Някои комбинации от карти

Повечето от вас изразиха желание да видят тук тълкуване на комбинации от карти, затова пускам няколко примера сега, а по-нататък може би това ще се превърне в серия от постове.

Star-King-cups

Звездата + Крал чаши – Основното е алтруизъм, раздаваш се за другите, помагаш им, ставаш тяхната пътеводна светлина. Много вероятно да се падне, ако използвате таро, за да гледате на другите повече като жест, а не като професия.

10-swords-Judgement 10 мечове + Страшният съд – скъсване с миналото, загърбване на изчерпани или дисфункционални житейски ситуации.

Слагаме край, защото вече нямаме сили да вървим по този път. Усещаме, че трябва коренно да променим посоката, ако искаме да излезем на верния път.

Queen-wands-SunКралица жезли + Слънцето – жизненост, виталност, изпълненост с енергия.

Тази комбинация е призив да правим всичко онова, което ни кара да се чувстваме щастливи, повдига тонуса ни и отговаря най-пълно на творческата ни страна. Не е сега времето да сме сериозни и да се опитваме да завоюваме следващата победа в живота си, а просто трябва да му се наслаждаваме и да се радваме на свободните от задължения мигове. Да се отдадем на хобитата си и всичко онова, което правим с удоволствие.

Wheel-of-Fortune-6-wandsКолелото на съдбата + 6 жезли – рожден ден. А Светът + 6 жезли – юбилей.

Тук акцентът е на затварянето на един цикъл (Колелото или Светът) и фактът, че сме в центъра на вниманието.

9-swords-Devil-RX9 мечове (об.) + Дяволът (об.) – обсебване от мисъл или идея. Безплодно вкопчване в нещо.

Не можете да спрете да се фиксирате върху нещо, което най-вероятно е извън вашия контрол. С две думи умът ви подхранва дявола, който ви измъчва.

4-cups-RX-7-Cups4 чаши (об.) + 7 чаши – бягство от действителността във фантазии, ескапизъм поради вътрешна неудовлетвореност.

Избягваме да останем насаме със себе си и емоциите си и затова потъваме във всякакви налични фантазии, филми и самозалъгване понякога. Също и невъзможност да разпознаем какво би ни задоволило емоционално, поради нежелание да погледнем толкова надълбоко в себе си.

Sun-4-swords-RXСлънцето (об.) + 4 мечове (об.) – тази е много буквална – изтощение и умора поради липса на сън.

Моят опит досега показва, че комбинациите от две карти и тяхното значение не дават нещо трето, напълно различно. По-скоро две сходни в звученето си карти като Звездата и Крал чаши една до друга дават по-силно изразяване на общия им смисъл. Но други комбинации като например тази от обърнатите Слънце и 4 мечове може да се прояви по много различни начини, които в основата си да се базират на есенцията на посланието на всяка една от двете карти. Тоест може да е умора от липса на сън, както беше в моя случай, но може да бъде и липса на яснота (обърнато Слънце), защото отказваме да се спрем на едно място и да помислим и планираме следващия си ход (4 мечове обърната).

Ще се радвам, ако и вие споделите някакви интересни комбинации от практиката си.

Реклама

32 thoughts on “Някои комбинации от карти

 1. Много полезна статия …БРАВО …но можели малко помощ защото не можах да разтълкувам съня си…първо да кажа че съм нов за това..ще помоля да обърнете внимание-та в сънят аз имах нужда от операция обадих се на родителите ми а те ми казаха да се оправям и че мога и сам да реша в коя болница с каква упойка… newsm78 След което влязох в болница където ми заложиха пълна упойка и СЕ СЪБУДИХ(реално)…след това пак си лягам и продължавам да сънувам как вече с тази лекарка и др.човек ме закараха домястото където ще се извърши операцията и АЛАРМА пак се събудих…
  Изтеглих карти
  Минало-онова което е повлияло на съня-АСО ЖЕЗЛИ
  Настояще-същността на съня-3 ПЕНТАКЛИ
  Препятствия-проблемът в съня-9 ПЕНТАКЛИ
  Краен резултат-Сънят в реалния живот-СТРАШНИЯ СЪД
  Съвет-осъзнаване на значението съня-РИЦАР ЧАШИ

 2. Имам един малко глупав, но все пак ще го задам. И така, ако зададем един въпрос няколко пъти, и всеки път получим различни карти, които не се повтарят в гледанията, кум кое от гледанията трябва да се насочим?

