Как да проведем интервю с колода карти

Не знам, дали сте забелязали, но различните колоди таро имат различен начин да ви отговорят на един и същи проблем.

Някои се концентрират само над отрицателните аспекти и трудностите, други показват по-оптимистичната страна на нещата. Някои са резки и директни, други рисуват само дъги, еднорози и цветни балони. Би било чудесно, ако знаехме коя колода е най-подходяща за въпроса, който искаме да зададем, нали?

Хрумна ми да направя интервю на четири от колодите си карти. И понеже ми се стори интересно, реших да го споделя с вас. Как се интервюира таро? Със следната подредба:

Значение на позициите:
1. Представи се, разкажи за себе си на кратко.

2. Какъв е езикът, на който говориш?
3. Коя е силната ти страна?
4. Коя е слабата ти страна?
5. За какъв тип въпроси си най-подходящо?
6. Как ще ми помогне работата с теб?

Вече ви казах по-горе, че го пробвах с четири от колодите си: Стиймпънк таро, Друиди и Уика, Таро на Уейт и Таро на Феите. Ако ви е любопитно какви отговори получих, затегнете коланите, защото текстът ще е дълъг :)

Стиймпънк таро

Steampunk-Interview_Spread

1. Представи се, разкажи за себе си на кратко – 4 чаши (об.) – Стиймпънк тарото на пръв поглед наистина е доста мрачно, затворено в себе си и своя малък измислен свят, но това е само на пръв поглед. В действителност при гледане колодата излиза от своя мрачен и откъснат контекст и може да прави доста точни предсказвания без оглед на тематиката.

2. Какъв е езикът, на който говориш? – 10 пентакли (об.) – Без излишни детайли, без излишни подробности, само същината на нещата и това, което е необходимо да се каже, нищо претрупано. Почти няма символика.

3. Коя е силната ти страна? – Страшният съд – Колодата определено зове човек към дълбоката страна на въпросите, за които пита, колкото и да е учудващо това за мен. Посланията са насочени повече към духовното израстване на питащия, отколкото към нещо друго.

4. Коя е слабата ти страна? – Глупакът (об.) – Мда, едно от неприятните неща при Стиймпънк тарото е, че когато не схвана посланието от първия път, то ми го повтаря все с едни и същи карти. Когато не разбирам тези карти, тегля пак същите карти. Малко като да си българин в Англия, да не знаеш езика и да обясняваш на хората бавно и високо на български език, надявайки се, че така ще те разберат.

5. За какъв тип въпроси си най-подходящо? – Асо жезли – За онези, при които влагаме страст и желание. Също и за въпроси, в които търсим мотивация, енергия, желание за действие.

6. Как ще ми помогне работата с теб? – Отшелникът – Да, това определено вече го чувствам. Както споменах и по-горе, тази колода е изключително добра за работа над себе си и духовна практика, не толкова за по-ежедневни въпроси.

Таро на Друидите и Уика

Druidcraft-Interview-Spread

1. Представи се, разкажи за себе си на кратко – 7 пентакли – С тази колода определено трябва доста методичен и усърден труд, нещата стават бавно, но след като ги усвоиш веднъж, наградата си заслужава.

2. Какъв е езикът, на който говориш? – Слънцето – Внася много яснота по разбираем начин, също така има приповдигнат, оптимистичен и светъл начин на изразяване. Ето защо ми е една от любимите колоди.

3. Коя е силната ти страна? – Колесницата – Умее да мотивира и да подтиква към действие. Носи яснота относно това какво искаме и как да го постигнем.

4. Коя е слабата ти страна? – Дяволът – Като цяло доста по-прагматична и заземена колода, все пак е с природна тематика. Не че не е подходяща за работа върху духовното развитие, но като че ли има и по-подходящи колоди от нея за това.

5. За какъв тип въпроси си най-подходящо? – 4 жезли – Както вече писах по-горе за по-леки и ежедневни въпроси, неща, свързани със семейството, зоната ни на комфорт, различни ритуали. Сигурно би била подходяща и за развлечение по време на някое парти :)

6. Как ще ми помогне работата с теб? – 2 мечове (об.) – Изкарва ме от затруднени ситуации, когато съм в дилема по кой път да поема, подтиква ме към действие, вместо пасивно изчакване да видя как ще се развие ситуацията сама.

Таро на Уейт

waite-spread

1. Представи се, разкажи за себе си на кратко – Императрицата – Много земна, практична и същевременно грижовна колода, като майка, която дава съвети на децата си как да постъпват в различните ситуации. Също красива и богата на символи.

2. Какъв е езикът, на който говориш? – Асо мечове (об.) – Ясен, точен, разбираем, но не винаги всичко бива казано, понякога остава частичка скрита истина.

3. Коя е силната ти страна? – 8 мечове (об.) – Помага на човек да излезе от заблужденията си и да спре да се чувства като жертва, попаднала на грешното място в грешното време. Дава ни да видим каква е и нашата роля в кашата, в която сме забъркани.

