Карти за седмицата 12-18 септември

weekly-12-18

Картите и за тази седмица са от колодата на Зелената вещица (Green Witch Tarot). Нещо много ме влече към тази вещица, въпреки, че донякъде звучи като развален грамофон – едни и същи карти всеки път… Но пък са много приятни на допир и при месене са толкова мазнички, че си е удоволствие да се занимаваш с тях.

Ако искате да разберете какви ще са активните влияния през тази седмица за вас, поемете дълбоко дъх, с целите дробове, не само с горната им част, изправете гръб и после бавно изпуснете, докато не усетите как коремът ви се прибира навътре. Повторете отново, задръжте няколко секунди и след това отново издишайте. Старайте се да го правите възможно най-бавно. Усещате ли как трескавите мисли и напрежението започват да се отичат от вас? Чудесно. Сега погледнете горната снимка и си изберете карта.

Не продължавайте надолу, докато не сте го направили.

Готови ли сте?

Страхотно. Ето какво си изтеглихте:

Кралица пентакли (обърната) - 7 пентакли - 2 жезли
Кралица пентакли (обърната) – 7 пентакли – 2 жезли

Кралица пентакли (обърната)
През тази седмица може да сте изкушени повече от материалните придобивки и статус, отколкото от истински ценните и трайни неща. Възможно е още у вас да се е натрупала умора и отегчение, а липсата на мотивация да ви прави по-инертни и лениви от обичайното. Добре е да дадете почивка на тялото си и да се погрижите за него. Дори известен мързел, шоколад/сладолед и лениви вечери пред телевизора могат да са ви полезни до известна степен, ако това е, от което имате нужда в момента. Стига да не прекалявате. Ако напоследък сте се претоварили с физическа дейност или на работното място, тези седем дни ще са подходящ момент да помързелувате малко, за да си възстановите силите. Затова не си правете грандиозни планове за тази седмица и вършете само най-необходимото. По-активните неща оставете за другата седмица. Също така можете да потърсите някакъв контакт с природата, който не е задължително свързан с излет или уикенд в планината. Можете просто да се занимавате с балконните си цветя, да нахраните и погалите бездомно животинче, да сложите длан на някое от дърветата в парка или просто да прекарате двайсет минути в слушане на вятъра в шумолящите листа на дървото пред блока ви.

Възможно е умората ви да идва от чувство за безизходица и усещане, че сякаш няма значение какво правите, защото или усилията ви не дават резултат, или хората, за които го правите, не оценяват нищо, а само изискват още и още. Ако това е така, може би наистина няма да е зле да си дадете известна почивка. Защото ако не сте там да свършите цялата работа, може би най-после хората около вас ще забележат, че папките не се организират по тема от самосебе си или пък подовете не блестят, защото нощем някакво вълшебно човече ги чисти. Възможно е също така през тази седмица събитията да ви сблъскат с някой, който е доста мързелив или немърлив. Неговата пасивност и ленност може сериозно да ви подразнят, предвид това, че всичко ще се струпва на вашата глава.

Камъкът, който се търкулна под тази карта, е халцедон, а той защитава срещу обща физическа слабост, лошо настроение и депресия. Ако се чувствате прекомерно изморени през тази седмица и нямате желание за нищо, може да опитате да го носите близо до себе си и да видите, дали това ще облекчи положението ви.

7 пентакли
Дори не мога да ви опиша колко ми е писнало вече от тази 7 пентакли, но ето, че си избрах именно нея!
Та, за вас, уви, тази седмица може да е по-динамична откъм работа и изискваща, отколкото за останалите. Ще трябва да положите много труд и усилия предварително, без да сте наясно дали в крайна сметка всичко това ще се изплати един ден. Затова инвестирайте енергията си само в онези неща, които са истински важни за вас и за които смятате, че са в синхрон с живота, който искате да водите в бъдеще. Старайте се да правите всичко с любов и увереност, че от него има смисъл, дори и на практика засега нищо да не потвърждава подобна позиция.

