Как да проведем интервю с колода карти

Не знам, дали сте забелязали, но различните колоди таро имат различен начин да ви отговорят на един и същи проблем.

Някои се концентрират само над отрицателните аспекти и трудностите, други показват по-оптимистичната страна на нещата. Някои са резки и директни, други рисуват само дъги, еднорози и цветни балони. Би било чудесно, ако знаехме коя колода е най-подходяща за въпроса, който искаме да зададем, нали?

Хрумна ми да направя интервю на четири от колодите си карти. И понеже ми се стори интересно, реших да го споделя с вас. Как се интервюира таро? Със следната подредба:

Значение на позициите:
1. Представи се, разкажи за себе си на кратко.

2. Какъв е езикът, на който говориш?
3. Коя е силната ти страна?
4. Коя е слабата ти страна?
5. За какъв тип въпроси си най-подходящо?
6. Как ще ми помогне работата с теб?

Вече ви казах по-горе, че го пробвах с четири от колодите си: Стиймпънк таро, Друиди и Уика, Таро на Уейт и Таро на Феите. Ако ви е любопитно какви отговори получих, затегнете коланите, защото текстът ще е дълъг :)

Стиймпънк таро

Steampunk-Interview_Spread

1. Представи се, разкажи за себе си на кратко – 4 чаши (об.) – Стиймпънк тарото на пръв поглед наистина е доста мрачно, затворено в себе си и своя малък измислен свят, но това е само на пръв поглед. В действителност при гледане колодата излиза от своя мрачен и откъснат контекст и може да прави доста точни предсказвания без оглед на тематиката.

2. Какъв е езикът, на който говориш? – 10 пентакли (об.) – Без излишни детайли, без излишни подробности, само същината на нещата и това, което е необходимо да се каже, нищо претрупано. Почти няма символика.

3. Коя е силната ти страна? – Страшният съд – Колодата определено зове човек към дълбоката страна на въпросите, за които пита, колкото и да е учудващо това за мен. Посланията са насочени повече към духовното израстване на питащия, отколкото към нещо друго.

4. Коя е слабата ти страна? – Глупакът (об.) – Мда, едно от неприятните неща при Стиймпънк тарото е, че когато не схвана посланието от първия път, то ми го повтаря все с едни и същи карти. Когато не разбирам тези карти, тегля пак същите карти. Малко като да си българин в Англия, да не знаеш езика и да обясняваш на хората бавно и високо на български език, надявайки се, че така ще те разберат.

5. За какъв тип въпроси си най-подходящо? – Асо жезли – За онези, при които влагаме страст и желание. Също и за въпроси, в които търсим мотивация, енергия, желание за действие.

6. Как ще ми помогне работата с теб? – Отшелникът – Да, това определено вече го чувствам. Както споменах и по-горе, тази колода е изключително добра за работа над себе си и духовна практика, не толкова за по-ежедневни въпроси.

Таро на Друидите и Уика

Druidcraft-Interview-Spread

1. Представи се, разкажи за себе си на кратко – 7 пентакли – С тази колода определено трябва доста методичен и усърден труд, нещата стават бавно, но след като ги усвоиш веднъж, наградата си заслужава.

2. Какъв е езикът, на който говориш? – Слънцето – Внася много яснота по разбираем начин, също така има приповдигнат, оптимистичен и светъл начин на изразяване. Ето защо ми е една от любимите колоди.

3. Коя е силната ти страна? – Колесницата – Умее да мотивира и да подтиква към действие. Носи яснота относно това какво искаме и как да го постигнем.

4. Коя е слабата ти страна? – Дяволът – Като цяло доста по-прагматична и заземена колода, все пак е с природна тематика. Не че не е подходяща за работа върху духовното развитие, но като че ли има и по-подходящи колоди от нея за това.

5. За какъв тип въпроси си най-подходящо? – 4 жезли – Както вече писах по-горе за по-леки и ежедневни въпроси, неща, свързани със семейството, зоната ни на комфорт, различни ритуали. Сигурно би била подходяща и за развлечение по време на някое парти :)

6. Как ще ми помогне работата с теб? – 2 мечове (об.) – Изкарва ме от затруднени ситуации, когато съм в дилема по кой път да поема, подтиква ме към действие, вместо пасивно изчакване да видя как ще се развие ситуацията сама.

Таро на Уейт

waite-spread

1. Представи се, разкажи за себе си на кратко – Императрицата – Много земна, практична и същевременно грижовна колода, като майка, която дава съвети на децата си как да постъпват в различните ситуации. Също красива и богата на символи.