4. Коя е слабата ти страна? – Справедливостта – Гледанията като цяло са доста черно-бели, категорични, без място за нюанси, без залъгване, право в болното място.

5. За какъв тип въпроси си най-подходящо? – 10 жезли (об.) – За въпроси, при които чувстваме, че губим почва под краката си и имаме нужда от помощ. Когато сме изгубили хоризонта от поглед.

6. Как ще ми помогне работата с теб? – Крал пентакли – Ще ми възвърне чувството за контрол над ситуацията и усещането, че нещата си зависят от мен и никой друг.

И накрая…

Таро на феите

fey-tarot-spread

1. Представи се, разкажи за себе си на кратко – Обесеният (об.) – Инатлива, палава и несъобразяваща се с ограниченията колода, която обича да се вре не където й е мястото. Напомня за дете.

2. Какъв е езикът, на който говориш? – 3 жезли – Говори по-скоро за нещата такива, каквито биха могли да бъдат, а не каквито са. Магически и мечтателен език.

3. Коя е силната ти страна? – 7 жезли (об.) – Умее да накара питащият да се усъмни дори и в най-твърдите си убеждения, да постави под съмнение всичко, на което досега сляпо е вярвал.

4. Коя е слабата ти страна? – Императорът – Това определено ме изненада. Като че ли тази колода акцентира на егото (съдейки и по обърнатия Обесен) и е доста праволинейна – или я харесваш, или между вас никога няма да се получи.

5. За какъв тип въпроси си най-подходящо? – Асо чаши – За любовни въпроси, въпроси за връзки и отношения, за моментите, в които имаме нужда от емоционална подкрепа и искреност.

6. Как ще ми помогне работата с теб? – Асо мечове – Ще ми помогне да внеса яснота и разбиране в питанията си, а също така и да открия вътре в себе си решенията, които преди това не съм успявала да видя.

Ако сте успели да стигнете до края на този пост – браво на вас, почерпете се с нещо за този успех! Как ви се струва подредбата? Бихте ли я пробвали с картите, които използвате в момента? Не се колебайте да споделите опита си, ако го направите :)

Реклама

36 thoughts on “Как да проведем интервю с колода карти

 1. Хей, ти имаш Фей Тарото!!! Едно от любимите ми е, но все още го нямам :)
  Интересно дали колодите по принцип отговарят така или е до отношение и нагласа към самата колода :)
  Хареса ми статията!!! Сега ще я пробвам тази подредба :)

 2. Направих подредбата за моята колода на
  ROBIN WOOD
  Значение на позициите:
  1. Представи се, разкажи за себе си на кратко.
  10 Чаши – силно емоционална и привързана към теб :), ние сме едно и ме е грижа за теб.

  2. Какъв е езикът, на който говориш?
  7 Пентакъла – внимателно обмислен, като винаги можеш да очакваш още повече.

  3. Коя е силната ти страна?
  5 Жезъла – мога да хармонизирам и балансирам между много различни гледни точки и активности

  4. Коя е слабата ти страна?
  ІІІ Императрицата – грижа ме е за всички, overprotective???

  5. За какъв тип въпроси си най-подходящо?
  VІ Любовниците – избори, взаимоотношения

  6. Как ще ми помогне работата с теб?
  VІІІ Силата – Да хармонизирам инстинктите си с духа си.

  Интересно се получи!!! :) Ще пробвам и с другите си колоди :)

 3. Фейското таро ми е от доста отдавна, от преди 4 години някъде. Купувано е от магазин „Дария“ в София. Почти не съм гледала с него, нещо не се разбрахме от началото, не знам защо. Мисля да му дам втори шанс тези дни.

  Много интересно се е получило твоето подреждане, не очаквах 10 чаши точно за тази колода :) Само като идея за Императрицата – може би слабата страна му е, че изисква повече внимание, може би има много богата символна страна, която изисква време да се изучи? Или пък е с преобладаваща мъжка енергия като звучене и женските образи са по-неубедителни? Сега това ми звучи правдоподобно за фейската колода, на която за слаба страна излезе Императорът – тя наистина има чувствително по-женско звучене и „мъжката“ енергия почти я няма никаква.

 4. Благодаря за коментара :)
  10 Чаши доста ми се върза, защото наистина имаме много силна връзка с тази колода! Преди години като си търсех карти, никоя не ме привличаше… все бяха извън мен и като срещнах Робин Ууд, знаех, че е моята! :) После повече от пет години изобщо не погледнах към таро…. родих двете си момчета, имахме доста работа и когато му дойде времето да се гмурна отново в Таро, седнах у дома и попитах къде сте? и после без да мисля, просто отворих един шкаф и те бяха там :))) Наистина си общуваме.
  Интересно за Императрицата…, но със сигурност не са слаби женските образи… Любима ми е Страшния съд – Жена, която възкръсва с птицата Феникс зад себе си!!!
  Някой ден като я разбера ще гледам да пиша отново тук :)
  Поздрави!!! :)

