Кралиците

Кралиците най-често са чувство, настроение или настройка. Например, Кралица жезли е страст, ентусиазъм, вдъхновение. Кралица чаши е любов, дълбоко чувство на съпричастност. Кралица мечове е интелект, опит и мъдрост. Кралица пентакли е най-често физическа наслада и действие за постигането на нещо. В гледане те показват какво изпитваме вътре в нас, каква е нашата настройка към света.

Wands13Кралица жезли (астрологично под влиянието на Лъв) е всички онези моменти, в които знаем какво искаме и поради това справянето със ситуацията е далеч по-лесно, отколкото по принцип. Тази Кралица е водена основно от вътрешното си убеждение, че тя знае по-добре от всеки друг кой е най-правилния път за нея и трудно може да бъде отклонена от него. Като дневна карта тя показва ден, наситен с действие и ентусиазъм, в който ще следвате основно собствените си желания и няма да ви пука да излезете на кафе сама, защото определено няма да имате намерение да си стоите вкъщи, само защото приятелят ви е решил да отиде за риба, например. Когато е в по-сложни подреждания за конкретен въпрос, показва настройката ви да се забавлявате и да стане по вашата – така, както сте си намислили. Докато проблемът, за който питате, наистина ви интересува и провокира вашата креативна страна, няма да имате равни. Кралица жезли също така често показва някой, който е уверен във външния си вид и личната си харизма. Този човек няма да се вълнува от мнението на околните, а много често може да се появи с изключително авангардна дреха или прическа и да се наслаждава на смущението и изненадата в околните. Там е разликата между Кралица пентакли и тази Кралица. Първата обича да е облечена с вкус, елегантно, но по-скоро традиционно изтънчено, докато Кралица жезли обича да шокира, да провокира хората, да приковава вниманието, да не оставя никого безразличен, когато се появи сред хора. Може би поради това мненията за тази Кралица са толкова различни – хората или я обожават, или я ненавиждат.
Освен това Кралица жезли ненавижда скучните, обикновени хора, които нямат нищо против да прекарат живота си на едно и също място, на една и съща работа, без никакъв риск или вълнения. Брак, семейство и деца не стоят на най-високо място в списъка на тази кралица, макар че ако все пак се сдобие с такива, ще върши доста енергично и скоростно задълженията си, защото е прекалено горда, за да признае, че не може да се справи с нещо. В други варианти Кралица жезли може да показва среща или пък жени от семейството.

Обърната тази кралица не е особено приятна, често защото тя сигнализира моментите, в които по една или друга причина ни се струва, че животът е смачкал искрата вътре в нас, ако не и цялостната ни личност. Ежедневните ни задължения ни тежат ужасно много, чувстваме, че хората около нас ни ограничават, а може дори да сме се превърнали в снобари. Обърнатата Кралица жезли често е много докачлива и раздразнителна, като избухва често и е недоволна от всичко, което й се налага да прави. Тайничко може да презира всеки, за когото смята, че е виновен да се окаже тя сега в това положение. В гледане може да показва, че сме хванати в капан в ситуация, която не само, че не ни стимулира, но и напротив, убива всякакво желание у нас и ние вътрешно негодуваме, но не сме способни да направим нещо. Това е светската дама, която е заключена вкъщи да готви и чисти като Пепеляшка. Най-често обаче в тези случаи се оказва, че онова, което ни държи заключени или ограничени в ситуацията, е липсата ни на яснота какво е онова, което в действителност искаме да правим, вместо онова, което ни е натрапено. Когато нямаме ясна представа какво ни радва или как да се забавляваме, обикновено всичко друго, което идва отвън, ни се струва като бреме.

Cups13Кралица чаши (астрологично под влиянието на Скорпион) има изключително дълбока и богата душевност, защото е минала през много изпитания. В гледания обикновено показва влюбения човек – този, който знае какво е да обичаш истински – не егоистично и показно като Рицаря, който е готов на подвизи, а тихо и от разстояние да помагаш на човека, когото обичаш, дори той да не те забелязва изобщо. Тя е идеалния партньор, който ще стане рано заедно със съпруга/съпругата си, за да приготви закуската, въпреки че не се налага и може да поспи още малко. Тя е човекът, който ще ви донесе пилешка супа веднага, след като е разбрала, че сте болни. Не иска нищо в замяна, на нея й е достатъчно да знае, че вие сте добре и това я прави щастлива. Именно поради това често тази карта се тълкува и като майката на питащия – защото такава истинска любов човек обикновено открива само в майката. Моята майка обаче е Кралица пентакли, така че нямам конкретни примери с такова значение :) Видите ли Кралица чаши в питане какво чувства даден човек към вас, знайте, че той не просто ви обича, той ще бъде до вас винаги, когато имате нужда да си излеете душата на някого. Ще слуша, ще ви потупва по рамото, докато хлипате със зачервен нос, и ще се съгласява с вас. Ще мрази бившите ви гаджета, които са ви наранили, повече и по-истински и от вас самите.
Понякога, в конкретни значения, Кралица чаши може да показва и актьор/актриса, киното като изкуство или театър.

