Карти за седмицата 10-16 октомври

weekly-green-witch-facedown

Картите за тази седмица са снимани навън, в резерват Червената стена. Надявам се да обичате да сте навън сред природата и такива снимки да ви радват повече от обикновените. А ако не обичате да сте сред природата – добрата новина е, че можете да се насладите на този пост и без да ставате от дивана.

Преди да преминем към съществената част – някой друг да наблюдава следното явление? И трите карти са верни като послания за седмицата, само че вървят в поредност от най-лявата карта за понеделник и вторник, средната – за сряда и четвъртък, а най-дясната за уикенда? Аз миналата седмица точно това забелязах.

И така, затворете очи и си представете, че сте на слънчева поляна, малко след средата на следобеда, лъчите на слънцето падат косо върху лицето ви измежду пролуките в пожълтелите листа на околните дървета. Тук-таме се чуват птички и смеха на деца, които си играят с балон. Мирише на шума и времето сякаш е спряло. Поемете си дълбоко дъх, задръжте го и го изпуснете. След това отворете очи и си изберете някоя от картите на горната снимка.

Готови ли сте?

Не преминавайте по-надолу, преди да сте си избрали карта.

Избрахте си? Чудесно.

Ето какво си изтеглихте:

Императрицата (об.) - Справедливостта - 6 мечове
Императрицата (об.) – Справедливостта – 6 мечове

Отново два Големи аркана и карта от боя мечове. Отново е вероятно повече взаимоотношенията с другите, мислене, говорене и писане да са на фокус през тази седмица. Освен ако не сте изтеглили първата карта, която е земна енергия и е свързана повече с работа, плодовете от труда ни и физическото ни тяло.

1. Императрицата (обърната)
През тези седем дни не се насилвайте да демонстрирате резултати или да постигате кой знае какво със собствени сили и много труд, защото сте в период на угар. Раздали сте много от себе си в усилия да докарате някаква идея, проект, връзка или изобщо нещо материално на бял свят, но е възможно да сте претърпели неуспех. Ако инстинктивно търсите бързи резултати, бърз пробив и непосредствени материални блага, това е знак, че всъщност имате нужда от отдръпване, пауза и премисляне на ситуацията. Нямате вътрешния ресурс да се впускате в нещо ново, което тепърва ще изисква доста време и усилия от ваша страна. Желанието да разчитате на себе си и да творите собствената си съдба по един или друг начин ще е силен през тази седмица, но се опитайте да се вслушвате повече в себе си и най-вече в тялото си, защото е вероятно именно то да ви изпраща индиректни сигнали, че имате нужда от повече грижа за себе си в момента. Хранете се по-добре, потърсете връзката с природата, синхронизирайте се със сезоните, направете си тиква на фурна, ако трябва :) но не се опитвайте да направите от есента – пролет.

От друга страна, обърнатата Императрица може да показва ленност, суета и силно срастване с материалния комфорт до степен, в която се избягва всяко излизане в по-неприятни условия. Погрижете се за външния си вид и впечатлението, което оставяте в околните, но имайте предвид, че може да сте по-склонни от обичайното да отдавате твърде силно значение на това. Внимавайте да не се оплетете във взаимоотношения, които почиват само на желанието да ви обожават и боготворят. Или пък избягвайте предложения или идеи за постигане на бързи резултати и спечелване на много, без почти никакви усилия. През тази седмица ще ви е по-лесно от всякога да се вържете на тези номера.

2. Справедливостта
За вас тази седмица ще е по-важна, вероятно е и някакво решение или пък решително действие от ваша страна да изиграе важна роля. Ще се изисква аналитичност, способности за трезва преценка и реално отсъждане според наличните факти. Възможно е да сложите край на някаква заплетена емоционална ситуация, която сякаш създава само драми и неприятности. А също така не е изключено да става дума за избор между две възможности, две алтернативи. „Да“ на една от тях ще означава „Не“ на другата и обратно. Каквото и да решавате през тази седмица, не забравяйте, че всеки избор, който правим, без значение колко малък и незначителен може да ни се струва, засяга по някакъв начин и живота на другите. Затова се стремете да бъдете трезви, честни и справедливи в решенията и действията си.

