Карти за седмицата 8-14 август

weekly-druidcraft

Картите този път са малко очукани и поолющени заради дългогодишна им употреба, защото са от колодата, която използвам най-много – Друидите и Уика. Българският вариант. Някой ден, като се видя с повече пари, смятам да си взема оригиналния вариант, защото тези са с много ниско качество на печата, а и са прекалено тънки. Но завинаги ще си останат моята колода. Тази, с която научих таро.

Коя е вашата колода, с която се знаете от години, но въпреки това обожавате и не ви е омръзнала все още?

Та, сега по същество за тегленето на карта. Успокойте ума си и отделете минутка за себе си с чаша кафе, чай, домашна лимонада или каквото там обичате да пиете. Поемете дълбоко дъх с целите си дробове, задръжте го за няколко секунди, после бавно изпуснете, докато визуализирате как цялата негативна и тревожна енергия, която сте натрупали, се отича през пръстите на краката ви. Повторете това поне още два, три пъти, докато се почувствате леки като перце.

Когато сте готови, погледнете картите и изберете онази, която първоначално е грабнала вниманието ви. Или пък камъка над нея, който ви е приковал погледа първи.

И така, готови ли сте да разберете какво сте „изтеглили“?

Не поглеждайте надолу преди да сте си избрали карта. Готово?

Ето коя карта си избрахте:

IMG_7989-2
6 пентакли – 5 жезли – Паж мечове

6 пентакли
Не случайно камъкът, който се падна за тази карта, е (уж)* тигрово около. Той се свързва с благосъстоянието, 3-та чакра и съответно с изявата на егото. Така че  дай, за да получиш, нали така? Тази седмица за вас ще преобладава сходна енергия – може да се изразява в търговия, в благотворителна дейност или пък като помощ за някой, който е в беда. А може и да е желание да получавате толкова, колкото и давате – нито повече, нито по-малко. Тази енергия е благоприятна, когато сте от даващата страна и разменяте нещо, което имате в излишък. Но е далеч по-трудно, когато сте от страната на просещите пари, внимание или помощ. Важно е да не се съдите прекалено строго, когато получавате нещо даром, защото нещата никога не са толкова черно-бели и най-вероятно вие самите вече сте били в позицията да помагате по един или друг начин. Ако се чувствате неловко, помислете по какъв начин вие самите бихте могли да допринесете за баланса, давайки на „благодетеля си“ нещо, което вие самите умеете или пък, с което можете да му помогнете, а той самият не би могъл да направи.

Ако давате през тази седмица, давайте от сърце и бързо забравяйте за направеното добро. Не за друго, а защото тънките сметки и настояването всеки да си плати дължимото няма да са от полза за вас самите. Накрая просто ще се озлобите и огорчите, вместо да почувствате добрата енергия от направеното. Когато правиш щастлив някой друг, обикновено радваш и себе си. А ако ситуацията не е такава, по-добре не давайте изобщо, ще спестите проблеми и на двете страни. От друга страна, ако давате нещо, което не ви се отплаща в конкретен материален или енергиен план, помислете по какъв алтернативен начин би могла да ви се „изплати“ задължената страна. Невинаги всичко е до пари, понякога просто разменяме едни умения срещу други. В този ред на мисли, ако става дума за работа – възможно е да трябва първо да демонстрирате умения безплатно, за да си подсигурите договор или клиент, с които бизнесът след време да ви донесе печалба. Ако пък любовта и връзките са на дневен ред, не е лошо да помислите първо да инвестирате в партньора си, преди да изисквате, каквото и да било от него.

5 жезли
През тази седмица може да ви се наложи да се борите здраво за онова, което наистина искате. Възможно е да ви предстоят тежки битки, за да отстоявате себе си и да се наложите в конкурентна и динамична среда. А е възможно и просто да гледате Олимпийските игри повчеко през тази седмица, защото за мен тази карта ги олицетворява :) Вслушайте се в тяхното мото, че не е важна победата, а участието. Понякога и в живота имаме нужда от повече предизвикателства и поемане на повече рискове, просто за да усетим насладата от това да се живее. Ако сте затънали в рутина и всичко бързо ви отегчава, потърсете начини, по които да стимулирате творческата или физическата си енергия – било то чрез участието в състезания или просто като сами предизвикате себе си. Участието в конкурси или пък смелостта да качите свои снимки/разкази/картини онлайн и да се преборите за вниманието може да е точното лекарство за творчески настроените натури сред вас. Ако пък сте ориентирани по-скоро към физическата страна, всякакви спортове и предизвикателства са добре дошли.

Напълно възможно е обаче и да се замесите в конфликти и разправии с околните – било то на работа или пък по отношение на любовта. Не приемайте споровете като обида, а по-скоро като доказателство, че всеки един човек е различен и специален и вижда нещата под различен ъгъл. Ако не искате да се ядосвате прекалено, спомнете си, че макар и подходите ви да се различават, целта ви е една и съща. Така че мислете повече за общата цел, а не толкова за различията при постигането ѝ. Също така, по отношение на любовта и връзките внимавайте да не издребнявате и да не се карате за абсолютни дреболии и глупости, просто защото по навик се опитвате да се наложите над другия. От време на време не е лошо да се вслушвате в поговорката, че по-умният отстъпва. Освен това камъкът за тази карта е черен турмалин, който предпазва от негативни енергии, така че ако имате такъв под ръка, може да го носите със себе си през тази седмица.

Принцеса (Паж) мечове
За вас на фокус през тази седмица ще е най-вече общуването, обменът на информация и придобиването на нови знания. Възможно е да развиете интерес към нещо ново, което да изучавате, да постъпите в някаква група със сходни интереси като вашите или просто да прекарате доста часове в интернет, по-вероятно в търсене на повече данни за нещо ново и любопитно. Възможно е шпионската жилка във вас да се обади или пък просто да развиете сериозно любопитство към нови технологии и джаджи. А защо не и да опитате да ги поправите или овладеете по-добре. Камъкът, който се падна за тази карта е (уж)* червен яспис, който се свързва с 1-ва чакра и оттам с физическата ни енергия, връзката ни със земята и тялото и съответно с това как се чувстваме. Тоест той се явява контрапункт на енергията през тази седмица. Така че ако прекарвате доста време пред компютъра, в общуване с различни хора, които изсмукват енергията ви, или пък просто учите нещо сложно, изискващо дълги часове концентрация на ума и очите, не забравяйте да се „заземявате“ от време на време с правилно хранене, физически упражнения или поне разходки сред природата. Иначе се стига до онова неприятно усещане на главоболие, световъртеж и гадене, които са вследствие на прекомерното живеене в главата ни и липсата на връзка с тялото. И прекаляването с компютъра. Мда, имам опит с това.

Общуването с нови хора ще е ползотворно за вас, както и присъединяването към различни групи по интереси. Учението също ще ви спори, но внимавайте с клюките и изравянето на информация за различни хора тайно и без тяхното знание – за някои това може да е навлизане в личното пространство.


Това е за тази седмица. Няма Големи аркани, така че може би тези дни ще са повече наситени със събития и по-малко интровертност и работа над личността. Пожелавам ви безоблачни хоризонти и моля ви, коментирайте, за да направите живота ми по-хубав :)

*Казвам уж, защото вече не помня откъде купих камъните и не съм много сигурна в автентичността им. За черния турмалин обаче съм сигурна.

Реклама

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s