 5. Вера, здравей, направих си едно такова интервю със Скарабейсата колода /Lo Scarabeo/ и ми е трудно да си го разтълкувам:

  1. Представи се, разкажи за себе си на кратко. – Колело на съдбата – показва буквално, че говори за съдбата, как ще се развиват събитията

  2. Какъв е езикът, на който говориш? – Влюбените – дава варианти за избор

  3. Коя е силната ти страна? – 3 пентакли – дава варианти за творческа мисъл, многопластови значения и тълкувания, почти като изкуство, можеш много да мислиш и различни неща да откирваш в картите

  4. Коя е слабата ти страна? – Смърт – хмм, може би че значенията са краткотрайни, за момента и може да се променят събитията и да не разчитам на тълкуването като крайна присъда?

  5. За какъв тип въпроси си най-подходящо? – 5 пентакли – за проблемни ситуации и безнадежност, картите дават надежда и изход може би

  6. Как ще ми помогне работата с теб? – Дявол – ха, ами нз, ще си канализирам разпиляната енергия в някаква посока?+ 4 чаши – допълнителна карта – явно картите дават надежда и изваждат от депресивни и свръхемоционални състояния.

  Уейтската колода: хвръли ме в потрес, може би ми се сърди, че почтни не я ползвам, странни карти:

  1. Представи се, разкажи за себе си на кратко. – 8 меча – безпристрастна колода, май нещо не сме на една вълна, не иска да ми каже всичко, мълчи, нз…

  2. Какъв е езикът, на който говориш? – 9 меча – такъв, че да ти се изправи косата от страх, явно колодата е готова да предсказва всякакви катаклизми и хич не се интересува ще се уплашиш ли, или ще се натъжиш

  3. Коя е силната ти страна? – 5 чаши – ето пак, явно силата ѝ е да те разреве, да ти помогне да осъзнаеш загубата и да я приемеш

  4. Коя е слабата ти страна? – Колело на съдбата – слаба страна, хмм, може би категоричността на предсказанията, че нищо не зависи от теб и нищо не можеш да промениш

  5. За какъв тип въпроси си най-подходящо? – 4 меча – за сериозни въпроси, свързани с болест, загуби, трагедии от всякакъв вид, за медитации също, за моментите на отчужденост и вглъбеност, изолация, когато си сам

  6. Как ще ми помогне работата с теб? – 10 пентакли + Звездата – тук съм аут? след толкова страдащи карти тези двете са доста нетипични, или пък са си на място – да забележиш важните неща – 10 п и да се излекуваш – Звездата

  Изводът май е: Ако искам истината за въпрос, който няма варианти – Уейт, ако искам да избирам и да решавам сама – Скарабей.

  Ти какво мислиш???

  Поздрави, Мойра :)

 6. На мен ми се струва изключително забавен и смешен факта, че се е паднало Колелото на съдбата за Скарабейската колода точно – нали знаеш, че скарабеите (вид големи бръмбари) правят едни топчета от тор, които търкалят насам-натам :)

  Иначе за картите на Уейт, нещо са ми странни тези карти, от цялото подреждане лъха някаква идея, че е колода (може би според теб), която показва основно липса на свободна воля и е натоварена с повече безнадеждност – по 8, 9 мечове, 5 чаши, Колелото. 4 мечове също като че ли го потвърждава – все едно е полезна за въпроси, когато не искаш да предприемаш нищо, а само да чакаш. 10 пентакли като как ще ти помогне работата с нея – може би, че ще се сдобиеш с признание и някакъв авторитет, ако гледаш с нея. Също е вероятно гледанията ти да са по-подробни и символно натоварени, по-детайлни.

 7. Да, с Уейт съм от началото и с него съм преживявала по-тежки ситуации, субективно тежки де, нищо кой знае колко фатално, но така ми е останало от тях – че са строги карти. не знам. може и да бъркам.

  а какво ще кажеш за смъртта и за дявола при скарабей?

  за топчетата тор не знаех. :)

 8. Може би, че не са толкова колода, която да показва необходимата промяна и трансформация в питащия (Смъртта) или в неговата настройка по проблема, а по-скоро че са с по-материална и практична колода, почти с ежедневна насоченост (Дяволът + 4 чаши). Което няма лошо, Друидите и Уика са така при мен и работят отлично. Друг вариант за Дяволът е, че може дори материални ползи да извлечеш от тях, ако гледаш за пари, да речем. А може и да са колодата, към която си „пристрастена“ :)

 9. Здравейте Вера.Чета вашия блог от доста време и за първи път тук видях картите Друиди и Уика.Много ми допаднаха,Успях да си ги купя,но за съжаление книгата е изчерпана.Месец вече я търся,дори и втора употреба но уви….Бих искала да попитам бихте ли я предоставили на Spiralata.net за да може хората като мен които я търсят да я прочетат?
  Ако някой който чете този сайт има книгата и я продава да се свърже с мен на имейл neli_stars@abv.bg.
  Моля помогнете ми ,много искам да я прочета.
  Може също някой да ми я изпрати да я преснимам и да му я върна,но едва ли някой би ми се доверил.И все пак надявам се по някакъв начин да се сдобия с книгата ,защото едва ли скоро ще има ново издание.
  Предварително благодаря на всички които биха ми помогнали.

