Карти за седмицата 29 август – 4 септември

weekly-teatime-tarot

Извинявам се за лошото качество на снимките тази седмица, но са правени с телефона, без особено количество светлина. Колодата е малко по-шантава, Таро на Чаени Истории (Teatime stories). Освен, че е българска, по-особеното на тази колода е, че включва само Големите аркани, така че мащабът на събитията през тази седмица може да е по-малък, отколкото по принцип един Голям аркан указва.

Преди да си изберете карта, успокойте дишането си, изолирайте се от външни фактори, които ви разсейват и се концентрирайте над снимката, без да мислите за нищо. Останете така, докато някой детайл от изображението на гърбовете не привлече вниманието ви. Когато това се случи, вече сте познали вашата карта.

Не продължавайте надолу, ако не сте готови с избора си.

Готови ли сте?

Добре, ето какво си изтеглихте:

teatime-stories-upright
Светът – Справедливостта – Императрицата

Цитатите в курсив са от книжката към колодата.

Светът
„Ти си господарят на своя свят. Пътуващ през безкрайността с увереността на човек, който знае къде отива. На върха на света. Извървял си много. Без да ти се завие свят. Затова можеш да стигнеш и на край света. Това не значи, че пътуването свършва тук. Напротив, сега започва. Към ново ъгълче в безкрая, което да наречеш свое. Към нова завършеност. Точно както преди.“

За вас тази седмица може да носи повече поуки и да е с лек привкус на равносметки. Краят на лятото е, но началото на есента предполага началото на един нов сезон и една нова професионална година, така че за някои от вас може да е дошло време за анализ на това какво сте постигнали и какво не, какво бихте направили различно следващия път и от какво сте истински горди със себе си. Вероятно ще сте по-склонни да оценявате положително опита и уроците на времето, но също така във вас назрява и една тиха мъдрост от всички препятствия, които сте преодоляли по пътя си. Може дори да получите някакъв вид поощрение за постиженията си до този момент. Също така е вероятно да се намирате на прага на напълно нов етап за вас. Ще ви е полезно да се учите от миналите си грешки, но да ги оставяте зад гърба си с благодарност, защото сте онова, което сте, именно благодарение на тях. Носете белезите си с гордост, сякаш са медали за храброст, и продължавайте да търсите нови предизвикателства. В този смисъл, не лежете прекалено дълго на стари лаври. Ако усещате, че често подхранвате спомени за минали триумфи, за да се почувствате по-добре, но някакси усещането вече не е същото, може би просто ви е дошло време за нови хоризонти и различни приключения.

Освен всичко това, Светът е карта и на постигането на хармония между автентичното ни аз и всичко онова, което ни заобикаля. Така че е възможно през тази седмица да ви е по-лесно от всякога да намерите своето място, на което пасвате идеално. Да откриете хората, които ви допълват, или мястото, на което принадлежите по някакъв начин. Позволете си да изпитате усещането за цялостност докрай и после бъдете готови да го пуснете да си иде, защото ще ви предстои ново начало и нови територии за завладяване. Сянката на тази карта обаче предполага и усещане за дисонанс между вас и околните, така че ако се намирате в подобна ситуация, може би трябва да помислите за оттегляне. Сбогувайте се с онова, което ви е утесняло, прочетете финалните надписи и приключете с всичко старо и изчерпано. Продължете напред с пълната увереност, че някъде там има нещо ново и различно, което е по-правилно за вас.

Справедливостта
„Вземи решение с хладен ум и чисто сърце. Няма правилно и грешно. Открий баланса – за всеки случай. Всичко е причина и следствие. Приспособи се и реши. Твърдо. Няма място за двоумение, защото няма две страни. Има само една цел – бъди верен на себе си и на света, бъди обективен. Има само една истина. И ти няма да я видиш. Ще я познаеш.“

Ако сте си избрали средната карта като мен, тази седмица може да ви изправи пред някаква дилема. Алтернатива винаги има, но е най-добре да се водите от принципа не прави на друг онова, което не би искал някой друг да направи на теб. Някои решения се вземат със сърцето, като онези, които ни предлагат Влюбените. Други, като тези, с които се сблъскваме при Справедливостта, ни зоват да използваме разума и обективността си. Ако се колебаете за нещо през тази седмица, избрете честния, достоен вариант. Изберете да постъпите, както е редно. От друга страна, обградена от две карти в стихията Земя, е възможно Справедливостта (Въздух) тук да се проявява като сянката си, а именно колебание поради твърде много мислене и анализиране. Понякога няма правилно и грешно, а всичко е въпрос само на смелост да гоним онова, което наистина искаме. Затова, ако през тази седмица се изгубите в колебания кое е по-разумното и удачно решение, дали да не изчакате за по-подходящ момент или пък да се откажете от двата варианта изцяло, просто се отдалечете от списъка със „за“ и „против“ и направете онова, което наистина искате.

