Тройките

Вече започвам да звуча като развален грамофон, но се налага отново да спомена, че тройките в таро носят проявление :) Те са изява на енергията не като подтик отвън, както например са Асата, а като проява в човешкото битие. Погледнете Императрицата за отправна точка – всичко в тази карта дава плод, женската фигура е обградена от изобилие, да не говорим, че жената сама по себе си е символ на творчество и създаване. Така че при тройките за пръв път стигаме до нещо стабилно, някаква основа, върху която можем да градим.

Wands03Тройка жезли символизира онзи първи момент, в който действията или плановете ни най-после започват да се проявяват в живота. Бизнесът, който сме стартирали, започва да носи първите си печалби. Връзката, която сме започнали наскоро, най-после започва да изглежда като „докато смъртта ни раздели“. Пред нас се простира един хоризонт на възможности, който ние наблюдаваме с наслаждение. При тази карта всичките ни идеи и мечти в конкретната ситуация започват да се оформят в нещо реално, добиват структура и конкретика, с две думи манифестиране на волята. Разбира се, 3 жезли все още не е 6 жезли, тоест хоризонтите са пред нас, но ние още не сме спечелили битката. И все пак в тази карта има изключително много положителна енергия и емоции, щастие от това, че нещо, което от дълго време сме искали, най-после започва да се случва. Тройка жезли е типична карта, която може да изтеглите в началото на нова работа или в първите месеци от нова връзка. Започнали сте ново пътуване, посадили сте дърво, поставили сте основите на първата си къща. Все неща, които няма как да не ви радват.

В обърната позиция 3 жезли говори най-често за това, че не виждате перспектива в това, с което се занимавате. Струва ви се, че инициативата, която сте предприели, няма да продължи дълго и ви се струва, че предусещате края й. Обърнатата 3 жезли може да сигнализира смъртта на нещо, което още не се е родило. Може би сте заложили на грешния кон още в самото начало или пък, едва след като сте започнали дадена работа, сте осъзнали, че тя изобщо не ви харесва и изобщо не се виждате да я вършите дълго време. Може да имате усещането, че нямате необходимите способности да се справите с частен бизнес или пък не ви харесва да живеете в новия град, в който току-що сте се преместили. Важното при тази карта е, че тя не е Смъртта, нито пък Кулата, нито дори Светът. Тоест дори и да ви се струва, че усещате края на цялата тази работа наблизо, не бързайте с действията си, защото обърнатата 3 жезли е променлива карта и може да се окаже само ваше временно разколебаване.

Cups03При 3 чаши имаме бурно проявление на емоции и радост. Това е приятелско събиране, парти за рожден ден, купон за поливане на някакво щастливо събитие, например ергенско/моминско парти. С тази карта е лесно, от вас не се иска нищо друго, освен да се наслаждавате на компанията и на известно количество алкохол. Също така 3 чаши е карта на приятелството, на онези моменти, в които имаме нужда от малко почивка и затова звъним на двама от най-близките ни приятели/приятелки, за да се срещнем на по чашка. Интересното при 3 чаши е, че обикновено хората, които са събрани, рядко имат много общо по между си, но в един кратък миг, всеки е способен да излее чувствата си и да бъде приет от другите. Основната тема на сериала „Сексът и градът“, например, е именно 3 чаши – четири приятелки, които макар и напълно различни една от друга, редовно се събират някъде, за да споделят чувствата си. В мъжкия вариант пък (както е например картата в колодата на Друидите и Уика) може да става дума за приятели, които се срещат на по бира в бара или пък отиват заедно на мач, където на спокойствие могат да псуват съдията (вместо шефа си) ;)

При обърнатата 3 чаши хармонията и приятните емоции са помрачени. Тя може да говори за три приятелки, които зад гърба си се ненавиждат и говорят една срещу друга, погаждат си кофти номера, докато иначе се преструват на особено близки. Обърната, 3 чаши може да повтаря и мотива, че трима са много – например, питащият някак се е оказал в незавидната ситуация да свети на влюбена двойка. Или пък просто един от компанията не се чувства добре около останалите, може би дори се усеща като излишен. Понякога обърнатата 3 чаши може да говори и за намеса на трети човек в отношения в смисъл на изневяра. Друг път 3 чаши обърната показва прекаляване с чашката, купоните и изобщо празнуването. Може би питащият трябва да поуспокои топката за известно време и да се концентрира над задълженията си. Друго значение на обърнатата 3 чаши е и празненство в неподходящ момент, тогава, когато на нас хич не ни е до това, но трябва да се насилим и да се усмихваме.