2. Какъв е езикът, на който говориш? – Асо мечове (об.) – Ясен, точен, разбираем, но не винаги всичко бива казано, понякога остава частичка скрита истина.

3. Коя е силната ти страна? – 8 мечове (об.) – Помага на човек да излезе от заблужденията си и да спре да се чувства като жертва, попаднала на грешното място в грешното време. Дава ни да видим каква е и нашата роля в кашата, в която сме забъркани.

4. Коя е слабата ти страна? – Справедливостта – Гледанията като цяло са доста черно-бели, категорични, без място за нюанси, без залъгване, право в болното място.

5. За какъв тип въпроси си най-подходящо? – 10 жезли (об.) – За въпроси, при които чувстваме, че губим почва под краката си и имаме нужда от помощ. Когато сме изгубили хоризонта от поглед.

6. Как ще ми помогне работата с теб? – Крал пентакли – Ще ми възвърне чувството за контрол над ситуацията и усещането, че нещата си зависят от мен и никой друг.

И накрая…

Таро на феите

fey-tarot-spread

1. Представи се, разкажи за себе си на кратко – Обесеният (об.) – Инатлива, палава и несъобразяваща се с ограниченията колода, която обича да се вре не където й е мястото. Напомня за дете.

2. Какъв е езикът, на който говориш? – 3 жезли – Говори по-скоро за нещата такива, каквито биха могли да бъдат, а не каквито са. Магически и мечтателен език.

3. Коя е силната ти страна? – 7 жезли (об.) – Умее да накара питащият да се усъмни дори и в най-твърдите си убеждения, да постави под съмнение всичко, на което досега сляпо е вярвал.

4. Коя е слабата ти страна? – Императорът – Това определено ме изненада. Като че ли тази колода акцентира на егото (съдейки и по обърнатия Обесен) и е доста праволинейна – или я харесваш, или между вас никога няма да се получи.

5. За какъв тип въпроси си най-подходящо? – Асо чаши – За любовни въпроси, въпроси за връзки и отношения, за моментите, в които имаме нужда от емоционална подкрепа и искреност.

6. Как ще ми помогне работата с теб? – Асо мечове – Ще ми помогне да внеса яснота и разбиране в питанията си, а също така и да открия вътре в себе си решенията, които преди това не съм успявала да видя.

Ако сте успели да стигнете до края на този пост – браво на вас, почерпете се с нещо за този успех! Как ви се струва подредбата? Бихте ли я пробвали с картите, които използвате в момента? Не се колебайте да споделите опита си, ако го направите :)

Advertisements

34 thoughts on “Как да проведем интервю с колода карти

 1. Хей, ти имаш Фей Тарото!!! Едно от любимите ми е, но все още го нямам :)
  Интересно дали колодите по принцип отговарят така или е до отношение и нагласа към самата колода :)
  Хареса ми статията!!! Сега ще я пробвам тази подредба :)

 2. Направих подредбата за моята колода на
  ROBIN WOOD
  Значение на позициите:
  1. Представи се, разкажи за себе си на кратко.
  10 Чаши – силно емоционална и привързана към теб :), ние сме едно и ме е грижа за теб.

  2. Какъв е езикът, на който говориш?
  7 Пентакъла – внимателно обмислен, като винаги можеш да очакваш още повече.

  3. Коя е силната ти страна?
  5 Жезъла – мога да хармонизирам и балансирам между много различни гледни точки и активности

  4. Коя е слабата ти страна?
  ІІІ Императрицата – грижа ме е за всички, overprotective???

  5. За какъв тип въпроси си най-подходящо?
  VІ Любовниците – избори, взаимоотношения

  6. Как ще ми помогне работата с теб?
  VІІІ Силата – Да хармонизирам инстинктите си с духа си.

  Интересно се получи!!! :) Ще пробвам и с другите си колоди :)

 3. Фейското таро ми е от доста отдавна, от преди 4 години някъде. Купувано е от магазин „Дария“ в София. Почти не съм гледала с него, нещо не се разбрахме от началото, не знам защо. Мисля да му дам втори шанс тези дни.

  Много интересно се е получило твоето подреждане, не очаквах 10 чаши точно за тази колода :) Само като идея за Императрицата – може би слабата страна му е, че изисква повече внимание, може би има много богата символна страна, която изисква време да се изучи? Или пък е с преобладаваща мъжка енергия като звучене и женските образи са по-неубедителни? Сега това ми звучи правдоподобно за фейската колода, на която за слаба страна излезе Императорът – тя наистина има чувствително по-женско звучене и „мъжката“ енергия почти я няма никаква.