От друга страна, за вас тези седем дни могат да донесат някакво чувство на разочарование от това, докъде сте стигнали на този етап. Може да сте по-склонни към равносметка и да започнете да се чудите, дали се движите в правилната посока, било то по отношение на работа или пък интимна връзка. Същият съвет отново е валиден – правете само онова, което смятате за правилно и което е в съответствие с вътрешните ви убеждения. Всеки успял човек на този свят е минал през периоди, в които никой не е оценявал труда му и околните са го убеждавали, че си губи времето. Но ако нещо вътре във вас ви нашепва, че всички тези усилия и време рано или късно ще бъдат оценени, може би няма да е лошо да слушате този вътрешен глас.

Камъните около тази карта са тигрово око (под нея) и аметист, който може да се има предвид и за първата карта, защото падна между двете. Тигровото око ви помага да предприемете действия спрямо целта си и подсилва волята. Затова и се свързва с третата чакра. А аметистът носи проницателност и разсейва негативните мисли. Помага да се свържем с най-висшата си духовна форма и изобщо е полезен за всякакви духовни практики, които ни връщат на правилния за нас път.

2 жезли
За тези от вас, избрали третата карта, тази седмица може да донесе някакъв шанс за промяна или ново предложение, което да ви остави да се колебаете дали да скочите с двата крака в неизвестното, или да си останете тук, където всичко е ясно и добре познато. Отваря ви се възможност може би за пътуване или пък за нова работа, нова връзка, ново място за живеене дори, но всичко това може първоначално да изглежда доста плашещо и несигурно. Не се чувствайте притиснати да решите веднага, но и не отлагайте прекалено дълго. В този момент от вас зависи дали ще останете на все същото място, или ще се решите да промените курса и да се впуснете в нещо ново и дори леко рисковано. Така че, ако сте уморени и леко отегчени от мястото, на което се намирате в момента, „да“ е правилният отговор. Ако пък изобщо не ви е до приключения и искате да си починете от напрежението и стреса, няма да настъпи краят на света, ако почакате до следващата възможност.

От друга страна, за избралите 2 жезли може да предстои седмица, в която животът да ви сблъска с хора, които са на противоположното мнение от вашето за почти всичко. Възможно е да възникне напрежение помежду ви. Но е възможно и да срещнете някого, с когото имате искра помежду си. Като това понякога е плюс, а понякога не чак толкова :)

Камъкът до третата карта е лабрадорит. Много ме е яд, че на снимките няма как да покажа какви сини отблясъци хвърля под определен ъгъл на светлината иззад зелената си повърхност. Лабрадоритът е магическият камък. Смята се, че помага да се види другата, невидима реалност. Полезен е при ясновидство, общуване с висшите водачи, свързване с предишни животи (ако вярвате в това) и изобщо помага да се движиш измежду световете. Според мен този камък е особено подходящ за 2 жезли като послание, която карта намирам за един вид портал между различните версии на живота, който бихме могли да живеем. Тоест тя обикновено се появява в онези моменти, в които предначертания ни път става кръстопът и от нашето „да“ или „не“ зависи по коя от двете версии за бъдещето си ще поемем. В повечето случаи няма как да видим какво следва след този кръстопът, но може би лабрадоритът помага за това :)


Това са седмичните карти от мен. Надявам се напътствията им да са ви полезни. Желая ви успешна и приятна седмица!

Реклама

5 thoughts on “Карти за седмицата 12-18 септември

  1. Здравейте на всички! Честита нова седмица. Пожелавам на всички да бъде успешна и изпълнена с положителни емоции!
    Вера, имам един въпрос относно третата карта… Това за искрата се отнася за човек, с когото сме си имали разпеавии или пък аимпатии?
    Благодаря много хввърления от теб труд отново. Отново си дала страхотни описания на картите.

  2. И двете са възможни – и за някой, с когото сте в обтегнати отношения, и за някой, с когото имате привличане. Все е искра :)

  3. Само да добавя, че тази колода карти ми е любима! Не знам защо. Но като гледам гръбчетата на картите, ами има нещо много успокояващо.

  4. Да. А в същото време и нещо морско.

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s