Карти за седмицата 31 октомври – 6 ноември

Седмични карти - Стиймпънк таро - 31.10-6.11

Мда, тази седмица всичките карти са обърнати, но нека това да не ви плаши. Обикновено, когато почти всички или всички карти в дадено гледане са обърнати, за мен това е знак, че или питащият се съпротивлява на енергията около него и отказва да приеме нещо, което не може да промени. Или че събитията са по-скоро на вътрешно ниво, отколкото на външно.

Така че отделете минутка, две, фокусирайте се над снимката по-горе, успокойте дишането си и вижте коя карта привлича вниманието ви. Не е нужно да е веднага, дайте си малко време. Обикновено при мен се случва така, че нещо от гърба на картата изпъква пред погледа ми, сякаш е различно и при другите карти го няма. А понякога просто някой камък ми грабва вниманието и знам, че това е моята карта.

И така, готови ли сте?

Не преминавайте по-надолу, ако не сте готови, за да не видите изтеглените карти преди да сте си избрали.

Готови?

Добре, ето какво си изтеглихте:

7 чаши (об.) - Паж чаши (об.) - Силата (об.)
7 чаши (об.) – Паж чаши (об.) – Силата (об.)

Както нямаше чаши, изведнъж се появяват основно чаши и един Голям аркан от елемента Огън. В което няма нищо чудно, предвид Новолунието в Скорпион. Според мен в тези карти има силно усещане за емоционален махмурлук. От една страна има желание за отдалечаване от другите и изолиране от техните драми. От друга, това желание е по-скоро в резултат на нашите собствени несигурности и потиснати чувства.  Възможни са емоционални изблици или обратното – тотално неразбиране на това за какво се палят толкова останалите. Следете се да не истерясвате като разбеснял се тийнейджър. Или юноша бледен за тези, които мразят чуждиците. Но също така и не вземайте емоционалните изблици на околните за тяхното истинско отношение към проблема. Много е вероятно да реагират така, защото някаква тяхна вътрешна несигурност или болна тема е била засегната.

7 чаши (обърната)
За изтеглилите първата карта се очертава конфликт между желания и реалност. Иска ви се да вярвате, че Вселената е изобилна и спасение дебне отвсякъде, но като че ли през тази седмица ще ви е много трудно да го повярвате истински. Възможно е при вас да настъпи някакъв момент на отрезвяване. Досега сте си представяли, че светът е пълен с възможности и най-доброто тепърва предстои, но като че ли през тези седем дни ще сте по-склонни да вярвате точно в обратното. Ако ви се струва, че кръгът от възможности пред вас е чувствително стеснен и едва ли не нямате никакви варианти пред себе си, то запитайте се какво искате самите вие. Ако не разчитахте на случайността да ви поднесе някаква отдавнашна ваша мечта, сбъдната наготово, какво щяхте да си пожелаете точно сега? Опишете чувството (чаши), а не предмета (пентакли). Задръжте тази идея в съзнанието си или дори си я запишете някъде. Казват, че Новолунието било чудесен момент да си поставим нови цели. Нищо, че то фактически беше вчера, все още имате време.

През тази седмица или ще се въздържате от пазаруване, особено ако са важни покупки, или е възможно да имате чувството, че няма нищо на пазара, което да отговори на вашите нужди. Пазарът може да е метафоричен – на работна ръка, на „морето“ от необвързани хора, на обещанията на новия работодател. Ще търсите ограничение на парите, похарчени за вещи, които на витрината изглеждат бляскаво и обещават разрешение на всичките ви проблеми, но в последствие се оказват тотално ненужни или пък просто не ви харесват толкова, колкото в първия момент, в който сте ги видели. Също така е възможно да сте изправени пред необходимост да определите нова посока, да направите избор между няколко варианта на действие и това да ви тормози много, защото нищо от възможните ходове пред вас не отговаря на истинските ви желания. Теорията за изобилните възможности звучи чудесно, но щом се сведат до действителни варианти, от които трябва да изберете един-единствен, магията просто изчезва. Ако се почувствате така, имайте предвид, че може би ви е трудно да изберете, защото не сте достатъчно отворени за нови възможности. Някаква ваша идея или конценпция за това как трябва да изглежда избора ви, реално ви спира да видите пълния потенциал на възможностите, които са пред вас.

