Карти за седмицата 22-28 август

greenwitch-weekly

Разнообразието ми от карти свърши, така че се връщаме отново на Зелената вещица (Green Witch Tarot).

Как беше миналата седмица за вас? Аз изтеглих Асо чаши и се оказа доста точна карта. Винаги, когато я изтегля, се озовавам някак до водопад.

И така, вече знаете как става – поемете си дълбоко дъх, задръжте го за три, четири секунди, после бавното изпуснете. Повторете колкото пъти е необходимо, за да се почувствате спокойни и заземени. После се съсредоточете върху картите или върху камъните над тях и изберете онези, които привлекат вниманието ви.

Избрахте ли си?

Не преминавайте надолу, ако не сте готови все още.

Готово? Добре. Картите за тази седмица са малко тежички, но ето какво си изтеглихте:

greenwitch-weekly-upright
Дяволът – 2 мечове – 5 пентакли

Дяволът
Тази седмица няма да е лека, но ще ви предостави възможност за освобождаване от стари зависимости и ситуации, в които сте достигнали лимита на възможностите си. Потърсете сили в себе си да се преборите с всичко онова, което ви изкушава, но в по-дългосрочен план само ви вкарва в задънена улица. От една страна това може да са материални придобивки, които изглеждат толкова примамливи и ви се струва, че сдобиете ли се с тях, всичките ви проблеми ще се разрешат. От друга страна, може да сте замесени във взаимоотношения, които изискват твърде много компромиси от ваша страна, до степен, в която буквално чувствате веригите около ръцете и краката си. И в двата случая между вас и свободата ви стои само вашата представа за това как трябва да изглеждат или да се случват нещата. Ако сте обсебени от идеята за материална придобивка, отложете я за известно време и вижте, дали няма да ви се стори по-ненужна след няколко дни. Ако сте в заробващи взаимоотношения, започнете да обръщате повече внимание на това какво вие мислите за себе си, а не какво ще си кажат другите за вас. Откажете се от образа на перфектния човек, който винаги прави най-доброто във всяка ситуация, и нещата лека-полека ще си дойдат на мястото.

Ако разглеждаме картата в по-положителната ѝ светлина, тази седмица може би ще се наслаждавате на физическото повече от обичайното. Отпуснете се и използвайте всичките си сетива, за да се насладите на живота. Ако по някаква причина се чувствате напрегнати и ви липсва енергия, отделете малко време, за да го прекарате сред природата. Не е нужно дори да ходите извън града. Просто отидете в най-близкия парк и прегърнете дърво.
Камъкът, който съвсем подходящо се търкулна за тази карта, е оникс и за него се твърди, че помага да променим лошите си навици. Можете да използвате заземяващото му влияние, за да преминете успешно през този период.

2 мечове
За вас взаимоотношенията вероято ще са на фокус през тази седмица, при това нещата няма да се развиват съвсем леко. Възможни са неразбирателства, безсмислени спорове, в които никоя от страните няма да иска да отстъпи или да погледне нещата от друг ъгъл. Ако се окажете в такава ситуация, по-добре не си хабете енергията, за да спорите с радиото, и се откажете, когато видите, че хората срещу вас не са склонни да мислят трезво за ситуацията. Понякога емоциите вземат връх над разума и тогава диалозите обикновено се превръщат в конфликт тип „или си с мен, или си против мен“. Избягвайте такива изказвания, ако не искате допълнително да си влошите позициите, и просто приемете, че с някои хора просто никога няма да виждате нещата еднакво, така че е по-добре да го приемете спокойно и да си запазите енергията за по-важните неща в живота.

От друга страна 2 мечове носи колебание и предпазливо претегляне на плюсове и минуси тогава, когато се опитваме да вземем най-правилното решение. Възможно е да сте изправени пред някаква дилема и да сте неспособни да вземете окончателно решение. Ако това е така, не се престаравайте с мисленето и просто изберете първото нещо, което ви е хрумнало. Друг възможен изход от ситуацията е да хвърляте ези и тура, при което обърнете внимание на това как сте се почувствали, когато монетата е отсъдила съдбата ви. Ако сте почувствали радост или разочарование от жребия, значи вече знаете кой вариант в действителност искате по-силно.
Камъните, които паднаха над тази карта, са авантюрин и розов кварц. И двата се свързват със сърдечната чакра, така че през тази седмица действайте повече, водени от сърцето. Обичайте повече, съдете по-малко.

5 пентакли
Нещо ще ви липсва или поне няма да ви достига през тази седмица, за да сте щастливи. Това може да са финансови средства, ако гледаме на картата съвсем буквално, но може да се отнася и за любов. Възможно е да се почувствате отритнати или недостатъчно добре приети в дадена група. Също така е вероятно да ви налегне чувство за самота и изоставеност. Но възможен вариант е и да осъзнаете, че причината да се чувствате така е фактът, че не принадлежите на това място, на тази група, на това събитие. В този случай тази седмица ще е положителна за вас от гледна точка на това, че ще ви е по-лесно от всякога да осъзнаете кои са важните хора в живота ви и да отсеете онези, с които просто си губите времето. Не оставяйте на негативните емоции да подкопаят чувството ви за лично достойнство и увереността във вашите собствени ценности. Това, че те не са споделени от масата, съвсем не ги прави по-малко достойни. Просто отминете онези, които не ви разбират, с вдигната глава и потърсете нова среда, в която се вписвате естествено. Много е просто – ако се налага да се преструвате на някой, който не сте, за да ви приемат, значи това не е вашето място.

