Лична година 5 – Върховният жрец

Върховният жрец е карта на традициите, институциите, учителите и цялостния процес на обучение, обикновено в група. Също така обаче картата може да показва и наличие на помощ, понякога от авторитет, който е по-възрастен от вас или просто по-опитен, тъй като вече е преминал през това, в което вие тепърва навлизате. Тоест през тази лична година може да разчитате, че няма да сте сами в изпитанията и ще има поне един човек или институция, на която ще може да се осланяте.

Какво може да очакваме през тази година:

Hierophant-Steampunk tarot
Върховният жрец в Стиймпънк таро

Личната година под номер 5 е добра по отношение на образованието, така че ако отдавна сте обмисляли някакъв курс или допълнителна квалификация, това е подходящ момент най-накрая да задвижите нещата. Интересното е, че обучението тук много често е по групи и може да очаквате, че ще срещнете и други хора, които ще се вълнуват от вашите интереси, ще споделите преживяването. Ако сте натрупали достатъчно опит и познание през годините, може вие да се озовете в ролята на Жреца и да ви предложат ангажимент за предаване на този ваш опит, с две думи – някакъв вид преподавателска дейност, в която получавате признание и другите гледат на вас като на авторитет, с когото да се съобразяват. Разбира се, използвам думата „образование“ в най-широк смисъл, защото може да става дума и за нещо съвсем нетрадиционно, като например курс от трима човека във вашия хол, които обучавате на билкарство. Става дума за предаване на опит, не е задължително това да става в училище или университет.
Също така е много вероятно самите вие да намерите учител или гуру, някой, който да ви води по нов и непознат за вас път, като ви насочва и ви помага да следвате правилния курс.

Друг съществен белег на тази година е, че преживяващият я ще се сблъска с авторитети – това може да са родители, по-висшестоящи от него в работата или самата държава под формата на институциите. Ако имате някакви неуредени документи или изобщо нещо свързано с чиновници, годината е благоприятна за уреждането на тези въпроси. Дори и да не се захванете сами, най-вероятно тези проблеми сами ще надигнат глава и ще се наложи да се занимаете с тях така или иначе.

По време на лична година номер 5 ви предстои да осъзнаете собствената си стойност, ценности и морал. Може би ще тропнете с крак пред шефа си, ще поискате увеличение на заплатата, ще се опълчите на ваш близък, който се възползва от добрината ви. По един или друг начин ще дадете да се разбере, че си знаете цената и ако не ви ценят там, където сте в момента, е вероятно да потърсите щастието си другаде. Тази година повече от всеки друг път ще държите на ценностите и морала и няма да се страхувате да го заявите по един или друг начин. При мен това се прояви като ходене на множество протести, при вас може да е просто тропване с крак, обръщане към ценностите на християнството (Жрецът все пак си е жрец и има доста силна религиозна нотка в значението си), преследване и защита на някаква благородна кауза, възможностите са много. Това, което ги обединява, обаче, е вашето разбиране за това какво е правилно и какво не и готовността да защитавате това свое разбиране.

Най-хубавото от тази година ще е подкрепата, която ще получите. Хора, с които доскоро може и да не сте говорили на един език, сега ще подкрепят ваше важно решение или становище и дори ще се опитат да ви помогнат. Може да са родители, които ще ви подкрепят финансово, за да учите едно позакъсняло висше образование, може да е заем от приятел, който вярва, че идеята ви за собствен бизнес е обещаваща и вярва в развитието й. Може да е дори нещо дребно като социални помощи от държавата, ако наистина се намирате в тежко положение. Ключовото тук е нормите на поведение в племето – без значение, дали при вас това е семейството, приятелския кръг или пък направо държавата. Ако сте част от това племе и спазвате правилата му, ще получите и подкрепа от негова страна, когато най-много имате нужда от нея.

Друг важен аспект на тази лична година е промяната. Може да се очаква съществена промяна в начина ви на живот. Например, през една от личните години на Жреца напуснах работа, а през друга тотално смених ежедневието си и тръгнах в изцяло нова посока. Това е така, тъй като Жрецът е карта под номер 5, а в номерологията петицата носи със себе си енергията на промяната, на излизането извън рутината, на експериментирането. Не знам, дали при мен е така, защото картата на Жрецът (и Умереността) е карта и на житейския ми път, но през тази лична година обикновено ми се случват някакви сътресения, които ме изваждат извън обичайния ми начин на живот.

Освен това, Жрецът е много земна карта, астрологически е под знака на Телец, така че ако по принцип сте творческа натура, може да очаквате някакъв подем през тази година. Ако работите с ръцете си нещо практично, това ще е благоприятен период за вашата дейност и развитие. Ключовите думи са труд и усърдие, които в крайна сметка ще бъдат възнаградени подобаващо.

Сега е ваш ред. Преживявали ли сте вече лична година под номер 5 и какви са впечатленията ви от нея?

Реклама

10 thoughts on “Лична година 5 – Върховният жрец

 1. Здравей, много съм впечатлена от културата на езика, който използваш. Аз от скоро проявявам любопитство към Таро, използвам колодата на Кристин Димитрова. Както се сещаш имам един любовен въпрос към Таро, и за съжаление не получавам отговорите на които се надявам!:) Ужаст!:):) Ето сега например тегля три карти за отношението на човека към мен и се падат 1. Светът (права) 2. Колесницата (права) 3. Жрецът( обърната). Разбирам го така: за себе си той е приключил взаимоотношенията ни и не се страхува да го покаже! Как ти се струва -така ли да го тълкувам? Много съм ти благодарна за пищните описания на картите! Хубав ден от мен!

