7 карти, показващи непреодоляно минало

StuckАко не можеш да продължиш напред, най-вероятно нещо те дърпа назад.
Много често ми се случва да гледам на хора, които са обезсърчени от липсата на напредък във връзките си и търсят помощ в таро. Често се оказва, че проблемът не идва от конкретната им връзка, която буксува, а от нещо старо, което уж е забравено и преживяно, но всъщност не е.

Това важи не само за любовните въпроси, но и за повечето сфери на живота – работа, семейни проблеми, реализация, самочувствие и т.н. В този случай ще обърна внимание на любовните въпроси, защото те са най-често задаваните към таро, но същите карти и съответното тълкуване могат да се отнесат и за почти всички останали сфери.

Също така, имайте предвид, че тълкуванията на изброените карти са в тяхното обърнато положение. Тоест, ако гледате само с прави карти, най-вероятно от значение ще са заобикалящите ги позиции.

Един от най-сигурните знаци, че миналото не е преодоляно, най-малкото пък забравено, според мен е

Страшният съд

Когато тази карта се появи в обърната позиция, почти винаги има скелети в гардероба, които подават грозните си глави. Някои може да поспорят, че Смъртта е по-красноречива карта за неприключено минало, но според мен Страшният съд е по-проблемен поради една-единствена причина: питащият се самозаблуждава, че е преодолял миналото, а в действителност дори не е близо до целта. Ако питате за относително нова и прясна връзка, а теглите обърнат Страшен съд, почти сигурно е, че някой бивш или бивша не са напълно вън от живота или мислите ви. Това, което най-вероятно се е случило, е че сте били толкова наранени от развръзката, че вместо да си дадете време и спокойствие да преживеете болката, сте решили да се втурнете през глава в нова авантюра, с надеждата моментално да се почувствате по-добре. Шансовете това да се случи, ако теглите обърнатия Страшен съд, обаче са почти нулеви.

AngerСъщото важи и за относително по-дълготрайни връзки. Ако сте имали сериозна криза в отношенията, но сте решили да я оставите зад гърба си, тази карта ви предупреждава, че нещата не са изгладени, нищо не сте простили и най-вероятно при следващата трудност или конфликт, пред който се изправите, старите кавги и кой-крив-кой-прав пак ще влязат в репертоара. Ако и обърната 10 мечове е в кюпа, 99% съм сигурна, че при всяко скарване се вадят старите кирливи ризи и се започват обвиненията на нов глас. Ако наистина искате да продължите напред, трябва да простите, да забравите, да си кажете, че каквото било, било. Оттук нататък трябва да започнете начисто.

Смъртта

Обърнатата Смърт е тъжно място за питащия. Той си мисли, че продължава напред, а всъщност реагира първосигнално на различни стимули, които му предлагат леко разсейване. Виждала съм тази карта в любовни гледания за хора, които са приключили дългогодишна връзка или брак, при това не чак толкова наскоро, и се опитват да се срещат с нови потенциални партньори, да продължат живота си напред. За разлика от ситуацията при предишната карта, при Смъртта те са наясно, че няма връщане назад, просто все още им е трудно да го приемат. Обикновено проблемите, които срещат при новите връзки, се дължат на тяхната собствена неспособност да се отворят към някой нов човек. Загубили са способността си да се доверяват или просто им липсва комфорта на това да бъдеш с някого, когото познаваш като самия себе си. Обикновено при обърнатата Смърт проблемът е, че питащият не си е дал достатъчно време да преодолее тъгата си от загубеното партньорство и е тръгнал по срещи заради силния натиск от страна на близки и познати или на собствената си вътрешна убеденост, че е време, когато в действителност не е.

Отшелникът

Обърната тази карта често се среща при хора, които се страхуват да останат сами с мислите си и се насилват да прекарват всяка свободна секунда с шумни и весели компании, за да се разсеят. Обърнатият Отшелник не е толкова свързан с конкретен бивш партньор, а по-общо с всички връзки в миналото ви и необходимостта да си дадете сметка какво се е объркало преди, за да не се обърка и следващия път. С две думи, ако теглите тази карта, особено пък заедно с обърната 9 пентакли, значи ви е време да си напишете домашното и да осъзнаете, че няма нищо лошо в това да сте сами. Поне засега именно от това имате нужда, ако искате да успеете да продължите напред. По-добре сами, отколкото с неправилния човек. А няма как да разберете кой е правилния или какво сте направили неправилно предишните пъти, ако не си дадете време и пространство да анализирате старите си навици.

