Дворцовите карти като взаимоотношения

court-cards

Не знам защо напоследък все ме избива към тази тема, но днес просто имам нуждата да споделя с вас едно свое наблюдение, а именно: Дворцовите карти показват и питащия, и заобикалящата го среда.

Какво имам предвид?
Да речем, че сте изтеглили Крал жезли обърнат на позиция за бъдеще. Или ако не гледате с обърнати карти, тогава Крал жезли, заобиколен от чаши или повече пентакли. Онези, които виждат в Дворцовите карти реални хора, ще ви кажат, че ви предстои сблъсък с импулсивен и доминиращ мъж, който ще иска да ви подчини или поне ще се наложи да се съобразявате с него. И най-вероятно ще са прави.

От друга страна, аз почти никога не тълкувам Дворцовите карти като други хора в живота на питащия, защото в моята практика винаги съм ги виждала като аспекти от мен самата или въпросния питащ. Тоест аз бих предположила, че в бъдеще питащият ще проявява характеристики, които смятам за свързани с обърнат Крал жезли, а именно: липса на вяра в собствените способности и необходимост другите да повярват в него, за да може и той сам да си повярва. И най-вероятно също ще съм права.

Как се получава така?
Ами просто –  енергията на дворцовите карти е като на взаимоотношенията между хората – всичко е навързано и всяка ситуация си има две страни.

Според мен има два начина, по които може да гледаме на взаимоотношенията: когато дворцовата карта е права и когато е обърната. Отново, ако не ползвате обърнати карти, тогава, когато жезлите са около чаши и обратно или пък мечовете са около земя и обратно. Тоест в зависимост от характеристиката на елементите им.

Когато дворцовата карта е права (или около сходни по характеристика елементи), става дума за синергия. Тоест имаме хармонични, полезни за двете страни, взаимоотношения. Например, питащият е Крал жезли – амбициозен, уверен в себе си лидер, а средата му е от хора, които са по-пасивни и имат нужда някой да ги води. Или пък Кралица жезли показва питащият като експресивна, творческа и екстравертна личност и едновременно с това средата му като хора с общ интерес, но с липса на такива социални умения или пък желание да ги проявяват. Така и питащият е доволен, че може да се изяви, и средата му – че има кой да организира нещата.

Когато дворцовата карта е обърната (или около противоположни елементи), става дума за конфликт или липса на хармония във взаимоотношенията. В този случай, обърнатият Крал жезли е от една страна неуверения питащ, неспособен да направи първата крачка, без преди това да е получил одобрението на околните, и въпросните околни, които също искат да командват парада и нямат желание да го насърчават. Или пък обърната Кралица жезли може да показва някой, на когото му е трудно да бъде в центъра на вниманието, и едновременно с това среда, в която има много силна конкуренция за този център на внимание.

Разбира се, тези обяснения са на най-базово ниво и изобщо не изчерпват възможните значения на картите, но се надявам, че са достатъчни да обяснят какво имам предвид.

Всяка една дворцова карта показва и двата полюса на взаимоотношенията и може да се тълкува едновременно като хората, които срещаме в живота си, и като нас самите в дадената ситуация. Аз лично обаче смятам, че за питащият винаги е по-полезно да се запознае преди всичко с онзи полюс на ситуацията, който описва самия него. Защо? Защото ние не можем да контролираме другите, нито техните реакции.

В този смисъл знанието, че обърнатият Крал жезли ще се появи като човек в живота ни, който е егоцентричен и налагащ се над другите и над нас самите, не ни помага по никакъв начин да извлечем каквато и да било полза от картите. Но ако разглеждаме обърнатия Крал жезли като нас самите, вече имаме наличен съвет за изход от ситуацията. Когато разпознаем част от себе си в тази Дворцова карта, разбираме че е необходимо първо ние да си повярваме и да поведем парада, преди другите да повярват в нас. Че ние самите сме си най-големия враг, докато чакаме някой друг да дойде да ни спаси, вместо да се издърпаме сами за косите. Когато разгледаме обърнатия Крал жезли по този начин, тогава вече имаме нещо, над което да работим. Гледането ни вече дава информация какви конкретни промени в нас самите или в питащия ще повлияят ситуацията благоприятно. В противен случай не ни остава друго, освен да седим и да чакаме кофти ситуацията да ни връхлети, а как това е полезно… нямам идея.

Какво мислите вие? Как се проявяват Дворцовите карти във вашите гледания?

Реклама

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s