Паж чаши (об.)
Като че ли емоциите ще ви дойдат в повече през тази седмица – без значение дали вашите собствени, или тези на околните. Възможно е много хора да си изливат емоционалния боклук върху вас и да ви търсят като съветник, така че в един момент просто да не можете да понасяте повече от тази драма. Тъй като чувствата на околните няма да са в синхрон с вашите собствени, те повече ще ви натоварват и отегчават, отколкото да ви зареждат с енергия и съпричасност. Понякога Паж чаши обърнат показва дори несподелена любов. Някой, който изповядва чувствата си пред вас, но вие изобщо не се интересувате. Става ви дори някак тегаво, че сте попаднали в тази ситуация изобщо, защото сега те са чувствителни и уязвими като оголен нерв и трябва да внимавате за всяка своя дума или всеки свой жест. Така че е възможно да потърсите един вид преграда между себе си и драмата на околните през тази седмица. Опитайте се да не бъдете съвсем студени и дистанцирани през тези дни, но не се чувствайте виновни за това, че не сте винаги на разположение като кошче за душевни отпадъци.

Също така не е изключено през тази седмица да си сложите фасадата на „при мен всичко е чудесно“ и така да се опитате да отблъснете чуждото внимание и интерес от себе си. Ако обаче ви дразни това, че околните никога не се съобразяват с вашите потребности и просто идват да излеят още и още от своите проблеми, запитайте се, дали това не е така именно защото на повърхността вие не показвате нищо. Не подвеждате ли останалите, като ги карате да вярват, че всичко при вас е наред, защото се страхувате да покажете слабост? Въпреки че при обърнат Паж чаши не бих насърчила някой да си отвори сърцето към другите изцяло и на доверие, не е лошо да направите някакви малки, бебешки стъпки по отношение на споделянето. Не е нужно да е нещо наистина лично или дълбоко, но поне не казвайте, че сте добре и всичко е наред, когато това не е вярно.

Силата (обърната)
Тези от вас, избрали последната карта, ще се борят с вътрешни демони през следващите седем дни и сякаш няма да спечелят битката :D Някакси няма да ви достига търпение и любов към околните, за да ги дочакате да узреят и да дойдат на вашето мнение. Възможни са неприятни сблъсъци, както и изблици на невъздържаност, защото сте склонни да проявявате егото и силата си там, където всъщност са необходими любов и търпение. Затова внимавайте с изпускането на нервите. Ако вече ви е абсолютно невъзможно да се сдържате в кожата си, потърсете отдушник в нещо друго. Намерете някакъв начин да изпуснете парата, без това да резултира в тотално заличаване на взаимоотношения или перспективите за бъдеще.

Обърнатата Сила предполага, че животинското ще има надмощие над човешкото у вас и това е добре, стига да сте наясно кое е животинското и кое човешкото. И най-вече че има огромна разлика между двете. Нахранете животното или поне му подхвърлете трохи сега, за да не стане така, че в един момент то ще вземе контрол над вас и ще се прояви по най-неподходящия начин. Казано с по-прости думи: ако някой ви дразни, използвайте конкретна причина, когато този човек е направил нещо спрямо вас, за да реагирате. Не трупайте всичко като го потискате и потискате. То няма да изчезне, напротив, така само напрежението расте. Едно по-безобидно противопоставяне или конфликт сега е далеч по-добре от заплахи или направо физическа саморазправа на по-късен етап. Също така ми се иска тук да вмъкна, че има опасност през тази седмица да объркате сексуалното привличане с любов. Ако сте на романтична вълна, имайте предвид, че само защото някой физически ви подлудява, това не означава, че непременно е вашия човек. Забавлявайте се, но не очаквайте никакви ангажименти.


Това са посланията за тази седмица. Надявам се да са точни за вас. Ако тези прогнози са ви полезни, можете да ми помогнете да продължавам да ги пиша, като дарите някаква сума по избор чрез PayPal бутона в горния десен ъгъл на сайта.
Пожелавам ви забавна седмица!

Реклама

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s