Карти за седмицата 24-30 октомври

weekly-rws-facedown

Седмичните карти този път са от традиционната Райдър-Уейт-Смит колода или по-точно мини варианта ѝ. Признавам си, гърбът и на мен не ми е един от любимите.

И така, поемете си дълбоко дъх, задръжте и го изпуснете шумно. Повторете още три, четири пъти. Докато правите това, визуализирайте как негативните емоции (ако има такива във вас към момента) се отичат надолу през ходилата на краката ви и попиват в земята или пода. Същевременно си представете как коронната ви чакра се отваря и през нея във вас потича енергия под формата на бяла светлина, която събирате като фуния от всичко, което ви заобикаля.

Ако пък не си падате по медитация и визуализация, тогава просто си изберете карта.

Но не продължавайте надолу, преди да сте си избрали.

Готови ли сте?

Е, добре, ето какво си изтеглихте:

weekly-rws-faceup
Луната (об.) – 6 мечове – Рицар пентакли (об.)

От средата на септември досега във всяко гледане има поне по един Голям аркан – интересно. Когато задавам въпроса, винаги питам за три типа енергии, които ще са активни през предстоящата седмица, но все по-често се изкушавам да тълкувам картите и като обща тенденция. Тези три специално ги усещам като загуба на илюзиите, отрезвяване и променяне на курса спрямо това настроение. Но като че ли посоката все още не е ясна.

1. Луната (обърната)
Ако сте си избрали първата карта, то при вас събитията ще са по-скоро на вътрешно ниво, отколкото, идващи от заобикалящата ви среда. Възможно е да преживеете някакво болезнено събуждане за действителността. Не като шок, а по-скоро като отделяне от някакъв удобен пашкул, който сте си създали с цел да ви пази от жестоката реалност. През тази седмица може и да усетите силна необходимост да се разделите с илюзиите или с мечтите, които запълват свободното ви време, и да се посветите повече на присъствието в сегашния момент и това как бихте могли да го промените. Може би ще си дадете сметка, че в един определен момент сте изгубили посоката и сте продължили напред, разчитайки на интуицията да ви води, но като че ли сега това започва да ви се струва все по-безполезно, а пътят пред вас – като задънена улица. Тъй като въпреки обърнатата си позиция, картата все пак е Луната, не смятам, че всичко онова, което изпитате през тази седмица, ще отговаря напълно на действителността. По-скоро ще сте склонни да залитнете в другата крайност на отричането. Затова точно сега не си налагайте да вземате важни решения, които касаят бъдещето ви. Просто упражнявайте умереност във всичко и най-вече що се отнася до въображението и мислите от типа „какво би могло да бъде“.

Дълбочината на Луната може да ви стресне през тази седмица и това да е причина за две крачки назад по отношение на нещо, което така или иначе никога не е изглеждало кой знае колко стабилно или сигурно. Възможно е да настоявате за повече конкретика и определяне на ясни граници на нещо, което до този момент просто отказва да бъде формулирано. Било то работа с плаващо работно време или тайна връзка, която така и не излиза на светло. Имайте предвид, че колкото и да се нуждаете от яснота и посока през тези седем дни, онова, от което я изисквате може все още да не е готово да бъде изведено на светло или да се осъществи по материален начин в живота ви. Затова бъдете търпеливи и не вземайте крайни решения.

Камъните, които се търкулнаха към тази карта, са хелиотроп и халцедон. Първият може да се използва при желание за засилване на умствената дейност, а вторият стимулира по-ясното изразяване и способността да формулираме собствената си истина.

2. 6 мечове
За онези от вас, които са изтеглили средната карта, седмицата обещава да е по-спокойна, макар да има някаква лека промяна на обстановката на хоризонта. Възможно е да се очертава пътуване или кратка почивка от обичайната атмосфера. Ако не планирате все още нищо такова, но ви се отвори възможност, не се колебайте да я приемете. В най-добрият случай ще ви се удаде възможност да излезете или да пътувате с други хора, които да ви разсеят от актуалните ви проблеми и притеснения. Така че ако имате възможност да си вземете ден, два почивка, за да се отърсите от напрежението, седмицата би била благоприятна за това. Ако нямате такава възможност и ви тревожи конкретна дилема на работното място или пък по отношение на трудни взаимоотношения, опитайте да разчупите малко нещата като временно оставите тези въпроси на заден план и се захванете с нещо друго. Разнообразието и смяната на посоката в мисленето може да ви помогне да се сетите за нестандартен начин за решаване на проблема в бъдеще.

