Карти за седмицата 21-27 ноември

weekly-housewives-tarot-facedown

Бях забравила за Домакините, които кротко си отлежаваха на рафта. Така че тази седмица ви предлагам да си изберете една от трите карти с гръб, приличен на покривка в закусвалня.

И така, поемете си дълбоко дъх, задръжте за две, три секунди, а после го изпуснете шумно и до край. Повторете упражнението няколко пъти, докато усетите, как стресът напуска тялото ви заедно с повърхностното дишане, за което често не си даваме сметка. Погледнете през прозореца и вижте как са се изменили цветовете на дърветата около вас. Всичко е някак по-монохроматично и се слива едно в друго. Птичките са умислени, а лелята от съседната тераса простира два легена с гащи.

След като сте направили тези дълбоки умозаключения, погледнете снимката горе и се вгледайте в картите и камъните над тях достатъчно дълго, че да усетите привличане към някоя.

Готови ли сте? Избрахте ли си?

Ама наистина, не преминавайте по-надолу, докато не сте си избрали.

Готово? Добре, ето какво си изтеглихте:

Кралица мечове (об.) - Паж жезли - 8 жезли (об.)
Кралица мечове (об.) – Паж жезли – 8 жезли (об.)

Тази седмица Слънцето преминава от Скорпион в Стрелец и това или ще ви помогне да живнете малко, или пък ще ви изнерви до краен предел, според вашата собствена енергия и характер. Домакините ясно показват активизирането на енергията на Огъня, но ми се струва още че ни предстои седмица, наситена с общуване и доста хора.

Кралица мечове (обърната)
Ако сте си избрали първата карта, то за вас общуването през тази седмица ще се утежнява от известна доза липса на увереност в себе си. Ще ви се иска да сте категорични и убедени в правотата си, но вътре във вас зрее едно семенце на съмнението, което ви изпълва с колебания в правотата ви и липса на самочувствие. Имайте предвид, че не е важно с колко категоричност се изказват хората около вас – това не ги прави непременно прави. Освен това, понякога самото седене и обмисляне на онова, с което ни предстои да се захванем, ни саботира, защото в такива моменти изглежда по-страшно и по-важно, отколкото ако просто се впуснем да го свършим.

Внимавайте с острия език, иронията и сарказма през тази седмица. Тъй като аз самата често проявявам енергията на обърнатата Кралица мечове, от опит мога да ви кажа, че дори и да ви се струва, че другите ви нападат, а вие се защитавате, при това много неуспешно, най-често се случва да раните сериозно хората около вас. Без дори да забележите. Възможно е да реагирате с остри думи и дори с известна доза чувство за интелектуално превъзходство над останалите тогава, когато е било необходимо просто да се отдръпнете и да останете сами, за да се избистрят мислите и идеите ви, защото емоциите само ги разбъркват и пречат. Разбира се, тъй като картата ви за тази седмица е обърнатата Кралица мечове, а не права – то може би известна доза сарказъм няма да ви е излишна, ако съдбата ви сблъсква с хора, които просто си го просят. В този ред на мисли (не мога да повярвам, че ще го кажа точно аз), може би през тази седмица няма да има нищо лошо в това да спрете да се правите на силна, независима жена и  да позволите на някой мъж да се погрижи за вас. Ако сте мъж – тогава обратното, жената до вас да се погрижи за общите проблеми.

Бял ахат
От „Енциклопедия на кристалите“ онова, което резонира най-силно с енергията на картата, според мен, е твърдението, че ахатът помага за възприемането на собствената личност, а това изгражда самоувереността. (Онова, което липсва на обърнатата Кралица мечове). А също и фактът, че това е камък, подобряващ концентрацията и аналитичните способности, но спомага и за преодоляване на негативизъм, горчивина и лекува вътрешния гняв.