От друга страна, 5 пентакли може да подсказва несподелена любов или болка заради липсата на някого. Може да се разделяте с любими хора и това сериозно да ви повлияе през тази седмица, защото ще ви липсват. А може пък някакъв летен флирт да приключи изведнъж и това отрезвяване да ви натъжи. Каквото и да е конкретното събитие, помнете, че то не определя качеството ви като личности, затова вдигнете гордо глава и продължавайте да търсите онези хора, които си заслужава да имате в живота си.
Камъните над тази карта са лабрадорит и хелиотроп (или кървав яспис). Лабрадоритът помага при тревожност и депресия и ви помага като ви зарежда със самочувствие и ентусиазъм. А пък хелиотропът повишава адаптивността и ви насочва кога да се отдръпнете от общуване и кога е време за конфронтация.


Това е за тази седмица. Надявам се насоките да са ви от полза при успешното справяне с предизвикателствата пред вас. Не се колебайте да ми споделяте как са се проявили картите лично във вашия живот.

Реклама

9 thoughts on “Карти за седмицата 22-28 август

 1. Избрах си средната карта и се оказа точно това, което си мислех във връзка с разговор, който ми предстои. Определено получих още една удивителна и ще помисля как да подходя в комуникацията. Благодаря, Вера! Харесвам твоя практичен прочит на седмичните карти :)

 2. Благодаря за коментара! Радвам се, че темата за седмицата се потвърждава. А защо практичен прочит? Аз все си мисля, че е стандартния :)

 3. Би било чудесно да ти даваме обратна връзка :) Дано се сетя в края на седмицата да пиша.
  Аз си избрах Природата, макар че си казах, че и втората е интересна. Само за 5П бях сигурна, че не е за мен :)))

 4. Смятам, че ти имаш стил в прочита на картите и дори и да е „стандартен“, умееш да го свързваш с някак ежедневни, практични, много лесно разбираеми обяснения и съвети. Например, „или си с мен, или си против мен“ – веднага се разбира, веднага ти отключва спомен за реално преживяване. За мен, ти имаш връзка със земната енергия, с природата – виждам го в камъните, Таро на Зелената Вещица с мотивите на него. И понеже аз често се чувствам „откъсната от земята“, твоите тълкувания са ми някак приземяващи, съвсем конкретни. Но това е мое усещане, може да не съм съвсем права, и все пак, при теб откривам нещо различно и това е страхотно :)

 5. a3lalala, аз пък точно 5 пентакли изтеглих! Гадост :)

  Ани, да, точно ти е усещането според мен. Подходът ми с таро май си е точно земен, макар и да не съм толкова свързана със земята, колкото ми се иска :)

 6. Здравей! Четох за дворцовите карти и това, че символизират питащия най често. Та, искам да попитам следното: Колелото на съдбата на второ място и Крал пентакли на трето означава ли, че за да има някакво раздвижване в нещата, аз (Козирог съм) трябва да направя нещо?

 7. Колелото обикновено е най-независещата от човешка намеса карта, така че по-скоро не. Бих предположила, че в близко бъдеще ситуацията ще претърпи обрат или просто раздвижване и това ще донесе след себе си енергията на Крал пентакли.

 8. Здравей, Вера! Аз забравих да ти напиша обратна връзка, обаче като видях следващата ти статия и се сетих :)
  Та бях изтеглила Дяволът/ Природата и всъщност си позволих да си взема нещо скъпо, но отдавна си мечтаех за него и сега го ползвам с огромно удоволствие! :)
  Честно казано оттогава съм в някакво лежерно и щастливо състояние, защото отново рисувам (не го бях правила повече от 10-15 години) и съм много вдъхновена :)

  Пишеш да изчакаме да видим дали наистина го искаме, но да ти кажа при мен вече доста години зрее идеята и най-накрая я осъществих :)

  Честно казано, едва ли бих видяла такова значение на Дявол ако ми излезе, но ми хареса проявата му :)))

  Освен това имах доста свободно време да се наслаждавам на разни приятни дейности, включително бях и на един рожден ден :)

 9. И аз напоследък все повече виждам Дявола в положителната му светлина – да си зарадваш изтерзаната душичка малко със земни удоволствия. Здравословен егоизъм един вид. Не като това да си починеш, да се храниш добре и се свържеш с природата като Императрицата, а да си хапнеш малко торта, да помързелуваш, да си купиш нещо скъпо и луксозно, та да усетиш, че и ти си човек :)

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s