Обърната, тази кралица се превръща в истинска кралица на драмите. Някои твърдят, че това се отнася за Кралица жезли, но аз не съм съгласна. Кралица чаши по същество отдава голямо значение на емоционалния свят. Когато е права, това е приятно, но когато е обърната, тя може да се превърне или във вечно цивреща и нуждаеща се от някого жена, която просто не може да е сама, или пък в другата крайност – емоционална манипулаторка, която използва чувството на вина, за да задържи до себе си някой, който отдавна вече не иска да е до нея. Ако познавате някого, на когото не смеете да кажете нищо лошо и който вечно ви се качва на главата поради това, че ако му откажете нещо, той ще започне да прави мелодрами и да се тръшка, значи познавате обърнатата Кралица чаши. Или пък онзи човек, който казва „Ако ме напуснеш, ще се самоубия, няма смисъл да живея без теб“… Мда, неприятно си е да имаш работа с тази Кралица, когато е в такова настроение. Ако излиза за вас в подреждания относно връзката – отдръпнете се малко, защото задушавате партньора си. Наложете си повече контрол и никакво плакане повече. Не се превръщайте във воденичен камък. А ако сте жена и обърнатата Кралица чаши излиза за майката на приятеля ви, направо не ви завиждам :D

Swords13На Кралица мечове (астрологично под влиянието на Водолей) открай време й се носи лоша слава. Защото тя е самостоятелна, еманципирана и интелигентна, а както е казал Оскар Уайлд: „Нищо не съсипва любовта така, както чувството за хумор у жената или липсата му у мъжа“. С две думи, тя е мъдра и уверена в себе си, което кара мъжете да се чувстват неловко и заплашени от нея. Тя може да е колежка в работата, която винаги се справя по-добре от вас. Може да е много начетена и винаги да има мнение по актуалните политически и икономически теми, за които вие дори не сте чували. Обикновено е особено критична към всеки и е склонна да вярва повече на негативните неща, отколкото на позитивните. Но мисля, че тази Кралица е най-неразбраната от четирите. Виждате ли, на Кралица мечове й се е наложило да стане такава, каквато е сега – тя е трябвало да си пробива път нагоре сама, да доказва нееднократно, че е по-умна от мъжете, а изглежда студена, защото сърцето й е разбивано прекалено много пъти и тя просто не може да понесе това да се случи още веднъж. Затова издига стена между себе си и света, за да се предпази. Тя е жена с авторитет и достойнство и когато страда, го прави сама, така че никой да не разбере. Думите й могат да ви се сторят обидни, но тя рядко цели да рани с тях, защото по-скоро я интересуват действителни факти и истини. Не знае как точно да се отнесе към чувствата ви, защото твърде дълго й се е налагало да сдържа нейните, следователно за нея е странно и неловко някой да бъде толкова емоционално открит. Освен това често си служи с ирония или сарказъм.
Кралица мечове като цяло показва стабилна и логична настройка, която ни помага да се справим с проблемите. Също така показва и склонност в нас да се дистанцираме от емоционалната страна на нещата и да погледнем фактите очи в очи. Може да сигнализира желание за писане и като цяло писателска дейност. Също така любов към книгите и четенето. Понякога показва и конфликти, но те са не толкова скарване, колкото студенина, която възниква от това, че пазите ревниво границите си и не давате на никой да ги пристъпи.

Обърната, Кралица мечове е натрупала доста горчивина, което може да я направи неприятен събеседник. Нали се сещате как всяка жена, която току-що е скъсала с някого, непрекъснато повтаря, че всички мъже са еднакви или дори че всички са свине? Еми това е обърнатата Кралица мечове. Тя се е опарила веднъж и генерализира ситуацията, приписвайки я на цялото. Може да бъде преднамерено язвителна и вместо директно да ви каже в очите какво точно не й харесва в ситуацията, да се държи пасивно агресивно. Може да се държи арогантно, вярвайки, че тя е единствения интелигентен човек в стаята, а всички останали са глупаци, които не заслужават компанията й.
В друго, напълно различно проявление, Кралица мечове обърната може да говори за това, че се чувствате несигурни в себе си и собствената си правота. Липсва ви опит и затова сте склонни да смятате, че не сте достатъчно добри за тази работа/връзка/изпит и т.н. Може дори да сте склонни да се подценявате, а не е редно. Макар и обърната, Кралица мечове си е Кралица мечове, тоест картите ви подсказват, че знанието, логиката и речникът са си там, просто трябва да се отърсите от негативните внушения и емоции и да се съсредоточите върху използването на тези атрибути.