 10. Вера,можете да изтриете поста ми,защото току що се свързах с издателство Шамбала и обещаха да ми я изпратят в електронен формат.:)

 11. Здравей Вера. Подредих подредбата с “друиди и уика“.
  Ето как ми отговори:
  1. Представи се, разкажи за себе си на кратко.-КРАЛ ЧАШИ-услужливост,познания,контактност.

  2. Какъв е езикът, на който говориш?- КРАЛИЦА ПЕНТАКЛИ-майчински

  3. Коя е силната ти страна?-4 МЕЧ-лечител,духовен водач.

  4. Коя е слабата ти страна?-КРАЛИЦА ЖЕЗЛИ-носи заряда,желанието за доминантност,но смекчаващото е появата на карти-4м,крал ч,кралица п,5п (защо ли си мисля че тази колода,че таро флиртува с мен,или ме обича)

  5. За какъв тип въпроси си най-подходящо?-4 ЖЕЗЛИ-добре е да се пита по въпроси за семейството,красиви любови,желания ,добри намерения. не е добре поради кралица жезли-да се ползва когато съм нервна,но пак крал чаши и дама пентакlи са в помощ,те са обичащи,грижовни,но не е добре да я задушавам с еднотипни питания(4ж). И все пак празник е да се докосваш до картите на тази колода.

  6. Как ще ми помогне работата с теб?-5 ПЕНТАКЛИ-как помага,с какво,по какъв начин.
  Тази колода е релакса,тишината,хармонията,медитацията,извън света,извън материалното. Докато печелиш ,губиш.Докато губиш печелиш.Движение.Лечение,приятел.

  Не ползвам обърнати карти,затова са само прави. Каква е методиката,практиката в колодата да има обърнати карти?И как се събират картите ако ползваме и обърнати ,имам предвид дали се прибират в кутийката смесени,или се полагат вътре само прави.
  извинявам се ако във блога има тема за обърнатите карти,ще потърся.

 12. Здравейте Вера,ето как ми отговори колодата ми Друиди и Уика.Аз наистина сега се запознавам с тях,защото имам колодата от около месец.Интересното е че когато почиствах колодата си с Рейки,през цялото време виждах с вътрешното си зрение зелен цвят.Зелена колода.:)Свързана с природата и земята.:)
  1.Представи се,разкажи накратко за себе си?
  Крал жезли
  Мъдра колода с чувство за отговорност.Умее да вдъхновява.Вдъхва ентусиазъм и оптимизъм.Подходяща за въпроси свързани с финанси,важни решения.

  2.Какъв е езикът на който говориш?-10 чаши
  Езикът на любовта.:)Щастие,любов,осъществяване.Говори за нещата от живота.

  3.Коя е силната ти страна?-3 пентакли
  Прираст,занаят,труд.Магията на правенето.

  4.Коя е слабата ти страна?-Смъртта
  Трансформация.Незнам точно как да тълкувам тази карта.Прочистване на старото,освобождаване на път за новото.

  5.За какъв тип въпроси си най-подходящо?-9 чаши
  Осъществени мечти,желания,задоволство,емоции,щастие.

  6.Как ще ми помогне работата с теб?-5 мечове
  Да изляза от ситуацията на поражение и да видя новите възможности.

  Незнам доколко съм разтълкувала това което са искали да ми кажат картите,защото се занимавам с тях от няколко години на периоди ,поради липса на време.Изчела съм много книги за тях,но интуицията
  е друго нещо.:)Трябва ми работа в тази посока.
  Вера,ще се радвам да чуя и твоята интерпретация за това интервю.Благодаря!

 13. Ето и интервюто с колодата на Уейт.
  1.Представи се,разкажи за себе си?-9 жезли
  Отбрана.Възстановяване след сражение,защитава или търси нещо.Помага да предусещаме опасностите много преди да се случат.Способност да се справяш с проблемите.

  2.Какъв е езикът на който говориш?-2 жезли
  Необходимостта да поемеш отговорност и да вземеш решение.Кръстопът в живота.

  3.Коя е силната ти страна?-Глупакът
  Важните уроци.Да си отваряме очите,да разсъждаваме трезво за да избегнем нещастието.Ново начало.Изборът подсказан от интуицията.

  4.Коя е слабата ти страна?-2 мечове
  Съмнения,противоречивост,неспособност да се вземе решение.

  5.За какъв тип въпроси си най-подходящо?-10 чаши
  Любов,щастие в дома,партньорство.

