Гледане за трети лица

Green Witch Tarot Art
9 чаши в Таро на Зелената вещица (Green Witch Tarot)

Знаете ли кои са най-често задаваните въпроси към таро?

 • Какво мисли за мен?
 • Какво чувства към мен?
 • Ще ми се обади ли?
 • Как ще действа спрямо мен?
 • Изневерява ли ми?

Тези звучат ли ви познато? Ако и вие се опитвате да си отговорите на тях или пък хората, за които гледате, често идват с подобни дилеми при вас, ето какво смятам, че е важно да знаете.

Таро не може да им отговори.

Не защото е неетично да се ровим в главите на други хора без тяхното позволение, макар че това безспорно е вярно. Таро картите са едно огледало – на енергийно и духовно ниво. Те ви помагат да видите по-ясно онова, което така или иначе на едно по-дълбоко ниво вие вече разбирате, просто съзнанието ви пречи да достигнете до това познание. Но ако питате картите за трети лица, картите отразяват вашата енергия и настройка спрямо ситуацията, а не тяхната. Все едно да застанете пред огледалото и да очаквате да видите някой друг в отражението.

Помислете само колко пъти сте питали картите какво изпитва някой към вас и изтеглените карти са потвърждавали вътрешното ви усещане, което така или иначе вече сте си били изградили. Проблемът с този тип въпроси е, че няма как да сравним картите с действителната ситуация, защото щом не можем да съберем смелост да попитаме някой какво мисли за нас, та разчитаме на таро, как изобщо можем да го помолим за справка. Но това, което можете да направите, е да сравните изтеглените карти с вашето вътрешно усещане за ситуацията. Ако те го описват твърде добре, значи вероятността картите да показват вас, а не човека, за когото питате, е твърде голяма.

Знам, разочароващо е да открием, че не можем да надникнем в главите на другите хора и да разберем техните най-ревниво пазени тайни. Но пък от друга страна сигурно е страхотно облекчение. Едва ли се живее лесно, знаейки кой какво мисли за теб постоянно. Най-малкото, направете си експеримент и съзнателно обръщайте внимание на всяка мисъл в главата си при среща с непознат на улицата. Несъзнателните ни мисли рядко са особено привлекателни, нали?

Така че вместо да задавате горните въпроси, попитайте картите простичкото:

Какво е добре да знам за Х?

Да, може той да не се интересува от теб. Да, може да му кажеш какво чувстваш и той да те отблъсне. Да, той може и да ти изневерява. Но ще трябва да приемеш на доверие, че ти трябва да изпиташ точно тези чувства, при това точно сега, за да пристъпиш към действие, да научиш нещо ценно. Да се промениш и да се приближиш с още една стъпка към своята по-добра версия.

Понякога заниманията с таро водят до желание да се „застраховаме“, да се опитваме да разберем, преди да сме го преживели. Тъжната истина е, че това няма как да стане. Тук можем да се учим само чрез опита си. Нищо друго не води до растеж и осъзнаване. И затова грешките са позволени. Дори са необходими.

Един от най-важните уроци с таро, поне за мен, е в това да се научиш, че единствения човек, когото можеш да променяш и върху когото имаш влияние, си ти самият. И това е напълно достатъчно, за да изпълниш мисията си тук, на Земята. Промениш ли себе си, променяш и всичко останало.

А вие какво мислите за задаването на такъв тип въпроси? Имали ли сте успех да отгатнете мислите на някого, без неговото разрешение? Как ви помага такъв тип информация?

 

Реклама

10 thoughts on “Гледане за трети лица

 1. Много често задавам такива въпроси и съм забелязала точно такава зависимост. Картите ми казват това, което чувствам, но не винаги. В моменти, в които не се харесвам, и съм питала дали и отсреща не ме харесват, съм получавала положителни отговори.