 3. qnkataa, всички значения на картите ги има описани в секцията „Значения на картите“ в менюто горе.

  Алекс, първото гледане винаги е най-точно, така че би трябвало да се насочите към него. Ако гледанията са правени в по-продължителен период обаче, е нормално да теглите различни карти, защото е възможно ситуацията да търпи развитие.

 4. Благодаря за отговорите! Наистина са ми пт голяма полза и се радвамм,че откликваш. Има ли значение дните и часовете, в които да се правят гледанията, и трябва ли да имам някаква вътрешна нагласа за тях? Например, ако някакъв въпрос прекалено много ни терзае, трябва ли в този момент да вземем картите или да изчакаме, докато емоциите поохладнеят и се отдалечим от него, или просто сме по-хладнокръвно настроени към това, което ни вълнува?

 5. Не съм сигурна, че когато си изтегля сама за мен са верни, по-скоро, когато някой друг ги тегли за мен дава по-верни резултати. Има ли логика в това или е внушение

 6. 8 жезли + 5 ца чаши възможно ли е да означава буквално комуникация при която се чувстваме депресирани и споделяме това?

 7. Алекс, дните и часовете нямат значение за гледането. Единственото важно нещо е да си в добра кондиция за гледане, което ще рече – отпочинал и свеж ум, спокойна и с отворено съзнание за посланието на картите. Лично при мен гледанията, които правя, когато съм силно емоционална относно някакъв проблем, обикновено не са никак полезни. Хубаво е да сме с по-спокойна настройка, когато си гледаме, иначе е невъзможно да сме поне минимално обективни.

  futurehealth, по принцип не би трябвало да има разлика според това кой тегли картите. Единственото обяснение е, че е вероятно да не сте достатъчно концентрирани, когато си теглите карти за себе си. Или пък просто сте прекалено емоционални, както съм написала по-горе.

  Anna.K, всичко е възможно, падала ми се е 8 жезли като комуникация, но по-скоро като много разговори наведнъж, тоест бързи събития. На мен тази комбинация ми прилича по-скоро на нещо, което приключва изненадващо и краят му носи тъга и минорно настроение.

 8. Аз се извинявам, че не съм запознат, но ми стана интересно. За първи път виждам такива карти- явно действат, ако съдя по коментарите ви. От къде мога да се сдобия и аз с тях и има ли нещо по -специфично, което трябва да притежавам, за да мога да ги ползвам?

 9. Здравей! Благодаря отново за изчерпателните отговори. Може ли да разясниш как стоят нещата, когато искаме да зададем въпрос за друг човек, а не за себе си?

 10. Baufen – току-що направих тази страница, където можете да прочетете отговорите на своите въпроси: https://78stories.wordpress.com/chesto-zadavani-vaprosi/

  Алекс, може ли да поясниш какво точно имаш предвид, защото въпросът не ми е много ясен.

 11. Ами, когато питането ни се отнася за друг човек. Например: „Каква роля има Х в тази ситуация?“ Или пък „Какво ще се случи с Х, ако направи това?“
  Също така, искам да разбера повече за годината на личното число. Моето е 5 за тази година.

