Карти за седмицата 28 ноември – 4 декември

weekly-rws-facedown

Нова седмица и още една възможност да си изберете карти, които да ви насочат и ориентират в заобикалящата ви енергия. Имайте предвид, че една карта няма да опише всичко, което ви се случва през тези 7 дни, а по-скоро ще очертае общата ви настройка към събитията и заобикалящите ви хора. Или поне моят подход към тарото е такъв.

За тази седмица избрах класическата Райдър-Уейт-Смит колода, която повечето от вас разпознават.

Ако искате да се съсредоточите по-добре при избора на снимка, поемете си дълбоко дъх, задръжте го за няколко секунди, а после изпуснете шумно и пълно, докато не усетите как се прибира коремът ви. Повторете няколко пъти, така че да почувствате лекота и едно усещане за пълно присъствие в тялото.

Готови ли сте? Сега погледнете снимката горе, вгледайте се добре в трите карти и вижте коя привлича погледа ви най-силно.

Избрахте ли си?

Ето какво изтеглихте:

weekly-rws-faceup
Луната – 6 мечове (об.) – Силата (об.)

Луната
През тази седмица всичко приказно и магично ще ви привлича като магнит. Ще имате някаква вътрешна потребност да се отдалечите от действителността възможно най-много и да се скриете в някой кът на фантазията си, където събитията са далеч по-меки и обикновено са проблеми, с които някой друг трябва да се справя. Възможно е да използвате филми, сериали, книги или пък театър и балет, за да се отдалечите от ежедневното и да се потопите в света на изкуството, където всичко е далеч по-красиво и магично. А е възможно и просто да ви обхване Коледната магия, защото все пак през тази седмица навлизаме в декември и вероятно предстои запалването на първите коледни дръвчета в отделните градове.

Въображението ви ще е силно през тази седмица, така че може да отделите някой и друг час за творчески занимания. Също така е възможно да имате някакви по-ярки и запомнящи се сънища – обръщайте внимание на това какво се опитват да ви кажат, като не ги приемате буквално, разбира се. От друга страна, е възможно да сте по-склонни от обикновено да изпадате в заблуди и да виждате конспирации навсякъде около вас. Не е добра идея да се доверявате на това си усещане изцяло, защото е възможно то да е плод на недостатъчно информация по въпроса. Но пък, ако се чувствате изгубени по някакъв въпрос в живота си и не знаете какво следва оттук нататък, обаче усещате силно влечение да постъпите по даден начин, напълно е възможно това да е интуицията ви, която ви направлява, така че не я пренебрегвайте. Накрая е възможно и да почувствате необходимост да запазите някаква част от живота си в тайна и далеч от чуждия поглед.

Камъкът над тази карта е черен турмалин. Той намалява страха и прогонва негативните мисли, което би било много полезно, ако се намирате под влиянието на енергията на Луната. Също така помага за уравновесяването на лявото и дясното полукълбо на мозъка, така че да не живеете нито само в света на мечтите и фантазиите, нито само в рационалната действителност.

6 мечове (обърната)
За онези от вас, изтеглили средната карта, седмицата ще предложи възможности за отдалечаване от неблагоприятна ситуация, за ново начало начисто, за отдалечаване от конфликти. Но по някаква причина вие оставате свързани с тази неблагоприятна ситуация и не успявате да я пуснете. Възможно е дори, когато сте далеч от източника на конфликт и разочарование, да продължавате да мислите за него и това да не ви дава мира. Също така е възможно да имате желание да се отдалечите от проблема, да оставите неприятностите зад гърба си, но това просто да не ви се удава през тази седмица. Помислете какъв багаж носите със себе си и защо ви е трудно да го оставите. И напълно тривиално – възможно е през тази седмица просто да ви е трудно да намерите някакво място, на което да останете насаме с мислите си или на спокойствие. Възможно е да сте обградени от много шум и външни фактори, които да ви разсейват и да не ви позволяват да се концентрирате или да си починете.

Обърнатата 6 мечове често символизира бягане от проблеми и най-вече избягване на конфронтация, което вместо да решава проблемите, по-скоро ги задълбочава. Не е изключено през тази седмица да ви се наложи да засегнете отдавна избягвани теми, които не са ви приятни, но говоренето или мисленето за тях да е единствения начин да ги разрешите. Накрая 6 мечове обърната може да показва и завръщане от почивка или някакво пътуване, само за да заварите абсолютно същата ситуация, за която сте се надявали да е променена.

Камъкът над тази карта е зелен авантюрин, за който се смята, че увеличава съпричастността и съчувствието, обезврежда негативните ситуации и ги преобръща. А може и да ви върне в миналото, за да откриете по-дълбокия източник на дадено неразположение. Също така насърчава пускането на изчерпани ситуации, за да се откриват нови възможности в настоящето. Затова се смята, че носи и благополучие.

Силата (обърната)
От тези, които са си избрали последната карта, седмицата ще изисква особено самообладание що се отнася до взаимоотношения с околните. Като цяло няма да ви е положителен период за работа в екип и разбирателство с близки и приятели, защото търпението ви ще е поставено на изпитание. Твърде вероятно е хората да не са настроени да следват примера ви и просто да ви е невъзможно да излезете на глава с тях. Затова би било най-добре, ако оставите общите начинания на заден план за тази седмица. Вашето търпение също няма да е в най-добрите си дни, така че разрешаването на конфликти, които преди не са били чак толкова голяма драма, сега може да ви се струва направо мисията невъзможна.

Ако попаднете в такава ситуация, обърнете фокуса си навътре и търсете реализация на вашите индивидуални цели. Забравете за общите за известно време. Възможно е просто обстановката около вас да не е благоприятна, защото хората, с които се налага да работите или общувате, не са настроени за работа в екип и всеки си гони неговите цели и идеи. Така че по-добре се насочете към онова, което вече работи във ваша полза, вместо да се опитвате да разрешите неразрешими конфликти в групата. Не очаквайте да ви признаят лидерските качества и заслугата за колектива. Затова по-добре насочете погледа си към неща, които можете да направите за собственото си добруване, без да се влияете от чуждото мнение чак толкова. Възможни са конфликти с околните, които да наранят егото ви, така че по-добре внимавайте за гневни изблици.

Камъните над тази карта са малахит и халцедон. Малахитът е защитен камък, но той често засилва вече съществуващите енергии, така че ако вече сте гневни, по-добре не го носете в себе си. Вземайте го тогава, когато имате нужда да насърчите положителните си нагласи и да усилите чувството на сърдечност към някого. Халцедонът пък е камък, който се свързва с груповата стабилност, така че можете да го носите през цялата седмица, за да облекчи донякъде конфликтите ви с околните.


Пожелавам ви успешна и хармонична седмица!

Реклама

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s