  6.Как ще ми помогне работата с теб?-Крал на мечовете
  Цар на разума,на словото,на ясния,логичен ум.
  Ще ми помогне да овладея властността си.:) И да спра да се тревожа
  и да се страхувам от физически опасности най-вече за близките си,че аз имам параноя на тази тема.Но това е дълга история.

  Имам колодата Таро на търсещия и когато имам време ще публикувам и интервю с нея.
  Имам Марсилско Таро,което си купих насила заради книгата на Хайо Банцхаф,но не бих работила с него,много ми е чуждо.
  Ами това е от мен засега.:)

 14. Вера, благодаря за споделянето на тази подредба, определено е забавно, хаха, а трябва да кажа, че е и полезно, понеже може да „доизясни“ някои проблеми, които възникват при тълкуването на картите в определени колоди. Пробвах със най-старата ми колода – „Таро на Търсещия“ и въпреки, че най-много с нея съм гледала и имам опит, пак намерих полезна информация в тази подредба, с която да постигна по-добро разбиране с нея. Излязоха следните карти:
  1. Представи се, разкажи за себе си на кратко – Луна – вярно е, че с тази колода доста съм се чудела. Удря често едни комбинации, които са неясни, мъгливи и дори и да ги тълкуваш, в главата ти излизат няколко версии, всяка от които звучи много правдоподобно
  2. Какъв е езикът, на който говориш – обърнати три меча – Доста директно, дори да означава, че ще нарани, хич не го интересува, казва си истината такава, каквато е. Освен това, понеже е карта, която се асоциира със Сатурн във Везни в астрологията, бих казала, че добавя някакво чувство на морбиден хумор, който прилага дори и в най-черните ситуации за човек. Ако човек умее да се смее на себе си, може да му е много забавно да му гледат с тази колода.
  3. Силни страни – Майка на Камъните – Казва нещата такива, каквито са, реалистични. Направлява те с най-добри чувства да направиш информиран избор след като си се запознал добре с фактите
  4. Обърнат баща мечове – Да, както стана ясно и от другите карти, дипломатичността на това Таро не му е силната страна и може да „изрече“ доста резки неща. Струва ми се, че за сметка на фактите и обстановката около тях, пренебрегва емоционалния свят на хората и ролята, която играе той и може да играе той в решенията им
  5. За какви въпроси си подходящо – Мултивселена – Това е една уникална за „Таро на Търсещия карта“ – базирана е на идеята за паралелните вселени, където всяко едно наше действие създава паралелна реалност, в която сме направили другия избор, който реално не сме направили. Така че дава многоизмерни отговори, поглед от много различни страни, което казах и при Луната, де
  6. Как ще ми помогне работата с теб – Обърната дъщеря на жезлите – ще ми помогне да спра да правя необмислени тъпотии в живота си.

 15. Интересни карти, Тъндър. И аз ще се пробвам накратко, ако нямаш нищо против :)

  1. Луна – мистична, енигматична, потайна, използва повече символност от другите колоди, може би.
  2. 3 мечове (об.) – език отварящ стари рани? Или ти говори за сегашните преживявания чрез препратки към стари болки и отминала опитност?
  3. Кралица пентакли предполагам – делова, земна, практична колода, която предлага конструктивни решения
  4. Крал мечове (об.) – липса на категоричност от време на време може би?
  5. Мултивселена – с тази карта нямам опит, така че предполагам за въпроси, свързани с паралелни светове? :) Или пък какво е щяло да бъде, ако не си направил това или онова.
  6. Не знам това коя дворцова карта е, но ако е Рицар жезли обърнат – може би ще те предпазва от прегаряне, разпиляване в твърде много посоки и съответно загуба на енергия за глупости.

  Радвам се, че подреждането е било интересно за толкова много хора! Аз сега смятам да пробвам Допитването до Висшия Аз :)

 16. Да, и в твоето тълкуване има истина. :) С тази колода трябва да се внимава от гледна точка на това, че понякога един въпрос предизвиква лавина от поне няколко други, т.е понякога отговорът им отваря нови въпроси. С другата ми колода – Legacy не е така, там няма 6-5, всичко е категорично, добре е, че имам „двете крайности“, така да се каже :) Иначе за 6тата карта – това е еквивалент на паж при тях, но покрай твоята подредба точно се замислих дали е редно приравняването така на дворцовите аркани и ми се струва, че едно съдържание дава „дъщеря“, друго „паж“. В традиционния „двор“ много преобладава мъжкото – една кралица, другите са по-скоро мъжки проявления – паж, рицар, крал. Докато при тези мъжко/женско е малко изравнено и го усещам все едно във всеки цвят на дворцовите има едно малко момиченце (дъщерята), едно момче в пуберитета (сина) и вече двама възрастни – не знам, надявам се каквото написах да е полезно за хората, които имат подбно наименовани дворцови карти.
  Радвам се, че подредбата с Висшия Аз ти е харесала, надявам се да намериш отговора, който търсиш :) Пък ако искаш, можеш да споделиш, ще се радвам да си имаме координатите и да обменяме опит, ако искаш :)

 17. Ако е Паж, както първоначално си помислих, но срещнах в интернет да го приравняват към Рицар, пасва повече с първоначалното ми хрумване за колода, към която се връщаш, когато искаш да си сигурна в тълкуването. Като ти писне от новите, с които разнообразяваш, нещо такова.

