Карти за седмицата 17-23 октомври

druidcraft-face-down

Ето ги картите за тази седмица от добрата стара колода на Друиди и Уика. В горния десен ъгъл може да си представите и опашката на котарака, която трябваше да избутам от кадъра, за да снимам. Някой друг забелязал ли е, че котките усилено пречат на заниманията с таро? Човек би очаквал точно обратното, но уви.

И така, да се концентрираме над картите. Вдъхновена от Фийби, ще ви помоля да си затворите очите и да си представите, че сте на щастливото си място. Това е мястото, на което се чувствате най-защитени и спокойни и същевременно ви изпълва с щастие и хармония. Какви шумове чувате, топло ли е или студено? Сами ли сте или има още някой? Останете на това място за минута, две и след като се почувствате спокойни и отпочинали, отворете очи и погледнете горната снимка. Коя от трите карти ви привлича? Може би намирате нещо различно в нея, някак се откроява от останалите. А може би просто знаете, че е вашата карта.

Избрахте ли си вече?

Не преминавайте по-надолу, ако не сте готови с избора си.

Не, сериозно, избрахте ли си?

Добре, ето какво си изтеглихте:

10 жезли (об.) - 8 пентакли (об.) - Императрицата (об.)
10 жезли (об.) – 8 пентакли (об.) – Императрицата (об.)

Мда, всичките са обърнати. Дано не съм им повлияла, защото днес съм в особено понеделнишко настроение и едва намерих сили да стана от леглото. Не че картите са лоши сами по себе си, но от тях лъха сериозна липса на енергия и желание за живот… Тази седмица батериите ни май са на привършване. Друг има ли такива наблюдения?

И така, по същество:

10 жезли (обърната)
Онези от вас, избрали първата карта, може би ще усетят известно разколебаване в себе си през тази седмица. Изкушението да захвърлите всичко и да избягате ще е доста силно. Възможно е да изникне вариант за временно откъсване от ежедневната ви борба със задължения и отговорности и веднъж вкусили от свободата, да се запитате защо, за Бога, си причинявате всичко това. Може дори да обмислите стъпка назад в извървения до тук път, защото чувствате, че носите света на раменете си, а не можете да продължавате повече така. В идеалния вариант обаче ще усетите, че и най-отговорният и изряден човек на планетата не може да бъде виновен за нещата, които понякога се прецакват, просто защото така се случва. Вие сте просто човек и не контролирате Вселената. Осъзнайте го през тази седмица и не се опитвайте да сте отговорен за всеки и всичко около себе си. Колкото и да се гордеете с това, че можете да носите много дини под една мишница, понякога ги изтървате всичките, точно защото сте се нагърбили с твърде много. През тази седмица ще имате възможност да се разделите с някоя и друга диня, за да занесете останалите успешно до финала.

Обърната, тази карта предупреждава, че можете да се откажете точно преди успешното завършване на амбициозен проект. Или ако не завършване, то точно преди неговото осъществяване във вариант, който от там нататък може да се управлява по-лесно. Ако усещате напрежението да ескалира и желанието да зарежете всичко да взема надмощие във вас, създайте си строг график за работа и почивка. Най-вече за частта с почивката.

8 пентакли (обърната)
Кое е онова нещо, което правите без грам любов и желание? През тази седмица явно ще сте заети именно с него. Монотонност е думата, която описва обърнатата 8 пентакли най-добре, поне според мен. Възможно е рутината да ви обхване сериозно през следващите дни и в първия момент, в който ви се отвори случай да вдигнете глава, да се запитате какъв е смисълът от целия този труд. За нещастие, през тази седмица може би ще усетите, че нещо, в което влагате енергията си, не ви се отплаща нито с достатъчно пари, нито с удоволствие от него, нито пък научавате нещо полезно. Възможно е да се чувствате малко като робот, който ден след ден прави едно и също, без нищо от това да има смисъл. Ако се окажете в такава ситуация, твърде вероятно е липсата на желание за работа да се дължи на това, че бързате да свършите нещата възможно най-скоро, а не се наслаждавате на самия процес. Стремете се да влагате по нещо от себе си във всяка една дреболия, която се налага да вършите. Вдъхнете ѝ по малко от любовта и душата си и нещата ще започнат да се получават по-лесно.

