Лична година 6 – Влюбените

Сложното на тази карта е, че на повърхността си тя се отнася до любовта, но в действителност истинската ѝ същност е обвързана с изборите, които правим. И правото на свободна воля, което всички ние уж обожаваме и тачим, но в действителност избягваме като най-лошия си кошмар.

Защо това е сложно? Защото, когато я видим, очакваме рицар на бял кон да се появи от нищото, да ни обещае луната и звездите и да ни извади насилствено от скучното ни ежедневие, в което сами сме се окопали. Тоест някой друг да свърши нашата работа. И когато не стане, казваме: гледането не беше вярно, нямаше никакъв принц! Или пък е имало принц, но той не е бил истинския, а някакъв Питър Пан, който не само, че ни е разбил сърцето, ами ни е докарал само още главоболия, вместо да ни измъкне от дупката. В повечето случаи обаче се оказва, че принц е имало, просто ние не сме имали очи за него и сме избрали, онзи, който сам е дошъл при нас, дори да не е бил добър за нас. Или още по-точно – не сме имали куража да рискуваме гордостта, имиджа, одобрението на приятели/родители, работата, удобството си или каквото и да било там друго, за да преследваме човека, когото наистина искаме.

Какво може да очакваме през тази година:

Най-вече избори. Възможно е да преобладават любовните драми и сапунени сериали. Но е напълно възможно и нищо любовно да няма. Това е година на кръстопътища, по които ще трябва да решите сами кой път е най-правилния за вас, защото няма да има указващи табели. Аз често казвам на питащите за тази карта: „Послушай сърцето си“, но това не е изцяло вярно, извадено от контекста, защото Влюбените е въздушна карта. Тя предполага, че в този случай трябва да си верен на себе си, но това съвсем не означава да реагираш първосигнално на поривите на сърцето, което би било по-скоро огън или вода като стихия. Означава напълно съзнателно, обмислено и категорично да послушаш себе си, а не онова, което всички останали ти казват, че е вярно. Да чуеш своята логика, а не да се водиш от предразсъдъци и чужди очаквания.

Изборите ще бъдат концентрирани и ще ви се наложи да решавате не една или две дилеми през тези 12 месеца. През първата ми лична година под знака на Влюбените, която помня, изборите ми се свеждаха до специалност в университета и човек, с когото да бъда. През миналата година, отново под номер 6, трябваше да решавам накъде от тук нататък по отношение на работата, да избера жилище, което така и не успях да направя, да гласувам на избори за първи път :) и един не особено приятен избор дали да евтаназираме кучето, както ни съветваха лекарите, или да го оставим да си изживее старините, което в крайна сметка избрахме да направим.

Ключовите моменти тук са да останеш верен на себе си и онова, в което вярваш. Да се научиш сам да определяш пътя си, а не да чакаш друг да ти каже какво да правиш. Да вземаш сам решенията си, а не да търсиш някой по-опитен или учител, който би трябвало да знае по-добре от теб. На този етап ще трябва да приемеш, че никой не знае по-добре от теб самия какво е добре за теб самия. И да, това е едновременно свобода и голямо бреме. Защото щом веднъж започнеш да вземаш сам решенията си, вече няма кого друг да обвиниш, когато нещата не се получат.

С други думи – това е година, в която вие сте режисьора или сценариста. Сега, повече от всеки друг път, как ще се развива живота ви зависи само от вас. Не търсете под вола теле – аз очаквах много по-съдбоносни знаци и моменти, които да решат как ще се развивам с години напред, в резултат на което теглех обърнат Страшен съд нон-стоп в опитите на таро да ми кажат, че съдбоносните неща са само в главата ми. Истината е, че в лична година на Влюбените няма грешни пътища, а просто трябва да се избере един и да се тръгне по него. Така или иначе грешните решения бързо ще бъдат осъзнавани като такива и ще се връщате в изходна позиция, докато не се осмелите да тръгнете след онова, което наистина искате. Това ми се струва идеална лична година, в която да започнете собствен бизнес или пък да станете фрийлансър – нещо, което да ви позволи да тръгнете по свой път, различен от този на околните.