 4. Благодаря за коментара :)
  10 Чаши доста ми се върза, защото наистина имаме много силна връзка с тази колода! Преди години като си търсех карти, никоя не ме привличаше… все бяха извън мен и като срещнах Робин Ууд, знаех, че е моята! :) После повече от пет години изобщо не погледнах към таро…. родих двете си момчета, имахме доста работа и когато му дойде времето да се гмурна отново в Таро, седнах у дома и попитах къде сте? и после без да мисля, просто отворих един шкаф и те бяха там :))) Наистина си общуваме.
  Интересно за Императрицата…, но със сигурност не са слаби женските образи… Любима ми е Страшния съд – Жена, която възкръсва с птицата Феникс зад себе си!!!
  Някой ден като я разбера ще гледам да пиша отново тук :)
  Поздрави!!! :)

 5. Вера, здравей, направих си едно такова интервю със Скарабейсата колода /Lo Scarabeo/ и ми е трудно да си го разтълкувам:

  1. Представи се, разкажи за себе си на кратко. – Колело на съдбата – показва буквално, че говори за съдбата, как ще се развиват събитията

  2. Какъв е езикът, на който говориш? – Влюбените – дава варианти за избор

  3. Коя е силната ти страна? – 3 пентакли – дава варианти за творческа мисъл, многопластови значения и тълкувания, почти като изкуство, можеш много да мислиш и различни неща да откирваш в картите

  4. Коя е слабата ти страна? – Смърт – хмм, може би че значенията са краткотрайни, за момента и може да се променят събитията и да не разчитам на тълкуването като крайна присъда?

  5. За какъв тип въпроси си най-подходящо? – 5 пентакли – за проблемни ситуации и безнадежност, картите дават надежда и изход може би

  6. Как ще ми помогне работата с теб? – Дявол – ха, ами нз, ще си канализирам разпиляната енергия в някаква посока?+ 4 чаши – допълнителна карта – явно картите дават надежда и изваждат от депресивни и свръхемоционални състояния.

  Уейтската колода: хвръли ме в потрес, може би ми се сърди, че почтни не я ползвам, странни карти:

  1. Представи се, разкажи за себе си на кратко. – 8 меча – безпристрастна колода, май нещо не сме на една вълна, не иска да ми каже всичко, мълчи, нз…

  2. Какъв е езикът, на който говориш? – 9 меча – такъв, че да ти се изправи косата от страх, явно колодата е готова да предсказва всякакви катаклизми и хич не се интересува ще се уплашиш ли, или ще се натъжиш

  3. Коя е силната ти страна? – 5 чаши – ето пак, явно силата ѝ е да те разреве, да ти помогне да осъзнаеш загубата и да я приемеш

  4. Коя е слабата ти страна? – Колело на съдбата – слаба страна, хмм, може би категоричността на предсказанията, че нищо не зависи от теб и нищо не можеш да промениш

  5. За какъв тип въпроси си най-подходящо? – 4 меча – за сериозни въпроси, свързани с болест, загуби, трагедии от всякакъв вид, за медитации също, за моментите на отчужденост и вглъбеност, изолация, когато си сам

  6. Как ще ми помогне работата с теб? – 10 пентакли + Звездата – тук съм аут? след толкова страдащи карти тези двете са доста нетипични, или пък са си на място – да забележиш важните неща – 10 п и да се излекуваш – Звездата

  Изводът май е: Ако искам истината за въпрос, който няма варианти – Уейт, ако искам да избирам и да решавам сама – Скарабей.

  Ти какво мислиш???

  Поздрави, Мойра :)

 6. На мен ми се струва изключително забавен и смешен факта, че се е паднало Колелото на съдбата за Скарабейската колода точно – нали знаеш, че скарабеите (вид големи бръмбари) правят едни топчета от тор, които търкалят насам-натам :)

  Иначе за картите на Уейт, нещо са ми странни тези карти, от цялото подреждане лъха някаква идея, че е колода (може би според теб), която показва основно липса на свободна воля и е натоварена с повече безнадеждност – по 8, 9 мечове, 5 чаши, Колелото. 4 мечове също като че ли го потвърждава – все едно е полезна за въпроси, когато не искаш да предприемаш нищо, а само да чакаш. 10 пентакли като как ще ти помогне работата с нея – може би, че ще се сдобиеш с признание и някакъв авторитет, ако гледаш с нея. Също е вероятно гледанията ти да са по-подробни и символно натоварени, по-детайлни.

 7. Да, с Уейт съм от началото и с него съм преживявала по-тежки ситуации, субективно тежки де, нищо кой знае колко фатално, но така ми е останало от тях – че са строги карти. не знам. може и да бъркам.