Другият нюанс на Справедливостта е решителност и готовност за действие. Когато всички детайли и подробности са щателно прегледани и преценени, когато сте прекарали достатъчно време в преценяването на ефектите от двата пътя, по които можете да поемете, настъпва моментът за действие. Правете, каквото трябва, пък да става, каквото ще. И не се обръщайте назад. В по-ежедневен план вероятно ще ви се наложи да сте по-решителни от обикновено и е възможно това да ви затрудни. Не изпадайте в свръх-анализиране и всичко ще е наред. Възможно е също така да дочакате някакъв резултат от решения, които сте взели в миналото.

Императрицата
„Красотата се крие в топлата прегръдка на любовта и закрилата. Когато те гушват близо до сърцето. Където животът е пухкав, лесен и плодороден на обещания. Това е природата на нещата – когато за някой си всичко на света, няма да имаш грижа на света.
Истинското изражение на любовта е подкрепата да изразиш свободно себе си. Можеш да разчиташ на това.“

За тези от вас, избрали третата карта, рецептата за тази седмица е повече любов и грижа, по-малко заинтересованост от материалните облаги и резултати. Инвестирайте любов и търпение във всичко, което правите, и това неизменно ще ви се отплаща, дори и да не е в сроковете, които вие сте си поставили. В по-ежедневен план е възможно да се погрижите за себе си и външния си вид, да инвестирате повече време и енергия в това какво първо впечатление правите. Възможно е да потърсите комфорт и спокойствие в единението с природата и близостта със земята или пък да се посветите на работа над нещо, което е важно за вас – било то бизнес или човек. Ако се чувствате обезсърчени, че трудът ви не дава резултатите, на които се надявате, може би това се дължи на преумора и трябва да си дадете почивка. Отдавайте любов и грижа на нещата около вас, но не пренебрегвайте и себе си.

За някои от вас тази седмица може да донесе романтични преживявания и запомнящи се първи срещи. Може би ви е време да заблестите и да пуснете чара си в действие. Но не изхождайте от чиста суетност и желание всички да ви боготворят. Посвещавайте се само на онези хора, които наистина бихте искали да задържите в живота си. През тези дни ще има известен риск от суета и оценяване на материалното по-високо, отколкото то заслужава. Внимавайте да не попаднете в този капан и се старайте да насочвате вниманието си не към онова, което блести и ви обещава лесни резултати, а към онова, което чертае по-дългосрочни хоризонти.


Това е за тази седмица. Надявам се посланията на картите да са ви полезни по някакъв начин през следващите дни.

Реклама

12 thoughts on “Карти за седмицата 29 август – 4 септември

 1. Привет! Отново страхотен избор на карти. Поздравления. Искам да споделя какво мисля относно подредбата на карти от минлата седмица. Така… Изтеглих 2 меча. И… Цялата седмица бях по ръба на две остриета. Беше неверпятно точен избор. Както и това, което беше написано за картата. Тълкуването беше направо… Ами, наистина се колебах. И между това, което искам\чувствам и рационалната страна. Имах моменти, в които да си призная ми беше трудно да не съдя. Но се опитах да послушам съвета ти, да избирам със сърцето си. Преди да съдя да обичам.
  Тази седмица избрах последната карта, Императрицата. Ще видим какво ще се случи. Надявам се да е вярна, както беше и предишната.
  Успешна седмица на всички. Много положителни емоции!

 2. Много благодаря за равносметката! :) Надявам се, че и на други може да е полезно да я прочетат. Радвам се, че дори съветът ми е бил приложим в твоята ситуация.

  Аз изтеглих 5 пентакли и също беше доста точна за мен като усещане. От една страна тотален финансов дефицит покрай харчове за сватба, на която трябваше да присъствам, а от друга – поредното неразбиране и отхвърляне към мен, защото не съм като другите и как така не искам да се женя, да бъда булка и да хвърлям букети. Не може да не искаш – жена си, това трябва да ти е основната цел в живота :D

 3. Юни месец ми се наложи същото… Една приятелка се ожени. Голяма сватба. Абе, изобщо беше голямо всичко. А аз стоях там и си викам „само това не искам“. Но не мисля, че това да не си като другите е лошо. Дори напротив. Все пак това си е твоят живот. А пък едва ли щеше да се занимаваш с таро, ако си като другите. Това му е хубаовото като си „черната овца“.
  Изобщо всичко, което пишеш в сайта е много полезно. Поне за мен. Радвам се много, че се захванах с картите и те „срещнах“.
  Каква карта си изтегли за тазинседмица? Надявам се да ти донесе успехи и много приятни моменти.