Паж жезли
Щуротии май ви се въртят на вас в главата? :) Шегувам се, разбира се, но с този паж седмицата предвещава желание за приключения, общуване с нови хора и откриване на нови, забавни хобита, игри и екзотични места. Енергията при изтеглилите втората карта  ще е силна, при това ще търси творческо проявление и най-вече – поне малко забавление и разнообразие. Възможно е общуване с нови хора, които имат общи интереси или поне ви обещават приятно прекарване. Това е карта, която е убиец на скуката, така че ако се чувствате застинали в рутина и в безвремието на живеене в един и същ ден отново и отново, насочете вниманието си към онези малки стъпки, които могат да ви отведат до алтернативен маршрут. Ако получите покана за излизане или пътуване на някъде с приятели или дори не чак толкова добри познати, възползвайте се. По всичко личи, че ще се забавлявате. Паж жезли обича приключения, и макар да не е чак толкова смел и луда глава като Рицаря, то въображението му поне компенсира. Ключова фраза: бъдете палави :)

Шеговитите разговори и такива, с цел флирт и намиране на нови приятели, ще са в силата си през тази седмица. Затова използвайте енергията, за да разширите кръга си от познанства. Освен това седмицата е благоприятна да си направите излет до някое приятно място с готина група от хора, да посетите комедиен клуб или пък да си купите инструменти за ваше любимо хоби. Ще ви е по-лесно от всякога да споделяте страстта и ентусиазма си. Чувството ви за хумор също ще е на ниво, както и ще го цените в околните. Имайте предвид обаче, че не всеки ще е на гребена на вълната като вас, така че може сериозно да досадите на хората, които са с по-меланхолична настройка.

Планински кристал
Отново според „Енциклопедия на кристалите“ планинският кристал, който е всъщност прозрачен кварц, излъчва и регулира енергия и е много полезен за освобождаването ѝ. Според мен, може да влезе в употреба за уравновесяването на ентусиазираните изблици на Паж жезли. От друга страна филтрира разсейващите фактори, така че енергията да се насочи в най-правилната посока.

8 жезли (обърната)
Това е картата на първа декада Стрелец, в която навлизаме през тази седмица. Също както и от Паж жезли, от тази карта се носи силна енергия с бърза скорост, но тъй като е обърната, а не права, то фокусът е леко разконцентриран. Обърнатата 8 жезли за мен е картата на коледното пазаруване. Представете си лошо време, накъсяващ срок за купуване на коледни подаръци и съпътстващата го истерия, препълнени молове, липса на място за паркиране, побеснели тълпи, които те блъскат с извинителното „опа“. Мда… За щастие, коледното пазаруване е далеч, но пък има разни черни петъци, които май са актуални в момента. За да избегнете истерията – подбирайте по-добре моментите, в които се впускате да вършите нещата от списъка със задачи. Не оставяйте задачи за последния момент и не очаквайте, че ще успеете да отметнете всичко наведнъж. Като цяло темпото на тази седмица може малко да ви замая и измори или пък точно обратното – да ви се струва, че нещата се случват прекалено бавно. Въпрос на това какъв тип характер сте по начало. Ако сте с повече водни характеристики в хороскопа, по-скоро първото. Ако сте с повече огън – то тогава второто.

Обърнатата 8 жезли е като да плуваш срещу течението, но понякога представлява и липса на търпение. Възможно е комуникацията да не ви спори, защото сякаш никой не ви връща съобщенията или обажданията, но всъщност просто вие сте нетърпеливи и не можете да изчакате подходящия за тях момент. А е възможно и да заливате хората с прекалено много информация и затова те просто да се „изключат“.  Като цяло се подгответе за хаотична седмица и непредвидени събития, възможно е някои неща, които искате да приключите, да увиснат във въздуха нерешени, заради липса на реакция от другата страна. Приемете го с усмивка и се отпуснете по течението.

Цитрин
Според „Енциклопедия на кристалите“ този камък зарежда с енергия, усилва концентрацията и вътрешното спокойствие. Освен това, според книгата, помага да се носите напред по течението, което при обърнатата 8 жезли може да се окаже по-трудно за вас.


Това са посланията, които долових от картите за вас през тази седмица. Надявам се да са точни и полезни. Успешна нова седмица и благодаря, че ме четете!

Реклама

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s