Карти за седмицата 3-9 октомври

fey-tarot-weekly-facedown

Отново се връщаме на Таро на феите (Fey Tarot), които ако и тази седмица се окажат толкова точни за мен, колкото и предишния път, когато ги използвах, май ще обмисля да върна в списъка с колоди, които използвам по-често.

Знаете вече каква е процедурата. Намирате си минутка, две на спокойствие. Поемате си дълбоко дъх, по възможност със затворени очи, после го задържате за кратко и го изпускате бавно и продължително. Повтаряте няколко пъти, докато не усетите как мислите се отичат от главата ви и не ви налегне особено спокойствие.

След като сте регулирали дишането си, можете да отворите очи и да се концентрирате върху картите от горната снимка.

Не мислете за нищо, просто ги разгледайте, без да анализирате или да се опитвате да прецените нещо по тях. Онази, която привлече вниманието ви и дори ви се стори по-различна (макар че са напълно еднакви), е вашата карта.

А може да си изберете и според цветовете на номерата над самите карти. Което и да привлече вниманието ви, вашата карта е.

И така. Готови ли сте?

Ако не сте, не преминавайте по-надолу, за да не видите предварително картите.

Е, добре. Ето какво си изтеглихте:

fey-tarot-weekly
Влюбените – Крал мечове – Кулата

Пак два Големи аркана, есента явно е добър сезон за работа над себе си. Освен това мечовете се завръщат, но чашите все така отсъстват.

1. Влюбените
Като се абстрахирам от въпросите защо гравитацията не си върши работата по отношение на тази фея и накъде точно гледа този пич :D, Влюбените са знак, че през тази седмица ще чертаете собствения си път. Или поне ще имате възможност да го направите. Индивидуалността за вас ще има повече тежест от вписването в колектива. Следването на съветите на по-опитните или по-авторитетните може да ви докара само до тук. Оттук нататък е ред да следвате собствената си преценка. Възможно е да се намирате пред някакъв избор, чудите се оттук накъде. Или сте изправени пред дилема – да направя това, което искам, или онова, което се очаква от мен? От една страна ще имате желание да следвате сърцето си, но от друга отговорността може да ви плаши. Защото ако последвате сърцето или онова, което сте си наумили, въпреки съветите на околните, нататък по пътя оставате сами и няма пътни знаци, които да ви насочват.

В по-ежедневен план картата на Влюбените означава избор, пратньорство, но обикновено само с един човек, за разлика от колективния дух на Жреца. Това може да се отнася до връзки, и ако наистина картата говори за любов, показва хора, с които наистина си подхождате. Но също така е възможно да говори за избор между двама потенциални партньори. Ако не е за любов, може да говори за партньорство в работата или пък поемане по собствен път, без широкия гръб на компания или колектив, но следвайки своите собствени правила. Големите аркани се смаляват значително, когато става дума за ежедневни или седмични карти, така че мислете за избори, но те могат да се проявят в много по-тривиален план като например – дошъл е вашия ред да избирате кой филм ще гледате заедно с половинката на кино този уикенд. Или нещо подобно :)

2. Крал мечове
Тази карта е донякъде сходна с Влюбените и при нея също на фокус има вземане на решение. Особеното на Крал мечове е, че ако не показва вас, може да насочва към мъдър и опитен човек от обкръжението ви, от когото можете да търсите съвет през тази седмица. Той, по принцип, символизира всякакви авторитетни фигури, които си служат повече с ума и са с аналитични натури. Адвокати, учени, учители. А понякога просто хора, които са по-опитни от вас в дадена насока и искате да почерпите от наученото от тях.

Ако картата говори за вас самите, може би във вас назрява някакво решение. Вероятно през тази седмица ще ви се наложи да действате по-трезво и да видите нещата такива, каквито са, а не каквито ви се иска да бъдат. Също така не е изключено да сте принудени да вземете някакво решение спрямо вас и други хора, което да не е особено лесно. Възможно е то да не е просто решение, а направо да сте поставени пред ултиматим. Или пък вие да сте тези, които да поставяте ултиматумите, защото искате да разрешите сложна и заплетена ситуация веднъж завинаги. Ще бъдете по-дистанцирани и премерени в отношенията си с другите от обикновено. Възможно е също така и вас да ви потърсят за някакъв съвет или насока или пък да се уловите, че съветвате някого. В тези ситуации внимавайте да не сте прекалено сурови.