Swords03Тройка мечове отново носи проявление, но то като че ли е доста по-неприятно, отколкото в останалите три карти. В този случай някаква идея, разбиране, истина излиза наяве, като тя може да идва от нас самите, например признаваме на партньора си, че не изпитваме вече същите чувства като него, а може и някой друг да ни съобщава болезнената истина, като например, че е видял съпруга/съпругата ни с друг. Истината излиза наяве, но за да е била скрита толкова дълго време, значи няма да ни хареса. „Знанието носи тъга“, гласи една известна японска поговорка и изображението на 3 мечове като че ли е олицетворение на тази мисъл. Положителната страна на картата е, че тя носи облекчение. Може да не го усетите мигновено, но някакъв конфликт най-после е разрешен, макар и не по начина, по който вие сте се надявали да го разрешите. Друго възможно тълкуване на картата е отхвърлена, несподелена любов. Дълго сте таили тези чувства, но когато най-накрая съберете смелост да ги признаете, не получавате отговора, на който сте се надявали. Първоначално това носи огромно огорчение и болка, но в дългосрочен план носи отрезвяване и възможност да се продължи напред.
В по-леки варианти 3 мечове носи основно разочароване. Надявали сте се много силно, че ще ви дадат повишението, което ви обещават на работа от години, само за да разберете, че са назначили някой външен човек и отново са ви пренебрегнали. Планирали сте голяма изненада за партньора си за 14-ти февруари, да речем, а той/тя ви се обажда в последния момент, за да каже, че ще трябва да работи до късно вечерта. Прибирате се вкъщи и установявате, че децата са счупили любимия ви френски парфюм. Какво да се прави, има и такива дни.

Обърнатата 3 мечове е като че ли малко по-лека за преживяване, защото тя най-често символизира минали разочарования, които все още не сте успели да забравите. В това отношение тя е малко като обърнатата Смърт. Сърцето ви е било разбито при последната раздяла и в новата връзка вие просто не успявате да се отворите към партньора си. Съзнателно или не може да блокирате всичките му опити да достигне до вас, защото сърцето ви още не е излекувано и не може да се отвори към някой друг. Обърнатата 3 мечове може да излиза за някой, който на първа среща не спира да говори за бившия/бившата си. Може да показва, че не сте готови за нови срещи, защото все още не сте забравили последната си връзка и тайничко се надявате той/тя да ви потърси отново. А може просто да говори за дни, в които старите спомени за това колко хубаво ви е било с бившия/бившата изникват неканени и от това сърцето ви се свива болезнено. Ако картата често излиза обърната, може би има нещо неразрешено в миналото ви, за което е добре да се погрижите. Понякога наистина имаме нужда да хлопнат вратата под носа ни, за да разберем, че този път за нас вече е отрязан и няма връщане назад, да спрем да се надяваме.

RW-3-pentaclesТройка пентакли е картата на майстора. При нея някакъв наш талант (ресурс) излиза наяве, намира начин да се прояви и това ни носи удоволствие и признание, поради което често една от трите фигури на изображението стои по-високо от останалите. Това е един от начините за проявление на картата. На теория тя показва нещо, което материализираме и съответно то заживява във физическия свят. Така че това може да е всичко – от смс, който пращаме, или съобщение на стената на приятел във Фейсбук, до подписване на договори, чертежи и скици на сгради и самия строеж на съответните сгради. По отношение на връзките, картите показват създаване на стабилна основа, общи планове заедно. В работата 3 пентакли символизира работата в екип, а може и някакъв тип обучение, което ще провеждате, а защо не и презентация.
Тройка пентакли би могла да показва и работа на свободна практика, частен бизнес, някъде, където човек сам си е шеф или си подбира сам по какво да работи. Това е карта на архитектите, проектантите, скулпторите и въобще всичко от този тип.