  а какво ще кажеш за смъртта и за дявола при скарабей?

  за топчетата тор не знаех. :)

 8. Може би, че не са толкова колода, която да показва необходимата промяна и трансформация в питащия (Смъртта) или в неговата настройка по проблема, а по-скоро че са с по-материална и практична колода, почти с ежедневна насоченост (Дяволът + 4 чаши). Което няма лошо, Друидите и Уика са така при мен и работят отлично. Друг вариант за Дяволът е, че може дори материални ползи да извлечеш от тях, ако гледаш за пари, да речем. А може и да са колодата, към която си „пристрастена“ :)

 9. Здравейте Вера.Чета вашия блог от доста време и за първи път тук видях картите Друиди и Уика.Много ми допаднаха,Успях да си ги купя,но за съжаление книгата е изчерпана.Месец вече я търся,дори и втора употреба но уви….Бих искала да попитам бихте ли я предоставили на Spiralata.net за да може хората като мен които я търсят да я прочетат?
  Ако някой който чете този сайт има книгата и я продава да се свърже с мен на имейл neli_stars@abv.bg.
  Моля помогнете ми ,много искам да я прочета.
  Може също някой да ми я изпрати да я преснимам и да му я върна,но едва ли някой би ми се доверил.И все пак надявам се по някакъв начин да се сдобия с книгата ,защото едва ли скоро ще има ново издание.
  Предварително благодаря на всички които биха ми помогнали.

 10. Вера,можете да изтриете поста ми,защото току що се свързах с издателство Шамбала и обещаха да ми я изпратят в електронен формат.:)

 11. Здравей Вера. Подредих подредбата с “друиди и уика“.
  Ето как ми отговори:
  1. Представи се, разкажи за себе си на кратко.-КРАЛ ЧАШИ-услужливост,познания,контактност.

  2. Какъв е езикът, на който говориш?- КРАЛИЦА ПЕНТАКЛИ-майчински

  3. Коя е силната ти страна?-4 МЕЧ-лечител,духовен водач.

  4. Коя е слабата ти страна?-КРАЛИЦА ЖЕЗЛИ-носи заряда,желанието за доминантност,но смекчаващото е появата на карти-4м,крал ч,кралица п,5п (защо ли си мисля че тази колода,че таро флиртува с мен,или ме обича)

  5. За какъв тип въпроси си най-подходящо?-4 ЖЕЗЛИ-добре е да се пита по въпроси за семейството,красиви любови,желания ,добри намерения. не е добре поради кралица жезли-да се ползва когато съм нервна,но пак крал чаши и дама пентакlи са в помощ,те са обичащи,грижовни,но не е добре да я задушавам с еднотипни питания(4ж). И все пак празник е да се докосваш до картите на тази колода.

  6. Как ще ми помогне работата с теб?-5 ПЕНТАКЛИ-как помага,с какво,по какъв начин.
  Тази колода е релакса,тишината,хармонията,медитацията,извън света,извън материалното. Докато печелиш ,губиш.Докато губиш печелиш.Движение.Лечение,приятел.

  Не ползвам обърнати карти,затова са само прави. Каква е методиката,практиката в колодата да има обърнати карти?И как се събират картите ако ползваме и обърнати ,имам предвид дали се прибират в кутийката смесени,или се полагат вътре само прави.
  извинявам се ако във блога има тема за обърнатите карти,ще потърся.

 12. Здравейте Вера,ето как ми отговори колодата ми Друиди и Уика.Аз наистина сега се запознавам с тях,защото имам колодата от около месец.Интересното е че когато почиствах колодата си с Рейки,през цялото време виждах с вътрешното си зрение зелен цвят.Зелена колода.:)Свързана с природата и земята.:)
  1.Представи се,разкажи накратко за себе си?
  Крал жезли
  Мъдра колода с чувство за отговорност.Умее да вдъхновява.Вдъхва ентусиазъм и оптимизъм.Подходяща за въпроси свързани с финанси,важни решения.

  2.Какъв е езикът на който говориш?-10 чаши
  Езикът на любовта.:)Щастие,любов,осъществяване.Говори за нещата от живота.

  3.Коя е силната ти страна?-3 пентакли
  Прираст,занаят,труд.Магията на правенето.

  4.Коя е слабата ти страна?-Смъртта
  Трансформация.Незнам точно как да тълкувам тази карта.Прочистване на старото,освобождаване на път за новото.

  5.За какъв тип въпроси си най-подходящо?-9 чаши
  Осъществени мечти,желания,задоволство,емоции,щастие.

