Карти за седмицата 5-11 декември

weekly-cards-1

За тази седмица се върнах към Друидите и Уика, защото последния път, когато ги използвах, беше заедно с оракулските карти и изображенията им не се виждаха достатъчно добре.

И така, поемете си дълбоко дъх, изпуснете го шумно и се вгледайте в трите карти. Не мислете за нищо – нито за ежедневието си, нито за самите карти. Просто оставете ума си да се рее.

Когато усетите, че някоя от картите привлича погледа ви, спрете се на нея. Това е вашата карта.

И така, готови ли сте с избора си?

Ако не сте, не преминавайте по-надолу, за да не видите картите предварително.

Готови? Добре, ето какво си изтеглихте:

7 чаши (об.) - Асо жезли (об.) - Императрицата (об.)
7 чаши (об.) – Асо жезли (об.) – Императрицата (об.)

Много плуване срещу течението се очертава през тази седмица. Но пък периодът ще е ползотворен за работа над себе си и осъзнаване на някои неща на вътрешно ниво. Освен това може да ни се иска много, но да не сме готови за изпитанията на волята и тялото при създаването на своя идея от мечта в реалност.

Няма да пиша много за камъните тази седмица, защото в момента, в който подредих картите, осъзнах, че ми трябва само и единствено розов кварц, а имах само един. Вчера бях в магазина, откъдето обикновено си купувам камъните, пред мен имаше цяла купичка с розов кварц, която ми привлече погледа, но незнайно защо, реших да не си вземам. Принципно, така работи интуицията. И обикновено аз никога не ѝ обръщам внимание, защото никога не успявам да я разпозная… И понеже за тази седмица си избрах обърнатото Асо жезли, не съм сигурна, че подредих камъните много правилно, така че не се влияйте много от тях.

7 чаши (обърната)
За тези от вас, които са изтеглили първата карта, може би тази седмица ще настъпи време да се разделите с илюзиите си. Имате избор дали да го преживеете като болезнено отрезвяване, или като полезна проверка на връзката ви с действителността. Имайте предвид, че проблемът няма да е толкова в ограничените ви възможности, а по-скоро в неспособността ви да се концентрирате над едно единствено желание или цел, защото в момента, в който трябва да изберете, сякаш всяка една възможност губи от блясъка си и не е достатъчно добра, за да я предпочетете. Също така е възможно през тази седмица да осъзнаете, че се разсейвате с търсенето на много алтернативи, когато в действителност много добре знаете какво искате. Просто ви е страх да му се посветите изцяло, защото именно тогава настъпва сериозното изпитание и мечтите вече не са чак толкова лъскави възможности, колкото несигурен път напред.

От една страна, 7 чаши обърната може да е като благословия за предколедното пазаруване, защото ви обещава, че няма да се разсейвате с хиляди неща и да накупите една камара глупости, които всъщност не биха свършили работа на никого. От друга, обаче, от опит знам, че пазаруването е направо мисията невъзможна, когато 7 чаши е обърната, защото ни се струва, че нищо по витрините не си заслужава. Най-добре би било да съставите списък с варианти, които да обмислите на по-трезва глава, и едва тогава да пристъпите към закупуването им. Ако картата ви се отнася за любов и връзки, възможно е през тази седмица да осъзнаете, че потенциалните партньори, с които се разсейвате, не са нищо повече от илюзия, защото дълбоко в себе си, все още не сте преодолели някой от миналото. Възможно е също така обърнатата 7 чаши да говори за невъзможност да се отдадете на предколедната магия и на търсенето на вълшебства около вас, защото имате твърде много неща за вършене или просто някаква идея за действие и осъществяване, не ви дава мира.

Камъните над тази карта са аметист и содалит. Според мен, те насочват към идеята за отрезвяване и по-ясно виждане на дълбоката истина.

Асо жезли (обърнато)
За избралите средната карта тази седмица като че ли подготвя раждането на нещо ново, но засега това ново начало ще е по-скоро на вътрешно ниво, отколкото като събития отвън. На чисто физическо ниво ще ви налегне умора и изтощение. Възможно е да се претоварвате с много отговорности и това да ви прави леко песимистични към възможностите, които ви заобикалят. Най-вероятно няма да имате силите за работата, която тепърва трябва да започнете, за да действате според поривите на вдъхновението си. А е възможно и просто да ви липсва мотивация. Ако е последното, убедете се, че влагате енергията си в неща, които са важни за вас, а не само в досадни отговорности и ежедневни задачи.

От друга страна, обърнатото Асо жезли може да показва, че не слушате интуицията си. Вероятно е да сте склонни да пренебрегвате вътрешни импулси, които в действителност ви показват посоката, но на вас ще ви се струват като глупаво разсейване и прищявка. И поради това или ще ги потискате и няма да им давате да се изявят, или пък няма да имат достатъчно сила, за да ви мотивират да действате. Може би ще е добре от време на време да си позволявате да преследвате нови идеи и да търсите вдъхновение, защото ако сте вторачени само в задълженията, пропускате възможности за ново и по-оптимистично начало.

И накрая, може би няма да е зле да сдържате гнева си през тази седмица, защото е възможно да се ядосвате по-лесно от по принцип. Но тъй като картата е обърната, ми се струва, че ще сте по-склонни да задържате негативните емоции и да не ги изразявате в името на стабилността и успешното завършване на ангажименти, с които сте натоварени.

Камъкът над картата е розов кварц, който защитава сърдечната чакра и насърчава любовта, лекува емоционалните рани и  спомага за разсейването на негативните чувства като страх или обида.

Императрицата (обърната)
Ако сте изтеглили третата карта, то седмицата за вас ще предложи възможности за придобиване на много или скъпи вещи, удовлетворяване на суетата или пък леност и прекаляване с угаждането. От друга страна, може да имате проблем именно с това и да не оставяте никой друг да ви помогне или да се погрижи за вас. Ако се претоварвате с работа, тази седмица може да ви се наложи да понамалите темпото. Дори може да останете да работите от комфорта на дома си, но е възможно да е заради физическо неразположение, чрез което тялото ви се опитва да ви напомни, че имате нужда от почивка.

Погрижете се и за себе си през тази седмица, защото е възможно да се раздавате прекалено много за останалите, а за вас самите нищо да не остава. Понякога леността и липсата на желание да правим, каквото и да било, е именно това – начин на тялото да ни каже, че сме го изтощили и е време да направим нещо за себе си. Да се поглезим, да си позволим комфорт и удобства, да сготвим онова, което на нас ни се похапва, или просто да си вземем отпуска. С две думи, да започнем да разбираме, че и ние заслужаваме внимание и грижи, а не сме само впрегатни животни. Накрая, понякога обърнатата Императрица може да показва и творческо блокиране, при което ни е трудно да „родим“, каквото и да било. Не се насилвайте. Като цяло, според мен, тази седмица ви е повече за почивка, отколкото за нещо друго.

Камъкът над тази карта е цимофан, наричан още котешко око, което е вид хризоберил. Не знам, дали е чист вид, защото аз лично не виждам никакво котешко око в него, но най-общо казано за него се твърди, че предпазва от „зли очи“ и носи късмет. А поставен до леглото нощем, дава интересни сънища с ясни послания, поне по мои наблюдения.


Това са посланията от картите за вас тази седмица. Надявам се да са точни и да са ви полезни по някакъв начин.

Реклама

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s