Най-добре за вас ще е да оставите емоциите на заден план, за да сте сигурни, че постъпвате правилно, а не така, както сами се убеждавате, че е правилно. Също така – веднъж взели някакво решение, не променяйте плановете си и не се отмятайте от думата си, защото и други хора ще зависят от вас в тази ситуация. Но тъй като самата карта е в права позиция, тези настроения и мотивация ще протичат правилно и вие самите ще имате вътрешната необходимост да сте честни, справедливи и решителни. Сега е подходящ момент да приключите със сложна и оплетена ситуация веднъж завинаги. Също така, ако в миналото сте били преследвани от колебливост и невъзможност да се ориентирате в ситуацията, знаците през тази седмица ще ви дадат ясно да разберете какво точно е необходимо да се направи. Без значение дали ви харесва, или не – поне най-после ще постигнете някаква яснота и конкретност за целите си и пътя от тук нататък. Възможно е и кармата да се намеси по някакъв начин за вас през тази седмица. Ако нещо хубаво ви се случи от нищото – наслаждавайте му се, явно сте „платили“ за него по някакъв начин в миналото. Ако пък е нещо лошо – не се сдухвайте и не се оплаквайте, явно си „плащате“ стари дългове и изравнявате везните.

3. 6 мечове
За вас тази седмица може да предложи някакво разнообразие, възможност за пътуване, почивка или каквато и да било друга форма на откъсване от обичайните обстоятелства, които може би ви причиняват стрес или ви изнервят до краен предел. Възползвайте се от възможностите за промяна в обичайната обстановка и това ще ви подейства разтоварващо и дори зареждащо. Тези събития няма да донесат непременно разрешаване на ситуацията или проблемите ви, но ще ви помогнат до известна степен да презаредите батериите и да освежите ума си, далеч от до болка познатите ви спорове или дилеми. Възможно е пътуване по или в близост до вода. Тъй като това е третата карта, не е изключено тя да показва някаква кратка почивка, на която да се отправите през уикенда.

Ако не се очертава такъв лукс като почивка или дори пикник на брега на някоя близка река или язовир, то поне си поставете за цел да се отдалечите мисловно от проблемите си поне за ден, два. Дайте на ума си време да си отдъхне, защото постоянен стрес и конфликти могат да ви изтощят до голяма стенеп и така или иначе с уморена глава няма как да измислите нещо кой знае колко по-добро, отколкото ако сте отпочинали. Осигурете си някакво разнообразие, зарежете проблемите на работа и си измислете DIY проект за вкъщи, например. Ако пък семейният живот ви е дотежал, зарежете домакинските задължения и се разходете в парка с приятел. Намерете някакъв отдушник на напрежението, осигурете си разнообразие, за да може да се върнете към рутината на ежедневния си живот със свежи сили. Само така имате шанс да разрешите заплетения възел.


Това е за тази седмица. Надявам се посланията да са точни за заобикалящите ви събития. Ще се радвам и на коментари за това, дали само една карта, която си изберете, е точна за вашата седмица, или напротив – и трите се проявяват по някакъв начин.

Реклама

4 thoughts on “Карти за седмицата 10-16 октомври

  1. Направи ми впечатление втората карта,т.е. Справедливостта. Не знам дали е случайнист, че точно тя е на тази позиция. Над нея са листата, една част от нея е на камъка, а другата на тревата. Все едно тя самата е намерила баланса. Самото изображение също много ми харесва. Изглежда внушително. Камъкът все едно едно още повечендопълва смисъла на картата.

  2. Всъщност камъкът е централния мотив в изображението на картата. Според книгата към колодата „стоящите камъни“ са символ на авторитет, обозначават границите, освен че служат и за паметници. Някога са се използвали като сборища за хората, където да решават пред боговете въпроси и спорове помежду си. По-малкият кръг от камъни пък е мястото, в което общностния съвет „заседава“ и решава кое е справедливо и кое не, след като изслуша фактите.

  3. Много интересна информация! Благодаря, че я сподели.

    В неделя е Пълнолунието в Овен. Според теб това ще има ли някаква намеса в картите за следващата седмица, или влияние?

  4. И астрологията, и тарото отчитат влияние върху човека и енергии, просто говорят на различен език за едно и също нещо. Какво ще стане, зависи от самия човек, на когото влияят. Иначе намеса те самите не могат да упражняват.

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s