 12. Въпрос от типа „Каква роля има Х в тази ситуация?“ си е напълно нормален, когато ситуацията те вълнува и също засяга теб. Задаваш си въпроса и си тълкуваш картите. Нищо различно.
  „Какво ще се случи с Х…“ също, ако Х е поискал да му гледаш. Ако това не е така, имай предвид, че картите може да не покажат истината, а твоето собствено виждане за ситуацията, тъй като гледането за друг човек, който не е дал съгласието си за това или пък е в пълно неведение, е в сивата зона и много практикуващи с таро го смятат за намеса в личните работи на човек.

  За другото – има категория „Карта на личната година“ в менюто на блога в дясно, която включва и поста за лична година 5.

 13. Благодаря! Но ако все пак това „Какво ще се случи с Х“ ни засяга?
  И искам също така да споделя, че започнах с упражненията за дворцовите карти, това което трябва да се прави в продължение на 10. Досега съм го правила 2 пъти, тъй като си забравих картите у една приятелка, но и двата пъти беше вярно всичко, което излезе.

 14. 8 чаши + Умереност – затрудни ме тази комбинация заради натрупването на чаши, буквално. Въпросът беше свързан със здраве. Вера, би ли написала мнението си за тази комбинация? Изобщо Умереност заедно с чаши, какво засилва? Желанието за баланс или невъзможността за такъв?

 15. Ами аз Умереността напоследък я виждам като работа в екип, а пък 8 чаши е неудовлетвореност и разочарование, които ни карат да търсим щастието си другаде. Така че двете енергии си пречат и съответно си мисля, че по-скоро подчертават невъзможността за постигане на дълготраен баланс и то не толкова баланс, колкото работа в екип или хармония във взаимоотношения. Освен това вода (8 чаши) и огън (Умереността) взаимно си пречат. Мисля си за нещо от типа на затруднено пречистване или нещо, което трябва да се изхвърли, да си отиде, но не става. Но аз по принцип не гледам за здраве, защото не съм добра на такива въпроси, а и не мисля, че човек трябва да си гледа на карти, когато всъщност му е нужен лекар.

  Какъв беше въпросът точно, ако не е тайна?

 16. Да, съгласна съм, че когато става въпрос за здраве се ходи на лекар.Тъй като става въпрос за мен си позволих да задам въпроса – Има ли причина да се притеснявам за здравословното си състояние?

 17. Аз бих обърнала внимание на всякакви изтощителни отношения или изобщо начинания, които изискват от теб непрекъснати компромиси, за да вървят нещата. В смисъл, здравословното ти състояние може да е повлияно от тези неща и да е време да се погрижиш за себе си и своите нужди на първо място. Тоест ако нещо не върви въпреки всичките ти усилия, пусни го да си ходи. Но трябва да се вземат предвид и другите карти в подреждането де. Не винаги две карти са комбинация. Поне по мое мнение.

 18. Комбинацията беше – 3 жезли 8 чаши Умереност – и да, в момента точно затова съм доста изтощена, от едно ново начинание и сравнително нови отношения, които обаче ми костват много сили и енергия.

 19. Какво е значението при натрупването на карти с една и съща цифра в комбинация? Давам пример с 9 ка жезли Отшелника. Двете карти са с номер девет.

 20. Две карти все още не са натрупване, трябват поне три :) Иначе не съм експерт, но при струпване би следвало да се подчертава значението на числото. В случая с 9 сигурно може да е по-интровертен период, с по-слабо изразен социален живот и общуване и по-засилено обръщане навътре, търсене на отговори в самите нас, повече самоанализ.

 21. Здравейте,бихте ли споделили мнението си за тази комбинация въпросът беше Какъв е шансът за сериозна връзка между мен и Р 10 пентакли 3 чаши и 4 жезли . Благодаря предварително.

 22. Това не е комбинация, това са просто три карти, които сте си изтеглили на въпрос, и търсите някой да ви ги разтълкува :)

 23. Дяволът в комбинация с дворцова карта, например Крал чаши + Дяволът, характеристика на дворцовата карта ли се явява Дявола или просто човека представен от дворцовата карта ще има проблем по Дявола?