Coins13Кралица пентакли (астрологично под влиянието на Телец) е кралицата на физическите удоволствия. Тя е сръчна домакиня, оправна майка и едновременно с всичко това успява някак да напредне и в кариерата. Не мислете обаче, че тази Кралица е обречена на домашното огнище. Да, тя държи на семейството, но също така и на кариерата, така че е възможно да я срещнете и на работното място да дърпа конците на цяла фирма, прикрита под скромната длъжност на секретарка на шефа. Твърде вероятно е обаче тя да му подсказва кога да свика събрание, кога да прекъсне губеща производствена линия или просто коя вратовръзка си отива повече с костюма му. Кралица пентакли не се бои да си изцапа ръцете, затова и често тя процъфтява в професии като градинарство и цветарство, обича да се грижи за външния си вид и може да управлява собствен салон за красота. Може да бъде доволна само като домакиня и съпруга, но може и да развива собствена фирма с дейност интериорен  дизайн. Тази кралица може да сътвори чудеса и с минимален бюджет, просто й дайте свобода и ще преобрази дома ви в уютно гнездо, за което не сте си и представяли, че може да се побере на такава малка площ. Тя е сръчна, умее да създаде от нищо нещо, харесва й ръцете й да са непрекъснато заети и не приема „не“ за отговор, когато е тръгнала да свърши някоя задача. Споменах ли, че готви невероятно вкусно? А, да, сексът и по-специално физическата наслада, която той носи, също е доста важен за тази Кралица.
Когато картата не говори за човек, тя показва нагласата ни да свършим нещо, да запретнем ръкави и да повдигнем планини. Като дневна карта е много положителен знак, защото с каквото и да се захванете през този ден, можете да сте спокойни, че то ще бъде свършено на време и при това повече от добре. Кралица пентакли показва и творческа нагласа, но не толкова като вдъхновението на Кралица жезли, а по-скоро става дума за правенето на неща с ръцете ни – например да плетем, да ушием нови пердета или да засадим нов сорт цветя в градината си. Каквото и да докоснем, то се превръща в злато. Образно казано :D Също картата може да говори и за интимни отношения, в които сме достигнали физическа близост, която ни дава удовлетворение.

Обърнатата Кралица пентакли обаче е ленива и затънала във физическо угаждане, което е самоцелно. Тя може да изкара цял ден в леглото, хапвайки шоколад, без да има желание да подаде носа си навън дори в най-хубавия слънчев ден. Понякога това е просто умора, друг път пък е знак за това, че се е изморила да полага усилия, които не дават резултати и затова се е отдала на физически удоволствия като компенсация на неудовлетворението, натрупано вътре в нея. В други значения, обърната, тази карта може да говори за отношения, които се градят само на секса за удоволствие, но няма нищо повече от това. Може би именно поради тази причина често обърнатата Кралица пентакли ми показва наличието на любовница при някого. Също така обърнатата Кралица пентакли може да ви предупреждава, че прекалявате с храната и липсата на движение, което може да доведе до влошено здраве или затлъстяване. Понякога обърнатата Кралица пентакли може да говори и за пролетната умора.

Реклама

3 thoughts on “Кралиците

  1. Много добри описания правите. Ще бъде чудесно да издадете книга. Благодаря

  2. За книга чак не знам, дали съм подходяща, но съм щастлива, че успях да завърша абсолютно всички карти. Благодаря за положителните отзиви! :)

  3. Кралица пентакли ми беше допълнителна карта за един ДА/НЕ романтичен въпрос наскоро – просто скочи от тестето, докато разбърквах, и си я сложих отстрани за „десерт“ към другите. Така стана някак симетрично с 2 кралици и 2 пажа, все пентакли и мечове, сякаш всяка си доведе детето :D:D Бих се радвала да споделите как постъпвате с карти, които изскачат така. Не намерих информация през търсачката, а много харесах всичко, което прочетох в блога до момента!! Поздрави!! 😊✨

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s