Карти за седмицата 15-21 август

weekly-fey

Картите за тази седмица са от колодата Таро на феите (Fey Tarot). Не я ползвам често и затова изглеждат като нови, нищо че я имам от 2010 г. някъде :)

И така, отделете половин минута, за да се отпуснете и да изпразните ума си. Поемете дълбоко дъх, задръжте го за кратко и после изпуснете бавно и пълно, докато не усетите как коремът ви се прибира навътре. Повторете колкото пъти е нужно, за да се почувствате освежени и спокойни.

Ако не става просто с дишане, понякога аз използвам тази музика:

После отворете очи и се концентрирайте над картите. Онази, която почти веднага привлече вниманието ви, е вашата карта.

Избрахте ли си?

Ето и какво изтеглихте:

Кралица жезли - Асо чаши - 8 чаши
Кралица жезли – Асо чаши – 8 чаши

Кралица жезли
За тези от вас, които са избрали първата карта, седмицата ще е по-динамична и събитийна, стига да сте уверени в себе си и да следвате творческата си жилка. Ако откликвате на импулса, който идва вътре във вас, нещата ще ви спорят. Камъкът над тази карта е планински кристал или прозрачен кварц, който се свързва с коронната чакра, а на снимката имаме жена, която докосва като знак короната на главата си :) Може би за вас ще е важно да потърсите упование в някакъв вид религиозна практика, да се концентрирате повече над духовното си развитие или дори да потърсите връзка с ваш вътрешен водач, за да почувствате, че сте на прав път.

Стриктно като таро значение, Кралица жезли подсказва за желание или възможност да блеснете и да сте в центъра на вниманието. Вероятно през тази седмица ви предстои някакво събиране, по-важно събитие, на което искате да изглеждате като най-добрата си версия, или дори пък среща, заради която искате да изглеждате привлекателни. Ще бъдете уверени и ентусиазирани. Дори ще ви е лесно да привличате погледите на хората, защото оптимизмът и доброто ви настроение ще са заразни. Най-важното, не чакайте никого, за да правите онова, което силно искате. От друга страна, ако пък не сте точно там, където бихте искали, и все по-често се улавяте, че живеете според изискванията на другите и сте истински отегчени, почти като в затвор – поглезете се малко, купете си нещо, което ви кара да се чувствате добре, да изпъквате. Поработете над самочувствието си и вижте какво бихте могли да предприемете, за да започнете да се приемате такива, каквито сте. Обичайте себе си първи, вместо да търсите някой да ви хареса, за да се оцените и вие. Ако по принцип сте срамежливи и социалните контакти не са силната ви страна, тази седмица ще е добре да се опитате да поработите над това.

Асо чаши
За вас тази седмица може да предложи доста общуване с деца, поне това ми е интуитивното усещане. Ако няма деца покрай вас, може би Асо чаши е подтик да събудите детското в себе си, да си позволите да помечтаете, да пофантазирате измслени светове, да прочетете „Малкият принц“ още веднъж и да си поплачете. Асо чаши е предимно емоционална карта, така че очаквайте силно да се радвате от нищото и също така съвсем дребни неща да ви докарват почти до сълзи от яд или от разочарование. Ако по принцип сте от хората, които винаги държат емоциите си под контрол, опитайте да сте по-спонтанни през тази седмица и вижте дали пък това си няма и своите положителни страни. Като цяло нещата много по-лесно ще достигат до вас на едно по-дълбоко ниво през следващите дни, затова е възможно и интуицията ви също да е засилена. Оставете чувствата и непосредствените възприятия за живота около вас да текат свободно и се опитайте да изразявате какво чувствате също така непосредствено. Или поне да си давате сметка за тези усещания.

Камъкът над Асо чаши е аметист, който се свързва с 6-та и 7-ма чакра и връзката с духовното и божественото. Често се използва при ясновидство, но има и други функции. Смята се, че помага при отказването на различни физически зависимости от типа на алкохолизъм или пушене. Също така се твърди, че той предпазва тялото от натравяне, което в комбинация с Асо чаши може да е като намек за това, че трябва свободно да изразявате емоциите си, за да не ви „тровят“ те, като ги задържате. От друга страна, ако сте в неприятна обстановка, която ви причинява раздразнение или ви наранява, през тази седмица ще е добре да се опитате да се дистанцирате емоционално – да приемете, че може би няма да можете да промените нещата, и да преместите фокуса си на друго място.

8 чаши
За вас през тази седмица може би ще има известно чувство на неудовлетвореност и желание да търсите късмета си на ново място. Авантюринът (зеленият камък) над картата е благоприятстващ за това, тъй като носи късмет и успехи в рискови начинания. Така че ако обмисляте, дали не е време да разширите хоризонтите си, и да оставите зад гърба изчерпана или неудовлетворяваща ситуация, картите са насърчаващи. Ако все още не сте готови за тази крачка, е възможно таро просто да посочва известно чувство на меланхолия и разочарование от това как са се стекли обстоятелствата около вас. Нуждаете се от преоценка на амбициите си или проектите, в които влагате най-много енергия. Ако резултатите не са обнадеждаващи, може би е време да помислите за План Б.

От друга страна, ако имате мечта за нещо специално, което търсите или искате да постигнете, през тези дни е вероятно да ви липсва кураж да преследвате целта си не заради нещо друго, а заради страх да изоставите добре познатото, с което сте свикнали и ви е все пак някак уютно. Дилемата ще е, дали да рискувате да хукнете след онова, което наистина ви вълнува, или да останете там, където сте и да се надявате, че нещата ще се оправят. Ако се страхувате да не изпуснете питомното в гонене на дивото, ще трябва да се запитате дали това питомно нещо има потенциала да ви направи истински щастливи или просто се задоволявате, защото не смеете да опитате късмета си другаде. Тоест дали ситуацията не е малко от типа „гроздето е кисело“.

Черният камък може да е оникс, обаче може и да не е :) Ониксът се свързва с енергията на земята и носи издръжливост и устойчивост, които може да са качествата, необходими ви през тази седмица, за да се решите на смяна на посоката. Ако това е така, не гледайте назад, а се фокусирайте само върху целта и наградата.


Това е за тази седмица. Надявам се тълкуванията да са ви полезни.

Реклама

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s