А вие как преживяхте вашата лична година под знака на Влюбените?

Реклама

5 thoughts on “Лична година 6 – Влюбените

  1. Прекрасно тълкувание на картата. Картите Таро за мен са нещо ново и непознато. Единственият ми опит с тях е в разни интернет сайтове и онова, коет съм гледала като общи прогнози. Само веднъж в живота ми, реално са се опитвали чрез тях да ми дадът отговор на мои върос или насоки, но мисля, че тогава като цяло нищо от видянто и казанто не се покри с реалността, просто защото момичето тепърва навлизаше в материята и нямаше необходимите познания и опит. Твоята интерпретация обаче ми дава отговор на много въпроси. За мен лична година шест е изпълнена с прекалено много драматизъм и мехурите май са повече от колкото мога да понеса. Драмата и сама си правя, наясно съм, но просто прекалено много обичам партньора си и не мога да се отключа от него. За беда неговата лична година съвпада с моята и….от началото на годината е една безкрайна борма между разум и чувства, между това, кое е правилн и кое не. И тъкмо да изгрее слънце и на нашата улица и всичко се сгромоляса наново и сега не знам на къде…интуицията ми подсказва, че това не е края и вече не знам, кои е правилният избор.

  2. Привършвам я тази година вече,остава месец и нещо до рождения ми ден, и от там, влизането на новата енергия от седмицата. Определено мога да потвърдя казаното от теб. Беше година на освобождение и динамика за мен, някак си нещата се развиваха по-бързо, отколкото по принцип. Имаше си трудните периоди, имах жестоки колебания накъде да тръгна, какво да правя. Бях пред прага да се откажа от дългосрочни проекти и ПОЧТИ бях готова да оставя в тъмното минало цялото си висше образование, за което бях учила близо 6 години :D Осъзнах, че имам нужда от повече свобода, място за дишане и в крайна сметка, намерих място, в което да прилагам различните си интереси и таланти. Чувствам се доста по-пълноценна в момента, не толкова фрагментирана, обединена. Не е имало някакви ветрове по любовният фронт, нито нещо ново с някой си човек, тенденцията за тези изминали 11 месеца беше да се науча да обичам и приемам себе си. ;)

  3. Да се научиш да обичаш и приемаш себе си е чудесно описание на уроците на тази година наистина. А имаше ли някакви пратньорства (в смисъл, свързани с общи проекти, не любовни), които се трансформираха или разпаднаха? И появиха ли се нови на тяхно място?

  4. Времето ще покаже дали мога да ги нарека трансформирани или променени, има някаква тенденция хора от миналото да се връщат при мен и отношенията ни да са в някаква нова светлина – до колко трайно ще е – времето ще покаже, защото не се случва от много време – от месец насам с трима човека съм така. Някой около себе си не съм губила или поне не такъв, на които наистина да държа и да имат значение за мен. Чакам си седмицата с кеф – четох, че я описваш като по-скоро тегава година, където има много зор, но аз съм в стихията си при такива обстоятелства. :D Междудругото, тази 6ца както динамична, така ми беше и много тежка, защото поне половината от нея премина в четене за държавни изпити от сутрин до вечер без почти никакво излизане и социални контакти, тотално се бях бъгнала, после едвам дойдох на себе си. Ето ти още едно по-екстравагантно проявление на въздуха, който се свързва като стихия с тази карта.

  5. Да, и моята лична година 6 беше доста несъбитийна, затворена, основно с онлайн общуване и като цяло мудна. Поне на повърхността нищо не се променяше. От друга страна още с началото на 7-та година нещата се задвижиха мълниеносно и още на втория месец в годината на Колесницата жадувах за спокойствието и мудността на Влюбените :D Но, разбира се, преживяването много зависи от типа личност. Напълно възможно е за теб годината на Колесницата да е като глътка чист въздух. Аз по принцип изживявам кризи през 7-ма и 8-ма лична година, включително и здравословни, така че не са ми любими, но при всеки уроците по различен начин се проявяват. Едно е сигурно де – с Колесницата външните постижения са много повече, отколкото при Влюбените.

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s