защото не ви се ходи особено.

Ще имате възможност да се забавлявате, а защо не дори и да потанцувате, но може да не е точно в компанията, на която се надявате. Може да сте сред хора, с които предпочитате да не сте, може да ви е трудно да се отпуснете и да изразите себе си. Но като че ли най-вече ще ви е трудно да си позволите да сте себе си, защото картинката не е напълно ясна. Не знаете как хората отсреща ще го приемат, не сте чак толкова близки или просто смятате, че сега не е подходящ момент. Може би наистина няма да е, а може би всичко е в главата ви. Седмицата може да е натоварена със социални контакти, които в крайна сметка да ви дотегнат и да ви се иска една вечер да си останете на дивана и да гледате коледни филми. Или да си пиете вкъщи коледно намалено уиски.

Паж жезли (обърнат)
Ако сте си избрали тази карта, може да се окаже, че сте твърде предпазливи тази седмица. Иска ви се нещо ново и вдъхновяващо, но същевременно няма да смеете все още да се впуснете да го преследвате. Предпочитате да играете на сигурно засега. Това само по себе си не е лошо, но може да доведе до известно чувство за недоволство от ситуацията, в която се намирате. Може тя да ви се струва твърде ограничена и дори клаустрофобична от време на време. Може да ви дразнят нещата, които другите ви възлагат да правите, защото дълбоко в себе си ще копнеете за приключения и вълнуващи събития. Затова и сивите задълженията може да ви изморяват повече от обикновено. Така че ако ви се отвори възможност, позволявайте си някоя лудория от време на време през тази седмица. Не нещо голямо, но нещо, което е достатъчно да ви стопли и да разпали искрата във вас поне малко.

Възможно е през тази седмица да си имате работа с някой, който е „непослушен“ или просто смятате за луда глава, който прави глупости, без да мисли за опасностите, търсейки приключения. Ако се хванете, че съдите такъв тип човек, преди да тръгнете да се конфронтирате с него, замислете се, дали не му се ядосвате, точно защото вие не си позволявате да правите като него, а имате потребност да го правите. Освен това, комуникацията през тази седмица при вас може да е утежнена от неприятни задачки за вършене и молби от разни хора да направите това или онова, което не ви се прави. Понякога трябва просто да преглътнем някои неща и да ги отхвърлим от списъка, колкото и да е неприятно. Или пък да се решим да не сме доброто дете, добрата съпруга или съпруг или приятел и да правим онова, което на нас ни се иска, а другите да си гледат работата. През тази седмица ще ви се иска да направите именно второто, но благоразумието ви най-вероятно ще надделее и все пак ще си свършите задачите. Но пък не е лошо да се наградите с нещо интересно за усилията.

7 жезли (обърната)
За вас тази седмица може да е временна пауза в отстояването на някаква позиция или в борбата за налагане в дадена сфера. Възможно е това да се дължи на временно разколебаване в собствената ви правота или умения, или просто да се изморите да спорите с всички и винаги да сте в положение „и сам воинът е воин“. Много е вероятно да отстъпите от някои свои позиции, които се отстоявали досега. Възможно е също така да се предадете пред наплива на тълпата. И може би това няма да е чак толкова лошо, защото вероятно не е сега именно моментът да водите битки. Това може да е карта и на „по-умният отстъпва“, но може и да носи известно чувство за поражение, защото сме слаби – имаме потребност другите да ни харесват и да признават постиженията ни. Ако спорите и отстоявате непопулярното решение през тези дни, правете го само за нещата, които са истински важни за вас, защото тази конфронтация ще черпи доста от енергията ви. За останалите дребнотемия е хубаво да си припомняме, че на човек насила можеш да му вземеш, но не и да му дадеш. Ако хората не искат да ви чуят, тяхна воля, но и загубата си е за тяхна сметка.

От друга страна, обърнатата 7 жезли може да показва смекчаване на позициите и желание да застанем на печелившата страна поне веднъж, за разнообразие. Може да сте склонни да направите компромиси или да свършите нещо не по вкуса ви, за да може да има мир и хармония с околните и да не излъгвате очакванията и доверието им. Примерно, децата искат таблет за Коледа, вие настоявате, че е по-добре да четат книжки, обаче вече ви е дошло до гуша от този безкраен спор и вечното цупене и недоволстване. Затова отивате и купувате пустия таблет най-накрая с успокоението, че поне на Коледа ще имате един спокоен ден. Няма нищо лошо от време на време да правим компромиси, стига да не го превръщаме в обичайна практика. Така че най-общо през тази седмица може да сте изморени от отстояване на „правилното“ нещо и затова да направите онова, което искат от вас, та да ви се махат от главата :)


Така изглежда седмицата през моя поглед. Надявам се написаното да ви е полезно по някакъв начин и ще се радвам, ако споделяте впечатления. Успешна нова седмица!

Реклама

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s