Изтеглете си карта за седмицата 4.07-10.07

IMG_7535

За тази седмица реших да използвам нещо различно – оракулски карти. Колодата се казва Earth Magic Oracle или Оракул на земната магия. Състои се от 48 карти с изображения на природни явления и животни. Но има и някои „човешки“ карти.

И така. Успокойте ума си, поемете си дълбоко дъх три пъти и го изпуснете, след като сте задържали дробовете си изцяло изпълнени за кратко. Представете си как от краката ви израстват корени и врастват в земята все по-дълбоко и по-дълбоко, докато не се усетите напълно заземени и непоклатими. Бавно отворете очи и си изберете една от трите карти на снимката горе. Не мислете прекалено много, просто погледнете и вижте коя от трите изпъква най-много. Доверете се на първото си усещане.

Наистина, не продължавайте, докато не сте си избрали карта.

Избрахте ли си вече?

Добре. Ето какво си „изтеглихте“:

IMG_7537
Мъгла (Забулване) – Гая (Подхранване) – Вълк (Инстинкт)

Мъгла (Забулване)

От ръководството към картите:
„Оплетени сте в объркване и несигурност и не знаете, дали нещата някога ще се изяснят. Моментът не е подходящ за вземане на решения, особено ако са важни. Знайте, че този мъглив воал все пак ще се вдигне. Въпреки че е възможно несъзнателно да допринасяте за това състояние, истината е, че просто преминавате през такъв период, и както всичко останало, и това ще отмине.
Позволете си да се чувствате объркани – всъщност, вземете решение да бъдете объркани. Без значение какви опити правите в момента, за да случите нещата или да се придвижите в определена посока от нетърпение или отчаяние, рискувате да създадете повече объркване и несигурност. Така че кротувайте и бъдете търпеливи. Изчакайте този пръв проблясък на осъзнаване да повдигне воала, за да можете да видите вариантите пред себе си по-ясно и така да изберете онзи, който е най-близо до волята на Духа.“

През тази седмица е добре да полагате усилия в комуникацията си с другите и най-вече да се стараете да бъдете разбрани точно. Възможно е да попаднете в ситуации, в които хората да не действат според очакванията ви точно, защото указанията, които сте им дали, не са били разбрани. Не бързайте да обвинявайте другите и да се ядосвате, а просто се старайте да поставяте условията си ясно и точно. Също така не избързвайте със заключенията си относно хората и техните мотиви, защото е възможно те да не са това, което изглеждат. Оглеждайте се за онзи момент през седмицата, в който определена информация ще започне да изплува. Тогава бъдете готови да реагирате с решение, но не по-рано.

Гая (Подхранване)

От ръководството към картите:
„Получаването може да бъде свещен акт, ако намерението ви е да почетете Духа. То е толкова свещено, колкото и даряването, когато е извършено със смирено и отворено сърце. Това е дори още по-вярно, когато получаваме много необходимо подхранване, затова позволете на другите да ви дават. Понякога може да е трудно, заради причини, обусловени от детството ни, но тези навици могат да бъдат преудолени. Раните ви могат да бъдат излекувани. Един от начините, по които това може да се случи, е да се грижите за себе си и да позволите на другите да се грижат за вас.
Помислете си за действия, които можете да предприемете, за да се погрижите по-добре за себе си. Какво ви хрумва, когато се замислите за неща, които са полезни за вас самите? Оставете настрана ритуализираните си навици и вярвания, които ограничават чистия акт на позволение на тялото, сърцето и душата ви да бъдат подхранени. Легнете на Земята и помолете Гая да ви полюлее на гърдите си, докато дишате заедно и се успокоите в нейната любяща грижа.“

Ако сте избрали средната карта, предстоящата седмица ще е подходящ момент за вас да отделите време за себе си и за възстановяване на силите си. Понякога имаме склонност да се впускаме в напрегнато гонене на цели и постижения, изгубваме се в работата си и вечното бързане за някъде, без да си даваме сметка, че това не може да продължава вечно. Сега е подходящ момент да намалите темпото, да си давате повече почивка или да намерите време за онова, за което наистина жадувате – било то почивка на море/планина или нещо съвсем дребно от типа на пикник в близкия парк. Потърсете връзката с природата, хранете се по-здравословно като включите пресни плодове и зеленчуци в менюто си и най-вече не забравяйте да подхранвате себе си и творческата си страна. Ако напоследък страдате от прегаряне, през тази седмица е добре да си дадете тайм-аут и да задоволите желанията на детето вътре във вас. Това непременно ще ви се отплати впоследствие.

Вълк (Инстинкт)

От ръководството към картите:
„Загубили сте връзка с инстинктивните си усещания. Това е резултатът от културните и цивилизационни забрани, диктуващи, че всичко диво и инстинктивно е заплаха и затова трябва да бъде контролирано или елиминирано. Сега е моментът да преодолеете това ограничено разбиране и да се вслушате в тези инстинктивни усещания. Позволете на Духа на Вълка да бъде ваш учител и призовете това великодушно същество да ви помогне в разбирането какво точно ви казват тези усещания.
Освободете се от някои от задръжките си с единственото условие да не причинявате зло. Експериментирайте като излезете от ограниченията на познатите социални норми за поведение и като се вслушвате в онези вътрешни усещания, които се опитват да ви изпратят послание. Това може да е предупреждение или подкана да предприемете някакво действие. Поемете си дълбоко дъх няколко пъти и просто наблюдавайте какво се опитват да ви кажат телесните ви усещания. Докато умът ви получава тази информация, той отново ще свикне да работи в по-близка връзка с тялото.

За вас през тази седмица ще е добре да отделите повече време за себе си. Останете насаме с мислите си и се опитайте да си изясните по-добре какъв е планът ви за действие оттук нататък. Започнете дневник или използвайте някаква друга техника за отбелязване на мислите си и за планиране на стратегия. Това послание ще е особено важно, ако инстинктите ви подсказват, че хората около вас не просто не ви помагат, но и дори вземат прекалено много от вас. Ако се чувствате изтощени и изморени от социалните си контакти, това може да е сигнал, че имате нужда да останете сами за известно време. Бъдете предпазливи с информацията или енергията, която споделяте с околните. Не е задължително хората наоколо да са зле настроени, но е възможно да не срещнете подкрепата и насърчението, на което се надявате, така че да се обезсърчите предварително. Затова е добре засега просто да запазите мълчание, докато не си изясните напълно каква е целта ви и каква би трябвало да бъде следващата ви стъпка.

Надявам се тези седмични постове да са ви полезни. Ще се радвам на мнения и впечатления в коментарите. Желая ви успешна седмица!

Реклама

4 thoughts on “Изтеглете си карта за седмицата 4.07-10.07

  1. :) Избрах си втората – Гая – а довечера заминаваме на почивка, така че е точно за мен!
    Поздрави!

  2. И аз избрах втората. Картите са ми непознати, но пък са много интересни. Много хубава идея Вера. Успешна седмица!

  3. Да, това не е таро, а оракулски карти. При тях няма толкова строга структура, както при таро, и са малко по-интуитивни… уж. Отскоро ги ползвам, така че тепърва ще видя, дали наистина са толкова по-лесни, колкото разправят :)
    Радвам се, че идеята ти харесва. Успешна седмица и на теб!

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s