3 мечове

heart-480367_640Ох! Тази пуста 3 мечове… Откровенно казано, това е най-тежката карта в таро. Обърната обаче е не чак толкова болезнена, по-скоро е като затихващо ехо на първоначалния сблъсък. Така или иначе, щом е налична в гледането ви, раните не са зарастнали и ако нещата с новия човек не ви се получават, добре си помислете дали е заради него/нея, или по-скоро вие не можете да се отворите достатъчно, за да пуснете този човек близо до сърцето си. Обикновено с обърнатата 3 мечове има нараняване в минала връзка на питащия, с което той не е успял все още да се справи и затова изолира новия човек в живота си, като се стреми да не го допуска толкова близо, за да не се чувства така никога повече. Е, да, но това не може да се получи, следователно всяка следваща връзка ще е обречена, докато питащият не отвори отново сърцето си за някого.

6 мечове

Това е още една карта тип „една стъпка напред, две назад“. Продължаваме напред (като Кобрата :P), а накрая се оказва, че не стигаме до никъде. Обърнатата 6 мечове е симптоматична за ситуации, в които някой ни е обидил, наранил

или оскърбил толкова жестоко, че все още сме му бесни. Все още сме озлобени, дори да не сме виждали или говорили с този човек месеци, дори година. Хората неслучайно казват, че любовта е на една крачка от омразата. Защото щом все още мразим, значи този човек все още не ни е безразличен и храним някакви чувства към него. Ако наистина го бяхме преживели, щеше да ни е все едно, щяхме да успеем да простим и да си кажем „той губи – следващия!“. Много често причината да не можем да се отърсим от озлоблението или омразата се крие в това, че или не я признаваме, или пък не сме имали възможност да кажем на човека, лице в лице, какво ни е причинил, колко сме му ядосани и просто да си го излеем. Ако на този етап е невъзможен директен контакт или не можете да насъберете смелост за това, напишете писмо, може и изобщо да не го пращате. Важното е да излеете какво чувствате, за да можете наистина да продължите напред.

5 чаши

145HАко теглите 5 чаши обърната за нови запознанства, твърде вероятно е все още да си мечтаете тайно да се съберете с бившия/бившата. Това е карта на загубата, липсата. Този някой все още ви липсва и е твърде вероятно да излизате по срещи, само за да можете да си го избиете от главата. Сходна е с обърнатата Смърт. В очите ви най-вероятно този човек превъзхожда всички останали, с които се срещате, просто защото все още имате чувства към него и нямате очи за новите хора покрай вас. Обърнатата 5 чаши по-често излиза за отношения, които са приключили или по инициатива на питащия, или по взаимно съгласие, но питащият не е напълно убеден в правотата на това решение. Излишно е да казвам, че ако все още скърбиш за някой друг, няма как да започнеш нова връзка и тя да потръгне.

И накрая, 6 чаши

display-panel-457381_640Обърнатата 6 чаши не говори толкова за конкретни бивши, колкото за една цялостна нагласа да се живее в спомените и миналото, детските любови да се виждат като най-силните и истинските, правилните. Всичко е било по-хубаво тогава, в добрите стари години, а в днешно време жените/мъжете са такива и такива. Това е колкото тъжно, толкова и наивно. Добре е да знаете, че човешкият мозък има свойството да запомня само добрите и приятни преживявания и да блокира и забравя неприятните. Така че тези „добри, стари години“ едва ли са били чак толкова добри. Ако теглите тази карта често, внимавайте! Пилеете ценно време, вместо да живеете тук и сега и да създавате нови връзки и контакти, за които да си спомняте след време с уместна доза носталгия.

А кои карти показват неразрешени проблеми във вашата практика?

Реклама

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s