  Иначе аз започнах с таро с колодата на Друидите и Уика, където вместо пажове има принцеси и така се балансират мъжките и женските енергии според авторите. Но тъй като аз самата рядко виждам пажовете като пол или конкретен човек, не ми пречи толкова.

 18. Здравей Вера, опитах се и аз да проведа едно интервю с таро колода. Избрах колодата на Уейт, защото като че ли я познавам най-добре(но вече започвам да се съмнявам).
  1. Представи се – Кралица Чаши – Тази колода не съди, подкрепя ме, даав ми своите напътствия, но ме оставя да реша дали да ги следвам или не. Нищо не е съвсем такова, каквото изглежда.
  2. Какъв е езикът, на който говориш – 4 пентакли – на пръв поглед, говориш едностранчивия език на материалното, на човек, който се страхува да не загуби онова, което е постигнал, най-вероятно сам. Езика на печалбарството и вероятно самотността.
  3. Кои са силните ти страни – Крал пентакли – Железен самоконтрол, спокойна и уравновесена. Не прибързваш с изводите си, изучаваш ситуацията педантично и гледаш на нея изключително рационално.
  (Странно как се съчетават кралица чаши с крал пентакли в случая.)
  4. Кои са слабите ти страни – 5 пентакли – Винаги очакваш най-лошото и отвръщаш на въпросите по-скоро от песимистичната гледна точка, отколкото от реалистичната.
  5. За какви въпроси си най-подходящо – 2 пентакли – най-подходящо си за случаите, в които се колебая и политам в облаците или започвам да преувеличавам с фантазиите си. Тъй като съм много емоционална, ми помагаш да се връщам на земята и да гледам по-спокойно на взаимоотношенията си с хората и съюзите/начинанията от всякакъв вид.
  6. За какво ще ми помогне работата с теб – 3 чаши – ще ми помогне да се отпусна и да не се впрягам толкова. (странно след всичко, които казах за 2 пентакли). Ще ми помогнеш да олекотя мислите си и да не се вкарвам в мрачни илюзии.
  Това мисля…
  Ще се опитам да направя интервю и с другите колоди, тъй като ми е страшно любопитно. Всички те се държат изключително различно ::)

 19. Пак се нареждам аз, аххаха. Подариха ми колодата на Кроули днес, заредих я с няколко камъчета, с моя енергия, и реших да я пробвам и ето какво получих:

  1. Представи се – Обърнати осем меча – струва ми се малко заплесната колода някаква. Вярно е, че цветовете й са много меки (по снимки из Интернет изглеждат по-контрастни), та поради това лесно се потъва в нея и се загубваш. Поради това може да дава малко разнопосочни отговори.
  2.Какъв е езикът, на който говориш – Обърнато асо чаши – твърде според мен емцоионално, феерично, обръща внимание на емоциите на хората, особено на тези, които са негативни и това как влияят на ситуацията.
  3. Какви са ти силните страни – 6 жезли – Явно, че е колода мотиватор и дори и ти да не вярваш в успеха си, тя вярва :D
  4. Какви са слабите ти качества – Императрица – Явно от време на време ще звучи твърде поучително и като някаква майка, която поучава дъщеричката си за това как трябва да бъде по-крехка, женствена и как не трябва да си бърка в носа.
  5. За какви въпроси си най-подходяща – 5 жезли – За въпроси, когато има конкуренция, конфликти, как да си намериш правилния път в ситуацията.
  6. С какво ще ми помогне работата с теб – обърнати две пентакли, изпадна и обърната колесница – Явно ще ми помогне като ме научи да спра малко с ненужния контрол и да „омекотя“ хватката.

 20. Здравей, susu, съжалявам, че се забавих толкова много с отговора. Ето какво мисля аз накратко по твоите карти:
  1. Представи се – Кралица Чаши – обикновено тази кралица отговаря на зодия Скорпион, така че е карта също така на окултното и медитацията. Един вид колодата все едно ти казва: „Здравей, аз съм оракул“ :)
  2. Какъв е езикът, на който говориш – 4 пентакли – традиционен, малко консервативен може би;
  3. Кои са силните ти страни – Крал пентакли – бизнес въпросите, умението да ти показва областите, в които ти контролираш нещата;
  4. Кои са слабите ти страни – 5 пентакли – ситуациите на физически недоимък, самота, безизходица, вероятно тогава отговорите му няма да са най-удачни;
  5. За какви въпроси си най-подходящо – 2 пентакли – ежедневни, практични, неангажиращи;
  6. За какво ще ми помогне работата с теб – 3 чаши – за социализиране, намиране на нови приятели, може би е идеална колода за гледане на таро по време на купон или женско събиране на кафе.