 24. Крал чаши е човекът или по-точно характеристика от личността му, която е на фокус в ситуацията под въпрос. Дяволът е житейския урок, с който се сблъсква. Това е в случай, че са само тези две карти. Тоест питала си нещо и си изтеглила само Крал чаши и Дяволът като отговор.

 25. Аз тегля по три карти на въпрос, но ми направи впечатление картите една до друга Крал чаши + Дявола. Замислих се дали проблема / защото при мен Дявола винаги е свързан с неприятности / от даден човек / Крал чаши / или просто аз съм в лицето на този Крал чаши и Дявола тук е да покаже допълнителни характеристики на Краля.Крал чаши да се държи в някаква ситуация като Дявола . Но пък какво се получава тогава ако е Паж или Рицар или друг Крал ? Това ме накара да задам такъв въпрос. Комбинация на дворцова , няма значение коя с Дявола ми е любопитно как се тълкува. Защото пак казвам, Дявола носи неприятности и може ли примерно един Крал пентакли заедно с Дявола да донесе финансови проблеми? Благодаря за отговора Вера. Аз Дявола като житейски урок не съм го приемала и това е ново за мен.

 26. Всички карти от Големите аркани са житейски уроци. Дяволът специално е темата за изкушението. А дали ще му се поддадеш, или не, си зависи само от теб. Винаги имаш избор, дори и той да не е лесен. Важно е картите да не се разглеждат като добри или лоши, иначе гледанията стават прекалено плоски и понякога направо безполезни.

 27. Здравейте! Имам и аз едно питане
  Няколко пъти ми се падат все едни и същи карти на въпроса как ще се развият взаимоотношенията ми с еди-кой-си. Много ме обърква тази комбинация и не знам как да я тълкувам. Дали ще може някой да даде някакво мнение по въпроса? Става дума за Умереност + Дявол + Слънце. Всичките карти ми се падат прави. Мерси предварително.

 28. Ами Умереността е ясна. Тълкувам я като търпение и баланс. Както и това че нещата може да се случат бавно, но все пак ще се случат или по-скоро все пак ще има някакво развитие по този въпрос, макар може би и не в близките няколко дни и седмици.
  Този дявол плюс слънцето обаче никак не ми се връзва. Хубаво, сама съм се набутала в някакъв капан или изкушение и сама мога да си изляза. Ама това слънце после?!
  Един вид, ако се отдам на изкушението може би ще получа някаква яснота по въпроса (слънцето най-често го тълкувам като яснота, всичко е ясно и няма скрито-покрито между двама души) или пък обратно-
  Едва ли не картата Дявола ме предупреждава да не се мятам напред с главата, защото нещо не ми е дотам ясно в цялата история? И евентуално, ако се въздържа от глупости, чак тогава всичко ще ми стане ясно.
  Много объркващо :)

 29. Слънцето може да е яснота, но може и други неща да означава. Например да е просто свобода или пък поставяне на собственото щастие на първо място. Зависи каква точно е ситуацията. В един от възможните случаи, ако тълкуваме картите като минало-настояще-бъдеще, Умереността може да е баланс и компромиси в името на взаимоотношения, които са прерастнали в твърде ограничаващи или изискващи към момента (Дявола), затова се очертава в бъдеще да търсите повече свобода или да слагате на първо място себе си – Слънцето. Това е един от възможните варианти, в зависимост от ситуацията.

 30. Много благодаря :) Така ми звучи доста по-логично.

 31. Здравей те много подробно е описано всичко.Но да попитам, при мен се изтеглиха три еднакви 6 жезли,6 чаши, 6 пентакли. за месечно гледане. има ли някъде описано значение когато са изтеглят три или четири еднакви, както е в случая. Или се гледат като самостоятелни карти? Благодаря

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s