Лична година 7 – Колесницата

Колесницата в Стиймпънк таро
Колесницата в Стиймпънк таро

Какво да очакваме:

 • възможност да пораснем и да хванем живота си в ръце;
 • борба, за да постигнем целите си;
 • нужда от самодисциплина и твърдост, за да преборим пречките и опозицията;
 • възможност за преместване или чести пътувания (предимно по земя);

Лична година номер 7 често е белязана от неочаквани и изненадващи събития, тъй като сянката ѝ е Кулата. Възможно е да ги приемете като голямо нещастие или пък вселенски заговор срещу вас, но в същността си те ще ви дадат шанс да израстнете, да хванете съдбата си в ръце и в крайна сметка да постигнете нещо отдавна бленувано, което доскоро ви се е струвало неосъществимо. Неприятното в случая е, че цената на този успех е една динамична, трудоемка и концентрирана година, в която почти няма да имате време да се отпуснете.

Положителните възможности, които ще ви предостави тази лична година, са свързани с осъзнаването, че ако искате нещо да се случи, вие сте тези, които трябва да положат усилията за постигането му. Ако съумеете да сте достатъчно дисциплинирани, организирани и волеви, накрая на годината ще има с какъв успех да се поздравите. Ако действате в синхрон с енергията на Колесницата, макар и изморени, накрая ще сте доволни от постигнатото и ще се чувствате като своя Рицар на бял кон. Ако пък се съпротивлявате на тази енергия, е възможно в края на годината да се чувствате просто слаби и победени. Затова е важно да сте си изяснили какво точно искате от самото начало и да не се отказвате от целта си, докато не я постигнете.

Отношенията с околните може да са до известна степен проблематични през този период. От една страна ще срещате много и сериозна опозиция, при което ще е важно да намерите начин да отстоявате собствените си интереси. Това не е време за компромиси и желание да се харесаме на околните. В позитивното си проявление тази енергия ще доведе до преговори и намиране на решение, което да удовлетвори всички страни. В негативното – възможно е да сте твърде студени, незачитащи емоционалните потребности на околните, материалисти, чиито цели пропадат, поради невъзможност да се сработят с обкръжението си. Затова е важно да намерите подход, при който да постигате своите собствени амбиции, без да накърнявате интересите (или чувствата) на околните.

От друга страна е възможно погледите на хората около вас да са неотклонно насочени към делата ви и с това да ви се натрапят конкретни очаквания. Възможно е също така близки и познати непрекъснато да отправят критики или предложения за това как е най-добре да се постъпи. Изслушвайте ги с търпение, но помнете, че това е вашия собствен път и никой не знае по-добре от вас самите какво и как трябва да се направи. Не позволявайте чужда намеса в делата ви, защото в противен случай е възможно да постигнете не своите собствени амбиции, а тези на хората около вас. Но също така внимавайте за другата крайност – да бъдете толкова изцяло погълнати от амбицията си, че да не забелязвате как използвате или наранявате околните. Винаги помнете, че всеки преследва своето собствено щастие, така че не очаквайте останалите да ви правят път, но и не ги прегазвайте.

Това е година, която ще изисква от вас повече самостоятелност и израстване като голям човек с възможности да се грижи сам за себе си. Тази тема ще е валидна особено за хората, които имат дългогодишна връзка, в чиято сянка са оставали често, и такива, които досега са разчитали предимно на родители и приятели за помощ – било то финансова или просто с чисто практичното оцеляване в ежедневен план. Професионалното ви развитие ще позволи да печелите достатъчно, за да се чувствате самостоятелни. Тази лична година също така обещава успех и пробив в професионален план, стига да сте достатъчно дисциплинирани и посветени на тази цел. Нищо няма да дойде даром, но и положените усилия няма да останат невъзнаградени.

По отношение на връзките, възможно е известно отдалечаване между вас и партньора ви – било то емоционално или пък чисто физически като дистанция помежду ви. Имате избор да приемете това като голямо нещастие или пък като тест за силата на връзката ви. Освен това ви се дава възможност да покажете, че сте самостоятелна личност, която може и сама да се погрижи за себе си. Същото важи и за необвързаните – „и сам воинът е воин“. Ще докажете на другите, но най-вече на себе си, че нямате нужда от мъж/жена до себе си, за да живеете живота си пълноценно. В отрицателното си проявление тази енергия може да ви направи прекалено контролиращи и изискващи в любовта с вечния ултиматум за раздяла. Бъдете внимателни, когато се опитвате да демонстрирате емоционална независимост, не е нужно това да включва поведение тип: „никой не ми е нужен, аз съм си самодостатъчен“. Напротив, емоционално силния човек е онзи, който не се срамува да заяви чувствата си и да рискува да бъде наранен, като приема отхвърлянето с ясното съзнание, че то не е пряка оценка за личните му качества.

Чисто събитийно е възможно през тази година да осъществите преместване на ново място. Но е възможно и всякакво друго метафорично „преместване“. В предишната лична година на Влюбените би трябвало да сте осъзнали кой е вашият път и какво искате да постигнете на този етап от живота си. В годината на Колесницата е време да запретнете ръкави или да оседлаете коня, за да преследвате онова, което най-силно желаете. Това е годината, в която можете да постигнете най-много и най-видими резултати, също така най-голяма промяна. Но всичко това ще изисква от вас смелост да рискувате, последователност и целенасоченост.

Такива ли са и вашите впечатления от лична година 7?

Реклама

6 thoughts on “Лична година 7 – Колесницата

 1. Здравей! Реших да пиша тук, защото това е най-новото качено от теб, и мисля, че ще видиш коментара. Отскоро се занимавам с Таро и много бих се радвала, ако по някакъв начин можем да комуникираме от време на време. Много ми е интересно цялото това нещо и ако ти се занимава, бих се радвала да ми помогнеш.
  Чета нещата, които си писала и са много полезни за мен. Изчерпателни и точни.
  Поздрави! Пожелавам ти много успехи!

 2. Радвам се, че блогът ми ти е полезен. Вярвам, че в него има доста информация за някой, който е начинаещ. А ако имаш въпроси, на които не намираш отговора, винаги можеш да ги зададеш в блога като коментари. Успех!

 3. Здравей, Вера :-) Тази година за мен е 7ца и наистина ми предстои преместване на ново място/в друг апартамент/. За всичко останало ще видим до края на годината какво ще се случи :-) Благодаря ти за този блог и за информацията в него.

 4. Динамична година си е тази Колесница :) Успех на новото място!

 5. За мен 2016 също е под седми номер. За голямо мое съжаление, обаче до тук тя е всичко друго, но не и динамична. Мога да кажа, че плановете ми се объркват и преместването ми не се осъществи. Доста застояла е ситуацията за сега. По натам ще видим.

 6. Здравей те искам да изкажа моето мнение за лична година 7.Годината можем да я свържем също така с успешни сделки,продажба на имот.Година на осъзнаване депресия,скучна година,бездействие.

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s