 21. Здравей отново, Thunder, интересни карти. И аз обмислям от доста време колодата на Кроули, но ми се струва, че с нея няма да си паснем :)

  По твоите карти какво мисля аз:
  1. Представи се – Обърнати осем меча – колода, която ти дава възможност да погледнеш извън ограниченията на собствените ти възприятия? Да разчупиш ограниченията, които сама си си наложила. Не знам, нещо такова ми се върти из главата.
  2.Какъв е езикът, на който говориш – Обърнато асо чаши – аз точно обратното тълкуване имам за обърнато Асо чаши – блокирани емоции, пресъхнали чувства. Хрумва ми чисто интуитивно – нехристиянски език… Чела съм, че символите в Асо чаши в колодата на Уейт са като от християнско кръщение, може би при Кроули символите са всякакви други, но не и християнски :)
  3. Какви са ти силните страни – 6 жезли – въпросите, свързани с егото, когато искаш да излезеш победител в някаква ситуация или да впечатляваш другите;
  4. Какви са слабите ти качества – Императрица – тук може и да съм предубедена, но си мисля, че слабата страна е женското виждане за нещата, сякаш отсъства, по-мъжка ми е някак тази колода;
  5. За какви въпроси си най-подходяща – 5 жезли – тук мнението ми напълно се припокрива с твоето, а и пасва с 6 жезли по-горе;
  6. С какво ще ми помогне работата с теб – обърнати две пентакли, изпадна и обърната колесница – може би се опитваш да работиш с твърде много колоди към момента и тази ще остане неизползвана за известно време, аз така си мисля поне…

 22. Вера, благодарско отново за подробното включване. Давам като обратна връзка по въпроса – за сега я използвам тази колода, даже повече от легаси-то, което по принцип ми е основната колода за използване. За сега е много „дипломатична“, ако мога така да я определя. Иначе е малко като Стиймпънка – изглежда доста мрачна и странна на пръв поглед, но всъщност изобщо не е такава. Иначе ако не ми беше подарък, честно казано, не бих я купила именно защото ми изгелждаше адски красива, но нечетлива, а се оказа, че не е такава. Та … ако те привлича, но нечетливостта те спира, дай й шанс, може да те изненада ;)

 23. Гледането с нея прилича ли на това с типична Уейт колода или е по-различно и трябва да четеш предварително за символите, преди да можеш да започнеш да я използваш?

 24. Има някои разлики, при малките аркани поне за мен не толкова големи, то и от изображенията си личи посланието, но при дворцовите карти има доста голяма разлика. Трябва да кажа, че тяхната система, поне за мен, е по-логически издържаната и макар дълго да съм използвала Уейт колоди и Уейт-производни, доста ми хареса и бързо свикнах с нея. :)

 25. Здравейте! Начинаеща съм, ама много начинаеща! :) Направих питането с колодата на Уейт и моля за коментар по тълкуването:
  1. 1. Представи се, разкажи за себе си? –( Луната обърната). Депресирана, меланхолична и параноична колода. Много ме изненада тази карата и ми е много трудно да я тълкувам.
  2. 2. Какъв е езикът, на който говориш? – (Тройка пентакли). От името на специалиста, или пътя на реализацията от идея до плът.
  3. 3. Коя е силната ти страна? – (Обесеният) – Търпението.
  4. 4. Коя е слабата ти страна? – (2-ка пентакли) – Липсата на баланс.
  5. 5. За какъв тип въпроси си най-подходящо? – (Кралица на Чашите) – Любов и съпричастност, мелодраматични въпроси.
  6. 6. Как ще ми помогне работата с теб? – (Справедливостта) – Откриване на същността на проблемите и обективното им показване, отразяване.

 26. Здравейте, тълкуванията ви са си доста добре. Ако трябва да добавя нещо по тях, бих разглеждала обърната Луна на първа позиция като колода, която не е много магична или мистична, а по-скоро се стреми да разсее самозаблуди и илюзии. Което обаче може да я прави донякъде и трудна за преглъщане.
  Тройка пентакли за езика, на който говори, може би дори академичен или това, че е подходяща за начинаещи или учещи се с таро.
  Силна страна на Обесеният, освен търпението, е и възможността да се погледне на нещата от напълно нов и различен ъгъл, който да донесе по-дълбоко разбиране.
  2 пентакли като слаба страна са може би по-ежедневните въпроси, свързани със задължения и прозаични задачки.
  С Кралица чаши любовните гледания и работата със собствените чувства вероятно ще са доста точни с тази колода, а работата с нея ще ви помогне да вземете по-категорични и ясни решения, също и да сте по-обективна.

