Какво е таро

taro-karti-2Мисля, че е показателен фактът, че този пост се появява почти 3 години след началото на блога. Не толкова заради някаква мистерия или тайна, а просто защото заблудите около това що е таро и за какво служи са толкова широко разпространени, че се изисква много време практика на базата опит-грешка, докато човек открие истината, обикновено сам за себе си.

А истината е, че таро е не толкова оракул, колкото средство за духовно развитие и израстване. Гледайте на него като на психотерапия.

Да, таро може да се използва и за гадаене на бъдещето, но успеваемостта никога няма да бъде задоволителна. Понякога картите ще предсказват всичко точно до последната подробност, друг път отговорът им частично ще се отклонява от действителността, а в трети случаи картите няма да имат нищо общо със събитията. И причината за това няма да е във вас, не е ваша грешка, неправилно зададен въпрос или погрешно разтълкувани карти.

Причината е, че таро не е създадено да ви казва какъв ще е резултата от мача, нито дали някой ще ви се обади или не. Много хора гадаят на боб или кафе, но в същността си бобът и кафето не са създадени, за да предсказват бъдещето, а за ядене и съответно пиене. При тарото гадаенето също е второстепенно, основната му функция е на ваш вътрешен водач, който ще ви каже, например, че няма смисъл да чакате този човек да се обади или не, защото така или иначе сте с него, само заради суетата си и е крайно време да подходите по-сериозно във връзките си. Вие ще питате, дали ще ви се обадят след интервюто за работа, а картите ще ви кажат, че децата ви имат нужда от вас и е по-добре да си търсите работа, на която можете да работите от вкъщи. И така нататък, схващате идеята ми, предполагам.

Понякога наистина имаме нужда да знаем – ще стане ли нещо или не, за да си съобразим плановете с това. Но вътрешният ви водач не се интересува от плановете и приоритетите ви, той иска да ви посочи проблема, който е вътре във вас, за да го разрешите. Точно както един психо терапевт няма да се интересува какво се случва в службата ви, а ще пита как го преживявате вие и с какви ваши действия сами предизвиквате такива събития.

Таро картите няма да ви кажат какво да направите, но ще ви покажат какво правите грешно, поради което всичките ви планове и намерения се провалят. Таро няма да ви посочи пътя към купони и приключения, ако сте в период, в който трябва да останете насаме с мислите си. Както и обратното – без значение колко надълбоко искате да се ровите, ако ви е време да се забавлявате, ще теглите 3 чаши всеки път, дори и да питате за смисъла на живота.

Признавам, това не звучи толкова могъщо и прилично на супер сили, колкото магии, заклинания, гадания и т.н. Донякъде и аз бях разочарована в началото. Но е достатъчно да знаете, че таро има силата да промени неправилните ви нагласи. А промяната в нагласата, променя и целия свят около вас. Това вече е нещо, за което си заслужава човек да се потруди.

Реклама

7 thoughts on “Какво е таро

  1. Благодаря! Радвам се, че сме на едно мнение относно таро :)

  2. да,с таро не само се израства,но и разбираш, че таро не е инструмент за гадаене. таро съм аз ,и онова което искам да бъда,или да не бъда.

    “достатъчно да знаете, че таро има силата да промени неправилните ви нагласи. А промяната в нагласата, променя и целия свят около вас. Това вече е нещо, за което си заслужава човек да се потруди.“
    – жалко че много хора не го разбират,а задават ежедневно,един и същи въпрос,образна тяхното зацикяне-ще ме потърси ли,ще си намеря и мъж,какви емоции ще имам тази седмица…(знаеш за какво говоря)

  3. Много благодаря за станията! Даде ми много, защото „дойде“ до мен, чисто синхронично в момент, когато обмислях да се откажа от таро, след като бях вложила не малко усилия и любов. Сблъсквала съм се със много крайни разбирания за таро, че е са „дяволски“ карти, че са обсебващи, че са опасни, че са проклятие, защото може да видиш в тях нещо ужасно. Измъчвала съм се, когато съм редила карти на хора, дали постъпвам правилно, дали съм подбрала точните думи, дали ще ме разберат правилно. Притеснявала съм се да не каже нещо, което ще ги накара да програмират определен модел на поведение и с това ще се намеся там, където не бива – ограничавайки косвене свободната им воля. Напоследък /всъщност дори не мога да определя точното време/ след проба-грешка, стигнах до извода, описан толкова добре в статията. Таро не е панацея, не предрича на хората неминуемото, Таро е просто съветник. Добър съветник по пътя на израстването, по пътя на Отшелника, който всеки трябва да извърви сам. Безкрайно ти благодаря, Вера, че написа тази статия!

  4. Благодаря ти за коментара, радвам се, че написаното от мен е било полезно :)

  5. Страхотна статия, страхотен сайт, много ми помогна и продължава да ми помага. Сигурно съм единственият мъж който го вълнува Таро затова ще сложа женско име.

  6. Със сигурност не си единственият мъж, който се интересува от таро, но пък си единственият, който се зове Полина :)

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s