  6.Как ще ми помогне работата с теб?-5 мечове
  Да изляза от ситуацията на поражение и да видя новите възможности.

  Незнам доколко съм разтълкувала това което са искали да ми кажат картите,защото се занимавам с тях от няколко години на периоди ,поради липса на време.Изчела съм много книги за тях,но интуицията
  е друго нещо.:)Трябва ми работа в тази посока.
  Вера,ще се радвам да чуя и твоята интерпретация за това интервю.Благодаря!

 13. Ето и интервюто с колодата на Уейт.
  1.Представи се,разкажи за себе си?-9 жезли
  Отбрана.Възстановяване след сражение,защитава или търси нещо.Помага да предусещаме опасностите много преди да се случат.Способност да се справяш с проблемите.

  2.Какъв е езикът на който говориш?-2 жезли
  Необходимостта да поемеш отговорност и да вземеш решение.Кръстопът в живота.

  3.Коя е силната ти страна?-Глупакът
  Важните уроци.Да си отваряме очите,да разсъждаваме трезво за да избегнем нещастието.Ново начало.Изборът подсказан от интуицията.

  4.Коя е слабата ти страна?-2 мечове
  Съмнения,противоречивост,неспособност да се вземе решение.

  5.За какъв тип въпроси си най-подходящо?-10 чаши
  Любов,щастие в дома,партньорство.

  6.Как ще ми помогне работата с теб?-Крал на мечовете
  Цар на разума,на словото,на ясния,логичен ум.
  Ще ми помогне да овладея властността си.:) И да спра да се тревожа
  и да се страхувам от физически опасности най-вече за близките си,че аз имам параноя на тази тема.Но това е дълга история.

  Имам колодата Таро на търсещия и когато имам време ще публикувам и интервю с нея.
  Имам Марсилско Таро,което си купих насила заради книгата на Хайо Банцхаф,но не бих работила с него,много ми е чуждо.
  Ами това е от мен засега.:)

 14. Вера, благодаря за споделянето на тази подредба, определено е забавно, хаха, а трябва да кажа, че е и полезно, понеже може да „доизясни“ някои проблеми, които възникват при тълкуването на картите в определени колоди. Пробвах със най-старата ми колода – „Таро на Търсещия“ и въпреки, че най-много с нея съм гледала и имам опит, пак намерих полезна информация в тази подредба, с която да постигна по-добро разбиране с нея. Излязоха следните карти:
  1. Представи се, разкажи за себе си на кратко – Луна – вярно е, че с тази колода доста съм се чудела. Удря често едни комбинации, които са неясни, мъгливи и дори и да ги тълкуваш, в главата ти излизат няколко версии, всяка от които звучи много правдоподобно
  2. Какъв е езикът, на който говориш – обърнати три меча – Доста директно, дори да означава, че ще нарани, хич не го интересува, казва си истината такава, каквато е. Освен това, понеже е карта, която се асоциира със Сатурн във Везни в астрологията, бих казала, че добавя някакво чувство на морбиден хумор, който прилага дори и в най-черните ситуации за човек. Ако човек умее да се смее на себе си, може да му е много забавно да му гледат с тази колода.
  3. Силни страни – Майка на Камъните – Казва нещата такива, каквито са, реалистични. Направлява те с най-добри чувства да направиш информиран избор след като си се запознал добре с фактите
  4. Обърнат баща мечове – Да, както стана ясно и от другите карти, дипломатичността на това Таро не му е силната страна и може да „изрече“ доста резки неща. Струва ми се, че за сметка на фактите и обстановката около тях, пренебрегва емоционалния свят на хората и ролята, която играе той и може да играе той в решенията им
  5. За какви въпроси си подходящо – Мултивселена – Това е една уникална за „Таро на Търсещия карта“ – базирана е на идеята за паралелните вселени, където всяко едно наше действие създава паралелна реалност, в която сме направили другия избор, който реално не сме направили. Така че дава многоизмерни отговори, поглед от много различни страни, което казах и при Луната, де
  6. Как ще ми помогне работата с теб – Обърната дъщеря на жезлите – ще ми помогне да спра да правя необмислени тъпотии в живота си.

 15. Интересни карти, Тъндър. И аз ще се пробвам накратко, ако нямаш нищо против :)

  1. Луна – мистична, енигматична, потайна, използва повече символност от другите колоди, може би.
  2. 3 мечове (об.) – език отварящ стари рани? Или ти говори за сегашните преживявания чрез препратки към стари болки и отминала опитност?
  3. Кралица пентакли предполагам – делова, земна, практична колода, която предлага конструктивни решения
  4. Крал мечове (об.) – липса на категоричност от време на време може би?
  5. Мултивселена – с тази карта нямам опит, така че предполагам за въпроси, свързани с паралелни светове? :) Или пък какво е щяло да бъде, ако не си направил това или онова.
  6. Не знам това коя дворцова карта е, но ако е Рицар жезли обърнат – може би ще те предпазва от прегаряне, разпиляване в твърде много посоки и съответно загуба на енергия за глупости.