 2. Много добра статия! Точно от това мнение имаше нужда, защото навсякъде във форумите само такива въпроси се задават и никой досега не написа, че няма как да разберем какво мисли и чувства човека за когото питаме. И много правилно е твърдението, че нямаме морално право без знанието и съгласието на някого да питаме картите за него. Аз лично в началото от чиста суета, се бях впуснала да редя карти на трети лица. Но спрях, не само защото въпросите се изчерпваха до: Какво мисли за мен ? Имаме ли бъдеще? Защо се държи така с мен?, а и защото в един момент разбрах, че отговорността която поемам с отговорите си е много голяма и аз нямам достатъчно опит и увереност с картите. Сега си ползвам картите основно за мен. Вече рядко редя от моите карти за друг човек. Пиша си мнението от време на време във форуми, но за карти на други хора, които обикновено не познавам. Поздравления за новите теми.

 3. Имах тенденцията да задавам много такива въпроси в началото на заниманията си – за мен и за близки хора. С нея вървеше и тази да се пита по няколко пъти за едно и също нещо. Можеш да си представиш колко продуктивен е бил целият този процес. 😂 В един момент разбрах, че няма смисъл – не само защото не можеш да знаеш. Теоретично, знанието ти идва от някакъв по – висш източник и той може и да знае повече неща, не само непосредствено лежащите в подсъзнанието ти, но какво като го имаш, какво ще направиш с него? Нищо не можеш да направиш, защото със сигурност не можеш да управляваш действията на другите хора, а най – малкото да им променяш чувствата. И логично, фокусът се измества върху това какво мога да променя аз в ситуацията и опираме върху тази въпрос, който си дала – „какво трябва да знам“, за да може да реша как да постъпя. Имам резерви към директно задаване на въпроса „как да постъпя“ – никога не ми се е получавало с тях, но отговорът какви са следствията, ако постъпя по някакъв определен от мен начин – това вече е друго. Връщам се пак към въпросите за трети лица – избягвам да ги задавам, избягвам да ми ги задават – нездравословни за психиката са – изместват ни от това, което можем да управляваме и това, от което зависи успеха ни – самите ние и ни довлачват до безпомощното състояние „нямам какво да направя, защото няма как да замахна с вълшебна пръчица и да променя намеренията на някой.“

 4. Бих искала да допълня, че и обратното се е случвало. В моменти когато съм се харесвала и съм била в добро разположение на духа, картите отговарят с отрицателни значения.

  А как стои въпросът със задаването на въпроса „Какво мога да очаквам от ……?“

 5. Благодаря ви за коментарите, интересно се получава така като има дискусия, а не сама да си говоря :)
  Аз със сигурност не знам откъде идва информацията, до която стигаме чрез таро. Наистина е възможно да имаме достъп до някакъв голям масив от информация и да е възможно да видим всичко за всички по тази земя, но досега поне на мен не ми се е случвало да имам продуктивни гледания с подобни въпроси. Друго е, например, ако накараш някой да си намисли нещо и да ти даде съгласието си да гледаш, за да отгатнеш какво мисли. Това съм го правила като упражнение и двата пъти беше доста успешно. Вторият път с „Таро на домакините“ направо изумително описателни карти се паднаха. Но това е съвсем друго нещо.

  Както казва по-горе Anna,K, въпросите за трети лица като че ли са по-скоро от суета, отколкото нещо друго. Те не ни помагат по никакъв начин. Защото какво значение има, че някой те обича, например, ако се държи с теб като с боклук. Информацията, че те обича не променя по никакъв начин ситуацията ти. Така че съм много съгласна с Thunder – такъв тип въпроси по-скоро ни отклоняват от решението, отколкото да ни помагат.

  Maria Ivanova, въпросите от типа „Какво мога да очаквам (като тип поведение, предполагам) от Х?“ като че ли са по-различни. Уви, нямам много опит с тях и не мога да кажа от лични наблюдения, но предполагам, че картите би трябвало да се тълкуват като събития, които този човек ще предизвика в твоя живот. Примерно – Справедливостта – ще те накара да избираш това или онова, или пък да действаш решително. 8 пентакли – ще ти отвори работа/ще ти помогне да упражняваш умение. И т.н.