3. Кулата
Май се задава някаква промяна на хоризонта или пък просто вие сте в такова настроение, че ви се иска да унищожите сегашната си ситуация напълно, за да може да раздвижите нещата. Възможно е през тази седмица у вас да назрява едно ново начало, което постепенно или изведнъж да разпука по шевовете старата ви обвивка. А може и начало да няма все още на хоризонта, просто вашето желание е нещо да се промени и да се раздвижи, защото може да имате усещането на застинали в рутина и все едно и също ежедневие. Ако това е така, използвайте силата, която се е акумулирала във вас, но внимавайте да не унищожите абсолютно всичко из основи. Също така обръщайте внимание на гневните изблици и се старайте да не излизате напълно извън контрол.

За нещастие, Кулата понякога означава и внезапна криза или съществен обрат в живота ви, който често се възприема като нещастие. Ако ви сполети такова нещо, е добре да помните фразата „всяко зло за добро“. Помислете как този обрат или загуба могат да ви изкарат на нов път, който е по-полезен за вас, отколкото досегашния. Ако не се съпротивлявате на промяната, събитията ще отминат много по-безполезнено. От друга страна, Кулата в моята практика доста често означава момент на просветление. Тогава, когато внезапно в съзнанието ми проблясва истината за нещо. Съвсем спонтанно и независимо от мен, сякаш е дошла от съвсем друго място, което не е част от моето съзнание. Това може да е свързано с таро практиката, но може да бъде като резултат от медитация или просто да дойде от само себе си.


Това е за тази седмица. Надявам се картите да са точни и да са ви от полза. Успех!

Реклама

6 thoughts on “Карти за седмицата 3-9 октомври

 1. Ех,много харесвам Любовниците във Фейската колода.

 2. Избрах Крал мечове, много се радва, тази седмица ми предстои да взема важно решение и тази карта ми даде още по голям стимул. Благодаря за труда Ви! Лека и спокойна седмица!

 3. Таскова, наистина ли? На мен пък точно Влюбените ми е една от най-нелюбимите карти в тази колода.

  Надя, радвам се, че картата се е оказала точна. И благодаря, че трудът ми се забелязва :)

  Ще използвам този случай да напомня, че ако на някого блогът ми му е полезен и иска да помогне той да просъществува във времето, може да дари дори минимална сума по избор от бутона горе вдясно. Или пък да ми изпрати някоя таро колода по избор от списъка, който е непосредствено под него. Знам, че не всеки има възможност, но ще се радвам на всякаква подкрепа. Благодаря ви, че ме четете! :)

 4. Това, което правиш е страхотно! Ти наистина много помагаш с това, което правиш! Съветите са безценни, както и тълкуванията на картите. Знам, че като казвам това не правя нищо. Но все пак съм длъжна да го кажа! Много пъти имах нужда от някакво напътствие и с ръка на сърцето ти казвам, че не само картите, но и твоите разяснения ми бяха подкрепа. Благодаря отново!

 5. Алекс, много се радвам и не, не е нищо :) Благодаря за коментара!

 6. Сега се замислих върху това, което си написала за тази колода. И колко е било вярно при теб, когато си я използвала предишния път. Реших да проверя, защото не помня какво изтеглих тогава. Направих го отново. Интересното е, че избрах същата карта, но чак, когато прочетох описанието се сетих, че тогава съм я избрала. Е, помня че тогава имах такава дилема, дали „гроздето не е прекалено кисело“, дали си струва да направя крачка или да тъпча на едно място. Картата е 8 чаши. Тогава реших да действам.
  Оказва се, че и за мен е била изключително точна. Ще видим тази седмица какво ще се случва.
  Надявам се да си изтеглила карта, която ще ти бъде от максимална полза.

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s