  Радвам се, че подреждането е било интересно за толкова много хора! Аз сега смятам да пробвам Допитването до Висшия Аз :)

 16. Да, и в твоето тълкуване има истина. :) С тази колода трябва да се внимава от гледна точка на това, че понякога един въпрос предизвиква лавина от поне няколко други, т.е понякога отговорът им отваря нови въпроси. С другата ми колода – Legacy не е така, там няма 6-5, всичко е категорично, добре е, че имам „двете крайности“, така да се каже :) Иначе за 6тата карта – това е еквивалент на паж при тях, но покрай твоята подредба точно се замислих дали е редно приравняването така на дворцовите аркани и ми се струва, че едно съдържание дава „дъщеря“, друго „паж“. В традиционния „двор“ много преобладава мъжкото – една кралица, другите са по-скоро мъжки проявления – паж, рицар, крал. Докато при тези мъжко/женско е малко изравнено и го усещам все едно във всеки цвят на дворцовите има едно малко момиченце (дъщерята), едно момче в пуберитета (сина) и вече двама възрастни – не знам, надявам се каквото написах да е полезно за хората, които имат подбно наименовани дворцови карти.
  Радвам се, че подредбата с Висшия Аз ти е харесала, надявам се да намериш отговора, който търсиш :) Пък ако искаш, можеш да споделиш, ще се радвам да си имаме координатите и да обменяме опит, ако искаш :)

 17. Ако е Паж, както първоначално си помислих, но срещнах в интернет да го приравняват към Рицар, пасва повече с първоначалното ми хрумване за колода, към която се връщаш, когато искаш да си сигурна в тълкуването. Като ти писне от новите, с които разнообразяваш, нещо такова.

  Иначе аз започнах с таро с колодата на Друидите и Уика, където вместо пажове има принцеси и така се балансират мъжките и женските енергии според авторите. Но тъй като аз самата рядко виждам пажовете като пол или конкретен човек, не ми пречи толкова.

 18. Здравей Вера, опитах се и аз да проведа едно интервю с таро колода. Избрах колодата на Уейт, защото като че ли я познавам най-добре(но вече започвам да се съмнявам).
  1. Представи се – Кралица Чаши – Тази колода не съди, подкрепя ме, даав ми своите напътствия, но ме оставя да реша дали да ги следвам или не. Нищо не е съвсем такова, каквото изглежда.
  2. Какъв е езикът, на който говориш – 4 пентакли – на пръв поглед, говориш едностранчивия език на материалното, на човек, който се страхува да не загуби онова, което е постигнал, най-вероятно сам. Езика на печалбарството и вероятно самотността.
  3. Кои са силните ти страни – Крал пентакли – Железен самоконтрол, спокойна и уравновесена. Не прибързваш с изводите си, изучаваш ситуацията педантично и гледаш на нея изключително рационално.
  (Странно как се съчетават кралица чаши с крал пентакли в случая.)
  4. Кои са слабите ти страни – 5 пентакли – Винаги очакваш най-лошото и отвръщаш на въпросите по-скоро от песимистичната гледна точка, отколкото от реалистичната.
  5. За какви въпроси си най-подходящо – 2 пентакли – най-подходящо си за случаите, в които се колебая и политам в облаците или започвам да преувеличавам с фантазиите си. Тъй като съм много емоционална, ми помагаш да се връщам на земята и да гледам по-спокойно на взаимоотношенията си с хората и съюзите/начинанията от всякакъв вид.
  6. За какво ще ми помогне работата с теб – 3 чаши – ще ми помогне да се отпусна и да не се впрягам толкова. (странно след всичко, които казах за 2 пентакли). Ще ми помогнеш да олекотя мислите си и да не се вкарвам в мрачни илюзии.
  Това мисля…
  Ще се опитам да направя интервю и с другите колоди, тъй като ми е страшно любопитно. Всички те се държат изключително различно ::)

 19. Пак се нареждам аз, аххаха. Подариха ми колодата на Кроули днес, заредих я с няколко камъчета, с моя енергия, и реших да я пробвам и ето какво получих:

  1. Представи се – Обърнати осем меча – струва ми се малко заплесната колода някаква. Вярно е, че цветовете й са много меки (по снимки из Интернет изглеждат по-контрастни), та поради това лесно се потъва в нея и се загубваш. Поради това може да дава малко разнопосочни отговори.
  2.Какъв е езикът, на който говориш – Обърнато асо чаши – твърде според мен емцоионално, феерично, обръща внимание на емоциите на хората, особено на тези, които са негативни и това как влияят на ситуацията.
  3. Какви са ти силните страни – 6 жезли – Явно, че е колода мотиватор и дори и ти да не вярваш в успеха си, тя вярва :D
  4. Какви са слабите ти качества – Императрица – Явно от време на време ще звучи твърде поучително и като някаква майка, която поучава дъщеричката си за това как трябва да бъде по-крехка, женствена и как не трябва да си бърка в носа.
  5. За какви въпроси си най-подходяща – 5 жезли – За въпроси, когато има конкуренция, конфликти, как да си намериш правилния път в ситуацията.
  6. С какво ще ми помогне работата с теб – обърнати две пентакли, изпадна и обърната колесница – Явно ще ми помогне като ме научи да спра малко с ненужния контрол и да „омекотя“ хватката.

 20. Здравей, susu, съжалявам, че се забавих толкова много с отговора. Ето какво мисля аз накратко по твоите карти:
  1. Представи се – Кралица Чаши – обикновено тази кралица отговаря на зодия Скорпион, така че е карта също така на окултното и медитацията. Един вид колодата все едно ти казва: „Здравей, аз съм оракул“ :)
  2. Какъв е езикът, на който говориш – 4 пентакли – традиционен, малко консервативен може би;
  3. Кои са силните ти страни – Крал пентакли – бизнес въпросите, умението да ти показва областите, в които ти контролираш нещата;
  4. Кои са слабите ти страни – 5 пентакли – ситуациите на физически недоимък, самота, безизходица, вероятно тогава отговорите му няма да са най-удачни;
  5. За какви въпроси си най-подходящо – 2 пентакли – ежедневни, практични, неангажиращи;
  6. За какво ще ми помогне работата с теб – 3 чаши – за социализиране, намиране на нови приятели, може би е идеална колода за гледане на таро по време на купон или женско събиране на кафе.

 21. Здравей отново, Thunder, интересни карти. И аз обмислям от доста време колодата на Кроули, но ми се струва, че с нея няма да си паснем :)

  По твоите карти какво мисля аз:
  1. Представи се – Обърнати осем меча – колода, която ти дава възможност да погледнеш извън ограниченията на собствените ти възприятия? Да разчупиш ограниченията, които сама си си наложила. Не знам, нещо такова ми се върти из главата.
  2.Какъв е езикът, на който говориш – Обърнато асо чаши – аз точно обратното тълкуване имам за обърнато Асо чаши – блокирани емоции, пресъхнали чувства. Хрумва ми чисто интуитивно – нехристиянски език… Чела съм, че символите в Асо чаши в колодата на Уейт са като от християнско кръщение, може би при Кроули символите са всякакви други, но не и християнски :)
  3. Какви са ти силните страни – 6 жезли – въпросите, свързани с егото, когато искаш да излезеш победител в някаква ситуация или да впечатляваш другите;
  4. Какви са слабите ти качества – Императрица – тук може и да съм предубедена, но си мисля, че слабата страна е женското виждане за нещата, сякаш отсъства, по-мъжка ми е някак тази колода;
  5. За какви въпроси си най-подходяща – 5 жезли – тук мнението ми напълно се припокрива с твоето, а и пасва с 6 жезли по-горе;
  6. С какво ще ми помогне работата с теб – обърнати две пентакли, изпадна и обърната колесница – може би се опитваш да работиш с твърде много колоди към момента и тази ще остане неизползвана за известно време, аз така си мисля поне…

 22. Вера, благодарско отново за подробното включване. Давам като обратна връзка по въпроса – за сега я използвам тази колода, даже повече от легаси-то, което по принцип ми е основната колода за използване. За сега е много „дипломатична“, ако мога така да я определя. Иначе е малко като Стиймпънка – изглежда доста мрачна и странна на пръв поглед, но всъщност изобщо не е такава. Иначе ако не ми беше подарък, честно казано, не бих я купила именно защото ми изгелждаше адски красива, но нечетлива, а се оказа, че не е такава. Та … ако те привлича, но нечетливостта те спира, дай й шанс, може да те изненада ;)

 23. Гледането с нея прилича ли на това с типична Уейт колода или е по-различно и трябва да четеш предварително за символите, преди да можеш да започнеш да я използваш?