 2. Здравей и благодаря за добрите думи, радвам се, че блогът ми ти е интересен :)

  Според мен, тълкуването ти е правилно по тези карти, но може би въпросът е леко подвеждащ, защото под отношение на човека не е съвсем ясно какво се има предвид. Може да е и това как той те вижда теб, в случая, че си човек, който е постигнал известна стабилност в живота си, развит и успял по някакъв начин (Светът), който не се страхува да преследва уверено целите си (Колесницата), но също така е и бунтар, някой, който не се задоволява да живее според това какво другите очакват от него (Жрецът обърнат). Има ли нещо вярно? Освен това е важно, дали гледаш само с големи аркани или не, защото ако използваш цялата колода, фактът, че са ти излезли само големи аркани, не е маловажен.

  За това бих ти препоръчала да зададеш въпроса по друг начин, примерно какво чувства към теб или какви намерения има спрямо теб. Друг подходящ вариант е партньорското подреждане на Хайо Банцхаф, което можеш да видиш тук – http://tarotbg.com/bg_BG/cards_settings/view/7/1/

 3. Страшно ти благодаря! Гледах с цялата колода! И аз се втрещтих. А най-ужсното е че наистина много съм объркана относно тези отношения и повторих (да не казвам потретих):(, и какво мислиш, всеки път излизаха тези карти, само че ту прави ту обърнати, но само тези! Това ми докара такова тресене, че съвсем откачих!Представяш ли си, месих, цепих обръщах въпросите, а бе полудяла работа и все това! Ту прави, ту обърнати , да не говорим за гадните „влюбени“ които се появяваха за разкош, а бе попрекалих днес, но нещо не мога да намеря спокойствие и решение за себе си, вътре в себе си.Но наистина много хубав блог, просто толкова естествен тон, някак уютно ми стана като попаднах на него! Благодаря ти, Вера! И до скоро!

 4. Ааа и още нещо, даааа, аз съм един Овен амааа. А въпросния човек -също! Така че, погледнато така, вярно е ! Но аз питах картите, ще се развиват ли нещата някак си, защото той най-ненадейно замръзна в отношението си, и аз незнам каква е причината. Това е! Но да ще прегледам и този сетинг, ама нещо ме е страх, да не ми се разсърдят картите вече. Днес направо ги изтормозих!

 5. Най-добре е наистина да си починеш от картите малко, че човек колкото повече задава един и същи въпрос и тегли нови и нови карти, толкова по-голяма каша настава в главата му.

  За тълкуването е важно какъв е точният въпрос, защото обърнатият Жрец на въпрос какво мисли за теб, ще рече, че те смята за твърдоглава и инат, но ако е на въпрос как ще се развиват нещата между вас, бих го тълкувала за него, че той е твърдоглав и инат, ще се запъне като магаре на мост и просто няма да си в състояние да го помръднеш.

  Ако ти излизат непрекъснато тези три карти за въпроси, свързани с него, извади ги прави пред себе си и ги огледай хубаво една по една и после заедно поне пет, десет минути, без да мислиш за нищо и без да се опитваш да ги тълкуваш. Само инспектирай изображенията на картите и виж дали някакво впечатление или подробност от изображението няма да се оформи в главата ти само.

 6. Добро Утро, много ти благодаря! За настоящия момент подкрепата и съвета ти са безценни за мен! Хубава неделя!

 7. Изживях една невероятна година под знака на числото 5.Възкръснах…Животът ми се промени изцяло,защото открих част от моето призвание.Срещнах хора,от които имах нужда в най-трудния ми период.Имах възможността да разбера и преоткрия себе си от една напълно различна гледна точка.За съжаление,не успях да запазя постигнатото.Предадох се точно в момента,когато трябваше да бъда най-силна.Това е и причината,поради която изживях много тежки вътрешни конфликти през период 7.Предстои ми да навляза в лична година 8 и точно сега се налага да се изправя срещу грешките си и срещу всички надежди,мечти и хората свързани с тях.

 8. Благодаря, че сподели с нас! Желая ти късмет през лична година 8 :)

 9. Здравей. Реших да пиша обратна връзка за лична година 5, тъй като не намерих за 14 :) Но явно редуцирането си е нужно. Действително, 2016 измина за мен под знака на много учене, нова професия захванах и уча упорито за нея. Дори аз не вярвах, колко усилия ще ми коства, но сега виждам резултатите. Разделих се с хора, които не ме ценяха и това стана внезапно, интуитивно, без предварително обмисляне. Продължих годината много фокусирана в натрупване и предаване на новите знания, които натрупах. Следващата година за мен ще е 15 или 6, та отивам да видя какво ме чака.
  Но да, много ти е точно описанието, следя блога ти от години с интерес и продължаваш да го развиваш все по-привлекателен. Мерси.

 10. Благодаря за споделеното!
  Наистина двете двойки карти като че ли винаги са свързани по някакъв начин, но аз не съм редуцирала 14 до 5, при мен точно 5 се получи. По-точно 2030. Чак през 2021, ако я доживея :D, ще минавам през лична година 14, за да видя, дали има разлика между 5 и 14.

Напишете коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s