От друга страна, ако имате някакъв наболял проблем за разрешаване, засега е най-добре да оставите нещата така, както са, и да се отдалечите временно. Може би към момента просто не е възможно да се направи нищо повече, така че най-добрият вариант за вас самите би бил да спрете да си блъскате главата над конфликта или проблема и да потърсите спокойствие и мир в нещо друго, което ви зарежда или поне не ви изтощава.  Отдалечаване от досегашния фокус на енергията ви ще ви дойде добре. Кой знае, може дори да откриете нещо друго, което си заслужава повече.

Камъкът, който застана под тази карта, е авантюрин или камъка на възможностите. Той спомага за освобождаване от разочарованията, от стари навици или автоматични начини на действие, които вече не са в наша полза. И точно по този начин насърчава растежа.

3. Рицар пентакли (обърнат)
Плановете на онези от вас, изтеглили третата карта, може да претърпят неуспех, поради намеса на дуги хора. През тази седмица е възможно да възнамерявате да направите едно, а да се получи съвсем друго, защото в последния момент някой се е появил на вратата ви, звъннал ви е или направо ви е писал в чата с молба да дойдете с него до някъде. От една страна, обърнатият Рицар пентакли може да съветва за повече гъвкавост и способности да се справите със задачите, дори когато обстоятелствата не се стекат точно така, както очаквате. Но от друга страна, картата може да е сигнал, че лесно позволявате на другите да ви отклонят от пътя ви, защото вие самите не сте напълно наясно каква посока следвате. Така че през тези седем дни може да ви липсва нормалното постоянство и упоритост в преследване на задачите и целите. Лесно можете да скачате от една идея на друга и в крайна сметка да не осъществите нито една от двете. Възможно е да се носите като фитопланктон по водите на чуждите намерения и настроения. Донякъде това може да ви е полезно през тази седмица, доколкото картата излезе именно обърната. Но ако имате нещо важно, което се опитвате да осъществите в момента, първо определете собствените си цели, план и график и чак тогава мислете за това къде останалите ще се впишат в него.

От друга страна, тъй като това е дворцова карта, тази седмица може да ви сблъска с човек, който избягва общуване с вас. Или просто е заел напълно пасивна позиция и чака инициативата да дойде от вас. Тази карта в обърната позиция често ми е показвала продължителна пауза във взаимоотношения, тъй като и двете страни са твърде инатливи и не желаят да отстъпят дори на милиметър, за да може общуването помежду им да стане една идея по-лесно. Но е възможно също така и да има голямо разстояние или други физически пречки помежду ви.

Камъните, които паднаха до тази карта, са аметист и оникс. Черният оникс, като всички черни камъни, заземява и предпазва от негативни енергии. Използва се също така за подобряване на организационните умения и увеличаване на отговорността в човека. Заедно с аметиста, който подпомага връзката с Висшия Аз, двата камъка насочват към дисциплина при следване на духовния път, който сте избрали.


Това са картите за тази седмица. Надявам се напътствията им да са ви полезни. Ако имате желание, заповядайте да споделите впечатленията си в хода на седмицата.

Реклама

4 thoughts on “Карти за седмицата 24-30 октомври

  1. Би ли разяснила малко повече за обърнатия Рицар пентакли, защото тази седмица се очертава да е точно такава. По-точно тази част с отношенията. Мисля, че едно юрез друго ще ми се струпват нещата в училище. Затова ислам нещо като разясняване още мъничко. Много благодаря за картите.

  2. Страхотно! Изтеглих си втората карта и с удоволствие ще се възползвам, точно това което бях решила, да изляза няколко дни отпуск. Благодаря за труда

  3. Алекс, това е то за Рицар пентакли – тенденция да изгубиш целта от поглед, защото те разсейват други хора и се занимаваш с техните проблеми вместо със своите. И ако има напрегнати отношения с някого, и двамата ще си седите сърдити, всеки в своя ъгъл, убедени, че другият трябва да направи първата крачка към извинение и сдобряване.

    Надя, звучи чудесно! Дано се осъществи идеята :)

  4. Много благодаря! Ами, има някаква такава тенденция особено с работата. Но повече ми прави впечатление това, което и на теб. Че се налага някаква такава поточна линия. Все едно се усеща някаква промяна, но е рано да се каже какво и кога. Аз си направих един експеримент за тази седмица и изтеглих мои три карти. Интересното е, че и сред моите се падна Луната обърната. Но в моя случай е на трето място. Не знам дали е някакво съвпадение или това ще си е чисто моя нагласа.

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s