Обърната, картата е също така многопластова. Може да означава работа, която не ни позволява да проявим и развиваме талантите си, липса на работа в екип или лоша атмосфера в екипа. Може да означава нашите опити да скрием нещо, което сме направили, написали, проявили по някакъв начин, не искаме да се вижда от всеки или пък избягваме някаква определена комуникация. А може да има и намеса на трети човек във връзка отново, като тук е по-вероятно да става дума за някой роднина или приятел, който говори срещу единия човек от връзката или просто се опитва да наложи собствените си виждания там, където не им е мястото.

Реклама

8 thoughts on “Тройките

 1. Здравейте! Нещо не мога да се справя с тълкуванието на 3ка Мечове. Питам – каква е причината един мъж да продължава да се среща с мен, при положение, че е обвързан; с три карти – Крал на жезлите (обърната) – 3ка Мечове – Паж Чаши. Не мога да разбера какво искат да ми кажат картите? Може би, защото питам за себе си и съм пристрастна. Ще съм много благодарна, ако откликнете на молбата ми!

 2. Здравейте,
  картите наистина са малко объркващи. Не съм сигурна, дали ги тълкувам правилно, но си мисля, че той продължава да търси контакт с вас, защото има някакви симпатии, начални чувства (Паж чаши), но все още не е готов, не се решава (Крал жезли, об.) да го признае пред себе си. Не е готов да причини болка (3 мечове) на никоя от двете – вас или приятелката си или на самия себе си. Поне аз така си мисля…

 3. Блгаодаря много за разяснението! Наистина ми беше от помощ, ако има някакво развитие ще пиша! :) Много е полезен Вашият сайт!

 4. Здравейте… Намирам се в неведение относно отношението, чувствата и ситуацията с даден мъж, той по никакъв начин не ми показва/казва какво се случва. Аз самата съм обхваната от страхове и се чудя дали картите, които изтеглих показват страховете ми или реални неща, а те са следните:
  3 пентакли, 3 мечове, 3 жезли. Винаги тегля по две допълнения към трите карти и сега това бяха: 9 пентакли и Силата (обърната).

 5. Какъв е бил въпросът към картите? Също така вие какво мислите по тях, как ги тълкувате? Според вас, каква е причината да излязат толкова много тройки?

 6. Изтеглих з меча във въпрос как да се справя с разчистването на едни багажи, отдавна застояли. Излезе обърната и според мен това е „вземи разумно решение, не се поддавай на сантименталности“. :)

 7. Хм, „разумно решение“ на мен ми звучи малко като Справедливостта. Чудя се… тези багажи дали са свързани с някакво разочарование от ситуация или хора? Имало ли е чувство, че си предадена, че са постъпили зле с теб, или просто болка от нещо, което се е разпаднало? Ако е така, възможно ли е да не си си позволила да признаеш пред себе си и другите, че те е заболяло, че тези неща, които са ти се случили, са те наранили или пък изплашили? Задавам тези въпроси, защото си мисля, че обърнатата 3 мечове излиза тогава, когато не сме си позволили да се отдадем на тъгата си. Понякога дори на страха, когато се преструваме, че него го няма. Обикновено миналото и багажите в такива ситуации ни преследват, защото вместо да ги изживеем, ние ги подтискаме, а те все някога успяват да изплуват на повърхността. Или пък да се трансформират в нещо друго, което да започне да ни тормози. Мисля си, че може би подходящи въпроси за тази карта обърната са: „Какви чувства не си позволявам да изпитам?“ или „От какво се страхувам и от какво бягам в тази ситуация?“, „Какво преживяване се опитвам да изтрия от съзнанието си?“.

 8. Здр Вера. Голям почитател съм на блога ти и се допитвам всеки ден когато си тегля карта. Изтеглих си 3 карти за това как ще се развият отношенията ми с човек с когото не излизам но харесвам и си мисля че и той изпитва чувства към мен. Получи се следното: 3 Мечове (1-ва карта), Светът (2-ра карта) и 5 Чаши (3-та карта). Не ми се е падала по неблагоприятна комбинация досега и но не съм сигурна дали изобщо съм разчела картите добре. Какво е твоето мнение. Ще съм благодарна ако помогнеш!

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s