 27. Колко ясно и добре обосновано сте го написала! :) Благодаря за бързия и пълен отговор! :)

 28. Здрасти Вера,
  От доста време си гледам с разни апликации и в интернет и си чета тук и терпретациите. Миналата седмица пътувах до Болоня и Флоренция и точно преди да замина една позната ми разказа как си намерила на един пазар малки карти таро, които можела да си носи навсякъде с нея. Та, почувствах, че това ще да е момента да си взема. И като по невероятна случайност, точно последния ден, когато вече се бях отчаяла и отказала, понеже не намирах магазин, както се шляехме из Флоренция едно от момичетата с което пътувахме видя магазин с колоди и Хари Потър пръчки на витрината. Влязохме и имаха доста огромен избор. Чудех се дали да не ди взема Уейт, ама не ми харесаха картинките има един Уейт дето е малко по-артистично нарисуван както в Let’s Tarot аплилацията и съм решила, че ще си го взема него от йбей. Много се чудех между Некро и Силвър уичкрафт таро и накрая избрах Уичкрафта. Днес направих тази подредба ( бях си обещала, че като си имам колода ще пробвам всичките подредби от блога ти) и се получи нещо много интересно.
  1 – представи се – Кралица мечове – Трезвомислеща, умна, директна, изключително добра в плснирането и решаването на проблеми. Може да е малко остра и да не си мери думите, НО винаги казва истината. И един цитат от упътващата книжка към колодата за кралица мечове – Ако не искаш да знаеш, тогава не питай!
  2 – езикът на който говориш – Шестица пентакли – Баланс, справедливост, трезва преценка, споделяне.
  3 – силни страни – кралица пентакли – ясна преценка как работи света и какво е мястото ѝ в него, амбиция и закрила
  4 – слаби страни – десет жезли – отговорност, семейство и наследство, товар
  5 – за какви въпроси е подходящо – паж мечове – свързани с комуникация, учене, информация, логични, прецизно зададени, ясни въпроси.
  6 – как помага работата с колодата – шестица чаши – Хм, тук аз го тълкувам като по-скоро да е помощ за работа с миналото, минали травми, причините за тях, недоработени проблеми свързани с психологични травми пт детството. Както и за споделяне на информацията, която дава от 5 за въпросите, с които най-много помага.

  Бих искала да питам и теб какво мислиш, защото съм доста начинаеща и главно се уча от твоя блог и разни статии в нета, още не съм си купувала книги по темата.

 29. Здравейте,
  Искам да попитам за моята колода от Таро карти “ Ramses- Tarot of Eternity“, Lo Scarabeo, Torino. Made in Italy. Купих си ги, но не от България. Сякаш ги избрах, но не усещам, че те са ме избрали. Не ги чувствам..може би защото съм начинаеща или..
  Утре, ще последвам съвета ви за “разговор“ с колодата. Дано ме изберат, както аз избрах тях!

 30. Здравейте!
  Вдъхновена от толкова интересни „интервюта“, реших да се включа и аз. Интервюто е с колодата на Уейт. В началото бях скептична за нея, когато я избирах от един магазин, но когато я отворих, преминах през картите, за да разгледам изображенията… Нещо „кликна“ между нас, както при стари приятели, които са от години заедно. Ще споделя моето виждане за картите, но, моля, отворена съм да чуя и вашите мнения.

  Ето както ми се падна:
  1. Представи се, разкажи за себе си на кратко. – Паж на мечовете
  Паж на мечовете, предполагам, ми казва, че ще е отворен към моите въпроси и достатъчно „приказлив“, но може да няма винаги отговор на това, което го питам, или да пренебрегвам посланията му, въпреки това ще се опита да ме насочва.

  2. Какъв е езикът, на който говориш? – 9 Пентакли
  Тази карта по някакъв начин ми казва, че е колодата е „над нещата“, ще ми казва нещата в прав текст, деликатно, спокойно, по „аристрократски“. Някак си жълтият цвят и като цяло атмосферата ми навява чувството, че ще ме насочва повече към положителната страна. Тепърва ще разбера.

  3. Коя е силната ти страна? – Звездата
  Пътеводител към интуативното, давайки възможност да опозная „тъмната“, непозната страна на моя свят, под съпровода на „светлината“, на колодата. Тя ще ми дава нужната яснота.

  4. Коя е слабата ти страна? = Крал на чашите, но захвана и картата 8 Пентакли
  Усещам, че комбинацията между двете карти, ми носи посланието за „чака те много работа“ с нас, за да ни разбереш напълно, но ще се случи.

  5. За какъв тип въпроси си най-подходящо? – Паж на пентаклите
  Мобе би, колодата ми казва, че ще е по-подходяща за гледане на себе си, отколкото за другите. Ако все пак реша да попитам за други, то да е в тясна връзка с мен.

  6. Как ще ми помогне работата с теб? – 8 Мечове
  Намирам 8 мечове за много интересна карта, особено когата се пада в такава ситуация. Седем мечове са „откраднати“ и дамата също. Тя е с превръзка и завързана, но краката и дават възможност да се движи. Напомняйки си за 9 мечове, някак създава усещането за „пробуждане от кошмарен сън“, който дава информация за бъдещето и дава възможност за вътрешна подготва за предстоящите събития.

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s