Не търсете непременно крайния резултат, не правете нещата, за да ги отмятате от списъка, а гледайте на тях като на предизвикателство с тази задача да се справите по-добре от предишната и да научите нещо ново или някакъв трик за по-добра ефективност, например. За мен 8 пентакли е като печене на сладки или най-вече мъфини, защото аз предимно това пека :D Цялата идея не е нито колко бързо ще стане, нито каква ще е крайната бройка. Идеята е да печеш за и заедно с любимите хора, да си говорите, да експериментирате с леки промени в рецептата на всяка следваща партида и да направите от това празник или поне приятно прекарване, а не задължение.

Императрицата (обърната)
Тази карта се появява за втора поредна седмица и си мисля, че това говори за по-важно послание, не просто енергия за конкретната седмица. Ако сте я изтеглили и миналата седмица, и сега, значи е важно да ѝ обърнете по-сериозно внимание. Ако правите нещо само заради парите или само заради необходимост от сигурност и някой да се погрижи за вас, това нещо сериозно ще ви тежи през тази седмица. Ако пък се чувствате изморени и изтощени от нещо в живота си, което не би трябвало да ви изморява чак толкова, добре е да преразгледате отношението си към него. Ако се насилвате, а всъщност това, което правите не ви идва отвътре, твърде вероятно е това да е причината за умората и за усещането, че нещата отнемат много повече време и усилия, отколкото би трябвало. Императрицата е грижа и любов, но тя раздава тези неща за онези, които обича, не безразборно. Обърнете внимание през тази седмица какво черпи от енергията ви най-много и след какво се чувствате най-изморени. Запитайте се, дали не заблуждавате сами себе си, че това е нещо, което бихте искали да правите, или че става дума за човек, на когото наистина държите. Има твърде голяма вероятност да правите неща, които не са за вас, но да се опитвате да се убедите, че са подходящи за вас.

Също така е вероятно да пришпорвате нещата, за да получите онова, което смятате, че искате. Добре е да знаете, че една стабилна връзка няма да ви спаси от самотата, ако е с погрешния човек, когото сте избрали, просто защото е бил удобен и сигурен вариант, но когото не обичате. Една добре платена работа, на която нямате никакво поле за творческа или лична изява, няма да ви спаси, а направо може да ви съсипе, когато търсите начин да се изявите. Раждането на дете от грешния човек, просто защото искате да имате дете сега, на момента, в последствие може сериозно да усложни живота на всички ви. С две думи, обърнатата Императрица може да показва прекалено фокусиране върху комфорта и удобствата, без оглед на истинските и дълбоки нужди, които плачат да бъдат чути. Не се насилвайте през тази седмица. Но и не изпадайте в ленност. Потърсете начин да отворите съзнанието си към онова, което иска да се роди от вас, а не се насилвайте да правите това, което смятате, че ще се търси повече. Потърсете човек, който ви харесва такива, каквито сте, а не се опитвайте да се превърнете във фантазията на някого, който просто се навърта около вас.


Това е за тази седмица, надявам се да не съм прекалила с морализаторстването. И дано липсата на енергия да е само в моя телевизор :D Успешна седмица!

Реклама

2 thoughts on “Карти за седмицата 17-23 октомври

  1. Не е само в твоя телевизор… тия 10 жезъла, които си избрах описват ситуацията много изчерпателно :(

  2. Има прекъсвания май в програмата като цяло :( Може би и Новолунието си казва тежката дума, както и съвпада на Плутон и Марс. Явно 10 жезли е някакъв основен лайт мотив. От едно известно време съм го ударила на десетки и то основно жезли. После Кулата, Справедливостта… Изобщо си има такава тенденция с умората подчертана.
    Успешна и презареждаща седмица на всички!

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s