 4. Избрах Императрицата. Малко по късно от началото на деня видях публикацията, но вече беше факт нов проект, по който ще работя до към Нова година. Ще отнеме време, но пък е творческа работа и доставя удоволствие.

 5. Алекс, не казвам, че човек трябва да е като другите. Идеята ми е, че в 5 пентакли го има това чувство за отхвърленост. Има една група от хора и те има и теб, а ти не пасваш там. На мен тази карта ми е излизала за „таро общността“ у нас, за екипа от колеги в гадна офис работа, където хора на две съседни бюра си общуват с имейли, и ако гледах на таро и в гимназията, сигурно и за там щеше да ми излиза :) Изводите, които аз съм си направила за 5 пентакли, са: ако не те приемат в дадена група и непрекъснато трябва да правиш компромиси с това кой си, просто това не е твоята група. Създай си своя. В случая трудното беше, че групата е семейството ми :)

  За тази седмица избрах Справедливостта и ми се струва, че засега приемам нещата не толкова емоционално, както по принцип. Има някаква емоционална дистанция, която е отрезвяваща.

  Anna.K, аз я публикувах по-късно, но се надявам от следващата седмица нещата да са по-спокойни като график при мен и публикациите да си излизат сутринта. Успех с проекта!

 6. Здравей! Как върви седмицата според Справедливостта? Моята карта се оказва отново вярна до момента. Искам да те питам относно Колелото на съдбата, което ми се беше паднало миналата седмица на втора позиция… Знам, че няма как да знам кога и как ще се случи нещо, но как да разбирам „в близко бъдеще“, относно някакво раздвижване?
  Извинявай за всичките въпроси, които задавам!

 7. И аз избрах Справедливостта :)

  –Няма място за двоумение, защото няма две страни. Има само една цел – бъди верен на себе си и на света, бъди обективен. Има само една истина. И ти няма да я видиш. Ще я познаеш.–

  Това е точно за мен – знам, че това с което се занимавам сега е наистина важно за мен… и като че ли е едно от нещата, заради които съм родена ;)

 8. Алекс, няма как да разбереш, ако не си поставила някакъв срок в самия въпрос :) Предполагам, че Новолунието, комбинирано с частично слънчево затъмнение, от вчера ще е началото на процеса по раздвижване, но това е само предположение.

  a3lalala, с рисуване ли се занимаваш в момента? Този откъс също е доста верен за мен, но аз (както винаги) се разкъсвам между това какво аз искам и какво е редно да се направи и е добре за другите.

 9. Благодаря за изчерпателния отговор! Аз също катонтеб се колебая непрекъснато между нещата, които наистина искам и нещата, които трябва да се правят заради другите. Признавам си, винаги слушам сърцето си и може би нямам достатъчно воля, за да правя това, което трябва. Дори тази седмица трябваше да взема такова решение относно образованието си. Подадох си молбата за магистратура и написах това, което исках на първо място, а другото на второ. Т.е., това, което трябва. Но това беше преди да изтегля Импвратрицата. И след това видях картата си…

 10. Хей, Вера! :) Дали това не ти е някакъв урок? Да научиш, че когато ти си добре, ще има достатъчно енергия и за другите.
  Май китайците казваха, че ако главата е добре (на семейството) и всички останали ще са щастливи.

  Да се стараем да правим нещата, както трябва, въпреки нас самите, само ще ни доведе до депресивни състояния. Аз, както съм с Уран на асцедента, никога не съм искала да се водя по водещите мнения или пък обществените нагласи :)))

  Пожелавам го и на теб ;)

  Да, най-накрая започнах да рисувам моята колода таро! :) И стават чудесни! Още съм в началото де и силно се надявам да съм достатъчно сериозна, за да ги довърша :)))

 11. Еха, това звучи много интересно! И амбициозно. Надявам се да споделиш някоя карта, когато се почувстваш готова. Има ли избрана някаква конкретна тема за цялата колода?

 12. Да, мисля да споделям, най-малкото в девианарт-а. Може да постна в някоя от фейсгрупите… или на моята фейс страничка – Sha Angreal – Inspirations – Вдъхновения.
  Май сме се срещали с теб в Таро работилницата :) ще постна скоро там Глупакът – почти е готов.

  Започнах с идеята да следвам стандартната колода на Райдър Уейт, но картините, които идват са по-различни… някак много по-ясни за мен самата. Особено Жрицата е чудна :)
  Да ти кажа и аз нямам търпение да ги споделя :)))

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s