  Също така съм забелязала, че Паж мечове обърнат често излиза, когато някой иска да разбере дали мъжът им изневерява. В такъв случай почти винаги тегля Паж мечове обърнат. Не знам дали това е свързано със шпионирането в един такъв въпрос, или по-скоро с моята несигурност като гледащ, че такъв тип въпроси „работят“. Интересно ми е вие дали имате такива случаи.

 6. Вера, отново поздравления за блога и чудесните ти публикации! Абсолютно съм съгласна, че такъв тип въпроси, на са за Таро.Но си признавам, че съм се изкушавала и съм ги задавала, но винаги съм осъзнавала, че тези въпроси са само израз на егото ми, суета и нищо повече. За мен Таро е вътрешният ми водач, отговорите са в мен, Таро само ме насочва. Но много често в подредба Келтски кръст задавам въпроса: „Как ще се развият отношенията ми с Х.?“ Получавам много точни отговори.

 7. Много благодаря за положителния отзив :)
  О, и аз много пъти съм задавала въпроси за трети лица и все се чудех защо така нещо не се получава с тях, не „кликват“. И аз съм забелязала, че тази формулировка – „Как ще се развият отношенията с Х.?“ е много по-полезна и дава по-ясна представа.

 8. Здравей,

  Благодарение на сайта ти, всеки ден се уча на нови неща и разбирам по-добре идеята за използването на Таро като инструмент за себепознание.

  От години гледам на нормални карти, но рано или късно човек иска промяна и ново предизвикателство. Открих го именно в Таро.

  Днес обаче научих един от най-важните си уроци, които не мога да повярвам, че не съм разбрала преди. Направо ще цитирам: „Но ако питате картите за трети лица, картите отразяват вашата енергия и настройка спрямо ситуацията, а не тяхната.“

  Толкова пъти съм се чудела защо отговорите на въпросите ми (които очевидно не съм задавала правилно, когато разбрах за Таро) са толкова неясни и опредлено отрицателни. Винаги съм била с негативна настройка към точно определен аспект в живота ми и се чудех защо винаги излизат разни „гадости“. В моментът, в който реших, че няма да се влияя от това и ще сменя мирогледа си, нещата започнаха да се развиват.

  Днес най-накрая видях писменно обяснението на нещо, което буквално е било пред очите ми… За което съм ти много, много благодарна.

  П.С. Като интересен факт, ще спомена че личната ми година е тази на Отшелника (странно е как точно тогава, буквално дни след рожденния ми ден един приятел ми гледа на Таро и малко по малко идеята набъбваше в главата ми).

  П.С. 2 Картата на деня беше тройка жезли и наистина мисля, че открих нов хоризонт…

 9. Wolfy, благодаря ти за оценката :)
  Според мен, най-трудно е да гледаш обективно за себе си. Ако вече имаш някаква негативна нагласа спрямо даден аспект от живота си, ще ти е много трудно да се отдалечиш достатъчно, за да погледнеш на картите обективно.

  Примерно, от гледната точка на надеждата за нещо, което много ти се иска да се случи, ако изтеглиш 10 мечове, ще ти се стори негативна карта. Но ако погледнеш обективно, можеш да видиш, че 10 мечове е просто възможност да видиш колко нереалистични са очакванията ти и да смениш посоката с нещо по-перспективно, което има възможност наистина да се случи и да те радва.

  Аз също съм в лична година на Отшелника и от години гледам на таро, та реших наскоро да пробвам с Ленорман и се зачетох и в гледането с обикновени карти :) Ужасно са трудни, когато идваш от навика с таро.

 10. Прекрасен сайт! В процес на обучение съм и всеки ден си тегля дневна карта. Понякога питам за мои близки. Днес прочитайки материала ви “ Гледане за трети лица“ зададох следния въпрос: Какво трябва да знам за свекърва ми? – и изтеглих „Отшелникът“, след което изпадна от колодата „Смъртта“. Прочетох ревютата и на двете карти и не мога да сглобя картинка в главата си, или ме хвана шубе! :)

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s