 24. Има някои разлики, при малките аркани поне за мен не толкова големи, то и от изображенията си личи посланието, но при дворцовите карти има доста голяма разлика. Трябва да кажа, че тяхната система, поне за мен, е по-логически издържаната и макар дълго да съм използвала Уейт колоди и Уейт-производни, доста ми хареса и бързо свикнах с нея. :)

 25. Здравейте! Начинаеща съм, ама много начинаеща! :) Направих питането с колодата на Уейт и моля за коментар по тълкуването:
  1. 1. Представи се, разкажи за себе си? –( Луната обърната). Депресирана, меланхолична и параноична колода. Много ме изненада тази карата и ми е много трудно да я тълкувам.
  2. 2. Какъв е езикът, на който говориш? – (Тройка пентакли). От името на специалиста, или пътя на реализацията от идея до плът.
  3. 3. Коя е силната ти страна? – (Обесеният) – Търпението.
  4. 4. Коя е слабата ти страна? – (2-ка пентакли) – Липсата на баланс.
  5. 5. За какъв тип въпроси си най-подходящо? – (Кралица на Чашите) – Любов и съпричастност, мелодраматични въпроси.
  6. 6. Как ще ми помогне работата с теб? – (Справедливостта) – Откриване на същността на проблемите и обективното им показване, отразяване.

 26. Здравейте, тълкуванията ви са си доста добре. Ако трябва да добавя нещо по тях, бих разглеждала обърната Луна на първа позиция като колода, която не е много магична или мистична, а по-скоро се стреми да разсее самозаблуди и илюзии. Което обаче може да я прави донякъде и трудна за преглъщане.
  Тройка пентакли за езика, на който говори, може би дори академичен или това, че е подходяща за начинаещи или учещи се с таро.
  Силна страна на Обесеният, освен търпението, е и възможността да се погледне на нещата от напълно нов и различен ъгъл, който да донесе по-дълбоко разбиране.
  2 пентакли като слаба страна са може би по-ежедневните въпроси, свързани със задължения и прозаични задачки.
  С Кралица чаши любовните гледания и работата със собствените чувства вероятно ще са доста точни с тази колода, а работата с нея ще ви помогне да вземете по-категорични и ясни решения, също и да сте по-обективна.

 27. Колко ясно и добре обосновано сте го написала! :) Благодаря за бързия и пълен отговор! :)

 28. Здрасти Вера,
  От доста време си гледам с разни апликации и в интернет и си чета тук и терпретациите. Миналата седмица пътувах до Болоня и Флоренция и точно преди да замина една позната ми разказа как си намерила на един пазар малки карти таро, които можела да си носи навсякъде с нея. Та, почувствах, че това ще да е момента да си взема. И като по невероятна случайност, точно последния ден, когато вече се бях отчаяла и отказала, понеже не намирах магазин, както се шляехме из Флоренция едно от момичетата с което пътувахме видя магазин с колоди и Хари Потър пръчки на витрината. Влязохме и имаха доста огромен избор. Чудех се дали да не ди взема Уейт, ама не ми харесаха картинките има един Уейт дето е малко по-артистично нарисуван както в Let’s Tarot аплилацията и съм решила, че ще си го взема него от йбей. Много се чудех между Некро и Силвър уичкрафт таро и накрая избрах Уичкрафта. Днес направих тази подредба ( бях си обещала, че като си имам колода ще пробвам всичките подредби от блога ти) и се получи нещо много интересно.
  1 – представи се – Кралица мечове – Трезвомислеща, умна, директна, изключително добра в плснирането и решаването на проблеми. Може да е малко остра и да не си мери думите, НО винаги казва истината. И един цитат от упътващата книжка към колодата за кралица мечове – Ако не искаш да знаеш, тогава не питай!
  2 – езикът на който говориш – Шестица пентакли – Баланс, справедливост, трезва преценка, споделяне.
  3 – силни страни – кралица пентакли – ясна преценка как работи света и какво е мястото ѝ в него, амбиция и закрила
  4 – слаби страни – десет жезли – отговорност, семейство и наследство, товар
  5 – за какви въпроси е подходящо – паж мечове – свързани с комуникация, учене, информация, логични, прецизно зададени, ясни въпроси.
  6 – как помага работата с колодата – шестица чаши – Хм, тук аз го тълкувам като по-скоро да е помощ за работа с миналото, минали травми, причините за тях, недоработени проблеми свързани с психологични травми пт детството. Както и за споделяне на информацията, която дава от 5 за въпросите, с които най-много помага.

  Бих искала да питам и теб какво мислиш, защото съм доста начинаеща и главно се уча от твоя блог и разни статии в нета, още не съм си купувала книги по темата.

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s